Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Josep Guardiola: ‘Hij komt qua talent het dichtst in de buurt bij Messi’

Laatste update:

Josep Guardiola weet niet of Barcelona er goed aan zou doen om Neymar terug te halen naar de club. De Braziliaanse superster liet de Catalaanse grootmacht twee jaar geleden achter zich voor een avontuur bij Paris Saint-Germain, maar zou nu weer azen op een rentree in het Camp Nou. Guardiola is gecharmeerd van de kwaliteiten van Neymar, maar benadrukt dat een terugkeer altijd gepaard gaat met risico's.

In gesprek met Ara is Guardiola dit weekeinde lovend over Neymar. De oefenmeester van Manchester City noemt de Braziliaanse aanvaller 'een buitengewone speler'. "Hij is de speler die qua talent het dichtst bij Lionel Messi in de buurt komt, vooral in creatief opzicht", laat Guardiola vol lof optekenen. “Maar ik weet niet of een terugkeer verstandig zou zijn.”

"Je zou het kunnen vergelijken met de situatie dat ik zou terugkeren bij Barcelona. Zou dat hetzelfde zijn als eerst?”, vraagt de trainer zich hardop af. Guardiola was als speler jarenlang actief voor Barcelona en stond tussen 2008 en 2012 als coach aan het roer in het Camp Nou. Hij vierde er grote successen. "Ik ben niet dezelfde persoon als toen. En ik denk ook niet dat Neymar dezelfde persoon is als toen hij Barcelona verliet."

De laatste maanden speculeren Franse en Spaanse media steeds drukker over een terugkeer van Neymar bij Barcelona. De 27-jarige aanvaller zou niet meer gelukkig zijn bij PSG, dat op zijn beurt ook wel oren zou hebben naar een uitgaande transfer. PSG zou de vraagprijs voor Neymar inmiddels flink hebben verlaagd en genoegen nemen met een transfersom van 130 miljoen euro plus een speler van Barcelona, waarbij vooral Philippe Coutinho of Ousmane Dembélé genoemd worden.

Vind jij ook dat Neymar qua talent het dichtst van alle spelers in de buurt van Lionel Messi komt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahahaha mocht Neymar willen.. Die mag nog niet eens de veters van Messi strikken. Neymar is gewoon een prima speler voor de wereldtop niets meer, niets minder..

30 juni 2019 om 20:58

Neymar en Hazard komen t dichtstbij qua techniek. Overall gezien is CR7 samen het beste met Messi.

30 juni 2019 om 20:45

‘Een prima speler voor de wereldtop, niets meer niets minder’ dit is natuurlijk een rare manier om een wereldtop speler te bagatelliseren. Neymar komt qua talent zeker in de top 3 van de wereldtop

30 juni 2019 om 21:07

@dendenchofu

je moet de wereldtop ook niet overschatten. ik bedoel, het is maar de wereldtop

30 juni 2019 om 21:01

Nou, kwa talent lig neymar niet zo super ver van messi af hoor.
Wel als het gaat om mentaliteit en de volle 100% eruit halen

Ik kan begrijpen dan neymar de laatste 2 jaar minder fans erbij heeft gekregen maar hij is gewoon een buitengewoon goed voetballer ik volg guardiola hier ook, hij heefr gewoon die braziliaanse magie. Natuurlijk ziet iedereen graag voetballers met bijvoorbeeld een karakter messi, iniesta, puyol etc maar niet iedereen is eenaal hetzelfde. Als wij hen zouden beoordelen puur op voetballende kwaliteiten zou dan zou hij volgend mij na cr7 en messi op plek 3 komen.

30 juni 2019 om 20:46

@carsi_1

maar wat is dat karakter dan? Neymar gaat wel eens onnodig liggen maar ik heb Messi en Iniesta dat ook zien doen en die heb ik ook met regelmaat om kaarten zien vragen. voor de rest ben ik het met je eens hoor. Neymar is gewoon een geweldige voetballer die absoluut een versterking zou zijn voor Barca

30 juni 2019 om 20:52

Oh, mag ik even? De jaarlijkse 'blessure' om zijn zus in Brazilië op te zoeken, het gebrek aan respect voor de tegenstander (dat ook meermaals tot opstootjes leidde), het jaarlijkse zomerse tafereel waarbij zijn vader actief op zoek ging naar een nieuwe werkgever voor zijn zoon, het constant opzoeken van het fysieke duel om vervolgens de overtreding uit te lokken (en dan uiteraard theatraal te rollen; waar ik overigens niet een enorm probleem mee heb, maar dat terzijde) en het feit dat hij de bal relatief lang bij zich wil houden waardoor Iniesta en Jordi Alba in zijn dienst moesten gaan spelen.

30 juni 2019 om 20:58

@guaporta

ja maar dat theatraal rollen heb ik spelers als Messi en Suarez ook vaak genoeg zien doen. voor de rest vind ik het allemaal wel meevallen de punten die je hier opnoemt. ik persoonlijk genoot iig een stuk meer van Barca toen Neymar er nog speelde. voor Jordi Alba zit ik niet naar die wedstrijden te kijken maar voor een speler als Neymar ga ik er zeker voor zitten. die laat vaak prachtige acties zien

30 juni 2019 om 21:24

Er zit toch echt een Enorm groot verschil tussen het gedrag van messi en neymar.
Wat neymar in een wedstrijd rolt , heeft messi zijn hele loopbaan bij elkaar niet gedaan.

Waar messi juist zijn best doet om op zijn benen te blijven zoekt neymar de lichte contact juist op om te gaan liggen.

30 juni 2019 om 21:27

@ Krekel

Je kan nu toch niet zeggen dat Messi iemand is die theatraal rolt? Ik heb je hier al veel onzin over hem zien zeggen, maar een acteur is het echt niet.hij wordt gewoon veel aangetrapt door gefrustreerde spelers, maar je kan hem toch moeilijk verwijten dat hij naar beneden valt en niet naar boven?

30 juni 2019 om 21:34

@flamezzz

ik heb Messi ook vaak genoeg zien acteren hoor. onlangs tegen Liverpool ook nog een aantal keer. daarnaast vraagt hij met regelmaat om kaarten wat ik sowieso al walgelijk gedrag vind.

dat Neymar het dan wat vaker doet vind ik niet zo relevant want uiteindelijk blijft het principe hetzelfde. je moet het gewoon helemaal niet doen want het blijft matennaaierij en onsportief gedrag en het zegt alles over het karakter van een speler. dit soort dingen horen gewoon niet in het voetbal thuis imo

30 juni 2019 om 21:42

Waar heeft messi tegen liverpool zitten acteren precies?
Welk incident was dat?
Je bedoeld toch niet die ene waar milner hem een enorme beuk geeft?

30 juni 2019 om 21:46

Begrijp de discussie niet helemaal, volgens mij worden er namelijk twee evenementen door elkaar gehaald (of beter gezegd; aan elkaar gekoppeld) die geen relatie met elkaar hebben. Het atypische spel onder Ernesto Valverde heeft weinig te maken met het vertrek van Neymar. Denk ook niet dat de speelstijl dusdanig gaat veranderen door de aanwezigheid van een enkele speler, want de individuele kwaliteiten zijn al in huis om aantrekkelijk voetbal te spelen. Vrees dat je niet hopend naar Neymar moet kijken, maar juist gefrustreerd richting Valverde.

Over het 'duikelen'... Daar ga ik me niet in mengen.

30 juni 2019 om 21:57

@bf1994

als dat die actie is waarna hij nog 3 keer onnodig door rolde langs de zijlijn is dat een van de momenten waar ik op doel

30 juni 2019 om 22:14

@ japie-krekel

Dat kan je toch niet serieus menen?
Hij kreeg een enorme beuk terwijl die aan het rennen is.
Tuurlijk val je dan en rol je even opzij door de beuk....

Als dat het voor jou is dan staat Elke speler ter wereld gelijk aan neymar.

Milner kwam daar aanzetten met een wraakactie omdat hij ooit een panna kreeg van Messi.

30 juni 2019 om 22:40

@bf1994

ik vond die overtreding echt wel mee vallen en ik vond dat Messi wel erg overdreven lag te rollen maar dan verschillen we daarover van mening

ook dat om kaarten vragen aan de scheids vind ik gewoon heel vervelend gedrag en minstens net zo erg als een schwalbe maken

30 juni 2019 om 23:07

Tcha
als jij overtredingen, schwalbe en duiken vind dan gaan wij twee het nooit met elkaar eens zijn hierover. Dus laat ik het hierbij voor in de toekomst.

Dat kaarten vragen doet hij al sinds die 20 jaar oud is en ja dat is wel iets onsportiefs.

30 juni 2019 om 23:28

@bf1994

maar wat maakt Neymar dan zoveel vervelender dan Messi? om kaarten vragen is toch niet minder onsportief als op de grond liggen rollen? het zijn beiden manieren om je tegenstander een kaart aan te smeren

1 juli 2019 om 00:02

Als Messi de zoveelste zware overtreding te verwerken krijgt dan vind ik het niet onsportief om om een kaart te vragen.

1 juli 2019 om 00:19

@ japie-krekel
Omdat om een kaart vragen Nadat er een overtreding op je gemaakt is Niet zo erg is als gaan liggen en doen alsof er een overtreding op je gemaakt is om een kaart aan te naaien.

Wat dit gedeelte van voetbal betreft ben jij wel Heeeel erg bias voor de verdedigers. Het zijn allemaal poeslieve mensen die nooit natrappen, shirt vasthouden. Of in sommige gevallen doodtrappen uitdelen of wel?

Zie je het verschil al?

1 juli 2019 om 09:13

@bf1994

ik vind het net zo onsportief om kaarten te vragen als een schwalbe maken. de scheids bepaald waar de grens ligt, niet Messi. als Messi zo graag wil dat er kaarten getrokken worden moet hij misschien zelf maar scheidsrechter worden

1 juli 2019 om 11:15

@bf1994

Ik ben met je eens dat neymar soms beetje overdrijft , maar die gast krijgt ook wel echt veel trappen hoor , en dat komt ook gewoon door ze manier van spelen. Heerlijke speler overigens.

En ik ben het met @japie krekel eens .. dat echt veeeeeel spelers theatraal gaan liggen wanneer ze iets kleins voelen , zoals bv busquets suarez .. maar bij neymar word het nu wel allemaal beetje opgeblazen sinds het wk

1 juli 2019 om 12:12

@japie
Prima joh.
Tegenwoordig is om een kaart vragen dus een groter misdaad dan een overtreding uitvoeren

1 juli 2019 om 13:50

@bf1994

ik vind het allebei even ernstig omdat het allebei smerig is met het verschil dat een overtreding soms nodig kan zijn of kan gebeuren in de hitte van de strijd, waar ik om kaarten vragen onnodig vind. daar is een scheidsrechter voor aangesteld. die hoeft geen instructies te krijgen over hoe hij zijn werk moet uitvoeren van Messi.

die scheids gaat Messi toch ook niet staan uit te leggen hoe hij een man moet passeren of hij een kans moet afronden? hou je bij je leest of ga een opleiding volgen om 4e man te worden

Neymar is idd een geweldige speler. als Barca die kan krijgen moeten ze dat meteen doen en die nikszeggende sprookjes over clubliefde links laten liggen. uiteindelijk gaat het erom of hij je sportief verder brengt en dan kan je niet anders concluderen dat Neymar een paar klassen beter is als een Coutinho, Malcom of Dembele

30 juni 2019 om 20:48

Aan de andere kant haal je een speler terug die de club ineens verliet, die een zaak aanspande voor die 26 mln loyaliteit(?)bonus, die nog geschorst is in de CL voor wangedrag (zwak uitgedrukt), die vaker negatief in het nieuws komt dan positief, die een verkrachtingszaak aan zn broek heeft hangen (waar of niet daargelaten) een belastingzaak in Brazilië die beslag op alles van hem heeft liggen en een hoop Barca fans die nog boos op m zijn....

30 juni 2019 om 20:52

@fr_jc

je heb zeker een paar punten maar als Neymar weer snel een paar keer scoort dan vinden de fans het weer een topgozer. als club moet je je beleid niet laten afhangen van het opportunisme van de supporters

30 juni 2019 om 21:01

@Japie

Neymar's kwaliteiten als speler... Geweldig! Maar je krijgt nu een packadge deal betreffende de persoon Neymar, beleid moet ook overkoepelend zijn in alle facetten imo.

Natuurlijk zou ik MSN weer willen zien schitteren, maar word het weer zoals het was is koffiedik kijken.

30 juni 2019 om 21:04

@fr_jc

een Neymar die op 70 procent speelt vind ik nog steeds een klasse beter als een Dembele of Coutinho dus ik denk dat Barcelona er alleen maar op vooruit gaat voorin als hij terug komt

Neymar is een goede voetballer maar hij komt in mijn ogen nog niet eens in de top 10 van beste Brazilianen . Aangezien de halve wereld denkt dat Messi de beste voetballer ooit is moet ik hier toch wel een lachen .

30 juni 2019 om 21:43

Mag ik vragen hoe jouw braziliaanse top 10 er dan uit ziet? Ben ik wel heel erg benieuwd naar.

30 juni 2019 om 22:05

Pele.zico.ronaldo.romario. Eder.ronaldinio. Falcao. Socrates . Garincha . ...zo ff uit het blote hoofd . Ben er vast nog wel een paar vergeten .

1 juli 2019 om 06:37

Pelé, Ronaldo,Romario, Maine Garincha, Ronaldinho, Zico

Hoe kan het ook anders? Pep Guardiola slaat eens te meer de spijker op zijn kop. Hoe je het ook wendt of keert, wanneer Neymar blessurevrij is en zijn leven buiten de lijnen op orde heeft hoort de Braziliaan gewoon thuis op de positie als de beste aanvaller na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In zijn periode bij Barcelona bewees hij die status, sinds zijn overstap naar de Ligue 1 hebben we zijn echte of oude niveau niet meer wekelijks kunnen zien. Sterker nog, sinds zijn overstap lijkt hij niet meer serieus getest te zijn en dat lijkt me een plausibele verklaring voor zijn gedrag binnen en buiten de lijnen. Hij is niet meer dezelfde persoon die met zoveel spelvreugde zich op het allerhoogste podium wekelijks liet zien. Het mogelijk terughalen van Neymar is dan ook vooral gebaseerd op nostalgie in plaats van een rationele beslissing.

De vraag is dan natuurlijk voor Barcelona als volgt; zie je in de huidige markt een betere kandidaat rondlopen om op langere termijn het stokje van Lionel Messi over te nemen? Ik denk dat die er absoluut rondlopen. Zeker als je je bedenkt dat Neymar al redelijk op leeftijd is als Lionel Messi echt minder begint te worden en het mentaal lastig had op het moment dat er niemand is om hem tot de orde te roepen. De huidige kleedkamer heeft dat leiderschap niet meer, dat heb ik kortgeleden ook al aangegeven. Wat mij betreft houdt de club het geld op zak om rustig te zoeken naar zo'n Ronaldinho-esque aankoop in plaats van zich te laten verleiden tot een terugkeer van Neymar. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de manier waarop hij is vertrokken, dat is namelijk nog een verhaal op zichzelf.

30 juni 2019 om 20:55

En waarom zou je als Barcelona zo'n misselijke speler als dit, als boegbeeld willen hebben? Je wilt als club en fan toch niet geassocieerd willen worden met deze maten naaier zonder enige vorm van zelfreflectie?

30 juni 2019 om 21:09

@kleinegeneraa7

nou, dan kan Barca nog wel een paar spelers van de hand gaan doen want die hebben nu ook gewoon een paar matennaaiers in de selectie rond lopen. neem alleen al een Suarez bv

30 juni 2019 om 21:33

@ kleinegeneraa7
vind het wel apart dat neymar in die 2 jaar bij PSG zo veel minder sportief geworden is.
Hij dook bij barca ook, maar theatraal liet hij toch echt minder zien.

Wat neymar echt nodig heeft is iemand als Puyol in de selectie. Dan vertoont hij dit soort gedrag gelijk minder.
Nou is het jammer dat er niemand bij barca zoals puyol rondloopt.
Hij kijkt nog wel op tegen spelers als Messi, busquets en pique.
Maar geen van die 3 is een puyol

30 juni 2019 om 21:51

Denk dat je daarin nogal overdrijft, maar begrijp waar het vandaan komt. In principe hoort een versterking voor de aanvalslinie een 'ontlaster' (nogal ongelukkige woordkeuze, maar het is even niet anders) voor Lionel Messi en Luis Suárez. Het zou iemand moeten zijn die alleen de kar kan trekken als die twee niet meer wekelijks op niveau kunnen spelen. De vraag is dan of Neymar (zowel fysiek als mentaal) in staat is om over drie á vier jaar die rol te vervullen. Bedenk dan wel dat de Braziliaan dan inmiddels zelf ook alweer dertig jaar is. Tsja... Ik zou mijn eieren dan toch echt in een ander mandje stoppen.

30 juni 2019 om 21:21

@ guaporta
Goede argumenten.
Ik ben persoonlijk voor neymar terughalen puur door de wanprestatie van dembele en coutinho.
Maar of we de neymar van 2 jaar geleden terugkrijgen, of de neymar van nu is best wel een belangrijk detail.

Welke speler denk jij dat barca moet halen dan? los van dembele en coutinho omdat die het nog niet laten zien hebben.
En Mbappe wordt het oook niet want als we de berichten geloven heeft hij zijn ogen gericht op real madrid

30 juni 2019 om 21:59

Sinds wanneer heeft Ousmane Dembélé een wanprestatie geleverd? In de wedstrijden dat hij niet geblesseerd was leek hij echt van toegevoegde waarde te zijn voor de club. Denk dat men snel vergeet dat hij afgelopen seizoen een aantal ontzettend belangrijke doelpunten heeft gemaakt.

Philippe Coutinho daarentegen... Zoals ik ten tijde van zijn transfer al aangaf; zijn ideale rol bestaat niet in het systeem van Barcelona. En zou je die rol willen creëren, dan komt Lionel Messi in aanmerking voor die rol in plaats van Coutinho. Daarom zou ik op zich open staan voor een terugkeer van Neymar (mits alle voorwaarden die breed in de media zijn uitgemeten, plus dat hij zelf financieel bijdraagt aan de overgang) als dat betekent dat Coutinho de omgekeerde weg bewandelt. Maar zelfs dan moet de club zich afvragen of er niet betere alternatieven zijn op de markt.

Kijk, Barcelona hoeft in principe niet meteen te reageren als je op dit moment Antoine Griezmann kan vastleggen. Dan kan je de komende jaren rustig de markt bekijken en daarna toeslaan. Kylian Mbappé is een buitengewoon talent, maar moet het vooral hebben van zijn fysieke kwaliteiten en doelgerichtheid. Ik denk dat je bij Barcelona meer nodig hebt dan dat, maar wat niet is kan natuurlijk nog komen.

30 juni 2019 om 22:18

Ik zeg dat er bij dembele wanprestaties zijn, misschien is dat wat doorgeslagen.
Maar hij heeft niet elke periode waar die niet geblesseerd is goed gepresteerd.
Hij had er een dit seizoen waar ik hem echt goed vond.
Maar na zijn blessures weer heeft die dat niveau dit seizoen niet nog een keer gehaald.

Als dembele fit kan blijven en mentaal wat sterker word, dan hoeft neymar wat mij betref ook niet te komen.

het is alleen zo met dembele dat hij al 2 jaar steeds blessures heeft, dan kan je vraagtekens gaan zetten

30 juni 2019 om 23:26

Het hangt er vanaf hoe Ousmane Dembélé zich herstelt van die blessures, dit soort hamstringblessures kwamen bijvoorbeeld ook voor bij Lionel Messi op jonge leeftijd. Het is misschien geen populaire mening, maar in mijn ogen is Dembélé een betere speler (lees; meer geschikt) voor Barcelona dan dat Kylian Mbappé zou zijn. Hij is sterker in de kleine ruimte, heeft meer technische bagage en lijkt meer spelinzicht te hebben. Neemt trouwens niet weg dat ik een jong talent met het fysiek en de doelgerichtheid als Mbappé niet zou weigeren bij Barcelona. Denk trouwens dat Barcelona zonder twijfel in de markt zou zijn op het moment dat Mbappé mag vertrekken uit Parijs (wat ik betwijfel wanneer de Qatari hun andere wereldster Neymar laten vertrekken).

1 juli 2019 om 00:18

Ousmane moet er echt gaan staan komend seizoen.
Als die weer voor de helft geblesseerd is met kleine blessures hier en daar dan heb je er toch desondanks zijn potentie niks aan.

ALs Dembele het goed zou doen of coutinho dan was ik ook tegen de terugkeer van neymar geweest.
Maar aangezien beide dembele en coutinho aan het sukkelen zijn is neymar desondanks zijn gedrag een beter optie.
Hij rolt wel 3x vaker dan dembele en coutinho maar brengt ook 3x meer gevaar dan die 2 bij elkaar. Mocht het zo zijn dat hij bereid is om zich puur op sportief gebied richten in barcelona en het nachtleven links laat liggen.

Want hij is niet meer zo jong dat hij een wilde nachtleven kan combineren met absolute top voetbal

Heeft voetbalgenie Guardiola goed gezien. Neymar die fit is en draait is gewoon top 3, na Messi en Ronaldo. Ja beter dan jongens zoals Hazard en Mbappe die imo de top 5 compleet maken. 51 goals in 58 wedstrijden in Frankrijk, die competitie is imo te makkelijk voor hem is nog niet echt getest. Met Neymar op links haal je ik weet niet hoeveel druk weg van Messi’ schouders. Toch wel een grote grap gebleken denkend dat Ousmane Dembele onze vriend Neymar kon vervangen. Komt echt niet in de buurt.

30 juni 2019 om 22:34

wat mij betreft betalen we 130 miljoen + coutinho voor guardiola inplaats vna neymar

Bakken met talent heeft hij. Laat ons hopen dat hij de komende jaren wat volwassener wordt in zijn gedrag, tegen beter weten in...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren