Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jonker plaatst zich met Oranje Leeuwinnen in slotseconde voor WK

Laatste update:

Debuterend bondscoach Andries Jonker en zijn Oranje Leeuwinnen zijn er dinsdagavond in de slotseconde in geslaagd om zich te kwalificeren voor het WK-vrouwenvoetbal. In de Utrechtse Galgenwaard werd Esmee Brugts de heldin door vlak voor tijd de 1-0 te scoren tegen IJsland. Zodoende gaan de Leeuwinnen als groepswinnaar naar het WK in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bij de Oranje Leeuwinnen is Daphne van Domselaar inmiddels de vaste doelvrouw, aangezien Sari van Veenendaal in juli van dit jaar besloot om definitief een punt achter haar carrière te zetten. Achterin koos Jonker voor Lynn Wilms, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen en Kerstin Casparij. Op het middenveld maakten Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse de dienst uit, terwijl voorin Renate Jansen, Vivianne Miedema en Jill Roord voor de doelpunten moesten zorgen.

Oranje moest dinsdag winnen om eerste te eindigen in de poule en daardoor zeker te zijn van een WK-ticket. Bij gelijkspel of verlies, oftewel een tweede plek, zou het elftal van Jonker veroordeeld zijn tot het spelen van play-offs. In de eerste helft leek het er meer op dat de Leeuwinnen een wedstrijd speelden tegen het houtwerk dan tegen IJsland. In de 25ste minuut belandde een uithaal van Van de Donk voor het eerst op de lat. Nog geen vier minuten later zag ook Jansen haar schot op de lat uiteenspatten.

Vlak voor rust was het Van der Gragt die met een karakteristieke kopbal, via de uitstekend keepende IJslandse doelvrouw Sandra Siguroardóttir, wederom de lat raakte. Ook na rust waren het de Leeuwinnen die met de scepter zwaaiden. Even dacht De Galgenwaard aan een penalty, maar scheidsrechter Rebecca Welch wuifde het geschreeuw resoluut weg. Een half uur voor tijd bracht Jonker pinchhitter Fenna Kalma in de ploeg. De spits van FC Twente werd vorige week op het voetbalgala van ESPN nog verkozen tot speelster van het jaar in de Nederlandse vrouwen-Eredivisie. Ook PSV’er Brugts werd gebracht voor het slotoffensief.

Twintig minuten voor tijd kreeg IJsland een waanzinnige kans om de boel in het slot te gooien. Sveindis Jónsdóttir kreeg de bal op een presenteerblaadje aangegeven, maar tikte die naast het doel van Van Domselaar. In de slotseconde was het de negentienjarige Brugts die een indraaiende voorzet direct in het doel achter Siguroardóttir zag ploffen, waardoor Oranje zich direct heeft geplaatst voor het WK-vrouwenvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man man man wat was het weer matig..ag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen

6 september 2022 om 22:47

Zijn er serieus mensen die hier naar kijken op een CL avond?

6 september 2022 om 22:51

Ik kan me ergens wel voorstellen dat je meer verbondenheid voelt met Oranje dan met al die Europese (top) clubs. Desalniettemin zou ik toch voor CL voetbal gaan.

6 september 2022 om 22:53

Vrouwen waarschijnlijk

6 september 2022 om 22:55

Avondje Andries kan mij altijd bekoren. Moet altijd lachen als hij voor de camera staat

6 september 2022 om 23:00

CL-poulefase is ook niet alles. Kan nu alvast verklappen dat Real, Bayern, City, PSG etc. ver komen. Plastic competitie met toeristen en gloryhunters als “fans”. Oranjevrouwen kijken gaat me wat ver maar verheug me meer op ED krakers dan CL

6 september 2022 om 23:02

Zijn er serieus mensen die de hele avond CL kijken en vervolgens op dit soort topics gaan reageren?

On: ik vind vrouwenvoetbal zoveel puurder. Altijd sfeer op de tribunes, tijdrekken kennen ze nog niet, het veld blijft vrij van bierglazen en vuurwerk en het belangrijkste; het plezier spat er vanaf. Dat maakt het voor mij erg aangenaam om naar te kijken.

6 september 2022 om 23:32

@ alckmaria Het is dat ik afgelopen dagen bij lazio en salernitana was en nu nog in napels ben dat ik morgen cl hier mee pak. Maar verder kijk ik eigenlijk ook nooit champ leauge om de redenen die jij benoemd.Vind het echt geen snars aan. Ga echt liever naar een 3de bundesligapot dan naar een barca-city

6 september 2022 om 23:41

Mooi dat je nog in Italië bent, maar waarom dat zo benoemen? Een beetje leuk doen? Ik ga liever naar barca tegen city hoor. Helemaal met de vorm van city momenteel. De vroegere Europacup 1 was trouwens leuker dan de huidige CL. Alleen maar kampioenen en niet een nummer 4 vd competitie.

6 september 2022 om 23:43

Even een artikel bekijken om te zien wat de uitslag was is wat anders dan de hele wedstrijd kijken he? Ik denk dat er idd redelijk wat mensen op een voetbal site naar de CL kijken...

6 september 2022 om 23:43

Nee hoor...!! Wat een zielige reactie...!! O nee jij bent het Japie.

6 september 2022 om 23:58

Ja ik kijk liever naar een beslissingswedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal dan de eerste speelronde van de CL-poulefase. Het niveau mag dan weliswaar erbarmelijk zijn, maar het is desondanks erg vermakelijk en spannend. Ik kijk dat veel liever dan bijvoorbeeld de enge maniertjes van Mbappe, zijn ego is groter dan mijn stijve zeehondenlul.

7 september 2022 om 00:02

Alleen maar kampioenen... Ik kijk liever naar een liverpool city etc dan naar Ajax (al gun ik ze altijd het beste, maar ik kijk nooit naar hun internationale wedstrijden)

7 september 2022 om 00:11

@JB0059 Hoezo een zielige reactie? Het grootste deel van de mannelijke voetballiefhebbers kijkt vandaag tochnaar de CL.Dat zal je morgen ook weer zien aan het verschil in kijkcijfers . Wie blijven er dan voornamelijk over die het vrouwenvoetbal kijken als de meeste mannen vandaag CL kijken? Vrouwen toch?

7 september 2022 om 00:19

@alckmariaAZ ik merk dat je Chelsea niet noemt. Dat is toch wel een verassing op deze dinsdagavond

7 september 2022 om 08:49

Kijken naar sevilla man c. Hmm zal het 0-2, 0-3, 0-4 worden. De 16 ploegen die door gaan kun je nu al opschrijven en dan heb je er 1 fout. Nee dank je feestelijk, je moet wel echt helemaal niks te doen hebben als je daar naar gaat kijken. Ff de samenvattingen, meer dan genoeg.

7 september 2022 om 08:50

Er keken meer naar het vrouwenvoetbal gisteren dan naar CL voetbal...

7 september 2022 om 09:11

Je bent me voor, had de cijfers van cl nog nier gezien, maar de leeuwinnen haalden ruim een miljoen kijkers. Denk niet dat de cl dat zomaar haalt.

7 september 2022 om 12:41

Boeiend dat je weet wie er ‘waarschijnlijk’ doorgaan. Het gaat toch om de wedstrijden die hoogstaand vaak zijn? Of kijk jij ook geen films omdat ‘waarschijnlijk’ de hoofdpersoon dood gaat?

7 september 2022 om 14:03

Heb een stuk gezien. Vond het niet hoogstaand. Hoopte dat de leeuwinnen wat anders zouden denken maar zelfs toen ze met 1-0 en een uitbraak van 4-3 zaten gingen bewust een beetje met de bal bij de cornervlag staan. Net zulk zielig gedrag als je bij de mannen ziet.
Wat dat betreft is het vrouwenvoetbal blijkbaar op hetzelfde niveau als het mannen voetbal.

Gewoon verdiend dit. Drie keer lat, twee keer paal, 25 schoten te pakken. Puur en puur terecht

Slechtste slotoffensief dat ik ooit heb gezien denk ik met als toppunt die vroege voorzetten vanaf rechts die allemaal bij de keeper uitkwamen. Maar maakt niet uit want het lukt, leuk voor de vrouwen maar wat was het triest. Overigens alleen het laatste kwartier gezien omdat het spannend scheen te zijn.

6 september 2022 om 22:49

De hele tweede helft was niks. In de eerste helft hadden we moeten scoren maar hadden we ook veel pech. Tenslotte valt het doelpunt wel, maar ik zag het niet meer gebeuren.

7 september 2022 om 14:04

Spannend was het eigenlijk alleen maar door gebrek aan kwaliteit. Hopeloze ballen op goed geluk de 16 in. Redelijk kansloos.

6 september 2022 om 22:45

De enige goal van de wedstrijd werd in de slotseconden gescoord: 1-0 dus.

6 september 2022 om 22:49

Waar zie jij “de enige goal” in de tekst? Ik was ook al aan het zoeken naar de uitslag.

6 september 2022 om 23:02

Nergens, maar uit de tekst kon ik wel afleiden dat er eerder niet gescoord was. En had het ook op SofaScore al gezien, maar dat terzijde Edit: inmiddels ook toegevoegd in de kopalinea door de redactie, wel duidelijker zo inderdaad!

6 september 2022 om 23:10

Staat laatste alinea

6 september 2022 om 23:20

Als in de slotseconde de 1-0 valt, hoeveel zou het dan geworden zijn?

6 september 2022 om 23:35

Everton - Newcastle United (2-2), laatstgenoemde scoorde 2x in de laatste minuut.

Tuurlijk is het niet aannemelijk, maar je moet het er gewoon neerzetten. Punt.

Lekker hoor, op naar het WK!

kudo's. Over twee jaar vast een goede nieuwe lichting om de eerste succesgeneratie te vervangen. Volgens mij is Jonker de ideale coach om dat nieuwe tijdperk mee in te gaan

6 september 2022 om 22:47

Reken er maar niet op. Alle "oudjes" zullen gewoon mee gaan. Waarschijnlijk gaan ze ook een basisplek krijgen, maar we zullen zien.

Prachtig resultaat! Was spannend tot aan het einde, maar je had ieder moment het gevoel dat het doelpunt kon vallen. Op naar Australië/Nieuw-Zeeland! (20 juli - 20 augustus 2023) Ben benieuwd hoeveel VZ-fans daarvoor de wekker gaan zetten

6 september 2022 om 23:04

Ik sowieso

7 september 2022 om 14:06

No way. De wekker zetten voor voetbal doe ik sowieso alleen maar voor het voetbal van mijn zoon. 😊

Tenslotte meer dan verdient, maar we zagen de afgrond van heel dichtbij. Heel veel pech met drie keer lat en één paal, maar de tweede helft was gewoon niks. Tja, dan valt die dan toch nog. Het WK zal een afscheidronde worden voor een aantal speelsters, maar ik hoop dat Jonker echt wat andere meiden een kans durft te geven. In mijn mening heeft dit team meer jong bloed nodig, maar we zullen zien hoe lang Spitse, v.d Donk (had vandaag wel pech), Roord, en wie weet Martens nog de kansen gaan krijgen. Iemand als Jackie Groenen gun ik zeker nog een kans, maar de "harde kern" heeft bij mij heel veel krediet verspeeld.

7 september 2022 om 07:44

Man je doet alsof het halve team al achter de rollator loopt binnenkort. Het merendeel van de selectie is gewoon onder de 30 jaar en in hun prime waarbij veel ook nog begin/halverwege 20 zijn. Dan heb je een 5tal dat net in de 30 is. Deze kunnen in theorie nog wel een ek daarnaast ook mee als er geen betere speelsters op de velden lopen. Bij het Nederlandse elftal ga je toch ook niet zeiken als er een speler mee gaat die al 33 is? Zolang het maar de beste van het land zijn

Dik en dik verdiend wat hebben ze pech gehad dat de bal er niet eerder in wilden genoeg kansen gehad. Gelukkig viel de goal nog in blessuretijd.

Vz heeft het over een WK in de VS; het ging toch om een plek voor het WK in Australië en Nieuw Zeeland? Of ben ik nou gek geworden?

6 september 2022 om 22:55

Nee je hebt gelijk

Heeft professor doctorandus Jonker mooi voor elkaar gekregen.

Mooi voor de dames hoor. Was geen hoogstaand voetbal, maar wel constant doorgaan. Het begint een beetje op Duitsland te lijken door steeds te scoren in de dying seconds. Leuk dat ze weer op het wk actief zijn.

6 september 2022 om 23:56

Komt dat vaker voor dan, scoren in de dying seconds? Kan het me niet 1, 2, 3 herinneren eerlijk gezegd. Meestal winnen de damen comfortabel of ze verliezen (zoals tegen Frankrijk k.o. fase EK). Kan me niet heugen dat ze in de slotfase een overwinning eruit sleepten recent eerlijk gezegd.

7 september 2022 om 00:04

Laatst tegen Schotland ook al 2 min voor tijd. Maar voor mijn gevoel vaker, maar kan het ook mis hebben hoor.

7 september 2022 om 08:26

Ah ja, je hebt gelijk, maar dat was een vriendschappelijk potje, die had ik even gemist

Er zal wel doorgeselecteerd moeten worden. Maar ben bang dat dat nog niet gaat gebeuren. De oude garde voelt zich nog veel te goed en vinden zichzelf beter dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ze krijgen behoorlijk praatjes. Maar er staan een aantal prima jonge speelsters klaar! Als die keepster niet geblesseerd was geraakt op het EK dan had deze nieuwe veel betere keepster nooit gespeeld. Verder moet Spitse nu echt worden vervangen. En ook Martens haar krediet is wel bijna op. Maar ben bang dat de dames het zelf willen/mogen bepalen wanneer ze afscheid nemen. En als dit ná het WK is dan word het een kort WK voor het NL elftal ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren