Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal getipt voor andere functie bij Ajax: ‘Dan ontstaat direct rust’

Laatste update:

Ajax zou zichzelf een goede dienst bewijzen door na dit seizoen Louis van Gaal aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer, zo is Andries Jonker van mening. De huidig bondscoach van de Oranje Leeuwinnen is ervan overtuigd dat Van Gaal als oefenmeester het tij kan doen keren in de Johan Cruijff ArenA.

Jonker was jarenlang assistent van de huidig adviseur van de Raad van Commissarissen van Ajax. Te gast bij NOS Langs de Lijn gaat de bondscoach in op de trainerspositie in Amsterdam en schuift hij Van Gaal naar voren.

"Ik denk dat de club in de brand staat", begint Jonker bij het radioprogramma. "De snelste oplossing is eigenlijk dat Louis weer trainer wordt van Ajax. De motor van de club is het eerste elftal en als daar op slag rust ontstaat..."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Ik denk dat de supporters en sponsoren er dan achter gaan staan. Niemand loopt weg, iedereen sluit aan." Hugo Borst, presentator van de show, vraagt zich af of Van Gaals gezondheid het wel toelaat dat de voormalig toptrainer aan een nieuwe klus als coach begint.

"Er is er maar één die dat kan beoordelen en dat is Louis zelf", reageert Jonker. "Hij kan een staf om zich heen verzamelen met wie hij wil, met mensen die hem het werk uit handen nemen. Maar als hij het zou doen, dan zou iedereen in één keer zijn hoofd omdraaien en naar voren kijken."

"Dan wordt dit seizoen zuchtend en puffend ten einde gebracht en vol verwachting gaat het roodwitte hart dan weer kloppen bij Ajax", aldus Jonker, die weinig heil ziet in het aanstellen van een niet-Nederlandse coach.

"Elke buitenlandse trainer die ook maar één jeugdspeler overslaat, zal gelijk het verwijt krijgen dat hij de Ajax-cultuur niet kent. Elke trainer die een andere speelwijze gaat hanteren dan de gebruikelijke, loopt risico op kritiek, tenzij hij elke week wint", besluit de oefenmeester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als trainer zou Van Gaal een zegen zijn voor Ajax, maar gezien zijn leeftijd, gezondheid en prive (geniet lekker van oude dag in Portugal met Truus), verwacht ik niet dat dit gebeurt.

15 april 2024 om 06:37

@NJfromVOL dat denk ik ook.
Zou fantastisch zijn in mijn ogen maar wat je al zegt vooral zijn gezondheid moet je hem laten genieten in Portugal met Truus.

15 april 2024 om 07:43

Hij is toen er uit gestuurd door jc omdat hij alles behalve de redder zou zijn en nu is hij het ineens wel. Wat zou jc ercvan vinden?

15 april 2024 om 07:57

Hij moest weg van Cruijff omdat die twee oud zeer hebben en de aanstelling door vier RvC-leden was geregeld achter de rug van de vijfde om. Daarnaast is het ook niet zo interessant wat Cruijff ervan zou vinden, want die is er niet meer.

15 april 2024 om 07:49

Blijven ze in ieder geval met 5 verdedigers spelen. Want dat is de laatste jaren onder van Gaal heilig verklaard.

15 april 2024 om 10:24

Speelde met vijf verdedigers omdat het resultaat opleverde. Ik heb liever een wereld beker dan geen wereld beker. Er zijn genoeg teams in de wereld die met 5 verdedigers spelen, vroeger speelde Brazilië etc ook zo, het is puur hoe je het invult.

15 april 2024 om 10:37

En dat was zijn goed recht. Die Xabi Alonso schijnt ook wel een redelijk 5-2-3 team te kunnen bouwen... Zegt dus niks.

15 april 2024 om 11:10

Haha echt wat een gezeik om 5 3 2 spelen. Leverkusen krijgt terecht alle lof van de wereld en die speelt fantastisch voetbal met 5 3 2.

16 april 2024 om 11:31

En hoeveel wereldbekers heeft ons dat opgeleverd dan?

16 april 2024 om 11:33

Ja zeker terecht want Leverkusen voert het perfect uit en al jaren en hebben er ook de spelers en trainer voor.

Ajax heeft in de hele opleiding en al 100 jaar 433. Hebben daar ook de spelers voor. Het is onzin om dit overhoop te gooien. Blijf bij je roots. ETH liet zien dat dit nog steeds kan.

Heb nooit zo'n hoge pet op van Jonker (persoonlijke mening) maar vind dit wel redelijke teksten moet ik zeggen. Lijkt mij ook wel perfect als Louis het komend seizoen op zou pakken, maar ja, of het realistisch is..

Fingers crossed

Deze 5-3-2 proleet is een van de laatsten die ik voor de groep zou zetten. Ik vind het al eng dat ze hem betrekken in de volgende transferzomer.

15 april 2024 om 00:44

wat lul jij nou voor onzin dat heeft ie bij nl gespeeld bij gebrek aan beter verder heeft ie altijd 433 in de 4231 gespeeld overal

15 april 2024 om 02:10

Haha jij bent gek en jong waarschijnlijk. Baseert het enkel op United en oranje. Van Gaal is een van de beste trainers van z’n generatie. Dat hij toen 5-3-2 speel bij oranje waas vooral om het wk te winnen ipv goed voetbal, wat hij overigens bijna deed. Goed voetbal heeft hij laten zien en geïnnoveerd

15 april 2024 om 02:24

Van Gaal is een eigenwijze kwast die volledig de andere kant op is geradicaliseerd na die 3-4 nederlaag tegen Valencia in ‘98. Wat heel zonde is, daarvoor was het namelijk een prachtige trainer die stond voor de Ajax principes. Nu allang niet meer.

15 april 2024 om 10:27

Had hij de afgelopen jaren de spelers om 4-3-3 te spelen. Kijk naar alle Nederlandse topvoetballers in het buitenland en het meerendeel is verdediger of middenvelder, niet de Van Persies, Robbens of andere. Roeien met de riemen die je hebt.

15 april 2024 om 08:28

Dit is volslagen onzin het woord proleet is al beschamend iemand met zijn staat van dienst verdiend iets meer respect , hij werd derde op een WK met niet zo’n hele goede selectie net als van Marwijk die de finale haalde met veel mazzel , als je de spelers niet hebt om 4-3-3 te spelen dan kun je niet anders ,

15 april 2024 om 18:01

Maat, ga je mond spoelen man. Louis van Gaal zou een fantastische oplossing zijn voor dit Ajax. Zie het (helaas) niet gebeuren. Maar kan me niet voorstellen dat iemand van mijn generatie momenteel tegen de komst van van Gaal als trainer is.

Dit moet je toch niet willen voor Louis? Denk een beetje aan jezelf man. Hier gaat toch niemand zijn carrière aan branden? Laat staan van Gaal...

Van Gaal is een man van midden zeventig die worstelt met prostaatk***. Er is zo veel onrust en er moet zoveel gebeuren, dat moet je hem niet meer aan doen. Ron Jans kan het aan.

15 april 2024 om 00:58

Kom je weer met je Ron Jans. Buiten t feit dat ik dat ook een zeer geschikte trainer voor ajax zou vinden heb ik je vorige x ook al verteld dat hij zelf aan heeft gegeven volgend jaar bij Utrecht te blijven en zijn contract te respecteren

15 april 2024 om 07:45

Ron jans is wel een man van zijn woord heb ik het idee

15 april 2024 om 02:17

Wim Jonk kan het aan. Valt graag terug op jeugd en zorgt voor goede ontwikkelingen bij spelers. Dat is wat ajax nodig heeft, een trainer om weer mee te bouwen

15 april 2024 om 07:31

Jonk weer eentje in het rijtje steijn van het schip. Ook niks gepresteerd.

15 april 2024 om 07:57

Maar wel iemand die iets op kan bouwen. Welke topcoach gaat er nu op dit moment bij ons instappen?

15 april 2024 om 08:25



Waarom moet dit een topcoach zijn dan? Ten Hag, de boer, dat waren bij binnenkomst ook geen topcoaches maar brachten wel rust en prijzen.

Elke beetje coach, die niet bij de absolute top hoort, maar wel veelbelovend is zou wel willen instappen nu. Slechter kan het niet.

16 april 2024 om 03:19

Aan de andere kant zullen supporters ook al snel mopperen als het niet beter gaat. Echt de tijd ga je niet krijgen want het moet direct beter.

Van Gaal is zeker het type trainer dat Ajax nodig heeft. Ik zal niet gek opkijken als opeens Blind/de Boer als trainers naar voren worden geschoven, die aan de hand van Van Gaal aan de slag gaan.

Van Gaal is al 72 jaar en vecht tegen een ernstige ziekte. Kom op zeg hij is allang met pensioen als clubtrainer. Heeft sinds 2016 geen club meer gedaan. En met de ziekte die hij nu heeft lijkt het me ook uitgesloten. Die man moet gewoon lekker op de achtergrond dingen doen maar niet meer als trainer.

van gaal heeft volgens mij al meerdere keren aangegeven geen club meer te willen trainen

Zou ik geweldig vinden. Maar Louis lijkt me verstandig genoeg om toch echt zijn gezondheid hoog bovenaan te zetten.

Als Van Gaal zou komen dan zou dat maar voor 1 of 2 jaar zijn. Ik zou kiezen voor een (jongere) trainer die je een paar jaar kan laten zitten. Dan speel je misschien 2 jaar niet om het kampioenschap maar dan kun je wel aan de toekomst bouwen. Van Gaal nu aanstellen is een korte termijn oplossing en dat gaat niet werken.

Van Gaal heeft al meerdere keren aangegeven dat hij niet meer fulltime aan de bak gaat gezien gezondheid en prive.

Deze man moet je gewoon een afstandsfunctie geven waarin hij belangrijk kan zijn.

Als deze man de laatste stempel mag zetten op bepaalde beleidsdiscussies, dan veeg je al heel veel ellende van tafel.
Laat Louis maar zeggen welke poppetjes op welke plek moeten staan in de organisatie

Speculatie, speculaties, speculaties... Ik kan me niet voorstellen dat Van Gaal hier nu op zijn leeftijd nog in stapt...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren