Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Het lijkt niet eens op voetbal. Als je ervan houdt, dan kijk je niet'

Laatste update:

Johan Derksen blijft sceptisch kijken naar de prestaties van de Oranje Leeuwinnen. De vaste tafelgast van Vandaag Inside kan het nog steeds niet opbrengen om een hele wedstrijd te bekijken. Derksen had desondanks wel een mening over de 4-0 overwinning op de Belgische vrouwen van dinsdagavond.

"Het begint af en toe op voetbal te lijken", trapte Derksen woensdagavond het item over de Oranje Leeuwinnen af. "Ik vind het een prima prestatie. Ik heb niet tien minuutjes gekeken, want het lijkt niet eens op voetbal. Als je van voetbal houdt, dan kijk je niet."

Presentator Wilfred Genee probeerde Derksen tevergeefs enthousiast te krijgen met de 4-0 van Nederland tegen België, waardoor het elftal van bondscoach Andries Jonker zich in extremis en ten koste van Engeland plaatste voor de Final Four van de Nations League. "Ja, hartstikke leuk", luidde het cynische antwoord.

Derksen liet zich wél positief uit over Jonker. "Ik moet zeggen dat die Jonker mij heel erg meevalt. Want dat vond ik vroeger maar een praatjesmaker. Maar die doet het niet slecht. En hij zegt ook geen gekke dingen. Ik vind hem heel realistisch."

"Dus ik gun het ze van harte. Het is altijd beter als Nederland daar wél bij is, bij de Olympische Spelen", aldus Derksen, die ook zeer te spreken is over de ontwikkeling van doelvrouw Daphne van Domselaar. "Nederland heeft één ding: ze hebben een fantastische keeper, dat meisje uit Enschede." Van Domselaar komt overigens uit Beverwijk en keept bij Aston Villa.

In extremis
De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich na een krankzinnige ontknoping voor de Final Four van de Nations League. Derhalve maakt de ploeg van Jonker nog altijd kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Een dubieus scenario leek zich te voltrekken met de 0-6 overwinning van Engeland in Schotland, maar door twee doelpunten in blessuretijd eindigden de Nederlandse vrouwen als groepswinnaar.

Schotland - Engeland 0-6
Omdat alleen de groepswinnaar kans zou maken op een Olympisch ticket moest Engeland met grote cijfers van Schotland winnen. Ironisch genoeg had ook Schotland baat bij een flinke verliespartij. Alleen in dat geval zou het namelijk Schotse speelsters mogen afvaardigen om mogelijk namens Team Groot-Brittannië aan de Spelen mee te doen.

Het leidde al in de eerste helft tot een dubieuze 0-4 voorsprong. Alex Greenwood kopte de Engelsen in minuut 12 naar een voorsprong, waarna Lauren James met twee goals in twee minuten de voorsprong flink uitbreidde: 0-3. Beth Mead tekende voor een 0-4 voorsprong; Fran Kirby zette kort na rust de 0-5 op het bord, waarna Lucy Bronze in minuut 90+3 de 0-6 tegen de touwen schoot. Die bleek echter niks meer waard.

Eindstand Groep 1:
1. Nederland 6-12 (14-6)
2. Engeland 6-12 (15-8)
3. België 6-8 (7-8)
4. Schotland 6-2 (3-14)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Johan, dan kijk je niet en reageer je niet. Je hoeft niet overal per se een mening over te hebben....

7 december 2023 om 15:13

Dan ken je Johan nog niet ;

7 december 2023 om 15:16

De vrouwen doen natuurlijk hun uiterste best en zitten bij de Nederlanders wel een paar tussen die prima kunnen ballen. Maar de dames van Belgie waren wel echt tergend slecht hoor. Ik vind dat mensen best mogen zeggen dat het niet op voetbal lijkt wat de Belgen lieten zien. Want waarom zou je niet de waarheid daarover mogen zeggen, zijn toch volwassen vrouwen?

7 december 2023 om 15:22

Dan kijk je lekker niet. Ik ben ook geen enorme fan van vrouwenvoetbal, maar kijk gewoon niet. Waarom zou je dat wel doen als je je er aan stoort?

Als je kritiek hebt op VI dan komen de argumenten “oké dat mag je vinden maar er kijken honderdduizenden mensen naar”. Laten we die even volgen. Leuk die kritiek maar er kijken een miljoen mensen naar.

7 december 2023 om 15:41

Ding is dat vrouwenvoetbal gigantisch gepushed wordt en je er bijna niet omheen kan.
Ik ga er niet voor zitten, ik klik niet op artikelen er over (titel gaf niet aan dat het over vrouwenvotbal gaat).
Maar wanneer een plek eerst exclusief over mannenvoetbal gaat en er nu onredelijk veel over vrouwenvoetbal gaat, dan kan je verwachten dat de oude gebruikers er een mening over hebben.
Wil je meer aandacht voor vrouwenvoetbal? Oke maar daar komt ook kritiek bij.

7 december 2023 om 15:56

@bij-zonder dit met betrekking tot vrouwenvoetbal is wel echt onzin. Het wordt breder uitgemeten inderdaad maar ik had geen behoefte om te kijken dus heb ik niet gekeken, is niet zo moeilijk. Daarnaast ben ik het wel met je eens is dat er meer kritiek bij komt kijken en ze niet zo moeten klagen.

7 december 2023 om 15:57

@Lierse ben het met je eens dat wanneer het je niet aanstaat je gewoon lekker niet moet kijken anderzijds staat en ieder in zijn recht om er kritiek op te geven dat doen we met z’n allen ook bij de mannen maar op de een of andere manier moeten we vrouwen weer met een fluwelen handschoen aanpakken?

7 december 2023 om 15:59

@Bij-zonder: Vrouwenvoetbal wordt alles behalve "gigantisch gepushed". De interlands van de Leeuwinnen worden uitgezonden op 1 van de tientallen, zo niet honderden, zenders die je beschikbaar hebt, dat is het. Persoonlijk kijk ik vrijwel nooit, mocht ik me een keer vervelen en ik heb niets anders te doen/kijken zet ik het even op. Afgelopen pot tegen Belgie wel het laatste half uur gekeken vanwege de spannende ontknoping toevallig. Betreft clubvoetbal wordt er bij de dames nauwelijks iets uitgezonden, af en toe een topwedstrijd in de ED of recent toevallig een CL pot op ESPN 4 ofzo. Op nieuwssites zie je er, buiten de nationale ploeg tijdens kwalificatie/eindtoernooi, ook haast niets over. Hoe kun je in hemelsnaam beweren dat je er niet omheen kan haha? Als ik op het sportkatern van een paar random nieuwssites kijk zie ik incidenteel iets over vrouwenvoetbal, maar evengoed over Max Verstappen, de handbaldames, Michael van Gerwen, Mathieu van der Poel, Botic van de Zandschulp of Jutta Leerdam. Ik klik dan zelf de artikelen aan die ik interessant vind, niets wordt mij onvrijwillig opgedrongen ofzo hoor, en jou ook niet.

7 december 2023 om 16:05

Iemand van mijn familie is er dicht bij betrokken waardoor ik het af en toe wel leuk vind om te kijken hoe zij het doen. Maar ik mag gewoon een mening geven op basis wat ik zie dat het niveau natuurlijk nog een lange weg te gaan heeft. En nogmaals de vrouwen zijn volwassen, de meeste daarvan die kunnen wel tegen een beetje kritiek. Van kritiek word je alleen maar beter.

7 december 2023 om 15:40

Het wordt hem gevraagd en hij geeft zijn mening. Das het onderdeel van het programma. Hij zit er nou eenmaal om zijn mening te geven.

7 december 2023 om 15:59

Ook jij hoeft hier niet op te reageren, maar je doet het toch...

7 december 2023 om 17:54

Als je dagelijks in een talkshow zit met meningen over actuele onderwerpen, ontkom je er natuurlijk niet aan om een mening te geven.

7 december 2023 om 18:11

Dat wat jij nu zegt, kan je wel over iedereen zeggen. Ook jij heb een mening hierover net als de rest die hier reageert.

Poeh, Johan Derksen met een verbitterde mening. Dat is nog eens verrassend..

7 december 2023 om 17:06

En verbitterde mening? Of gewoon waarheid? Ik heb zelf wel gekeken, het was best spannend en Oranje kon lekker aanvallen. Dat maakte het nog enigszins leuk om naar te kijken, maar verder was het gewoon bijzonder slecht. Het is gewoon echt vele niveaus lager dan mannenvoetbal.

7 december 2023 om 19:14

Er is ook niemand die dat laatste ontkent, maar moet die opmerking eindeloos herhaald worden?

7 december 2023 om 22:08

Wat mij betreft niet maar die mr Derksen wordt grof betaald om zijn mening te geven, om het dan meteen verbitterd te noemen...

Dat het qua niveau niet in de buurt komt is nou wel duidelijk. Het probleem met vrouwenvoetbal is dat je te veel moet doen alsof het goed en leuk is. Dat terwijl voetbal toch jouw als kijker moet vermaken en niet de kijker zn best moet doen om het maar leuk te vinden. Op zichzelf zonder geforceerde aandacht zal het dan ook nooit echt aanslaan.

7 december 2023 om 15:31

"het probleem met vrouwenvoetbal is dat je te veel moet doen alsof het goed en leuk is."

Niemand forceert je om te kijken toch? Zie dit wel vaker voorbij komen. De dames hebben niet eens een live meedraadje voor een zeer belangrijk kwalificatie duel hier. Dat jij zelf niet de doelgroep bent betekent niet dat er geen markt voor is. En dat andere mensen het leuk vinden om af en toe te kijken betekent niet dat jij geforceerd wordt om ook te kijken. En ik zeg dit als iemand die alleen heel af en toe met een schuin oog naar de Leeuwinnen kijkt want ik vind er ook niet veel aan. Maar het valt mij op dat het zeiken op het vrouwenvoetbal veel luider is dan die zogenaamde roep om het te gaan volgen.

7 december 2023 om 15:42

Als hij zegt dat het niveau van de keukenkampioendivisie slecht is, maar hij dient het wel te kijken. Wat dan? En nee, er is geen markt voor. Mannen kijken het liefst naar mannenvoetbal en vrouwen kijken veelal liever naar andere programma's. Ik weet niet of dit gezegd mag worden, maar het is wel zoals het is.

7 december 2023 om 15:48

"mannen kijken het liefst naar mannenvoetbal en vrouwen kijken veelal liever naar andere programma's."

Genoeg vrouwen die voetbal kijken hoor, we leven niet in de jaren 50. En hoezo er is geen markt voor. De vrouwen van Arsenal verkopen bij toppers het Emirates bijna uit. Dat zijn flinke cijfers hoor. Nogmaals, ik vind er ook geen zak aan maar er is duidelijk wel een markt voor zie ook het WK vrouwen. Of denk je dat al die mensen die op de tribune zitten geforceerd zijn om daar plaats te gaan nemen

7 december 2023 om 15:52

Het probleem met vrouwenvoetbal is dat vrouwen er zelf niet naar kijken.

7 december 2023 om 16:42

Doe niet zo zielig joh. Niemand dwingt jou om het goed en/of leuk te vinden

8 december 2023 om 15:31

Het verschil is dat mannenvoetbal aantrekkelijk is om te kijken en daarom aandacht krijgt. Bij vrouwenvoetbal is het niet aantrekkelijk en ook daarom is er aandacht voor. Alleen geen echte aandacht maar geforceerd omdat anders helemaal niemand zou kijken.

Já ach het hoeft niet maar hij heeft wel gelijk. Niet om aan te zie ALS je het vergelijkt met mannen voetbal maar daar maakt Johan ook de denkfout. Gewoon lekker kijken en support en die meiden.

Bah Johan, hij zou toch moeten weten dat een kritische noot aangaande vrouwenvoetbal niet wordt getolereerd

Elke keer hè elke keer moeten mensen het weer benoemen dat het niveau laag is of dat het nergens op lijkt. Echt kijk dan niet! We weten het nu wel dat het niet te vergelijken is met mannen. Zo kunnen we bij andere sporten ook andersom praten qua niveau. Geef die meiden gewoon een compliment over deze prachtige prestatie en kap eens met continu in herhaling te vallen over het niveau.

7 december 2023 om 15:43

Het wordt verwacht dat hij kijkt. Als hij niet kijkt is het ook niet goed. En het wordt besproken in een voetbalprogramma dus zijn mening wordt verwacht. Wat wil je dan?

7 december 2023 om 15:47

"leuk dat ze het gehaald hebben. Het was een spannend slot met gelukkig voor Nederland een positieve afloop".

Zie je in bovenstaande kritiek staan over het niveau? Inderdaad, ik ook niet.

Zo kan het dus ook; je hoeft niet altijd per se je mening over de kwaliteit te geven. Sterker nog, je hoeft niet eens te kijken. Geen mens ter wereld die ALLE voetbalwedstrijden kijkt, ook Johan niet.

7 december 2023 om 15:49

Dat doet Johan al sinds jaar en dag over ieder team of wedstrijd dat hem tegenvalt. Moet hij dan een blad voor de mond nemen wanneer het om vrouwen gaat, nee dus.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de Oranje vrouwen veel leuker vind om naar te kijken dan de mannen. Tuurlijk het niveau ligt wat lager, maar er zijn geen vervelende types in het elftal (denk aan een Weghorst of Veerman) en ze geven allemaal 100% (i.t.t. een Depay). Dat is een team dat je het gunt, zoals het Oranje in 2010 of 2014.

Edit: ik denk dat de dode spel momenten van Spitze ook van een hoger niveau zijn dan van de gemiddelde nemer bij de mannen 😂

Nee die bek van Johan is fijn om naar te kijken. Het hoeft er duidelijk niet altijd mooi uit te zien om vermakelijk te zijn, anders was hij al lang verbannen naar de radio met zijn graftak.

7 december 2023 om 19:58

Het feit dat jij je zo moet uitdrukken om je punt te maken is best jammer. De tafelgasten in een actualiteitenprogramma, met bovendien wat extra nieuws omtrent voetbal,vragen hem om zijn mening. Die is vaak nogal ongezouten en soms zelfs onfatsoenlijk (zoals jouw woordkeuze). Echter kan je niet ontkennen dat het consequent en nietsontziend is naar al datgene waar hij zijn mening over geeft. Hij hoeft dat niet te matigen wanneer het vrouwenvoetbal betreft.

8 december 2023 om 08:37

Waarom is het dan wel jammer als Leidsehood terecht opmerkt dat die gesmolten smoel van Johan geen gezicht meer is op tv. Ze fakkelen zelf graag op onfatsoenlijke wijze af. Dan mogen wij dat toch ook bij hun. Ik zou dat hele programma sowieso op de radio gooien. Toch geen gezicht joh.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren