Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jonk: ‘De hele organisatie van Ajax schreeuwt om duidelijkheid’

Laatste update:

De problemen bij Ajax zijn nog altijd niet volledig opgelost. Hoofd opleidingen Wim Jonk en hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind staan/stonden intern lijnrecht tegenover Marc Overmars en de trainers Frank de Boer en Dennis Bergkamp en Jonk zegt donderdag in de krant van Ajax Life dat een en ander nog kan worden verbeterd.

/

“Of het afgelopen seizoen frustrerend was? Ja, als er dingen gebeuren die niet in de visie passen wel. Ik was ook wel toe aan vakantie. Even afstand nemen, geen voetbal en de boel de boel laten.” De oud-middenvelder van onder meer Ajax, PSV en Internazionale verschilt met de technische beleidsbepalers van mening over de wijze waarop talenten worden begeleid en ontwikkeld, de speelwijze van jeugd en het eerste elftal en het aankoopbeleid.

Jonk schoof daarom niet meer aan bij de reguliere vergaderingen en legt aan het bovengenoemde medium uit behoefte te hebben aan ‘duidelijkheid’: “Daar schreeuwt de hele organisatie om. De bevoegdheden moeten beter uitgewerkt worden. Er stond daarover summier iets op papier, maar als iemand op mijn positie komt, moet het proces voor hem ook helder zijn. Er is een stap gezet, maar er is nog geen duidelijkheid. Ik verwacht dat er wel gesprekken zullen komen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een kleuterschool. Het is toch niet te geloven dat het probleem nog niet is opgelost

23 juli 2015 om 20:25

Atwachten wanneer Cruijff weer eens zin heeft naar Amsterdam te komen. Misschien met kerst of zo....

23 juli 2015 om 20:28

Ze kunnen het niet oplossen...als volwassen mensen.
Wie gaat daar knopen doorhakken?

23 juli 2015 om 21:11

Wat ze bij Ajax missen zijn mensen uit het bedrijfsleven die knopen kunnen en durven doorhakken maar die zijn er nou juist uitgewerkt. Klopt helemaal niks van deze bedrijfsstructuur. Dat verzin ik niet zelf, maar dat blijkt. En daar zijn de spelers en trainer met potentie wel degelijk de dupe van. Wordt tijd dat er eens iemand op staat die niet zijn oren naar die omhooggevallen Cruijff laat hangen.heel Nederland ziet dat behalve in A'dam.....lijkt wel en sekte.

23 juli 2015 om 21:16

Tjah pukkie als ik de geruchten nu lees lijkt het nog een ergere slangenkuil dan van tevoren.

23 juli 2015 om 21:34

Ach dat is onzin. Juist mensen uit het bedrijfsleven maken er nog een grotere puinzooi van. Ik wil Ajax wel helpen hoor. Wil er zelfs geen geld of wat dan ook (ook geen publiciteit) er voor hebben.

23 juli 2015 om 22:42

Ja maar jullie als supporters kunnen toch wel te kennen geven wat jullie er van vinden.....ik heb toch het gevoel dat de meerderheid van de supporters (hier op VZ) het wel goed vinden zo....of zit ik er langs?

24 juli 2015 om 01:23

Als ik voor mij persoonlijk spreek dan vind ik de weg die Ajax is ingeslagen een goede, Ajax heeft het altijd van jeugd moeten hebben; Ook in de top jaren negentig. Alleen konden we toen spelers ook langer vasthouden. En daar ligt nu net het probleem. Ajax moet opleiden, maar het moet ook geld verdienen om te kunnen opleiden. En om geld te verdienen heeft het een representatief elftal nodig wat presteert. Daar zit het probleem denk ik. Gevoel wat ik nu krijg is dat er twee onderdelen elk een eigen een spoorbeleid voert met allebei wel hetzelfde doel. Dus wat nodig is dat er iemand is die het twee en misschien wel driesporenbeleid duidelijk omschrijft en waar de verantwoordelijkheden liggen. Welke doelen er zijn en op welke manier met welke middelen die in een bepaalde tijdframe behaald dienen te worden. Het is eigenlijk heel simpel, maar om de één of andere reden werkt het alleen als je het goed op schrift hebt. Daarbij lijkt het er op dat er veel ruis is. Wie die ruis veroorzaakt is de vraag. Maar ook die moet worden weggenomen.

23 juli 2015 om 21:14

Tjah de insteek van cruijff was toch dat oud-voetballers met elkaar lezen en schrijven? En dat het zooitje vanzelf loopt. Nou welkom in de 21e eeuw. Misschien terug naar een format met een RvC vol met hoge ex-bestuurders die bevoegdheid hebben???

23 juli 2015 om 21:31

Tja ongehoord. Gewoon Van Praag weer aanstellen? Mag hij zijn dweil orkest ook meenemen van mij.
Zo'n RVC vol idioten werkt ook niet.

23 juli 2015 om 22:18

Wellicht dat jullie dit een gekke conclusie van mijn kant vinden, maar ik concludeer dat met name Edwin v.d. Sar totaal ongeschikt is om een algemeen directeursfunctie te bekleden. Juist met zijn achtergrond is hij de aangewezen persoon om dit te "lijmen". Wanneer ik met mijn collega managers continu ruzien en zelfs niet meer meeten, dan zal er toch echt vanuit directie ingegrepen moeten worden.

23 juli 2015 om 22:44

Iedereen hier moet niet zo ouwehoeren. Bij 99% van de organisaties van dergelijke omvang staat geen ruk geregistreerd aan protocollen. Daarom zijn er ook zoveel mogelijkheden tot creatief boekhouden en corruptie oa. Ajax is niet meer dan een doorsnee organisatie waar inderdaad behoefte is aan duidelijkheid; verandering gaat nou eenmaal niet snel. Ik denk dat we blijer mogen zijn met dat er nu een club is met leden die het niet allemaal voor lief nemen maar alles naar een hoger niveau willen tillen. dat Ajax in een eerste jaren meteen 4x kampioen werd is leuk, maar is vooral voor veel mensen een aanleiding om bij geringer prestaties moord en brand te schreeuwen! Nee, die vier jaar waren een langdurige vorm van coïncidentie, met extreme verwendheid en kritiek als gevolg. Iedereen nu weer even wakker worden, stoppen met spoken zien en weer lekker voetbal centraal stellen.

23 juli 2015 om 23:38

Enige verschil is dat men voor een verandering op papier zet wat er veranderen gaat. En niet achteraf nog denken aan basale zaken als bevoegdheidstoedeling. Dat is kinderlijk belachelijk.

24 juli 2015 om 06:11

@natnek
Nee is niet gek dat je dit zegt. Sar is totaal niet geschikt voor zijn functie. En bij een leertrajecten hoort misschien eens een stage in een ander bedrijf.

Moet hij nou elke keer de media zoeken. Hou het toch eens een keer binnenskamers, onruststoker.

23 juli 2015 om 20:03

In de krant van Ajax Life... dit is iets van Ajax zelf. Lijkt me niet dat dit als moddergooien wordt gezien als je het in je eigen schrift zet. Daarnaast spreekt hij meer uit wat er naar zijn idee niet goed was en waar er naar verbetering wordt gekeken.

Gek, als het om transfers gaat moet iedereen alles weten, gaat het om zoiets als dit, dan moet het binnenskamers.

Ik zie het maar zo.. als dit zo uitgesproken wordt, dan betekent dat er in aan gewerkt wordt en erover is gepraat.

Cruijff lost zoiets redelijk eenvoudig op volgens mij. Niets ten nadele van de anderen, maar bij hem gaat het allemaal zo makkelijk. Gebruik Cruijff voor waar hij goed in is.

23 juli 2015 om 20:07

Blijkbaar lost Cruijff zoiets niet zo makkelijk op want het is nog steeds niet opgelost.

23 juli 2015 om 20:26

Hij heeft dit dan ook vakkundig opgelost....

23 juli 2015 om 21:41

Als je Cruijff wil gebruiken waar hij goed in is, laat hem dan lezingen houden over hoe het voetbal vroeger was. En stel alsjeblieft een stel ervaren topbestuurders aan bij de NV Ajax, die nou eenmaal niet kan worden geleid alsof het een amateurclubje met alleen bierteams is.

23 juli 2015 om 22:48

@ Calm

door mensen zoals jij, die zonder na te denken de filosofie van Cruijff blind volgen, zit Ajax nu in deze positie. Is het echt zo dat je helemaal niet aan Cruijff twijfelt? Ik, (geen Ajaxsupporter) kan me dat gewoon niet voorstellen. Het voetbal is er toch echt niet beter op geworden en de rust is ook niet teruggekeerd. Er komen wat talenten aan, maar die gaan Ajax toch ook niet echt terugbrengen naar aansluiting met de subtop........is kopen echt zo'n vies woord bij Ajax?

23 juli 2015 om 23:59

@pukkiedukkie: deze financieel positieve positie zal ons uiteindelijk een structureel hogere begroting opleveren en kunnen we het salarisplafond omhoog gooien.
Korte termijn visie van jou en anderen: kopen kopen kopen heeft Ajax windeieren gelegd in de 7 droge jaren.
Overigens vraag ik me af wat Cruijff kan doen aan de manier waarop Frank Ajax laat spelen... Frank is toch coach?
De mix van talent en gerichte aankopen zullen ons terug brengen. Als je met een verhoogd salarisplafond je talenten kan behouden tot ze 23 zijn ben je al een stuk verder.

24 juli 2015 om 12:36

Juist! Jij snapt het! Ajax koopt daarnaast gericht in.

24 juli 2015 om 19:42

@pukkiedukkie

Dat is jouw aanname.

Ik zeg nergens dat je Cruijff blind moet volgen en dat bedoel ik ook niet. Integendeel., je moet hem pas volgen als hij goede argumenten heeft en zijn plan vergeleken met de andere plannen beter lijkt.

Echter, wat mij heel vaak is opgevallen als ik Cruijff aan het werk zag of aan het woord kwam, dat hij zaken enorm goed kon versimpelen. En dan bedoel ik niet dat hij te simplistisch is, maar dat hij erg goed is in het destilleren van de essentie van een situatie.(en in dit geval: de essentie van een probleem).

Nee, niet blind volgen. Dat is altijd gevaarlijk. Gebruik maken van zijn sterke kanten, dat is wel slim.

Dit is juist onderdeel van de revolutie, deze voetballers moeten zich op organisatorisch gebied nog beter ontwikkelen is mijn idee. Juist door vallen en opstaan en ook door fouten leer je dat, het feit dat het hard gespeeld wordt zegt wel wat over de prestatiedrang en drang naar perfectie. Verschil van inzicht wordt nu aangepakt in de speciaal aangestelde commissie om meer lijn in het beleid te krijgen, uitgangspunten zijn prima echter in de praktijk loop je soms tegen zaken aan die tegenstrijdig zijn. Iemand moet dan de beslissing maken, maar wie...

Komt goed, met deze instelling en hart voor de club komen ze er wel uit. Goed bezig!

23 juli 2015 om 22:46

Eindelijk iemand met wat luchtigheid

23 juli 2015 om 22:56

Ik vind dit gewoon bizar om te lezen. Dat je van de problemen die wederom in de media naar buiten komen het positieve kan zien. Neem 1 ding van me aan....dit is geen onderdeel van de revolutie. Dit is een revolutie die tot op dit moment helemaal niks positiefs heeft gebracht bij Ajax. Aub niet komen met 4 kampioenschappen die hebben er niks mee te maken. Als supporter ben je toch voor je elftal, sportieve resultaten, i.p.v. het steunen van een filosofie of financiele resultaten. Financiele resultaten zijn er toch om er beter van te worden door middel van investeringen in nieuw materieel.

24 juli 2015 om 00:02

Pukkiedukkie: Onderdeel van elke revolutie is her en der een brandje blussen. Niks mis mee. Hahaaha dude je spreekt jezelf tegen man. De revolutie heeft niks gebracht? Buiten de 4 sportieve successen (kampioenschappen) ook genoeg geld om een meerderheidsbelang in aandelen te kunnen krijgen in de ArenA. Dan kan de begroting structureel omhoog en zal je zien dat het nieuwe materiaal ook van betere kwaliteit is... beetje meer naar de lange termijn kijken...

24 juli 2015 om 07:51

Niks positiefs heeft gebracht?
Ajax is de gezondste club van Europa. Een goede stabiele basis lijkt mij verschrikkelijk belangrijk en een eigen vermogen van 100 miljoen fantastisch.
Daarnaast is het de bedoeling dat er meer eigen jeugd door gaat breken door de hervormingen in de opleiding. Dit gaat niet in 1 jaar natuurlijk. Jongens als Tete en Riedewald lijken dit jaar basisspeler te worden en zijn na een jaar of 4 de eerste producten te worden. Daarnaast staan 2e jaars à junioren als van de beek en nouri al klaar voor het middenveld om volgend jaar de stap te maken.
Daarnaast proberen ze buitenlandse toptalenten al zo vroeg mogelijk vast te leggen en in de jeugd al te vormen en aan het land taal etc te laten wennen. Met cerny en muric lijken er 2 hele goede buitenspelers aan te komen.
Dat er soms wat wrijving ontstaat. De Boer, Overmars kopen Sinkgraven en Gudelj bv omdat ze ze nu nodig vinden te hebben en de opleiders vinden dat ze Nouri en Van de Beek in de weg staan zijn dingen waar ze uit moeten komen. ik vind het ook belachelijk dat dit zo lang door moet gaan en ook via de media maar ik merk dat de toon van Jonk al wat milder wordt.
Deze revolutie is een lange termijn project waar Ajax in mijn ogen heel goed mee op weg is. Er is zoals gezegd een geweldige financiële basis, wat ook het resultaat is van de revolutie. Er moet op de jeugd ingezet worden. Er zijn nu al 5 basisspelers uit de eigen opleiding en er komt zoals gezegd heel veel talent aan. Supporters kunnen zich weer identificeren met het team dat vrijwel geheel Nederlands is. Het is nog maar 5 jaar geleden dat alle ballen onder Jol naar voren gerost werden naar de 2 spitsen die het maar moesten uitzoeken en Jol het afval van zijn zaakwaarnemer Raiola naar Ajax haalde Mido Tanio Atouba. Het spel is nog niet zoals het moet zijn maar daar lijken ze nu ook een verandering van tactiek in aan te brengen. De toekomst ziet er gewoon heel goed uit en zeker tig keer zo goed als (nog maar) 4jaar geleden voor het begin van de revolutie. En waarom die 4 kampioenschappen na 6 seizoenen niks niet genoemd mogen worden?

24 juli 2015 om 08:56

Ja want ik snap waar Ajax mee bezig is en heb mij persoonlijk exact op dezelfde manier ontwikkeld. Positief zijn gaat wel meer mensen de pet te boven.

Bovendien het plan Cruijff startte met de titel: op weg naar de georganiseerde chaos... En het idee is om een lerende organisatie neer tr zetten. Dat is exact wat dit is, door dit soort zaken moeten natuurlijke leiders op gaan staan en komt er uiteindelijk meer lijn en hierarchie in.

Ik begrijp wel enigszins zijn punt. Een organisatie heeft behoefte aan een bepaalde lijn.. Hier kan je wel eens van afwijken maar niet dan moet dat goed gecommuniceerd worden...

Ik heb het gevoel dat het bij Ajax echt ontbreekt aan een leider op bestuurlijk niveau die iedereen verteld welke koers er gevaren wordt..

Nu is er geen duidelijkheid en doet iedereen maar wat..

Ik sta achter Jonk in de discussie.

Als ik kijk wat Overmars en consorten voor een aankopen hebben gedaan afgelopen seizoenen dan is dat niet om over naar huis te schrijven. Sterker nog, juist spelers die we niet meer zouden moeten kopen. We zouden alleen nog spelers halen die directe versterkingen zouden zijn. Bankzitters moeten we niet kopen, maar moeten uit de jeugd komen. Als je nu kijkt wat er bij Ajax allemaal niet onomstreden is/was en toch gekocht is........ Tja, dan heeft Jonk groot gelijk dat hij niet meer aanschuift bij vergaderingen. De ene middelmatige speler na de andere is aangetrokken. En slechts een enkeling is direct van toegevoegde waarde gebleken.

Overigens vind ik wel dat Ajax wat meer mag uitgeven (niet meer dan een miljoen of 8-10, dat zou ook te gek zijn!!) aan spelers die echt wat toevoegen. Nu worden er vaak kleine budgetten verspilt aan spelers die weinig tot niets toevoegen. Daar schieten we ook niets mee op.

23 juli 2015 om 23:02

Je praat jezelf tegen want Overmars wordt door de revolutie aan banden gelegd. Ik geloof echt wel dat Overmars meer uit wil geven maar dat het gewoonweg niet past in de filosofie die Cruijff uit heeft gestippeld.

25 juli 2015 om 10:02

@ pukkiedukkie

Waar spreek ik mezelf tegen dan? Ik geef onder namelijk aan dat ik de nieuwe vormgeving ook niet ideaal vind. Ajax moet zich concentreren op minder versterkingen van buitenaf, maar wel op échte versterkingen. Nu komen er weer een heleboel spelers en slechts een enkeling voegt echt iets toe. Dat moet afgelopen zijn.

24 juli 2015 om 10:05

Misschien heeft Jonk wel gelijk, maar door weg te blijven bij vergaderingen los je niks op. Ik vind dat een teken van onmacht. Hij zou juist op de vergaderingen zijn standpunten moeten verdedigen

25 juli 2015 om 10:02

@ Bossie

Dat kun je doen, maar het heeft weinig zin als de ene na de andere bankzitter wordt gekocht.

24 juli 2015 om 12:44

Ik ben niet voor of tegen. Er is een verschil van inzicht en voor beide valt wat te zeggen. Het gaat helemaal niet om de specifieke aankopen, gaat om wat voor aankoopbeleid ze willen. Je wilt dat ze meer uitgeven? En dan minder aan bv. De opleiding spenderen? Ergens moet je dat geld toch vandaan halen. De koopjes zorgen ervoor dat we veel in de jeugd kunnen investeren.

25 juli 2015 om 10:04

@ afcanats

Onzin argumenten. Het gaat erom dat er geen middelmaat van buitenaf gekocht moet worden. Ajax heeft de afgelopen seizoenen bijna niet anders gedaan. Spaar die centen op en koop één of twee spelers die écht iets toevoegen. Aanvulling/bankvulling moet je uit eigen jeugd kunnen halen.

Oud-voetballers zijn verrekte eigenwijs.
Maar als je niet op een lijn komt, bereik je nooit iets,
verdeeldheid in al haar geledingen maakt een club kapot.
Zie je dat niet in ...schei er dan maar mee uit.
Of je nu Cruijff bent of Jonk of Harrie Smetsers uit De Weebosch.

Haha zelfs als je hier buiten staat zoals ik zelf dan merk je al dat het een ongeorganiseerde boel daar is.
Volgensmij weet niemand precies wat zijn taak daar is. Die wilt dit de ander wilt dat.
Uiteraard stuk voor stuk hebben natuurlijk het beste voor met de club daar ben ik wel van overtuigd maar de neuzen staan gewoon niet1 kant op.
Wat ten koste gaat van een hoop.
Ik snap Jonk in deze dan ook wel.
Er zal intern echt wat moeten veranderen lijkt me.
Financieel zit het dan wel weer snor dat mag ook best gezegd worden maar de punten die Jonk opnoemt zoals begeleiding/ aankoopbeleid (en waarschijnlijk vele andere aspecten) valt er nog wel wat aan te verbeteren maar dat moeten ze dan wel netjes samen doen.

Ik wens ze iig succes.

Dat krijg je dus wanneer je vrijwel alleen maar oud-spelers neerzet. Je moet gewoon een aantal gasten hebben die aanvullend zijn en zaken kunnen zoals een organisatie neerzetten. En dat zijn meestal geen oud-stopspelers maar dat is niet erg.

Leuk hoor al die oud spelers op sleutelposities binnen de Ajax organisatie, maar het leiden van een bedrijf vraagt om andere kwaliteiten. Het is amateuristisch dat de problemen kennelijk nog steeds niet zijn opgelost en men nog steeds niet op 1 lijn zit.

24 juli 2015 om 12:45

Zoals bij Twente uuuh juist, zie de gevolgen als je te weinig voetbalkennis hebt en te veel bobo bent.

Voetbalzaken door de voetbalmensen en geen voetbalzaken door andere specialisten.
Een organisatie neerzetten en de procedures opzetten, commerciele, financiele en organisatorische, bestuurlijke zaken door specialisten.

Frank de Boer is veruit de slimste en beste van wat daar rondloopt, Jonk zaagt aan zijn poten maar waarom vraag je je dan af. Jonk beseft zelf waarschijnlijk ook wel dat hij het aflegt tegen de Boer.

23 juli 2015 om 23:06

Helemaal mee eens coci, het wordt tijd dat de Boer eens wat meer voor het zeggen krijgt daar. Heeft verdomme met echt toch geen topmateriaal 4 kampioenschappen binnen gehaald ondanks de revolutie en niet dankzij....... Ok de rest liet het wat afweten maar je moet het toch maar doen.

24 juli 2015 om 12:46

Dan zou de trainer bepalen, terwijl dat een passant zou moeten zijn. Nee lijkt mij niet goed, inspraak wel maar niet bepalend. Frank is daarnaast zeer tevreden op dit moment over de aankopen.

Wat doet Edwin van de Sar eigenlijk de hele dag bij Ajax?

24 juli 2015 om 12:48

Leren en is directeur marketing, sponsorinkomsten zijn flink gestegen onder zijn bewind. Goed werk doet hij daar, nu nog meer verantwoordelijkheden oppakken.

Voor de revolutie van Cruyff was Jonk de man zonder mening en liep hij plichtmatig zijn rondjes op De Toekomst. Na de revolutie van Cruyff voelt Jonk zich een belangrijke meneer en begint hij te schreeuwen om duidelijkheid. Jonk moet gewoon doen waarvoor hij is aangesteld en dat is spelers op leiden. Zijn functie omschrijving is duidelijk!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren