Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong PSV continueert goede reeks; Cambuur gaat af bij Jong AZ

Laatste update:

Jong PSV heeft maandag de reeks goede resultaten van de voorbije weken verlengd. Het team van Dennis Haar zegevierde in eigen huis over TOP Oss en neemt een vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie in, mede dankzij vier overwinningen en twee remises in de laatste zes duels. De beloften van AZ zorgden tegelijkertijd voor een stunt door SC Cambuur te verslaan en daarmee pas de derde zege van de voetbaljaargang te boeken.

Jong PSV - TOP Oss 3-1
De ploeg van Haar legde in de eerste 45 minuten de basis voor de overwinning. Beide partijen waren in de eerste 25 minuten slordig in balbezit en creërden weinig. Het was TOP dat het scorebord als eerste in beweging kreeg. Na een perfecte pass van Bryan Smeets rondde Ragnar Oratmangoen af: 0-1. Jong PSV zorgde nog voor rust voor de ommekeer. Justin Lonwijk krulde de bal van verre afstand in de kruising, 1-1, en na een onhandige actie van Lorenzo Piqué schoot Mauro Júnior de bal vanaf de stip tegen de touwen.

Na een uur spelen gooide Jong PSV het duel op slot, al ging daar wel een dot van een kans voor Huseyin Dogan aan vooraf. Youri Roulaux keerde zijn inzet met zijn voeten. Een minuut later nam Zakaria Aboukhlal de derde treffer van de Eindhovenaren voor zijn rekening: 3-1. Dat was tevens het laatste wapenfeit van het duel en zodoende revancheerde Jong PSV zich voor de kansloze 4-1 nederlaag eerder dit seizoen. Jong PSV wacht vrijdag een uitduel met FC Eindhoven, terwijl TOP, dat zevende blijft, thuis tegen MVV speelt.

Schrijf een notitie bij deze foto

Jong AZ - SC Cambuur 2-1
Het team van Koen Stam nam na enkele minuten spelen de leiding. Ondrej Mihalik rondde een fraaie aanval af, na voorbereidend werk van Mees Hoedemakers: 1-0. De bezoekers uit Leeuwarden hadden moeite om echt gevaarlijk te worden. Jasper Schendelaar redde op een vrije trap van Robin Maulun en een schot van Sam Hendriks ging naast. Jong AZ verdubbelde in de extra tijd de voorsprong. Met een heerlijke actie drong Kenzo Goudmijn het Friese strafschopgebied binnen en prikte hij in de verre hoek raak: 2-0.

Cambuur slaagde er na rust te laat in om terug in het duel te komen. Een inzet van Hendriks ging tegen de lat, een schot van Matthew Steenvoorden miste de kruising op een haar en een overtreding op Alex Bangura werd niet met een strafschop bestraft. Tussendoor bleef Schendelaar een zekere indruk maken. Hij werd uiteindelijk alleen in extremis door Kevin van Kippersluis vanaf elf meter gepasseerd: 2-1. Jong AZ doet de laatste plaats over aan Jong FC Utrecht, staat nu zeventiende en wacht vrijdag een uitduel met Almere City FC. Cambuur blijft elfde en hoopt vrijdag in eigen huis tegen NEC op een beter resultaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is het trouwens een rare regels dat wissels bij het eerste niet mogen spelen bij Jong teams. Nu heb je bijvoorbeeld Gakpo, Ihataren, Obispo, Sadilek en Teze die niet elke wedstrijd spelen bij het eerste maar wel op de bank zitten te niksen. Waarom mogen die dan niet voor jong spelen als ze geen minuut maken voor het eerste. Ik vind het prima dat Jongteams geen spelers boven de 23 of spelers die al voor het eerste speelde mogen instellen maar dit slaat nergens op. Zo laat je een hele groep talenten niet spelen waardoor hun ontwikkeling stokt. Dan zijn die Jongteams helemaal nergens meer goed voor.

4 februari 2019 om 22:17

Ja inderdaad. Heeft AZ ook weleens met een wijndal of Bergsma. Die zitten dan op de bank bij bepaalde AZ1 en als straf niet spelen. Als piroe bijv invalt met PSV1 is het logisch maar nu idd raar

4 februari 2019 om 22:22

Het is een oplossing die alleen de KNVB kan bedenken. Eigenlijk is het enige goede argument om jeugdteams in een competitie te stoppen dat je grote talenten ontwikkelt en juist die talenten mogen nu niet spelen omdat ze op de bank zitten. Wie help je daarmee?

4 februari 2019 om 22:18

Nog raarder is dat je een prestatiecompetitie misbruikt voor het opleiden van enkele jong teams. Deze teams hebben andere doelen dan de overige teams en daarnaast hebben de overige clubs buiten Ajax, Psv, az en Utrecht het nadeel dat hun jonge team lager speelt...

4 februari 2019 om 22:45

Uiteindelijk vind ik het nadeel van de jeugdteams in de KKD minder groot dan het voordeel. Jeugdspelers stromen lekker door en daar profiteren ook ploegen als NAC en VVV van door spelers als Lundqvist, Vloet of Leemans op te pikken. Ook zijn er genoeg spelers in het grote oranje die mede door de beloftenteams zich stormachtig ontwikkelde. Dat er regels aan moeten zitten zodat de beloftenteams elke week ongeveer hetzelde zijn ben ik het mee eens. Volgens mij zou het ideale scenario zijn dat jeugdspelers tot hun 23e mee mogen doen en als ze ook gewoon bij het eerste op de bank mogen zitten als ze meespelen op vrijdagavond. Zo zorg je ervoor dat de grote talenten speelminuten krijgen en je zorgt ervoor dat de goede speler ook bijna elke wedstrijd spelen.

4 februari 2019 om 23:09

Dat is wel erg makkelijk gezegd. Misschien stromen spelers sneller door, maar door de jong teams kunnen veel andere clubs juist geen goede talenten meer huren bijvoorbeeld. Daarnaast, zeggen dat spelers in Oranje komen door hun ontwikkeling in de jong teams lijkt me wel erg ver gezocht

PSV had Mauro Junior gewoon moeten vethuren aan een Eredivisieclub. Heerlijke voetballer, maar kreeg zelfs onder Cocu nog meer minuten dan nu onder Van Bommel. Erg jammer voor zijn ontwikkeling.

4 februari 2019 om 22:17

PSV stond open voor een verhuur maar Mauro wou zelf blijven. Verder is het inderdaad zonde dat hij zo weinig speelt maar het is ook wel logisch. Hij is gewoon ingehaald door andere talenten. Als PSV zoals onder Cocu met de punt naar achteren speelt dan had die op meerdere plekken op het middenveld kunnen spelen maar nu kan die alleen maar op 10. Daar heb je Guti, Pereiro en nu Ihattaren dus jezelf daar in de basis spelen is moeilijk. Op de vleugels kan hij ook spelen maar daar is de concurrentie in de jeugd ook groot. Ik vind het mooi dat die het bij PSV wil proberen en ik zie ook wel kansen voor hem. Zoveel minder als Malen, Gakpo of Ihattaren is hij niet.

4 februari 2019 om 22:49

Ik vind dat helemaal niet mooi, het is namelijk niet goed voor zijn ontwikkeling. Als hij dat zelf niet in ziet, moet PSV hem daar van overtuigen, dat is de taak van de club. Je ziet het aan Sam Lammers wat een verhuurperiode teweeg kan brengen.

4 februari 2019 om 23:04

Als er een leuke middenmotor kwam dan was het inderdaad misschien het best geweest om Mauro een halfjaar te verhuren. Bedoelde alleen dat hij bij PSV niet kansloos is en dus vind ik het mooi dat hij niet opgeeft maar vecht voor z'n plekje. Je hebt genoeg spelers die allang boos vertrokken waren in zijn situatie. Voor komend seizoen moet die trouwens wel echt verhuurd worden als hij niet doorbreekt. En dan bij voorkeur naar een team dat een middenvelder in hem ziet. In die bekerwedstrijd tegen Feyenoord liet hij zien dat heel goed te kunnen. Het talent heeft hij, nu nog constant worden.

4 februari 2019 om 23:25

Aan het begin van het seizoen kreeg hij nog wel speelminuten, maar ik zou niet weten wanneer dat voor het laatst was. Niet verstandig dat hij 'voor zijn kans' bleef, want die is op dit moment nihil. De eerste vier namen zijn Rosario, Hendrix, Pereiro en Gutiérrez, daarna Sadilek en inmiddels zelfs Ihattaren. Ik zou het doodzonde vinden als we niet het beste van Mauro gaan zien, maar hij zal het dan toch echt op het hoogste niveau moeten laten zien. Die kans is in het eerste te klein, in de Keuken Kampioen Divisie wordt hij niet meer beter - laat staan gemotiveerder - en dus was een verhuur het allerbeste geweest. Vraag me af of PSV zelf actief met hem heeft lopen leuren. Als je SC Heerenveen, FC Groningen of Willem II een halfjaartje Mauro had voorgeschoteld was dat een ideale spielmacher voor die clubs geweest. Win-win-win voor alle partijen. Jammer dat hij nu in de luwte verpietert.

5 februari 2019 om 02:07

@gomes1psv.. Dat PSV actief met hem heeft lopen leuren lijkt mij niet en dat doen ze denk ik nooit. Als je kijkt hoeveel spelers eigenlijk een verhuur nodig hebben omdat ze uitgeleerd zijn in Jong PSV dan baal je wel dat ze er nog zitten. En dat is al jaren zo. Gakpo had het gat dat Zenelli bij Heerenveen heeft achtergelaten uitstekend kunnen opvullen. Obispo had vorig jaar ook verhuurd moeten worden, net zoals Lammers en Gudmundsson. Mauro is momenteel te goed voor Jong en valt nu eigenlijk tussen wal en schip. En dat terwijl PSV een unieke constructie heeft bedacht om hem binnen te kunnen halen. Die jongen is gewoon heel getalenteerd en moet eigenlijk zo snel mogelijk vlieguren maken anders haalt de tijd hem in. Ik ben nog steeds fan van hem en hoop dat hij zal slagen. Er gaat veel goed bij PSV maar het verhuren van spelers gaat al jaren totaal niet lekker. Verder lijkt die Dennis Haar mij geen coach die spelers aanzienlijk beter maakt dus ik zie Van Nistelrooij daar graag volgend seizoen. Kan die mooi de parels van o19 doorschuiven.

De aanleiding van de strafschop was wel erg goedkope strafschop. Zo werden ze goed in zadel geholpen.

Sinds wanneer is 2-1 verliezen "af gaan".
Toen ik dat las dacht ik dat het iets van boven de 5 was geworden.
Mooi dat Az weer eens wat punten pakt en weg is van de laatste stek.

5 februari 2019 om 00:45

Nouja in je laatste zin geef je meteen aan waarom het 'afgaan' is.. Jong AZ stond met 13 punten onderaan terwijl Cambuur bij een overwinning naar plek 7 had kunnen stijgen.

5 februari 2019 om 02:36

Dus als je van de nummer laatst verliest ga je af.....vreemd, zo heb ik het nooit gezien.

5 februari 2019 om 13:41

Als je als Cambuur verliest van het tweede elftal van AZ terwijl die ook nog eens onderaan stonden ga je wel een beetje af vind ik. Het is wat enthousiast omschreven maar geen hele rare bewoording lijkt me.

Dramatische wedstrijd van Cambuur. Waardeloze instelling. Gewoon te weinig kwaliteit in deze selectie. Eind van het seizoen doorselecteren. Geldt ook voor de Td... En Hake? Tsja, voordeel van de twijfel...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren