Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje wint dankzij bizarre fase in tweede helft

Laatste update:

Jong Oranje heeft dinsdagavond weer een grote stap richting het EK gezet. De ploeg van Albert Stuivenberg maakte in de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Luxemburg geen fout en boekte een 3-1 overwinning. Oranje staat nu alleen bovenaan in Groep 3 en heeft drie punten meer dan achtervolger Slowakije. Er moeten nog twee groepswedstrijden gespeeld worden.

/

De zege van dinsdagavond werd veilig gesteld in een spectaculaire fase in de tweede helft. Voor rust was er nog niet bijzonder veel gebeurd: Oranje was een keer erg dicht bij een treffer gekomen, maar een kopbal van Nathan Aké belandde op de lat, waarna hij vervolgens op de keeper stuitte. Aan de overkant oogde Warner Hahn nog een keer erg onzeker, maar hij kreeg een hoge bal met de nodige moeite onder controle, waardoor de ploegen in evenwicht gingen rusten.

In het tweede bedrijf werd er vier keer gescoord in nog geen tien (!) minuten tijd. Luc Castaignos opende de score: de spits profiteerde van een slippertje in de Luxemburgse defensie en gleed de 1-0 binnen. Kort hierna was Castaignos de aangever bij de 2-0 van Quincy Promes, die net als tegen Jong Schotland bewees over snel voetenwerk te beschikken en beheerst binnen schoot. Voor Oranje leek er hierdoor geen vuiltje aan de lucht, maar Luxemburg gaf zich niet zomaar gewonnen.

Even na de goal van Promes strafte Glenn Borges een fout van Aké af, door oog in oog met Hahn de aansluitingstreffer binnen te schieten. Dit betekende het eerste doelpunt ooit van Luxemburg tegen Jong Oranje. De toeschouwers zagen in een kort tijdsbestek dus van alles en keken hun ogen uit toen Tonny Vilhena een niet te missen kans tóch om zeep hielp. De Feyenoorder kwam voor een open doel te staan, maar schoof de verbazing van alles en iedereen in het stadion in het zijnet.

Het werd geen misser met vervelende gevolgen, want even later viel de 3-1 alsnog. Promes maakte zijn tweede van de avond en dat bleek het slotakkoord te zijn, al kreeg Oranje in het laatste halfuur nog wel een paar mogelijkheden om vaker te scoren. Tien minuten voor tijd beproefde Hakim Ziyech bijvoorbeeld nog zijn geluk met een schot vanuit de tweede lijn, dat echter werd gekeerd, en ook zijn tweede poging werd gepakt. Vlak voor het einde miste Castaignos nog een grote kopkans en scoorde hij in buitenspelpositie, waardoor het bij 3-1 bleef.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou als ik Twente was maar snel dat bod op Castaignos accepteren, wat een waardeloze spits is dat.
Overigens was het over het algemeen heel matig tegen een nog slechtere tegenstander. Ik snap dat de concentratie dan laag is maar dit waren veel te veel fouten.

3 juni 2014 om 21:00

Bod is al geaccepteerd, gelukkig.

3 juni 2014 om 21:34

Heb je een linkje?

3 juni 2014 om 22:10

Voor zover ik weet is het ook geaccepteerd en gaat het alleen nog tussen de speler en club, Swansea dus.

3 juni 2014 om 22:38

Swansea City en FC Twente hebben een akkoord bereikt over een transfersom van circa 8 miljoen euro. Komende week gaat Luc Castaignos in gesprek met de club uit Wales en als zij een akkoord bereiken kan de spits meteen de medische keuring ondergaan. [bron: Sky Sports News]

3 juni 2014 om 21:01

Laatste wedstrijd van het seizoen voor alle die jonge gasten. Die zitten allang met hun hoofd in Ibiza.

3 punten zijn binnen daar ging het ook alleen maar om.

3 juni 2014 om 21:11

Dat klopt zeker, de zege is het belangrijkst. Ik vind daarentegen wel dat je al voetballer van jezelf een minimaal niveau stelt dat je moet halen per wedstrijd ongeacht de tegenstander. En bij veel spelers kan ik me niet voorstellen dat ze dat gehaald hebben. Je moet als speler gewoon zelfs tegen de slechtste tegenstander van jezelf eisen om acceptabel te spelen, dat is ook een kwaliteit die je sneller naar de top brengt.

3 juni 2014 om 21:21

Gaat Luc C. ieder weekend naar Ibiza?

3 juni 2014 om 21:28

Hoop voor Twente dat er niemand van Swansea op de tribune zat

Wedstrijd was eigenlijk niet om aan te zien, gelukkig maakte Castaignos nog zijn actie waaruit Promes kon scoren.

Voor de rest was Castaignos niet veel.

Doelpunt Luxemburg was gewoon een blunder van Ake.

Promes deed wat er van hem verwacht werd, maar was net als de rest van jong Oranje de eerste helft heel matig.

In ieder geval de puntjes gepakt.

Owh, best wel zielig dat ze niet hun shirt geven aan nummer 3 van jong luxemburg.

vind het wel heel negatief hoe de reacties hier zijn,gewoon gewonnen moet er tegen dit team van luxemburg!tuurlijk castaignos mist kansen maar heb wel andere spelers gezien die echt matig waren,vilhena en boeties bijv niets laten zien!ake en te wierik als spelers achter je was ook niet best!!maar gewoon gewonnen dat is het belangrijkste!!!

4 juni 2014 om 00:18

Jouw reactie is toch ook vrij negatief? Valt ook niet veel goed over deze wedstrijd te zeggen lijkt me, moeizame combinaties en nauwelijks tempo bij balbeIt

Hoe vaker ik van Ginkel zie spelen, hoe groter ik fan van die jongen word. Wat een atletisch en technisch vermogen... het gemak waarmee hij loopt en passt, echt een speler van deze tijd.

Die gaat samen met Strootman het middenveld van Oranje vormen op het middenveld de aankomende jaren, 100% van overtuigd.

3 juni 2014 om 21:17

Dat kan echt een topduo worden inderdaad.

3 juni 2014 om 21:21

Ziyech er wel voor op de 10 hoop ik

3 juni 2014 om 21:32

Schitterende middenvelder inderdaad, technisch en fysiek sterk. Ik vind het nog altijd zeer jammer dat Vitesse hem niet naar Ajax liet gaan, net dat type speler dat Ajax mist op het middenveld.

Promes wat een baas, gaat Twente nog veel plezier bezorgen, scoorde toch maar weer twee keer he.

4 juni 2014 om 00:48

Wat een tegenstanders had die jongen toch "weer" voor zich. Eerst de toppers van jong Schotland en nu de toppers van jong Luxemburg! Ongelofelijk toch.. Gast deze tegenstanders zijn jupiler niveau of zelfs minder.

4 juni 2014 om 01:08

Waarom scoort de topper van ginkel niet 10x dan? Die speelt toch bij Chelsea, toch een iets hoger niveau.

4 juni 2014 om 01:13

Die topper van Ginkel heeft nog geen eens een seizoen gespeeld door blessures dus waarom je hem er bij betrekt...

4 juni 2014 om 06:55

Maar het is toch maar weer Promes die er twee maakt. Waarom moeten de prestaties van Promes altijd gebagatelliseerd worden? Die hattrick tegen Schotland ook al, wees eens tevreden ofzo ipv altijd dat negatieve gezaag. Geniet er eens van maar nee hoor jij kunt blijkbaar gewoon niet je zielige clubvoorkeur aan de kant zetten terwijl het hier over landenteams gaat...

Heeft er iemand een uitgebreid wedstrijdverslag voor me? Ben benieuwd hoe ze het hebben gedaan!

Gewonnen en dat is maar goed ook want die Luxemburgers konden er echt helemaal niks van.. Die waren zelfs nog slechter dan die Schotten.. Maar allemachtig wat is die Castaignos slecht zeg.. Ik weet niet wat Swansea met die jongen moet maar spelen zal die daar niet doen lijkt me zo.. Snap ook niet dat ie dat zelf niet inziet dat ie daar absoluut zwaar tekort voor komt.. Overigens was iedereen matig. Tegen dit soort tegenstanders mag je toch wel minstens een 5-0 overwinning verwachten en al helemaal geen goal tegen krijgen en absoluut niet op zo'n manier..

Matig Jong Oranje. Dankzij de individuele kwaliteit van Promes toch nog redelijk eenvoudig gewonnen. De achterhoede was echt slecht. Zowel verdedigend maar vooral opbouwend. Niet 1 speler heeft mij in de achterhoede kunnen overtuigen. Vilhena en Boetius hebben vooralsnog op dit niveau niets te zoeken. Echt dramatisch. Ola John en Ziyech hadden gewoon in de basis moeten staan.

3 juni 2014 om 21:58

Boëtius en Vilhena zijn toe aan vakantie. Beide spelers zijn gewoon leeg gespeeld.

4 juni 2014 om 04:55

Misschien zijn beide spelers toch niet zo goed als ze denken dat ze zijn?

4 juni 2014 om 09:12

Kijk hoe beide spelers vorig seizoen hebben gespeeld. Zijn gewoon goede talenten maar kunnen het niveau niet vasthouden.

Promes veruit de beste man op het plein.
Die jongen heeft echt een prachtige toekomst voor zich liggen.
Daarentegen wat in Castaignos gezien wordt,amai ,die jongen heeft de handelings snelheid van een oude pandabeer.

Belachelijk, ze zijn niet goed daar bij Swansea. 8 miljoen bieden voor zo'n bos wortels. Zij kunnen beter Mulenga nemen. Is wel een paar klassen minder als Bony, maar is wel groot en sterk en erg belangrijk...hij kost niets.

3 juni 2014 om 22:15

Mulenga is wel een stukje ouder (30 jaar !!) en Castaignos is nog maar slechts 21 jaar. Ik denk dat Castaignos op z'n 30 ste , 3 x zo goed is dan Jacob.

3 juni 2014 om 22:35

Mulenga zou een goede spits kunnen zijn wanneer hij eens een paar jaar fit blijft. Hij is in Nederland al ontzettend vaak geblesseerd, laat staan met het drukke schema in Engeland. Echt een waardeloze optie dus, maar dat is Castaignos denk ik ook voor Swansea. Ga dan voor Pelle, dat is meer een type Bony. Speelt met heel veel zelfvertrouwen, is sterk genoeg, scoort makkelijk etc etc.

4 juni 2014 om 09:52

Ik denk dat Castaignos op zn 30e in een supermarkt in Vugt werkt, wat een nietsnut.

4 juni 2014 om 10:00

@nathanm95
Als collega van jou ?? Ik heb jou nog nooit zien scoren dan wel dat je het salaris van Luc zou kunnen verdienen. Beetje niet leuke opmerking van je.

Goeie overwinning jongens!

Gelukkig dat van ginkel weer op stoom komt. Wat een geweldige jonge speler is het toch.
Hoop dat hij ook bij Chelsea aan het spelen komt! Succes Marco

Maken ze me nu lekker?, zondereen link naar die kans. Moet ik het weer helemaal zelf opzoeken

Als de Costagnos 8 miljoen moet kosten wat is de waarde dan van Promes? Waanzin? Ja!!

Wat is die promes toch opeens goed geworden! Vorig jaar Jupiler league en dit jaar uitblinker op het EK met jongoranje. Dat belooft wat.

Hey Louis, had die Promes niet mee gemoeten naar Brazilie ????

4 juni 2014 om 00:06

Als 6e spits? Robben, Persie, Lens, Depay en Huntelaar voor zich. En die zijn allemaal beter

4 juni 2014 om 00:49

Op basis van wat dan? Dat hij goed presteert tegen de verdedigers van Fc dundee, Aberdeen en nu tegem de amateurs van Luxemburg? Hou toch op man.

4 juni 2014 om 01:08

Hij presteert tenminste beter dan JP of O. John. Promes scoort tenminste 5x in 2 wedstrijden.

4 juni 2014 om 01:15

De laatste weken presteerd hij beter dan JP ja. Maar JP heeft een veel beter seizoen gedraait dan Promes daar valt nog geen eens over te twijfelen.

4 juni 2014 om 07:00

Hahah ga fietsen man. Op basis van wat heeft Jean Paul Beugelbekkie een veel beter seizoen gedraaid dan? Promes heeft ook erg stabiel gespeeld het hele seizoen, ja hij maakte vooral de eerste seizoenshelf de goals maar speelde altijd goed en was belangrijk hoor teletekstsupportertje. Als je het echt wil weten, Promes is beter dan Boëtius, jammer voor je Feyenoordertje.

Nou ik weet nog niet zo zeker of ik Robben of van Persie beter vind dan Promes :-)
Aan Lens en Depay twijfel ik wel. Lens heeft ervaring internationaal en Depay is een leuke voetballer maar beiden voor mij niet overtuigend. Maar ik weet wel zeker dat we van Promes in de toekomst meer van zullen horen dan Depay/lens. Wedden ??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren