Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John Heitinga niet terugverwacht als trainer van Jong Ajax

Laatste update:

De kans is klein dat John Heitinga terugkeert als trainer van Jong Ajax, zo heeft Michel Kreek verteld na het duel van de beloftenploeg tegen Helmond Sport (1-1). Heitinga is door de clubleiding van Ajax doorgeschoven als interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder en zit zondag als eindverantwoordelijke op de bank in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Kreek neemt op zijn beurt de honneurs waar bij Jong Ajax.

Het was voor velen een verrassing wie vrijdagavond uit de bus zou stappen bij Jong Ajax als eindverantwoordelijke van de beloftenploeg. Het bleek Kreek te zijn, die door het doorschuiven van Heitinga voorlopig de talentenploeg mag leiden. Onder leiding van Kreek werd op bezoek bij Helmond een zwaarbevochten punt gepakt. Jong Ajax kwam op voorsprong via Christian Rasmussen, maar zag de stand door Peter van Ooijen al snel gelijkgetrokken worden.

Na afloop ging Kreek voor de camera van ESPN kort in op de situatie bij Ajax. "Volgens mij is in het persbericht aangegeven dat John is doorgeschoven naar de staf van het eerste elftal, dus dat is duidelijk", aldus de 52-jarige oefenmeester. "Helaas hebben we vaker met zulke momenten te maken gehad. Je wilt het niet, maar het gebeurt helaas soms wel in het voetbal. Het is aan de club hoe ze dat invullen. Er zijn veel verhalen op internet, maar daar ga ik niet meer over zeggen."

Kreek omschrijft de huidige situatie als 'roerig'. Donderdagavond zag hij hoe de clubleiding brak met Schreuder. Ook diens assistent Matthias Kaltenbach moest het veld ruimen. Tot er een nieuwe trainer is gevonden ligt het lot in handen van Heitinga. Vrijdagavond maakte Ajax bekend dat de uitlooptraining werd geleid door de oud-verdediger. Ook zit hij zondag op de bank als eindverantwoordelijke als Ajax voor het eerst sinds 22 oktober weer eens hoopt te winnen in de Eredivisie.

Zie jij een prominente rol weggelegd in de staf van Ajax voor John Heitinga?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan prima als assistent fungeren van een ervaren coach. Heitinga voor de groep zetten als eindverantwoordelijke doen ze hopelijk niet. Je ziet bij psv ook dat ervaring als coach toch ook wel belangrijk is.

28 januari 2023 om 12:51

Ik vind het risico ook heel groot. Het is geen makkelijke tijd in om in stappen. Het is niet alleen dat het niet loopt, je moet nu ook keuzes gaan maken.

28 januari 2023 om 12:52

Psv heeft Fred Rutten erbij zitten en Andre Ooier en volgens mij huppelt Hiddink er ook nog rond als adviseur. Lijkt me toch genoeg ervaring?

Ik zou sowieso iemand aanstellen die het seizoen afmaakt en dan het nieuwe seizoen met een nieuwe trainer beginnen. Die begint dan met een schone lei en heeft tijd genoeg om de bezem door de selectie te halen, mocht hij dat nodig vinden. Risico is wel dat wanneer het met Heitinga niet vele beter gaat, je hem moeilijk terug kunt plaatsen bij Jong.

28 januari 2023 om 12:52

Je kan hem dan toch nog gewoon terugplaatsen naar Jong lijkt mij? Is dan gewoon weer een paar stapjes terug

28 januari 2023 om 13:05

Met Jong gaat het ook al niet heel lekker. Stel dat Heitinga het met 1 nog slechter gaat doen dan Schreuder, wat ik haast onmogelijk acht, vraag ik me af hoe serieus Heitinga nog wordt genomen door de spelers van Jong.

28 januari 2023 om 14:04

Of juist nu instappen. Heb je een half jaar om de spelers en de club te leren kennen en een tactiek in te slijpen. Kan je volgend jaar vanaf het begin knallen. Anders ben je de eerste maanden dan ook weet kwijt aan wennen etc.

28 januari 2023 om 14:26

Ik begrijp werkelijk waar niet dat Heitinga überhaupt genoemd wordt. Heeft niks kenmerkend laten zien. Reiziger is kampioen geworden met jong. Rollen zouden omgedraaid moeten zijn Reiziger interim met Heitinga erbij als assistent. Reiziger en Blowgarde bliezen iedereen omver met attractief voetbal.

28 januari 2023 om 14:35

Vind ik ook prima. Maar met Reiziger loop je m.i. hetzelfde risico. Als het niet goed gaat kun je hem geen assistent meer maken bij 1.

Daarnaast is het overigens wel vreemd dat Ajax Heitinga heeft gevraagd, aangezien Reiziger in 2017 al eens interim trainer was bij Ajax.

28 januari 2023 om 15:10

Daar heb je wel een punt. In 2017 was hij nog wel minder ervaren. En het is niet voor niets dat hij constant kan aanblijven, voor de rest van het seizoen zou ik het wel aandurven met Reiziger. Hij ligt ook goed in de groep, heb nog nooit iets negatiefs gehoord over zijn functioneren.

28 januari 2023 om 18:07

Reiziger kan op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging buiten Ajax, Als je door je opvolger gepasseerd word mag het wel duidelijk zijn wat Ajax van hem vind!

Ik mag hopen dat hij dan alleen als assistent mag blijven. Want Heitinga als hoofdcoach proberen zou een enorm risico zijn. Ajax moet in de top 2 eindigen want het budget is daar gebaseerd op. Anders kan je aankomende zomer niet veel doen als Ajax zijnde. Dat moet gewoon met een ervaren coach.

28 januari 2023 om 13:10

Ik weet dat Ajax begroot op de Champions League, maar lijkt mij dat er door de afgelopen succesen met grote transfers genoeg budget is om 1 uitschieter te overkomen, neemt niet weg dat het een blamage is als de Champions League niet gehaald wordt.

28 januari 2023 om 13:39

Ajax begroot op Champions League + transferinkomsten. Als Ajax daar niet aan voldoet ontstaan er zeer forse tekorten. Dat kun je inderdaad 1 seizoen volhouden. Probleem is echter dat je vooruit moet durven investeren. Als Ajax dir niet goed aanpakt kan het zomaar betekenen dat een tijdperk weer voorbij is.

28 januari 2023 om 14:34

Vanaf volgend seizoen krijgt Nederland 1 extra CL plek, dus ik verwacht dat PSV en Feyenoord komende zomer flink zullen investeren om die extra CL plek te pakken. Ajax zal daar ook in mee moeten gaan om niet achter te blijven

28 januari 2023 om 20:31

Ja idd dat moeten nu al doen iedereen is bezig met versterkingen en van ajax hoor je niks ja een tweedehands keeper met dit zooitje ongeregeld wordt het niks

Het kan niet zo zijn en mag ook niet zo zijn dat als de hoofdcoach wordt ontslagen de trainer van een lager elftal doorschuift.
Er zijn zat voorbeelden waaruit zelf blijkt dat ze misschien aimabel zijn maar niet capabel.
Heitinga is totaal ongeschikt, wegens gebrek aan ervaring in de Eredivisie en op Europees niveau
Als Sar dit toch doorzet dan ben ik er van overtuigd dat hij aan het eind van het seizoen zal moeten opstappen.
Een stomme fout is erg, maar is te vergeven. Weer een stomme fout is einde verhaal

28 januari 2023 om 13:04

Aan de andere kant is er binnen Ajax blijkbaar veel vertrouwen in Heitinga. Hij zal dan een keer de ervaring op moeten doen. Van alleen trainer zijn van jong Ajax krijgt men ook niet veel meer relevante ervaring.

De vraag is hoeveel vertrouwen heeft men in Heitinga?

28 januari 2023 om 13:12

De ervaring moet hij elders op doen, bijvoorbeeld eerst in Groningen, bij gebleken succes, assistent bij een (buitenlandse?)trainer in het buitenland. Hij heeft gewoon nog een hele lang weg te gaan.
Zij die vertrouwen hebben in Heitinga zijn wel dezelfde mensen die vertrouwen hadden in Schreuder. Deze had nog wel in Duitsland en België gewerkt als hoofdcoach.
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Langzaam je bewijzen en daarmee het vertrouwen winnen
gaat het mis, Schreuder dan valt alle vertrouwen in een keer weg.
Sar speelt met zijn eigen baan. Als het mijn baan was dan zou ik NU geen risico meer nemen

28 januari 2023 om 17:43

Ik reageer op jouw eerste regel. De rest kun je altijd zeggen. Ja z hebben een foute keuze gemaakt. Ik was daar al voor het seizoen bang voor. Aan de andere kant. Verleden jaar werd hij kampioen met Brugge. Hier presteerde hij niet, jammer maar zoiets kan gebeuren

Er is geen garantie. En de derde en vierde alinea van jouw verhaal slaat echt niet op mijn reactie of het artikel, dus wat je daar mee wilt zeggen ontgaat me volkomen

28 januari 2023 om 16:35

Een paar jaar geleden volgde de trainer van een jeugd team ook de Hoofd Coach op. Resultaat: 4 x op rij kampioen. Het hoeft niet goed te gaan, maar ook niet fout.
Bij Barcelona deden ze ook zo iets na Rijkaard. Best redelijke resultaten gehaald toen.

28 januari 2023 om 16:55

Het kan natuurlijk altijd een keer, een keer dus, goed gaan. Maar als je net zoals ik hier boven heb beschreven al heb gefaald als bestuurder dan kan je je geen tweede misstap veroorloven.
Heitinga heeft nou niet bewezen dat hij speciale kennis toevoegt, iets waarvan we kunnen zeggen: heb je gezien hoe hij zijn team laat ballen?
Kijk eens naar Fraser; altijd gericht op voorkomen van verlies en kijk naar M.stein (die ik altijd een goede trainer vond en vind)
Rijkaard
Wie heeft Rijkaard voorgedragen. Precies. Hij zag zoveel meer dan wij allemaal bij elkaar.
Hij zag dat met Rijkaard en het team dat er stond het wel goed moest gaan

Dus duidelijk ,dus VDS geeft hiermee aan dat Reiziger zijn biezen mag pakken.
Ook alzo men vragen dat hij aanblijft zou Reiziger het niet moeten doen.als je geen vertrouwen in mij hebt dan niet.

28 januari 2023 om 14:11

Misschien wíl Reiziger wel niet de eerste trainer worden maar wil hij graag assistent blijven.

28 januari 2023 om 16:13

Heeft ooit gezegd dat hij zich wel als hoofdcoach ziet. Zou eigenlijk bij Sparta of excelsior de opvolger worden van de trainer daar,werd toen weggeplukt door ajax voor jong Ajax. Heeft daar samen als coach met Bogarde jong naar het kampioenschap geleid.

En, Michel Kreek weer een Ajax naam, die alle hoeken en gaten kent van de club, ik vind dat ze knap telkens een goede trainer weten te vinden voor het tweede.

28 januari 2023 om 14:14

Ik weet niet of hij goed is, maar het is wel een voordeel dat ze de club goed kennen en vv.

Waarom wordt Reiziger als hoofdcoach niet genoemd terwijl hij meer ervaring heeft dan John Heitinga?

Sorry hoor, maar wat is het hier het doel van? Heitinga weg bij Jong en (tijdelijk) hoofdtrainer bij Ajax 1 en hij gaat niet meer terug naar Jong.. Oké, gaan we een nieuwe hoofdcoach opzadelen met Reiziger en Heitinga als assistent of gaan we minimaal één van die twee wegsturen als we een nieuwe hoofdtrainer aanstellen? Ik zie hier geen toekomstvisie, op geen enkele manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren