Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Johan Derksen plaatst één kanttekening bij spel van Frenkie de Jong

Laatste update:

Barcelona treedt vrijdagavond met Frenkie de Jong in de basiself aan in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München. Wim Kieft laat zich in de voorbeschouwing bij SBS6 uitermate lovend uit over het eerste jaar van de 23-jarige middenvelder en stelt dat hij het ‘hartstikke goed’ doet. Johan Derksen plaatst bij die opmerking één kanttekening en is van mening dat De Jong de ‘ultieme middenvelder’ zou zijn als hij meer zou scoren.

“Die buitenkant... Tja, dat je het durft uit te voeren. We weten wel van hem dat hij zo’n bal met zijn buitenkant zou kunnen geven. Maar je moet op dat moment de rust hebben”, begint Kieft, als hij een fragment te zien krijgt uit de wedstrijd tussen Barcelona en Napoli (3-1). De Jong liet zich daarin zien met een pass met de buitenkant van zijn voet op Lionel Messi. “Kijk, ik vind die hele discussie die we in Nederland voeren over De Jong je reinste onzin. Op de plek waar wij allemaal vinden dat hij moet spelen, daar staat Sergio Busquets en dat is een van de allerbeste op die positie.”

Presentatrice Hélène Hendriks concludeert dat De Jong meer ‘een loper’ is dan Busquets. “De Jong zou ook voor de verdediging kunnen spelen, die kwaliteiten heeft hij wel. Maar die Busquets is gewoon weergaloos goed. De Jong speelt gewoon tachtig procent van de wedstrijden, hè. In zijn eerste jaar, bij een hele grote club in Europa. Dus ik vind dat hij het hartstikke goed doet”, reageert Kieft. Hendriks verwijst naar het interview van De Jong in Trouw, waarin hij zijn eerste seizoen bij Barcelona een 5,5 gaf. “Dat vind ik te bescheiden allemaal. Je hoeft jezelf niet omlaag te halen.”

"Ik heb één kanttekening bij Frenkie de Jong: als hij nou ook nog ging scoren, dan was het de ultieme middenvelder”, haakt Derksen in. De Jong kwam voorlopig tot 2 doelpunten en 4 assists in 41 officiële wedstrijden voor Barcelona. “Dat moet hij nog aanleren, door ook het strafschopgebied in te gaan en daar de actie te maken. Op het middenveld beheerst hij het wel, alle acties. Daar speelt hij iedereen uit, maar hij zou ook nog twintig, dertig meter daarvoor acties moeten maken. Dan kan hij ook nog tien goals maken in een seizoen.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iniesta en Xavi scoorde ook niet heel veel. Dus wat dat betreft past die prima in het Barcelona DNA.

15 augustus 2020 om 08:54

Sommige willen het niet snappen. Die jongens hadden destijds Villa, Henry Eto o en Messi voor hun. Ronaldinho even daar gelaten lol. Daarna MSN. Een topaanval is essentieel wil een middenveld functioneel zijn maar wat is er nu. Niets, statische oudjes tsja dan wordt het idd lastig.

FdJ is een klaarlegger en geen afmaker, dat zit niet in hem. Als hij 10 doelpunten per seizoen maakt op 50 wedstrijden vind ik het echt knap van hem. Assist zou hij er wel meer moeten geven.
Maar ja het is niet makkelijl bij Barca

Hij zou de ultieme middenvelder zijn als hij meer vooruit zou voetballen. Kansen creeeren voor zijn medespelers. Doet hij nog te weinig. Hij draaft teveel.

15 augustus 2020 om 06:45

Dan moet je goed naar het spel van Barcelona kijken. Creeren zijn medespelers openingen? Gaan ze diep? Is het positiespel bij hun wel bekend moet je je afvragen. Duidelijk niet. Speel met Puig en Frenkie samen en je zal zien dat het spel 10x versnelt man. Zet Frenkie gewoon met de punt naar achteren. Die is meester in het uitspelen van een tegenstander. Zo creert hij al een man meer positie. Alleen dan heb je Puig nog die het voetbal spelletje snapt en daarmee voort kan gaan. Maar nee Busquets plaats je daar. En die blijft daar ook staan op positie. Schuift weinig tot niet door. Hij is geen technicus. Hij kan het spel totaal niet verplaatsen. Frenkie op linkshalf en dan nu??? Je zal toch spelers vóór Frenkie nodig hebben die hem ook nuttig kunnen maken. Weet je hoe heerlijk het is als je spelers als Gnabry en Lewa heb die constant diep kunnen gaan. Zelfs Müller die geen snelheid heeft maar wel de juiste timing. Dan is het feest voor Thiago. Wie gaat er bij Barca diep? Semedo die geen bal kan voorgeven. Vidal uitgerekend de man die niet moet gaan. Maar hij probeert toch wat.

15 augustus 2020 om 08:57

Maar echt, waarom snappen sommige dat niet. Ze missen snelle dynamische topaanvallers. Alsof het middenveld van Psg, City of Lfc top zou zijn zonder al die topaanvallers van hun. Bayern zou ook minder zijn zonder Gnabry, Peri, back Davies e.d. Barca is te statisch. Dan ga je vastlopen. Kan je als middenvelder de bal ophalen, vrij spelen maar als niemand om je heen en voorin beweegt en of diep kan gaan dan kom je er niet uit en wordt je zeker overlopen tegen een topteam als Bayern.

15 augustus 2020 om 10:00

Doe normaal. Busquets is nog steeds een van de beste VM’s op de wereld. Hij gaat eruit en barca krijgt meteen 3 om de oren in welgeteld 20 min. Busquets zijn rol is verdediging omzetten in aanval. De bal inleveren bij de diepere middenvelders in de hoop dat ze wat creeeren. Frenkie heeft de kwaliteiten om op die positie te kunnen renderen maar het komt er niet uit. En om heel barca om hem heen te bouwen is wel erg riskant. Maar aan de andere kant, is dit barca ook niet om naar huis te schrijven.

15 augustus 2020 om 13:43

Sorry hoor maar als jij vind dat Busquets een van de beste vm's ter wereld is, dan snap ik echt niet hoe jij naar voetbal kijkt. Zijn rol is verdediging omzetten in aanval. Vriend hoelang komt dat er al niet uit bij Barca. Geen half jaar hoor. Geen jaar zelfs maar langer. Ik zie dat toch. Al die dynamische spelers van de tegenstander spelen die gast helemaal kapot op het middenveld. En dan vind jij dat hij nog functioneert. Sorry dat ik het zeg maar dan heb je er echt geen kaas van gegeten.

De Jong speelt nog te vaak balletje breed, balletje terug. Af en toe een schitterende pass hoor, maar daar schort het nog wat aan. Dat hij niet zo vaak scoort, geeft niet zo, zolang anderen dat maar doen.

14 augustus 2020 om 23:05

Klopt maar zijn probleem is simpel: aan wie moet hij de bal kwijt? Geen linksbuiten, Suarez komt nooit de bal ophalen, Messi staat vaak aan de rechterkant.

Gewoon waardeloos was frenkie had liever puig daar gezien. Weet is moeilijker te accepteren gezien de Hollandse bril die de meeste op hebben. Frenkie is het gewoon niet en kan het gewoon niet aan.

14 augustus 2020 om 23:35

Had je Riqui Puig niet graag op CAM gezien, i.p.v. Vidal dus? Raar om van een Barca fan te horen dat hij een creatieveling als Puig graag als LCM ziet voetballen. Of wilde je enkel Frenkie eruit lichten terwijl Vidal, Busquets en met name Roberto geen haar beter waren vandaag?

Het ligt gewoon aan het elftal die niet als team voetbalt. Busquets is een ouderwetse voetballer en niet meer van de huidige tijd. Messi en Suarez kunnen niet meer hoog druk zetten, te oud voor. En nog heb je Alba die alleen maar aan het zeuren is. Tiid voor de vernieuwing met een goede coach die van spelletjes houdt.De huidige tijd is de snelheid noodzakelijk om hoog niveau te kunnen presteren, het begint met voorin.

Er zijn nog wel meer negatieve punten te melden, speel wat eerder naar voren en dribbel niet zo onnodig lang met die bal.

14 augustus 2020 om 23:05

Frenkie speelt altijd op veilig balletje breed tikkie vooruit tikkie terug ... Is ie soms briljant jazeker maar men wil altijd maar geforceerd positief over Frenkie zijn.

14 augustus 2020 om 23:56

Ik vind Frenkie doorgaans een geweldige speler, maar denk dat hij af en toe wat beter moet leren aanvoelen wanneer een wedstrijd het nodig heeft om te vertragen of juist versnellen. Hij beheerst beiden, maar past het volgens mij niet altijd goed toe. Al had hij vandaag naar mijn idee wel vaker willen versnellen, maar stond iedereen vast/stil en kon hij niet anders dan "tikkie-breed". Wat altijd nog beter is dan balverlies.

Wim Kieft, Sergio Busquets was een van de beste op zijn positie. Dat is hij allang niet meer. Dat Frenkie daar nog niet speelt heeft puur te maken met hetgeen wat Busquets heeft betekent voor Barca. Ze zijn gewoon bang om die positie aan Frenkie te geven. Terwijl we allemaal kunnen zien dat er gewisseld moet worden op die positie. Tijd voor nieuw geschut!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren