Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je ziet Cocu nooit eens verrassen, zoals Ajax met Dolberg’

Laatste update:

Hoewel Luuk de Jong al acht officiële wedstrijden wacht op een doelpunt, lijkt het onwaarschijnlijk dat trainer Phillip Cocu zijn aanvoerder woensdagavond slachtoffert in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Aad de Mos vindt juist dat De Jong rijp is voor de bank bij PSV, al meent de analist dat Cocu weinig risico's durft te nemen in zijn opstelling.

/

"Alleen al om hem even in bescherming te nemen", zegt De Mos over een eventuele rol als wisselspeler voor De Jong. Toch gaat het volgens de voormalig trainer te ver om de aanvaller alle schuld in de schoenen te schuiven. Zaterdag liet De Jong enkele kansen onbenut om PSV een zege te bezorgen bij Willem II (0-0). "Goals komen niet alleen van de nummer negen, maar ook de nummer zeven, tien en elf. Die geven ook niet thuis. Het is behoorlijk zielloos allemaal."

De Mos ziet dat Cocu vasthoudt aan de spelers die PSV landskampioen maakten. "Maar je kunt ze ook te lang de hand boven hoofd houden. Je ziet nooit eens dat hij iemand uit het team haalt en dat iedereen zegt: wat gebeurt hier nu dan? Of dat je een Kasper Dolberg in de basis laat debuteren", wijst de oud-trainer in gesprek met nrc.next naar Ajax. "ik bedoel dan Sam Lammers, die bij Jong PSV al negen goals maakte."

Moet Phillip Cocu Luuk de Jong woensdag op de bank zetten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lammers? Topscoorder van de Juup league moet het maar even tegen Atletico Mandrid doen?

Nee. En dit is ook geen jonge jongen die gaat verassen zoals Rashford of hier in Nederland Dolberg deed.

PSV had een nieuwe spits moeten halen die kan concurreren met Luuk want Luuk vind het wel prima zo heb ik het gevoel. PSV heeft alles gedaan om hem maar te pleasen. Aanvoerdersband, nieuw contract en Siem gehaald. Dat laatste heeft PSV en al helemaal Marcel Brands gewoon hun geloofwaardigheid afgenomen.

23 november 2016 om 09:40

Het is ook wel makkelijk scoren om nu met Dolberg te komen.

Hoe je het went of keert, spelers als Dolberg en Rashford kwamen aan bod omdat er geen andere opties waren. Ajax had geen echte spits meer en Rashford kwam aan bod nadat een stuk of 4 andere spitsen van United allen geblesseerd waren. Het is dus niet zo dat die jongens een kans kregen terwijl een andere ervaren spits voor hen gepasseerd werden.

De Jong was vorig seizoen topscorer en van groot belang. Het is niet heel vreemd dat je zo'n speler weer aan de praat probeer te krijgen in plaats van dat je een jong talent voor de leeuwen gooit in een kwakkelend team.

23 november 2016 om 09:50

Hij was goed in het 14/15 seizoen, vorig jaar werd het al duidelijk minder vond ik.

Ze hadden een andere spits moeten halen. Als ze nu in de winter Van Ginkel weer huren ipv een spits of iets, dan kun je PSV echt absoluut niet meer serieus nemen.

23 november 2016 om 09:54

Dolberg is gewoon goed gescout en iedereen wist dat hij het goed zou gaan doen. Niet zo goed als nu, maar dat is een bonus.

Rashford, is ook niet zomaar uit de lucht komen vallen. Van Gaal heeft toen bewust gekozen om geen versterkingen in de winterstop te halen om deze jongen een kans te geven.

23 november 2016 om 10:21

Ruud Devil, De Jong werd gehaald in dat seizoen. Die eerste paar maanden raakte hij geen pepernoot en miste hij duidelijk vertrouwen. Daarna kwam hij wel flink op schot, maar ik vond hem vorig jaar alsnog beter, constanter in ieder geval. Het grote nadeel was dat hij in de grote wedstrijden nooit thuis gaf, en die lijn zet hij door, alleen geeft hij nu ook nog eens niet thuis in de kleine wedstrijden. Waardeloze vorm op het moment

23 november 2016 om 10:29

@stua,

Nee hoor, dat is echt totale onzin. Dat soort dingen worden geroepen door landgenoten die toch graag iets aan van Gaal willen toeschrijven.
Van Gaal haalde zelfs eerst nog een ontzettend matige Will Keane terug van verhuur voordat hij, doordat ook Keane geblesseerd raakte, geen andere opties meer had en bij Rashford uit kwam.

Dat Dolberg goed gescout is betwist niemand. Het gaat er om dat hij hoogstwaarschijnlijk nog nauwelijks minuten gemaakt zou hebben als Ajax Milik niet voor zoveel geld had kunnen verkopen. Het is dus niet zo dat Dolberg werd opgesteld ten koste van een andere, ervaren, spits zoals de Mos hier wel suggereert dat PSV zou moeten doen. Het zijn wat dat betreft niet vergelijkbare situaties en daarom is in mijn ogen wat simpel dat de Mos dit roept.

23 november 2016 om 10:51

@sammerens

Het is precies zoals je zegt. Aad de Mos probeert weer op een goedkope manier te scoren over de rug van Cocu heen. Als PSV de beschikking zou hebben over een speler als Dolberg zou De Jong al lang en breed op de bank zijn beland. Dolberg is natuurlijk een speler van een heel andere orde dan Sam Lammers.

23 november 2016 om 11:51

@sammerens: Het is makkelijk scoren om nu Dolberg te noemen als logisch gevolg van het spitsentekort bij Ajax.

Misschien ben je het vergeten maar Traore werd gehaald als (vrij onbetwiste) eerste spits. Die faalde even hard als De Jong, maar Bosz zag (mijns inziens veel te laat) toch het licht en zette Dolberg in de spits.

Volgens mij gebeurt er bij PSV niets met de talenten die er voor spits toch echt wel zijn. Dus De Mos heeft hier echt wel een punt.

23 november 2016 om 12:03

je kan niet zeggen dat de Jong niet constant is dit jaar

23 november 2016 om 12:08

en om een punt te pakken hoef je niet eens te scoren. Dus voldoet de Jong ook.

23 november 2016 om 14:20

Ze hadden Locadia, remember? Die raakte echter in September zwaar geblesseerd.

23 november 2016 om 09:40

Dolberg had er 0 in het netje liggen toen hij tegen PAOK begon.

23 november 2016 om 10:01

Verschil tussen Dolberg en Lammers is dat Lammers de topscorer van vorig seizoen en captain voor hem heeft staan.. Dat was bij Dolberg niet zo, dus wat makkelijker om erin te zetten.

23 november 2016 om 10:28

Verschil is dat Dolberg moet concurreren met iemand die wel kan scoren (Traore) vs Lammers die moet concurreren met iemand die al 9 (!) Wedstrijden droog staat. Kijk heel leuk en aardig dat De Jong prachtige voorzetten vorig jaar kreeg waardoor hij genoeg scoorde maar hij is een te beperkte spits om te scoren wanneer de spelers om hem heen minder zijn. Lammers verdiend gewoon een kans in de basis, en anders Siem de Jong die bij Ajax daar veel goede dingen liet zien en tenminste altijd andere beter laat spelen. Het is gewoon vreselijk slecht van Cocu dat hij De Jong zo lang laat staan.

23 november 2016 om 13:14

Aanvoerder en topcscoorder of niet, Milik is gewoon voor 34 miljoen verkocht. En voor Luuk de jong hadden ze geen interesse. Ajax heeft gewoon 2 spitsen gehaald dit jaar en Dolberg zou nummer drie zijn. Dus Dolberg had meer dan genoeg concurrentie voor zich afgelopen zomer.

Je neemt hem juist in bescherming om hem vanavond tegen Atletico te laten scoren, geef de man vertrouwen.

23 november 2016 om 09:42

de vraag is natuurlijk hoe je m wil laten scoren, als zelfs penalties of eenvoudige kopballen zoals tegen willem II en heerenveen al niet meer lukken.

Hij moet op een gegeven moment ook zelf iets gaan laten zien in plaats van dat anderen hem vertrouwen moeten blijven geven. Het vertrouwen krijgt hij al behoorlijk door steeds weer in de basis te starten en de 90 min vol te maken. De kansen krijgt hij ook door elke wedstrijd opnieuw in scoringspositie te worden gezet...

Geloof mij: ook in de jaren dat PSV kampioen werd, was er steeds wel kritiek op Luuk en dan hield ik vertrouwen in hem. Het zag er niet altijd goed uit, maar op de een of andere manier was hij toch belangrijk. Op dit moment ben ik iig gestopt met hem voordeel van de twijfel te geven. Waarmee ik niet zeg dat Luuk voor mij klaar is.

Stel die Lammers er gewoon eens in met al die andere spelers om hem heen kan hij misschien ook wel net zo'n sensatie zijn als Dolberg bij Ajax , nu is het ook alleen maar pappen en nat houden en wachten tot de Jong een keer scoort .

Dit roept Aad alleen maar omdat Dolberg nu presteert. Wat als Dolberg geen pepernoot raakte, had hij dan ook geroepen dat Cocu maar eens moet verrassen? Je moet ook wat geluk hebben bij de ontwikkeling van een jeugdtalent.

Verder kan je Lammers wel er in zetten, maar zou hij dan de 'verlosser' zijn tegen een Europese grootmacht?

23 november 2016 om 09:44

Helemaal eens. Ik genet enorm van Dolberg, en kun je nagaan want ik ben voor Psv. Maar we moeten we niet gaan doen alsof dit gepland was. Ik zag Dolberg al goede duels spelen, terwijl men bij Ajax nog volop bezig was om een centrum spits aan te trekken. Juist omdat Dolberg het zo goed deed, was die zoekactie plots minder urgent.

23 november 2016 om 09:55

Daarom, het is maar net hoe het uitpakt met een jeugdtalent. Maar achteraf is het makkelijk praten natuurlijk. Bij Ajax hebben ze het geluk dat Dolberg het uitmuntend doet, maar dat betekend niet dat Cocu hetzelfde ervaart wanneer hij Lammers in de spits zet.

Bij Ajax zijn er overigens mã©ã©r scorende spelers. Bij PSV is de Jong niet de enige die op het moment niet scoort.

23 november 2016 om 14:23

Dat klopt, echter durft Cocu die stap niet te zetten en blijft hij vertrouwen houden in Luuk. Een beetje geduld is goed, maar 9 wedstrijden als spits zijnde droog staan en ook je veldspel wat niet zo sterk is dan zou je normaal gesproken bij een topclub (In NL) naar de bank worden verwezen. Ik roep ook niet dat Lammers de verlossing is, maar een kans verdient hij nu onderhand wel eens. Wanneer is anders het moment? Al geef je hem 20 minuten als invaller, dan laat je tenminste zien dat hij in de gaten wordt gehouden en zich zo af en toe mag bewijzen.

23 november 2016 om 10:06

Geluk moet je zeker hebben. Maar een jonge speler in de spits in een topwedstrijd, kan vaak lekker vrijuit voetballen en positief verassen. Zie nu Dolberg, maar kijk ook naar het verleden. Het voordeel van spits is dat je enkel op het doel hoeft te richten.

23 november 2016 om 10:17

Oneens, als spits moet je presteren, dus scoren. Stel Dolberg had pas 1 doelpunt gemaakt in de wedstrijden die hij speelde. Was hij dan nog steeds de eerste spits geweest?

23 november 2016 om 10:27

Dat is en blijft de vraag. Maar jonge spelers en dan vooral spitsen zijn gretig en kunnen onbezorgd spelen. Zoals Cruyff altijd jonge spelers het veld in stuurde met enige opmerking, lekker ballen jongen. Denk dat je als jonge spits het makkelijkste hebt. Geen taken, alles mag, niks moet. Neem een middenvelder of verdediger, die hebben taken. Een spits heeft enkel de taak zijn best doen. Hoeft niet te verdedigen, niks. Als je als team dat kan opvangen, heeft zo'n jonge gast een heerlijke wedstrijd.

Lammers tegen Atletico opstellen lijkt me wat te gewaagd. Dan gooi je die jongen toch iets te abrupt voor de leeuwen. Maar het wordt wel tijd dat hij in de competitie eens wat serieuze speeltijd krijgt. Als die jongen er in de Jupiler League op los scoort, waarom zou je het dan niet met hem aandurven straks tegen ADO Den Haag, Roda JC en Go Ahead Eagles?

23 november 2016 om 10:04

Gewaagd? Het is een spits en geen verdediger en als je goed genoeg bent, speel je altijd, ongeacht hoe oud. Zie afellay Seedorf, die op heel jonge leeftijd al hele grote wedstrijden speelden. Als je op het moment beter bent dan je concurrent moet je simpelweg spelen. Daarnaast staat hij op een positie, waarin hij lekker vrijuit kan spelen.

23 november 2016 om 10:39

Je speelt tegen Godin, een van de allerbeste verdedigers op de planeet. Daar verlies je altijd van, alleen heeft De Jong aangetoond in ieder geval nog af en toe een kopduel te kunnen winnen tegen hem (daar ik Godin eigenlijk de beste kopper vind die er rondloopt) en een bal langer dan een seconde vast te houden.

Zet daar Lammers neer en die zal helaas echt opgevreten worden. Het klopt dat De Jong echt moet gaan scoren, maar om juist tegen dit Atletico in 'zo'n belangrijke wedstrijd te debuteren tegen Godin wens je niemand. Laat hem dan gewoon dit weekend debuteren als Luuk de Jong weer negentig minuutjes langer droogstaat.

23 november 2016 om 10:46

Kan je op 2 vlakken bekijken. Een van de beste ter wereld en je verdienstelijk maken, daar vertrouwen uit halen, of door het ijs zakken, waar niemand je het kwalijk neemt. Soms moet je als trainer gewoon ballen hebben. Zie Guus 2005 met die 2 jonkies tegen AC Milaan en Louis van Gaal 1995 met Ajax, volgens mij is het wel bewezen dat het gewoon kan en positief kan uitpakken

Cocu brengt alleen jeugd als het echt niet anders kan. Hij kietelt geen jonkies, sterke nog, hij liet vorig jaar ook liever Schaars en Lestienne invallen bij 4-0 voor terwijl je al weet dat je niet met die jongens door gaat. Waarom? Deze jongens vielen elke wedstrijd in, zelfs terwijl Schaars een paar heel slechte invalbeurten achter de rug had. ''hij werkt hard en is een voorbeeld''. Werken de jonkies dan niet hard? Terwijl die haarschijn 8x zo weinig verdienen als Schaars?

Gun dan een jonkie van de bank minuten.. Het is allemaal zo makkelijk en voorspelbaar bij Cocu. De Jong nooit wisselen terwijl hij al 17!! Wedstrijden heel slecht speelt. Een verdediger extra erbij tegen laagvliegers de laatste minuten etc.

Standaard wisselt hij een back (voor een back), een middenvelder en Narsingh/bergwijn. Verder mag Cocu wat meer vuur uitstralen, al weken proef ik iets in zijn nabeschouwing in de trant van ,,het is allemaal een beetje pech, we wissen de kansen, hebben gedomineerd, het zit ff niet mee etc''. Echt kritisch is hij nooit. Misschien moet hij eens goed uit zijn dak gaan.

Bosz heeft het aangedurfd als nieuwe trainer bij ajax met een feyenoord verleden basisklanten uit eigen jeugd oranje internationals en een kersverse gehuurde spits met hoge verwachtingen te passeren of andere posities te geven. Ik vind dit zeer bewonderingswaardig, durf het maar eens!! Alle lof. Weinig andere trainers zouden dit doen dus vergelijking met cocu is bij deze ook niet gepast naar mijn mening.

Aad de Mos komt altijd met dooddoeners maar hier geef ik hem wel gelijk. Cocu is net als Frank de Boer. Spelen op weinig risico en veel zekerheden inbouwen. Daarnaast bijna nooit iemand die niet goed in zijn vel zit wisselen...
doe eens gek en laat je eens verrassen...

23 november 2016 om 12:11

Leerlingen van Bert v. Marwijk. Dan heb je dat.
Bertje dacht in 2012 ook wel even de finale te halen met hetzelfde materiaal.

Ik snap de roep om Lammers wel, maar kom niet met drogredenen aan als hij heeft er al 9 gemaakt.

Dat klopt inderdaad, maar daarvan werden er 4 in de 1e wedstrijd geproduceerd.


23 november 2016 om 15:10

"dat klopt inderdaad, maar daarvan werden er 4 in de 1e wedstrijd geproduceerd."

Maar daar staat weer tegenover dat jij volgens mij even vergeet dat Lammers ook al verschillende wedstrijden van Jong PSV heeft gemist omdat hij bij het eerste op de bank zat. 9 Goals in 11 wedstrijden is hoe dan ook een mooi gemiddelde.

Aad Kletspraat heeft weer gemakkelijk praten. Cocu heeft geen Dolberg. Hij heeft Lammers die jonger is en minder ver dan Dolberg, afgezien van het feit dat Dolberg een uitzonderlijk talent is. Als Cocu Dolberg had was hij allang opgesteld. Daarbij moet Cocu het doen met de selectie die hij heeft, die eigenlijk te klein is om Champions League te spelen. Maar het goede beleid van Marcel Brands heeft er voor gezorgd dat er veel spelers zijn gebleven die geen toekomst bij PSV meer hebben, maar wel salaris moeten krijgen. Dat omdat men er nog steeds geld voor wil zien. Doe die jongens toch weg met een doorverkooppercentage os zoiets. Het salarishuis is overvol, dus bij het kopen van een speler kom je weer in categorie 2. Dit is onddrvangen door een paar spelers te huren, want dat komt onder een andere post op je boekhouding. Gevolg is geen echt aanvallende versterking, maar een paar middenvelders huren. Ook heeft men Jurjus aangetrokken met het oog op de toekomst, maar dit jaar is hij overbodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren