Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je helpt hem naar de gallemiezen; je kunt De Ligt in de kliko gooien’

Laatste update:

Matthijs de Ligt beleefde zaterdagavond een weinig gelukkig debuut in het Nederlands elftal. De centrale verdediger maakte geen goede indruk bij de openingstreffer van Spas Delev en leek de aanvaller ook bij de 2-0 niet kort genoeg te dekken. De Ligt werd tijdens de rust vervangen door Wesley Hoedt.

Met die ingreep zal het vertrouwen van de zeventienjarige De Ligt een flinke deuk hebben opgelopen, zo vertelde analyticus Hans Kraay jr. in de studio van FOX Sports: “Door deze jongen nu te wisselen, help je hem echt helemaal naar de gallemiezen. Deze jongen kan je in de kliko gooien, nu. Die zal zó opgepept moeten worden.”

Kraay jr. oordeelde verder dat het niet vreemd is dat De Ligt is opgeroepen daar Peter Bosz bij Ajax ook de voorkeur geeft aan De Ligt boven Joël Veltman voor een plaats in het centrum. “Dus ja, dat je dat als bondscoach dan overneemt (...) Oud genoeg is ook goed genoeg, maar hij is nu echt een paar keer flink door het ijs gezakt.”

Denk jij dat Matthijs de Ligt tegen Italië weer in de basis staat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Inderdaad, De Ligt is net als Vlaar met het 'Toni-syndroom' behoorlijk beschadigd! Dat heeft Danny Blind op zijn geweten! Chapeau!

26 maart 2017 om 10:48

En dat kun je nu al zeggen?

26 maart 2017 om 11:26

Ja op je 17e in een week tijd je club van het kampioenschap houden, en je land van het WK houden. Daar heeft de Ligt wel even voor nodig om over heen te komen.

26 maart 2017 om 13:07

Lol over overdrijven gesproken.....

26 maart 2017 om 13:42

Ajax had voldoende tijd om dat te herstellen en Oranje ook. Ook de rest van het team faalde hard.

26 maart 2017 om 14:45

Feitelijke constatering.

26 maart 2017 om 15:56

Finalvoetbal, voetbal wel lekker hé met 2-0 achter en een onzekere debutant in je verdediging. Dan kun je er zeker nog 5 zelf maken..

Wat heel Nederland al wist weet Blind nu ook. Een paar leuke wedstrijden in Ajax 1 is niet genoeg voor een selectie in het Nederlands 11-tal. Gewogen en te ligt bevonden. Blind is de schuldige niet de Ligt. Blind is nu wel klaar lijkt mij, experimenteren in een cruciale wk kwalificatie wedstrijd kan gewoon echt niet.

26 maart 2017 om 07:55

Ach, ik heb in de eerste helft 11 verschrikkelijk slechte spelers gezien. Strootman heeft geen bal goed geraakt. Al zn passes naar voren of opzij waren fout, allemaal.
Ik vind dat de ligt niet alleen voor schut wordt gezet, blind steekt hem ook nog in zn rug door hem te wisselen. En waarom? Waarom niet wachten met wisselen en er uiteindelijk een aanvaller inbrengen? Of je hoedt of de ligt daar had staan na de rust maakt echt niet uit, die bulgaren waren klaar en gingen echt niet meer aandringen. Dit kostte weer aan aanvallende wissel.
Genant.

26 maart 2017 om 08:13

Er waren er meer die faalde inderdaad maar als je directe tegenstander 2x scoort een speler die nog nooit gescoord had voor Bulgarije heb je keihard gefaald. Ook Zoet was niet best bij beide doelpunten maar de Ligt was echt bar en boos.

26 maart 2017 om 08:22

Bij de eerste goal tast De Ligt inderdaad mis. Die tweede goal is vooral als team heel slecht verdedigd. Er staan drie centrale verdedigers en De Ligt wint het kopduel en als de bal terug komt staan ze nog steeds allemaal naar hem te kijken. Schandalig hoe hij kapot wordt gemaakt door zijn trainer en teamgenoten. Een jongen van 17 hoort lekker in te vallen als je 3-0 voor staat en moet uit de wind gehouden worden.

26 maart 2017 om 10:51

Verder was die 2de goal helemaal niet zo goed inschoten. Cillessen had positionerend al daar gestaan en had hem alleen hoeven te vangen. Die bal kwam niet eens ver in de hoek. Die goal je kun de keeper aanrekenen, want het was niet zo'n heel bijzonder schot van een meter of 25.

26 maart 2017 om 10:54

@Joostfan: de tweede goal is inderdaad te wijten aan meerdere spelers. Echter staat De Ligt in beginsel al de buitenkant te dekken en dekt hij daarna op twee meter. Dat zijn juniorenfouten. En die mag hij maken want het is een junior. De grootste fout is het oproepen van De Ligt.

26 maart 2017 om 11:01

Die tweede goal was de fout van meerdere. Zoet keepte inderdaad niet best, maar verbaasd ben ik niet. Zo een geweldige doelman is hij niet. Strootman speelde ook slecht en zelfs Robben. Daar hoor je niemand over. We konden niet eens scoren terwijl zelfs Luxemburg dat wel kon. Kortom heel oranje bakte er helemaal niks van. Maar vooral de 17 jarige debutant de schuld geven.

26 maart 2017 om 11:37

3*Ajax
Dat is natuurlijk kolder. Ik neem aan dat je geen glazen bol heb? Ik heb Cillessen ook genoeg onhoudbare ballen zien doorlaten. We hebben in Nederland een paar matige keepers, Cillessen, Zoet, Vorm of Stekelenburg het is lood om oud ijzer.
De Ligt gaf bij het tweede doelpunt te veel ruimte voor het schot, het was zeker geen onhoudbare bal voor Zoet maar ook de Ligt ging niet vrijuit. Het eerste tegendoelpunt was een echte blunder van de Ligt het tweede tegendoelpunt was geen blunder maar wel een fout.

26 maart 2017 om 11:59

Is toch goed dat Cillessen alleen onhoudbare ballen in laat ? De 2de goal was geen fout van De Ligt. Eerst kopt hij een bal weg met alle inspanning. Vervolgens kijken spelers uit de PL en Serie A toe hoe Bulgarije de bal meteen terug speelt naar de spits terwijl De Ligt weer in positie moet komen. Dan heeft de spits wat tijd en schiet hij een houdbare bal op goal. Kijk 1x wat bmi deed. Die moest anticiperen, maar bleef dom kijken. Je kan De Ligt wel de schuld geven, maar spelers van een jaar of 25-27 uit topcompetities helpte hem niet.

26 maart 2017 om 12:09

Tornado72

Die 2e goal is echt wel een dikke blunder, van Zoet. Zoiets zie je alleen op de africa cup e.d. Dat schot was inschieten, praktisch uit stand werkelijk een lachwekkende vertoning. Maar ik heb gevoel omdat de ligt bij 1e goal in de fout ging, hij de 2e goal ook in de schoenen geschoven krijgt, wat imo infair is. Kijk maar eens terug, Indi die te ver doorzakt en vervolgens gaat staan kijken en niet weer aansluiten, daardoor kan die 9 in balbezit komen. Zodra de ligt die gast weer voor hem heeft schiet hij maar eens uit stand. Zo zie je maar, 1x een goede wedstrijd tegen atleti maakt je nog geen goede keeper, voetballend slecht en ballen vangen is ook niet zijn ding, lijkt het.

26 maart 2017 om 12:30

De tweede goal was zeker niet sterk van Zoet maar de Ligt gaf veel te veel ruimte om te schieten daarom geen blunder van de Ligt maar een fout.

26 maart 2017 om 12:36

Een keeper die onhoudbare ballen tegenhoudt bestaat niet, ze zijn immers onhoudbaar.😉
Je begrijpt de strekking van het verhaal....
We hebben alleen middelmaat aan keepers in Nederland.
Ik vind het wel degelijk een fout van de Ligt, het was zijn directe tegenstander. Het was ongelukkig maar hij had moeten anticiperen en veel korter op z'n tegenstander moeten zitten. Iedereen wist dat de Ligt niet toe was aan Oranje behalve Blind. Laat de Ligt eerst maar een seizoen vaste basisspeler zijn van Ajax 1 voordat hij weer opgeroepen wordt.

26 maart 2017 om 13:50

Zelfs met 2 blunders van De Ligt moet Nederland nog makkelijk van Bulgarije kunnen winnen!!

Waarom presteren Dost, Klaassen, Wijnaldum, Robben etc etc wel bij hun eigen clubs, maar zodra zij een oranje (of blauw) tenue aantrekken, veranderen zij in slappe, egoïstische dromers.

Tuurlijk gaat De Ligt in de fout bij het 1e doelpunt (bij het 2e doelpunt is hij eigenlijk de enige speler die nog probeert om in te grijpen) en had hij op zijn 17e en 5 potjes in Ajax1 nooit opgeroepen mogen worden, maar het blijft een team sport en verliezen doe je met z'n allen.

Ik snap dus niet waarom deze spelers bij elkaar al 3 jaar niet als team kunnen functioneren. En dat mag Blind zich het meest aanrekenen

Dit was een hele slechte beslissing van de aller slechtste bondscoach aller tijden... De uitstraling van een helemaal niks, het voetbal is om te huilen zo slecht, grote mannen (groter dan die Blind ooit zal zijn) als Sneijder en Van Persie worden niet op waarde geschat, vaste namen in de Premier League zoals bijvoorbeeld Pieters worden genegeerd, hij maakt belabberde keuzes over spelers die een gebrek aan speeltijd hebben en nu probeert hij eigenhandig de carriere van een 17 jarige jongen de nek om te draaien! Blind, neem ontslag! Want als het aan mij ligt wordt hij ontslagen, zijn trainerspapieren afgepakt en hij omgedoopt tot Belg... Wegwezen!

26 maart 2017 om 08:20

Blind speelt eigenlijk alleen maar omdat pappie de bondscoach is. Daley speelt bijna niet meer in de Premier League, en ik ben er van overtuigd dat hij daarom ook Janssen zou hebben laten spelen.. Dan kan hij Blind ook lekker op blijven stellen! Ik moet je eerlijk zeggen dat die hele clan van mij weg mag blijven... Daley en Danny hebben 0,0 toegevoegde waarde voor het Nederlands Elftal.. Verder kunnen we hem ook bij de Duitsers proberen te lozen, maar daar kan altijd nog over gestemd worden natuurlijk!

26 maart 2017 om 08:01

Blind is anders ook een hele grote naam. Hij was aanvoerder van een van de beste Ajax elftallen ooit.

26 maart 2017 om 08:17

Beste Ajax aller tijden?
Dat was toch echt het Ajax van begin jaren 70 wat 3x op rij de Europacup 1 won.
Blind was een prima voetballer in een erg goed team. Een goede voetballer hoeft geen goede coach te zijn blijkt maar weer. Blind bewijst al 2 decennia dat het een waardeloze hoofdcoach is.

26 maart 2017 om 08:22

Sneijder heeft ons bijna wereldkampioen gemaakt en Van Persie is topscorer aller tijden van ons land.. Blind heeft een tijdje niet geheel onverdienstelijk in Ajax 1 gespeeld, dat kun je niet met elkaar vergelijken en die vreselijke man zou verplicht op korfbal gezet moeten worden, of op tafeltennis zolang hij maar nooit meer in de buurt komt van een voetbalveld

26 maart 2017 om 09:04

@tornado72 Hij zegt toch ook een van de beste ajax elftallen, niet het beste, gewoon beter lezen.

26 maart 2017 om 10:02

Wtf boeit dat Ajax nou, Nederlandse elftal gaat het hiervoor. Maar inderdaad Danny blind is een Ajacied en de schuldige voor het falen. De coach heeft niks gepresteerd nergens niet, ja hij heeft gepresteerd dat Nederland een lachertje is.

26 maart 2017 om 09:30

Yoericfc, bij je opmerking over slechte beslissing vd bondscoach moest ik denken aan de wissel Tobben-Bosvelt van Advocaat tegen Tsjechie. Die staat toch wel bekend als mss wel de grootste kapitale blunder vd laatste 25 jaar?
Die was nog beter uit te leggen dan het oproepen en opstellen van de Ligt

Hij had nooit geselecteerd mogen worden, laat staan in de basis beginnen. Blind heeft gegokt en het wk verloren. Twee grote toernooien op rij die we missen.

Die blind is gewoon niet meer serieus te nemen wie haalt het in zijn hoofd om een jongen van 17 in de basis te zetten , die niet eens eens basisplaats heeft bij Ajax ze moeten blind er gelijk uitschoppen en ook die keeper wat een Hans worst die moet bij die tweede goal de bal toch ook gewoon hebben , als ik een strootman zie die heeft werkelijk geen bal goed geraakt en ook Klaassen was slecht maar een ding moeten ze vandaag gelijk doen dat is blind eruit schoppen want die deugd echt nergens voor als trainer ,had hem als voetballer hoog zitten maar als trainer is het helemaal niets .

De Ligt is een goede verdediger die leert hier alleen maar van. En komt sterk terug.

26 maart 2017 om 08:19

Het Nederlands 11 11-tal wordt natuurlijk niets wijzer van het geëxperimenteer van Blind. De Ligt komt er wel, over een jaar of 3,4.

26 maart 2017 om 08:27

Moet wel heel sterk in zijn schoenen staan, direct betrokken bij uitschakeling op een WK moet hard aankomen bij zo'n jongen zonder ervaring. Heel Europa kopt dat het zijn schuld is, de koppen in de Duitse en Engelse kranten zeggen veel

26 maart 2017 om 10:04

Enige wat de ligt leert is z'n tranen te drogen. Ga toch weg man die jongen krijgt mentaal zo harde klap hij heeft eerst paar maandag nodig om z'n vertrouwen te herstellen.

26 maart 2017 om 15:40

@johnclasie

Dat hoop je denk ik, de Ligt komt hier sterker uit, tuurlijk baalt hij ervan maar daar leert hij juist van.

26 maart 2017 om 15:58

Mooi, dan is die kansloze nederlaag toch nog ergens goed voor geweest!

26 maart 2017 om 10:58

De Ligt zal zeker sterker terugkomen. Waarschijnlijk op het oefentoernooi dat wij tijdens het WK gaan spelen tegen Madagascar, St. Kitts & Nevis en Tonga.

Wat simpel! We branden De Ligt af. Heb je Wijnaldum en Strootman zien doordekken toen we de bal voorin verloren? Heb je onze Zoet, zoetjes in de hoek zien duiken.. Zondebokpolitiek!

26 maart 2017 om 09:30

Zo hoef je nooit iemand als schuldige aan te wijzen! Lekker makkelijk

26 maart 2017 om 09:42

Hoeft nu ook niet. Het hele elftal heeft zwaar gefaald, met name het middenveld.

26 maart 2017 om 10:21

Het begon al bij de coach
Leuk dat de ligt speelt,maar die dit bij een oefenwedstrijd ipv. Een hele belangrijke die nu 3punten gekost heeft en de kans op WK nu helemaal weggevaagd lijkt te hebben

26 maart 2017 om 11:02

@RoyDerksen: niemand brandt De Ligt af. Zijn fouten worden benoemd en Blind wordt daarvoor als schuldige aangewezen. Die neemt de absurde beslissing om een A-junior een basisplaats te geven in een van de meest cruciale wedstrijden van het afgelopen jaar. De meeste mensen hebben alleen maar medelijden met De Ligt.

Die jongen is 17 jaar, hij moet zich helemaal niet schamen voor zn prestatie van gisteren. Hij heeft hier niet om gevraagd rn om nou van zo iemand te verwachten af te zeggen omdat dat het verstandigst is.. Blind heeft laten zien niet geschikt te zijn voor de bondscoach positie. Gelijk weg doen liever gisteren dan vandaag

Hopelijk zijn we nu voorlopig ook eindelijk weer eens klaar met die over het paard getilde zogenaamde talenten. Laat ze eerst eens een seizoen lang stabiel presteren en wat wedstrijdjes bij Jong Oranje mee pikken. Indien dat allemaal aardig verloopt, kunnen ze altijd eens de laatste 1 minuten invallen in een oefenpotje tegen Malta.

Het hele land schreeuwt al maanden dat Blind de meest waardeloze bondscoach is die de knvb had kunnen aanstellen en toch gebeurd het. Ik vraag me steeds vaker, behoorlijk boos af, hoe dit in godsnaam mogelijk is?!

Er was eens; vgaal, vmarwijk, de Boer, Gio, Cocu... Die zijn nu vervangen door lichtgewichten als Frans Hoek en die afschuwelijke Blind.

26 maart 2017 om 09:33

Talenten laat je normaal gesproken ook debuteren in de laatste minuten in een al gespeelde wedstrijd of in een wedstrijd tegen Liechtenstein of Andorra. Blind is door wanhoop bij de Ligt uitgekomen omdat hij drie rechter cv's mist, een bondscoach mag zich hier nooit door laten leiden. Dan hoeft hij van mij echt niet met Rens van Eijden aan te hoeven komen maar als hij per se een rechtspoot had gewild had hij ook Veltman er neer kunnen zetten, of Tete desnoods. Nu maak je eigenhandig moeilijk begin aan een carriã¨re van een jong talent. We waren allemaal al bang voor de Vlaar flashback.

26 maart 2017 om 09:39

@hector Het gaat hier over de Blinde voorliefde voor ajax, bij Blind. De tweede helft staat Indi en Hoedt toch ook gewoon goed?

26 maart 2017 om 16:00

Dat is niet helemaal te vergelijken. De Bulgaren deden tweede helft helemaal niets meer aanvallend gezien (en terecht). In de eerste helft speelde ze wel meer vooruit waardoor je automatisch meer aan de bak moet achterin.

daley blind langzaam als een slak en motoriek van een aardbei

Wat mij opvalt, is dat niemand naar Nigel de Jong verlangt. Ben ik de enigste?

26 maart 2017 om 13:40

Dat niet. Maar hij loopt wel de longen uit z'n lijf. Een instelling die ik gisteren bij velen (misschien op Hoedt na) niet heb gezien

Maar ff serieus, we kunnen het wel helemaal dood analyseren, maar waar we gisteren naar hebben zitten kijken heeft niet meer met professioneel voetbal te maken.
Als lachertje van de wereld naar het WK gaan lijkt me ook niets, dus i

inmiddels hoop ik dat we ook niet meer bij de eerste 2 in de poule eindigen en dat we keurig die 4e plaats weten vast te houden, dat zal al een hele klus worden.

Als je een knulletje van 17 jaar in de basis zet, neem je een enorm risico. Zeker als je hebt gezien dat hij tegen Kopenhagen en Excelsior al blunderde waaruit twee goals kwamen. Omdat de hele ajaxpers roept dat dit een supertalent is, is hij dat ook niet daadwerkelijk. Het is natuurlijk volledig aan Blind te verwijten dat De Ligt openlijk faalde. Dat kun je zo'n kind feitelijk niet kwalijk nemen... daar is ie nog te jong voor. Als de Knvb vanmiddag met Blind gaat praten, zal dat hopelijk zijn dat ie voortaan thuis mag blijven!

26 maart 2017 om 11:17

Hij is natuurlijk wel een supertalent en voor een 17-jarige al heel goed. Alleen 17-jarige maken gewoon nog heel veel fouten en die moet je daarom voor henzelf af en toe in bescherming nemen. Dit was een veel te groot risico wat Blind nam, in zo'n cruciale wedstrijd kies je dan gewoon voor ervaring.

26 maart 2017 om 15:36

Breuer dan maar? Probleem is dat de Vrij, Bruma en van Dijk niet fit waren en Vlaar dat kan echt niet meer, heb je die de laatste wedstrijden gezien? Kortom wie blijven er nog over?

Je zou in plaats van de Ligt ook St. Juste kunnen nemen, maar die is evengoed onervaren, dat is wat dat betreft om het even.

26 maart 2017 om 16:02

Er is gewoon nog iemand die de keuze van Blind snapt haha. Volhouder die je bent!

Waarom geen van Persie, geen Huntelaar, geen de Jong, geen Affalay.
....
Als ik Blind was zou ik de eer aan mezelf houden.Als Ajacied doet het me pijn die man zo te zien ploeteren, maar in Godsnaam kap er mee Danny

De ligt zat bij de eerste treffer fout, maar om hem nu zo af te vallen. Ik heb een compleet Nederlands elftal slecht zien spelen.

Makkelijkste is om de Ligt af te branden, maar kijk voor de gein eens bij de 1ste goal, drama bal van Zoet, mispeer van Strootman en dan komt pas de fout van de Ligt, waarbij Zoet ook weer als een oud wijf ingrijpt. Die 2e goal kopt de Ligt de bal weg, niemand reageert of anticipeert........iedereen staat te kijken. Strootman was sowieso de slechtste speler 1ste helft, die raakte geen bal goed.

26 maart 2017 om 10:25

Eerste goal zou je De Ligt aan kunnen rekenen, wel een enorme klote bal om te verdedigen maargoed. Zoet ziet er daar ook niet goed uit. Tweede goal heb je gelijk in. De Ligt wint eerst het kopduel en is daardoor even los van zijn tegenstander. Bal komt echter direct terug omdat er niemand reageert. Dan sta je niet kort te dekken, logisch. Vervolgens staat Zoet zo'n beetje bij de paal opgesteld, dat schot hoefde niet eens helemaal naar de hoek, slecht aan alle kanten dus..

26 maart 2017 om 14:21

Tja elke wedstrijd gaan er passes op het middenveld fout, dat kun je verwachten. Daarna maakt de Ligt echter een enorme fout die je zelden ziet op dit niveau, hele andere koek. Bij de 2de goal is het gewoon zijn man om te dekken en laat hij hem zo naar binnen komen.

26 maart 2017 om 15:38

@asroma8

Als je daarvoor voor je man komt en het duel wint, maar niemand zijn best doet die afvallende bal te pakken of een tegenstander lastig te maken, dan is het logisch dat je verkeerd staat. Het was juist Indi die in die situatie moest anticiperen op het feit dat het middenveld het duel ook kon verliezen, de Ligt kon daar nooit meer wat aan doen.

26 maart 2017 om 15:33

Juist.. tuurlijk stond de Ligt niet goed bij de 1-0 maar zoals gezegd daar gingen een reeks van fouten aan vooraf en die 2-0 komt meer op het konto van de middenvelder die de afvallende bal niet won en Indi niet de man niet overnam, de Ligt moest daar een bal wegkoppen en vervolgens kwam die net zo snel weer terug en kon hij niet meer kort zitten.

26 maart 2017 om 16:11

"ligt moest daar een bal wegkoppen en vervolgens kwam die net zo snel weer terug en kon hij niet meer kort zitten."

En weet je toevallig ook van wie hij het kopduel won? Juist ja, van zijn man die 3 tellen later scoorde.. Hij laat hem dus gewoon lopen en is te laat op het moment dat het duel op het middenveld verloren wordt. Slaapmomentje van De Ligt.

Als je tot eind vorig jaar advies krijgt van een assistent die zelf meer dan 30 spelers heeft laten debuteren.
Het waren er 32 waarvan ik vind dat alleen Huntelaar, van Persie, Vlaar, Mathijsen en Kuijt tot volwaardige internationals gerekend mogen worden.
Van de 12 debuten onder Blind vind ik alleen van Dijk redelijk onomstreden.
De andere 11 zijn Zoet, Karsdorp, Tete, Riedewald, Hendrix, Bazoer, Vilhena, El Ghazi, Berghuis, Janssen en de Ligt.

26 maart 2017 om 10:45

Waarschijnlijk onder Hiddink, want de lijst van Blind komt uit de VI van augustus vorig jaar.
Misschien dat een Toornstra daar nog niet bij stond.

Edit.
Van Ginkel debuteerde onde van Gaal.

26 maart 2017 om 15:31

De vraag is alleen.. wie anders? Volgens mij hebben we niet veel meer dan dat.

Bedankt Blind. Een van onze grootste talenten hoeft Bosz de komende wedstrijden niet op te stellen. Zijn zelfvertrouwen zal wel tot een nulpunt gedaald zijn lijkt me. Gelukkig zitten we niet in de belangrijkste fase van het seizoen, top Blind. Dat ie bij Oranje zat vond ik al vreemd, maar ik dacht nog, die gaat toch niet spelen. Toen ik zag dat ie basis stond werd ik echt even helemaal gek. Hoe verzin je dit? Zou die complete staf het er ook gewoon mee eens zijn geweest? Dat zal toch niet? Heel Nederland zegt dat de De Ligt daar nog niet klaar voor is behalve die paar daar op de bank. En hem dan een helft laten spartelen tussen falende medespelers om hem in de rust er af te halen. Erger kan gewoon niet. Had echt nooit mogen gebeuren. Zo beschadig je gewoon een jong talent. Blind moet echt wegwezen, krijgt het niet op de rails, dat mag nu toch wel duidelijk zijn.

26 maart 2017 om 18:02

Sterker nog, jullie staf heeft Blind juist groen licht gegeven om hem mee te nemen. Hier vond ook iedereen het een goed idee, gezien de polls. Het is natuurlijk wel heel naief om te denken dat een speler wordt meegenomen om hem niet te gebruiken, dus als je dat dacht, dan ben je naief.

26 maart 2017 om 11:22

Peter Bosz zal dit helemaal niet erg vinden. Hij was degene die het hardst riep dat dit een goed idee was.

26 maart 2017 om 15:30

Ik denk dat de Ligt hier alleen maar sterker van wordt, jij hoop dat hij mentaal geknakt is, maar ik vrees voor je dat de Ligt juist erg gebrand is om het omgekeerde te laten zien.

Verder mis ik bij bijna iedereen alternatieven.. is ook niet gek, van die zijn er nauwelijks. Vooral het middenveld liet het afweten de eerste 25 minuten, voor de 1-0 levert Strootman zomaar een bal in en daarna wordt er weer een duel verloren bij afvallende bal nadat notabene de Ligt een luchtduel won plus dekt Indi niet goed door.

Eigenlijk kan ik er geen een op noemen die goed was, op Hoedt na de tweede helft.

Moet het allemaal nog zien met De Ligt, ik herinner met Glenn Loovens nog goed.

26 maart 2017 om 18:04

Wat te denken van Bazoer en El Ghazi

Blind is een Ajaxcied, niks mis mee, maar kijkt en selecteert door een roze Ajaxbril.
Zelfs oud professionals constateren dit. Als de Ligt in Enschede, Eindhoven of Heerenveen had gevoetbald was dit niet gebeurt.

Ik zeg: Aad de Mos voor de resterende wedstrijden voor de groep! Het Wk is een utopie. Frankrijk verlies je en Zweden wordt gelijk dus je haalt max. nog 11 pnt. dat betekent 18 pnt.

Lekker makkelijk om Blind hier de schuld voor te geven. Hij heeft overleg gehad met Overmars en Bosz die beiden een positief advies gaven. (natuurlijk volledig in het belang van Ajax en niet van De Ligt) Verder heb ik hier de afgelopen dagen heel veel artikelen voorbij zien komen over de selectie van De Ligt en volgens mij vond de meerderheid hier het een logische beslissing van Blind. Er was namelijk geen betere rechtsbenige CV beschikbaar. Nu het verkeerd heeft uitgepakt schiet iedereen zijn pijlen op Blind, terwijl de technische staf van Ajax net zo veel of zelfs meer schuld heeft. (zij wisten namelijk dat De Ligt dit niveau niet aan zou kunnen, aangezien ze dagelijks met hem werken)

26 maart 2017 om 12:41

Als je geen rechtsbenige centrale verdediger hebt, dan stel je een linksbenige centrale verdediger op. Zo simpel is dat. Zo gaat dat bij elke topclub in Europa. Maar nee, wij zetten liever een 17 jarige rechtspoot neer die 150 minuten (!) eredivisie ervaring heeft. Experimenteren doe je maar als er geen kwalificatie voor een WK op het spel staat. Er waren genoeg opties. Maar Blind heeft met zijn Ajax focus zijn oren laten hangen naar Ajacieden. Met desastreuze gevolgen.

26 maart 2017 om 14:34

Precies mijn idee. Wat ik bedoel te zeggen is dat Overmars en Bosz net zo goed schuld hebben bij het kapot maken van deze speler. En in de polls was toch echt meer dan de helft van de bezoekers het eens met deze beslissing. Je kon tijdens de wedstrijden van Ajax al zien dat deze jongen niet constant genoeg was, maar alles wat Ajax, pers en supporters was maakte er meteen een wereldverdediger van.

26 maart 2017 om 15:26

Wacht eens even.. volgens mij heeft het NL elftal gespeeld, niet Ajax.. Ze weten juist wel dat hij het niveau aankan, het is verder nog steeds zo dat er geen betere rechtsbenige CV beschikbaar is. Volgens mij was het hele elftal ondermaats

26 maart 2017 om 17:21

@Lausho: Hoedt heeft laten zien dat hij op die positie op dit moment gewoon een paar klasses beter is. Zelfs als linkspoot op die positie. En nu had je een rechtspoot, wat deed die bij de tweede goal? Precies, aan de buitenkant staan verdedigen waardoor je de aanvaller juist naar binnen dwingt. Dan moet je vervolgens met je zwakke linker proberen om (ook nog eens op twee meter afstand gedekt) het schot te blokken. Je moet de beste speler op een positie zetten en niet een A-junior er neer zetten alleen omdat hij rechtsbenig is. Maar nee, Hoedt speelt niet bij Ajax. Hoedt speelt slechts al anderhalf seizoen stabiel bij Lazio Roma. Overigens verwijt ik De Ligt helemaal niks. Je weet dat hij fouten maakt, dat hoort bij zijn leeftijd en geringe ervaring. Jammer dat Blind liever een WK misloopt dan af te stappen op het belachelijke idee dat een verdediging uit twee linkspoten (lb en lcv) en twee rechtspoten (rb en rcv) moet bestaan. Voor geen enkele topclub is die visie heilig.

26 maart 2017 om 17:52

Dat hele elftal was ondermaats omdat je na een paar minuten al achter komt door een mannetje van 17 op te stellen die volgens mij 2 of 3 wedstrijden basis heeft gespeeld met daarbij een handjevol invalsbeurten. In die wedstrijden heeft hij ook een aantal soortgelijke fouten gemaakt waarbij een zelfs fataal was tegen een speler van Excelsior. Wat wil je dan met zo'n speler tegen Bulgarije? Verder natuurlijk ook een aantal andere fouten van Blind die je ook de kop kosten. geen Willems op LB, terwijl je juist die aanvallende kracht en zijn voorzetten met een Dost in de goal. Maar gewoon kiezen voor een statische Blind die de hele wedstrijd niks te doen heeft gehad. Promes op links ipv Depay terwijl dit Depay zijn natuurlijke positie is en er natuurlijk meer voorzetten hadden gekomen met hem daar. Dan ga je ook nog eens Robben naar links halen omdat je dan meer voorzetten verwacht, terwijl Robben zijn kracht op recht ligt. Fails aan de lopende band dus.

27 maart 2017 om 12:53

@ktb84

Volgens mij speelde Hoedt op LCV niet op Rcv.

De Ligt moet gewoon even terug naar de basis, naar Jong Ajax.
Even in de luwte. Mijn indruk is dat hij wel een nuchtere jongen is met
voldoende zelfreflectie. En ja, hij is schuldig aan twee doelpunten,
zoals Strootman in Zweden aan 1, Janmaat aan 1 in Tsjechiã«,
Martins Indi in de thuiswedstrijd tegen, ik meen, Ijsland door een
domme rode kaart. Zo kunnen we een lange lijst maken van collectief
falen, maar de grootste schuldige is Bert van Oostveen. Die heeft het
met zijn wanbeleid voor elkaar gekregen dat Oranje niet de juiste
trainer voor de job heeft gekregen, maar ons uiteindelijk heeft opgezadeld
met een trainer, die voor Oranje bij Ajax door de mand is gevallen, nadien
nooit meer een club onder handen heeft gehad, en met Nederland de
allerslechtste resultaten heeft behaald, die ook door geen enkele andere
coach zullen worden geã«venaard, laat staan overtroffen. Hopelijk heeft
het falen van De Ligt (+ de volledige selectie!) dan toch nog een positief
resultaat, namelijk het ontslag van Blind Sr. Dat zou mijn zondag nog
een beetje kunnen goedmaken - naast het toch redelijke voorjaarsweer!;-)

26 maart 2017 om 15:24

Mmm.. ook wat makkelijk, het materiaal is gewoon erg ondermaats en daarbij halen de spelers hun niveau ook nog eens niet, dat laatste dat kan wellicht aan de bondscoach liggen, die omdat hij ajacied is, bij de meeste vanaf het begin al niks goed kon doen.

De selectie, het opstellen van de Ligt vond ik volkomen logisch, het was een van de weinig beschikbare rechtsbenige CVs naast St. Juste, die zeker niet ervaren of beter is. Dat is om het even. Het slechtste vond ik om de Ligt te wisselen, je maakt een logische keus voor een rechtspoot op Rcv, sta er dan ook achter en laat hem niet meteen vallen en ga met twee linkspoten spelen.

Je zag dat er daar ook helemaal niks meer van terrecht kwam de tweede helft, van achteruit nauwelijks gevaar, Hoedt vond ik overigens wel goed. Wat mij betreft staat hij naast de Ligt tegen Italie.

de Ligt is een jongen met zelfvertrouwen, Hij was het in mijn ogen niet schuld, want als Martin Indi ( opa van het elftal samen) had uitgestapt was het buitenspel geweest en was de wedstrijd anders gelopen, idem tweede goal gehele verdediging staat te kijken hoe de Ligt het gaat oplossen, schamen moeten ze zich om deze jongen zo te kijk te zetten. Ik vond overigens dat de Ligt zich goed herstelde en ik zag kwaliteiten die ik Martins Indi niet toebedeel, Ik snap niet dat die man nog opgesteld wordt in de verdediging, te traag en staat recht op te slapen

Ik begreep zijn selectie en ook basisplaats volkomen en dat zeg ik na de wedstrijd nog steeds. Er waren nauwelijks nog rechtsbenige centrale beschikbaar, in mijn ogen enkel St. Juste en de Ligt, beide erg onervaren. Je zag dat er de tweede helft nog minder ballen van achteruit kwamen van Martins Indis voet, logisch, maar die staat daar gewoon verkeerd met zijn linker, terwijl je de Ligt wel regelmatig de middenvelders probeerde in te spelen of Robben.

De eerste goal was inderdaad niet goed verdedigd, toch verliest Strootman daarvoor zomaar de bal door hem blind naar voren te schieten. De tweede goal, daar wint hij eerst prima een luchtduel, maar het is vooral het middenveld dat weer eens een duel verloor daar bij de afvallende bal, vervolgens moet in die situatie Martins Indi eerst goed door dekken maar laat hij de Ligt ook in de steek.

Ik vond het makkelijk om de Ligt te wisselen en de schuld te geven van het verlies ook idioot om hem al in de kliko te gooien. Het middenveld was vooral dramatisch de eerste helft, Strootman voorop, maar ook Wijnaldum, Klaassen deden ook weinig goed en dat heeft dan ook weer te maken met de voorhoede (flanken vooral) die weinig konden uitrichten. Wellicht dat Klaassen nog de minst slechte was, die gaf nog een keer een goede voorzet op Dost en schoot zelf een keer gevaarlijk naar terugleggen van Dost, dat duo kwam wel gevaar vandaan.

De Ligt zou aanvallend nog wat kunnen, afstandschoten of een kopbal, ik had hem zeker niet geslachtofferd, tenzij je een ander systeem ging spelen.

Tijd voor een omslag in het Nl's voetbal.. tijd om af te stappen van die 4-3-3 want we hebben er de kwaliteiten niet voor.. We hebben geen topspits die mee kan voetballen, geen echte 10 in vorm.. Nederland moet net als onder van Gaal een Conte systeem hanteren. Verdedigend stabiel staan met een 7 mans-blok met opkomende backs die blijven gaan tijdens de counter.. Sneijder bedienen in de counter en Robben en Depay met ruimte proberen weg te sturen.. Wijnaldum of Klaassen als dynamische speler, Strootman of De Roon als controleur.. Geen spelers uit de Eredivisie maar gewoon kiezen voor de spelers die het meeste gepresteerd hebben. Letschert in, Van Aanholt in, Ake in, De Roon in.. De Ligt, Tete,veltman en dat soort piepjong onervaren talent nog laten rijpen bij de opleidingsclubs in de mickey mouse competitie, alleen spelers die op hoog niveau spelen zouden in aanmerking moeten komen.

Keeper
De Vrij
Van Dijk
Hoedt
Janmaat
Strootman
Wijnaldum
Willems
Sneijder
Robben
Depay

We hebben niet de beste spelers en daar past ook een matige coach bij zal men bij de knvb hebben gedacht. Ik lees een paar keer dat het logisch is dat je fouten maakt als je pas 17 bent. Kan iemand me uitleggen waarom al die andere spelers die wel ouder zijn zo enorm liepen te schutteren. We lijken maar niet te beseffen dat we een heel klein voetballandje zijn geworden. Het laatste WK is nog redelijk succesvol geweest omdat van Gaal de spelers liet inzien dat ze succes konden halen door als een soort Ijsland te gaan voetballen. Af en toe een momentje van Robben was vervolgens voldoende om wedstrijden te winnen. Maar ook toen al was het een en al middelmaat. Uithuilen en opnieuw beginnen met de echte talenten a la de Ligt en accepteren dat we minimaal 4 jaar nodig hebben om weer terug op niveau te komen. mits je daarbij ook een coach van niveau weet te vinden, knvb.

26 maart 2017 om 17:27

@HaDe: bij De Ligt is het inderdaad logisch dat hij fouten maakt. Die moet je daar niet op afrekenen. Bij bijvoorbeeld Strootman mag je het zeker wel aanrekenen. Die was zó slecht dat het pijn aan de ogen deed. Hij heeft het voordeel dat het gros van zijn fouten niet direct tot goals leiden.

Het moet gewoon klaar zijn met het opstellen van die zogenaamde talenten uit de Eredivisie zoals de Ligt, Riedewald, Tete, Veltman, Zoet, Willems, Karsdorp, Vilhena, etc. Gewoon de jongens die in de grote competities spelen selecteren. Ook al spelen ze niet wekelijks. Ze trainen dan alsnog op een veel hoger niveau. Waar was Pieters gisteren? Waar was de Roon? Waar was Fer?

Ik wil oranje in een 3-5-2 opstelling zien. Of 5-3-2 in verdedigend opzicht.

Cillessen (Barcelona); De Vrij (Lazio), van Dijk (Southampton), Hoedt (Lazio); Karsdorp of Tete (Ligt aan de tegenstander); Strootman (Roma), Wijnaldum (Liverpool), Sneijder (GS) en Pieters (Stoke) of van Aanholt (Crystal Palace); Robben (Bayern) & Depay (Lyon) of Promes (Spartak)

Mocht Kraaij gelijk hebben, mag ie ook daadwerkelijk de kliko in. Niet geschikt voor topvoetbal.

Ja het waren fouten. Maar als je hier mentaal door knakt ben je niet geschikt voor de top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren