Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Je begrijpt dat de fans erg teleurgesteld waren in Robin van Persie’

Laatste update:

Ian Wright weet niet of Robin van Persie met open armen wordt ontvangen door de fans van Arsenal als de Nederlander zich rond het Emirates Stadium gaat begeven. Dat Van Persie Arsenal in 2012 inruilde voor Manchester United, kan nog altijd gevoelig liggen volgens Wright. De oud-aanvaller zelf begrijpt de keuze van Van Persie destijds volledig.

“Ik voel met Robin mee, want hij was ongelukkig met zijn blessures bij de club. Hij bleef zolang hij kon. Hij zag verschillende mensen om hem heen weggaan. Als oud-speler van Arsenal begrijp ik zijn keuze om te vertrekken volledig. Maar je begrijpt dat de fans van Arsenal erg teleurgesteld waren dat Van Persie naar United ging en daar de titel won”, zegt Wright in gesprek met Goal.

“Laten we eerlijk zijn: hij heeft Manchester United eigenhandig de titel geschonken. De fans van Arsenal hadden graag gezien dat hij was gebleven en dat had gedaan voor Arsenal. Van Persie verliet de club door te zeggen dat hij luisterde naar 'die kleine jongen' in hem. Hij moest deze kans pakken en hij had daar alle recht toe", stelt Wright.

“Fans willen graag een bepaalde loyaliteit zien en jammer genoeg voor die supporters lonkte voor Van Persie een van de grootste clubs van het land met een van de grootste managers (Sir Alex Ferguson, red.) in de voetballerij”, aldus de Engelsman. Van Persie speelde in totaal acht jaar voor Arsenal, met 280 duels, 132 doelpunten en 55 assists als resultaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij wilde graag de PL winnen en zag dat het met Arsenal niet ging gebeuren. De rest is geschiedenis en heeft hem gelijk gegeven. Snap dat het zuur is het was een logische stap.

13 december 2018 om 13:12

Inderdaad. Het ontbrak Arsenal simpelweg aan ambitie en een goed oog voor de juiste spelers. Veel te veel van die halfgare Fransen.

13 december 2018 om 18:17

Mee eens. De ambitie van Arsenal was, alle jaren dat Van Persie er speelde, om in de top 4 te eindigen. Zij wouden (meer dan kampioen worden) het nieuwe stadion bouwen, en van daaruit meer inkomsten genereren om 'the next step' te zetten. Wenger krijgt vaak te weinig credits, daar hij altijd aan de doelstellingen van de club heeft voldaan (1 jaar dan niet). De randvoorwaarden zijn nu goed bij Arsenal. Hopen dat ze in de komende jaren kunnen groeien en weer een keer kampioen kunnen worden!

13 december 2018 om 13:13

Zeker waar! Het is ook natuurlijk zo dat de club niet de ambities toonde om echt mee te gaan strijden. De dragende speler vertrokken en de aankopen waren steeds voor de langere termijn.

13 december 2018 om 13:42

Logisch en rationeel, maar zo reageren de fans niet.
Misschien dat na verloop van tijd de scherpe randjes er vanaf gaan.

Na de eindjaren van Arsene Wenger zullen de Arsenal fans toch wel een beetje begrip hebben? Arsenal had veel eerder moeten ingrijpen al was het de aankopen alleen. Je zag 8 jaar geleden al waar Arsenal naartoe zou gaan met hun goedkope beleid. Ik kan me niet voorstellen dat de mensen die Wenger Out riepen nog steeds boos zijn op van Persie.

14 december 2018 om 11:44

Jordan_fc

Dat beleid had toch alles te maken met het bouwen van het Emirates Stadium, wat Arsenal heel erg veel geld gekost heeft?

14 december 2018 om 16:16

JJa klopt, maar op een gegeven moment was er voor Arsenal genoeg ruimte om te investeren.veel mensen waaronder veel Arsenal supporters hadden deze val van Arsenal/wenger zien aankomen. Desalniettemin is het heel knap dat Wenger Arsenal lang in de top 4 heeft gehouden. Maar in de laatste seizoenen zag ik steeds meer fans dit soort transfers goed praten aangezien volgens hen Arsenal en meneer Kroenke weinig ambitie toonden.

Dat hij niet als een held gaat worden ontvangen is niet meer dan logisch. Maar voor sommige fans is het lastig im je te verplaatsen in een voetballer.

Zal toch bij Arsenal (net als bij United) de op één na grootste Nederlandse speler zijn, die voor Arsenal (resp. United) is uitgekomen. Onder Wenger uitgegroeid tot een absoluut fenomeen.

13 december 2018 om 13:23

Ruud van Nistelrooij #1?

13 december 2018 om 13:24

Wie zet je boven Van Persie bij United dan? Van der Sar? Van Nistelrooy? Stam?

13 december 2018 om 13:27

Die staan er vlak onder vermoed ik. Het gaat uiteraard om Mephis Depay.

13 december 2018 om 13:28

Duidelijk toch? Alexander Buttner.

13 december 2018 om 13:29

Bij United Van Nistelrooij en bij Arsenal Bergkamp.

13 december 2018 om 13:32

Niet eens Van der Sar? Dat vind ik namelijk de beste Nederlander bij United ooit. Goed, keepers worden vaak anders gewaardeerd, maar toch.

13 december 2018 om 13:36

Dat is wat je zegt: de doelpuntenmakers c.q. aanvallers staan vaak hoger in de pikorde dan verdedigers/keepers etc, maar ik ben het zeker met je eens.

13 december 2018 om 13:47

Wie anders dan de man met het doelpunt bij zijn debuut? Buttnertje!

13 december 2018 om 15:14

Toon respect voor Raimond van der Gouw.

14 december 2018 om 11:47

Steekie

Vind dat je Arnold Muhren en Glenn Helder heel erg tekort doet!

Maar even zonder dollen, Van Nistelrooij beter dan Van Persie? Mag ik vragen wat de criteria daarvoor zijn?

14 december 2018 om 12:36

Meer goals, meer wedstrijden, heeft er langer gespeeld, vind ik stuk voor stuk goede redenen.

13 december 2018 om 13:36

Is toch geen schande? Hij staat wel bekent om de speler die elke trainer zou willen hebben en hij heeft wel de PL gewonnen, ipv eeuwige tweede. Vind het nog steeds jammer dat hij toen niet naar Barça ging.

13 december 2018 om 14:01

Ik bedoelde het allesbehalve negatief en heb niets specifiek met Barcelona. Ik denk dat je de verkeerde voor ogen hebt, want voor mij is RvP een grootheid.

13 december 2018 om 23:43

Cruijff!!!!!!

Arsenal fans kunnen hem echt niks kwalijk nemen in mijn ogen. Hij heeft het het langst vol gehouden van een groep talenten die structureel in de maling zijn genomen door Wenger.. Ik gaf hem op het moment zelf, en achteraf zeker, het grootste gelijk van de wereld. Arsenal begint nu weer wat serieuzer mee te tellen nadat ze eindelijk vrij zijn gekomen uit die Franse wurggreep..

Dat gebeurt wel vaker geloof ik... fans die spelers denken te moeten voorzien of om de oren smijten met dergelijke sentimenten. Op dat moment was Manchester United een klasse beter en leeft er bij een speler zelf niet een dergelijke rivaliteit. Ik weet zeker dat er maar een enkeling bij Ajax de rivaliteit voelt bij een wedstrijd tegen Feyenoord, behalve datgeen ze meekrijgen van de eigen fans.

Dat seizoen daarvoor maakte hij elke week een doelpunt voor Arsenal en hij gaf wekelijks aan dat het jammer was dat elke belangrijke speler (fabregas vooral) maar werd verkocht..

Wat een bekrompenheid zou dat zijn van bepaalde fans. Hij heeft de club veel gebracht (de club hem uiteraard ook), en daar moeten ze hem dankbaar voor zijn. Dat dat soort mensen geen ambitie in hun leven hebben, kan je hem toch niet kwalijk nemen? Was die bij Arsenal gebleven, dan was die nooit in zijn carrière kampioen geworden. Gewoon de juiste keuze geweest. Dit is ook 1 van de redenen, waarom ik mij nooit met een club heb kunnen verbinden/indentificeren. Het spelletje is zo mooi en dit soort dingen verpest het alleen maar in mijn ogen.

13 december 2018 om 14:58

Hoe kan je dat nou bekrompen noemen als je zelf niet eens enig gevoel bij een club hebt?

13 december 2018 om 15:32

Ik vind het redelijk bekrompen dat er mensen zijn die vinden 'omdat je eerst voor A speelde en je speelt nu voor B verdien je de ene naar de andere ziekte, terwijl die alles heeft gegeven voor A' ik zeg niet dat alle fans zo denken, maar er is wel degelijk een groep die zo denkt. Zelfde dat zielige gedoe van 020, 010, kakkerlakken, neuzen enz. Heb je het over volwassen mensen. Het is ook niet voor niets dat er tegenwoordig bij een wedstrijd een politiemacht op de been moet zijn waar je u tegen zegt om het niet uit de hand te laten lopen. Voetbal was vroeger nog een sport voor het gezin, tegenwoordig ga je niet meer voor je lol met kinderen naar het stadion. Dat komt wel degelijk door de bekrompenheid van bepaalde fans en de clubblindheid die ontstaat. Daar hoort naar mijn mening dit stukje ook bij. Natuurlijk is het ook een probleem wat je terugziet in de gehele maatschapij, maar bij voetbal slaat het gewoon helemaal door. Daarom vermijd ik het fenomeen clubfan. Heb ik mooi met niemand problemen, kan ik gewoon lekker m'n wedstrijdjes meepakken, in welk stadion ik ook wil en geniet ik ook gewoon van het spelletje.

13 december 2018 om 16:32

Maar dan zit jij dus ook niet tussen die mafklappers die een fan van een andere club het liefst onder de grond zien toch? Dat zijn meteen ook de vakken waar je prima met je familie/kids kunt zitten. Ik ga regelmatig met mijn zoon voor de lol naar een wedstrijd, maar dan zit ik tussen het 'gewone' volk. Hij wil altijd Arsenal zien op tv, maar gaat net zo lief met mij mee naar een wedstrijd uit de Eredivisie.

14 december 2018 om 12:02

kleinegeneraal7

"daarom vermijd ik het fenomeen clubfan. Heb ik mooi met niemand problemen, kan ik gewoon lekker m'n wedstrijdjes meepakken, in welk stadion ik ook wil en geniet ik ook gewoon van het spelletje."

Zeker lekker. Alleen zul je in dat geval nooit het échte hele pakket aan emoties dat het voetbal je biedt. Ik dacht vroeger ook altijd dat het beter was om overal neutraal te blijven, of althans dat te proberen en dan lekker van twee kanten een wedstrijd aangluren. Maar pas als je echt fan bent van de ene of andere ploeg, of in iedere wedstrijd een favoriet kiest, ga je echt ín de emotie van zo'n wedstrijd mee. Van hoop naar wanhoop, via onrecht, toeval en geluk, naar vertwijfeling en ontgoocheling naar intense vreugde en verlossing (of verdriet). Zeg maar, álle menselijke emoties denkbaar.

Hopelijk begrijp je mij niet verkeerd, ik vind dat iedereen natuurlijk wedstrijden moet beleven zoals ze dat zelf willen, en dat geldt uiteraard ook voor jou. Maar ik heb gewoon gemerkt dat voetbal pas echt intens is, voor mij, als je ook een kant kiest.

Uiteindelijk valt Van Persie niets kwalijk te nemen. Hij ging weg om dezelfde redenen waarom fans later Wenger weg wouden. En loyaliteit heeft geen waarde. Andersom mag je ook heel snel weg als je niet voldoet en terecht ook. En Van Persie bleef nog een seizoen rondhangen na het vertrek van Nasri en Fabregas.

Vond het persoonlijk heel jammer, maar het was begrijpelijk. RVP was de meest bepalende speler in zn laatste jaar bij Arsenal, maar elke goede speler werd verkocht en een titel was veels te ver weg. Man U was toen top, dus ik vond het wel logisch en hij heeft ze kampioen gemaakt ook!

Ik neem het van Persie niet kwalijk maar vond het wel ontzettend jammer. Arsenal kon in die tijd prachtig spelen met van Persie vaak als uitblinker. Song en Wilshere op het middenveld en dan nog Nasri, Fabregas en van Persie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren