Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jaïro Riedewald dringt aan op vertrek: ‘Ajax? Ik weet niet wat mijn status is’

Laatste update:

Jaïro Riedewald behaalde zaterdag als basisspeler van Crystal Palace een knap punt bij Manchester City (2-2). Het was de vijfde basisplek voor de 23-jarige linksback op rij, nadat hij het hele seizoen nauwelijks in de plannen van manager Roy Hodgson voorkwam. Ondanks zijn opmerkelijke comeback in Londen wil Riedewald nog altijd vertrekken, zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Crystal Palace leek tegen City in de slotfase een resultaat weg te geven, maar een eigen treffer van Fernandinho bezorgde the Eagles alsnog een punt. "Iedereen was blij", aldus Riedewald na afloop. "We probeerden de voorsprong vast te houden, maar City is zo gevaarlijk met al die voorzetten, aanvallen en tactieken die ze hebben. Ik stond afwisselend tegenover Raheem Sterling, Bernardo Silva en Kevin De Bruyne. Al die diepgaande mensen, al die loopacties. Ze zijn aanvallend zo sterk. Je probeert je erop voor te bereiden, maar het gaat altijd anders dan je denkt."

Riedewald werd tijdens de wedstrijd bestraft met een penalty vanwege hands, maar de VAR draaide die beslissing terug. "Ik blokkeer een voorzet en voel de bal tegen mijn hand aangaan. Toen ik de scheidsrechter een penalty zag geven, dacht ik: ‘oh nee.’ Gelukkig stond de VAR een keer aan onze kant. De scheids zei wel meteen dat als de bal via je voet tegen je hand komt, dat het dan geen strafschop kan zijn. Ik wist dat het zo was gegaan. Het voelde als een opluchting. Vervolgens stond er op het scorebord ‘no penalty’."

Het avontuur van Riedewald in Engeland leek op een deceptie uit te lopen, nadat manager Frank de Boer in 2017 al snel na zijn komst ontslagen werd en de verdediger vervolgens totaal niet in de plannen van Hogdson voorkwam. Dit seizoen zat Riedewald meestal niet eens in de wedstrijdselectie van Crystal Palace, maar sinds eind december staat de drievoudig Oranje-international in de basis. "Drie weken geleden had ik ook niet verwacht dat ik opeens vijf wedstrijden op een rij zou spelen. Als voetballer weet je dat je altijd kan gaan spelen. Ik hoop dat elke week. Nu gebeurt dat. Hopelijk duurt dit nog even voort."

Het contract van Riedewald loopt tot medio 2021, maar dat wil hij niet uitdienen. "Elke transferperiode heb ik bij de manager aangeklopt. Ik weet niet hoe het komt, maar op die momenten is er altijd een blessuregolf. Toen ik de laatste keer naar de kamer van Hodgson ging, zag ik hem al lachen. Ik wist genoeg. Ik ga niet lastig doen of uit protest een week niet trainen. Ik heb mijn contract getekend. Hodgson heeft me blijkbaar nodig. Of zegt dat, maar gebruikt me niet."

Riedewald, die tussen 2013 en 2017 voor Ajax uitkwam, sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. "Weet je, ik kom uit Nederland, schaam me helemaal niet om terug te komen. Als de juiste aanbieding komt, alles goed voelt en ik er zin in heb dan valt er te praten. De Eredivisie is een mooie competitie. Ajax? Ik weet niet in welk rijtje ik me moet inschalen. Kan ik terug naar de topclubs, moet ik me richten op de middenmoot of het rechterrijtje? Ik weet niet wat mijn status is."

Is Jaïro Riedewald een goede optie voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me een zeer goede optie voor PSV, desnoods nog in de winterstop.

18 januari 2020 om 22:04

Gezien zijn leeftijd is hij interessant, kan 3 seizoenen spelen en is dan nog steeds jong genoeg voor een stap omhoog. En dus een transfersom waard. Natuurlijk ook weer wat ervaring rijker. Maar volgens mij viel hij bij Ajax net buiten de boot? Meen me te herinneren dat hij steeds wisselde tussen CV en LB en (misschien daardoor) op beide posities nooit echt schitterde. Ik kan zijn huidige niveau totaal niet inschatten. Maar slechter dan wat er nu staat zal hij niet zijn.

19 januari 2020 om 08:22

@mt87 hij was natuurlijk een stuk jonger he toen bij Ajax. Ik had toen wel vertrouwen in hem, maar speelde in een jong elftal. Als hij jonkie was in deze tijd, was het idealer geweest met alle ervaring die Ajax nu heegt.

Verder wat een nuchtere kijk. Geeft gewoon eerlijk toe niet te weten wat zijn status is. Overschat zichzelf niet en voelt zich nergens te groot voor. Je hebt spelers die zwaar mislukken in het buitenland en zeggen alleen terug te komen als top2 zou aankloppen.

18 januari 2020 om 22:13

Lijkt me dat PSV daarmee in de regen van de drup belandt. Ik denk niet dat Riedewald een veel betere linksback is dan Viergever. PSV heeft juist een linksback nodig die de hele flink kan bestrijken, een type zoals Angelino en Willems dat waren.

18 januari 2020 om 22:22

Ja, da's waar. Eigenlijk zegt Riedewald zelf al genoeg door te zeggen dat hij niet weet wat zijn status is, top, subtop, of zelfs middenmoot. Ik ben gewoon wanhopig voor die back haha. Gelukkig lees ik nu dat Fener afhaakt voor Rodriguez.

18 januari 2020 om 23:07

Ook absoluut een top optie voor Ajax als back-up voor Nico. Vind Riedewald een stabielere en volwassenere optie op dit moment dan Castillo. En zo hoeven we ook niet van die gekke keuzes te maken met een Mazraoui op links. Daarachter kan Salla Edine zich dan rustig ontwikkelen.

18 januari 2020 om 23:19

Zou een enorm slecht signaal naar de jeugdopleiding zijn.

19 januari 2020 om 11:03

Eens. Ik geloof daarom dat hij niet gehaald gaat worden. Verder beschikt Ajax over welgeteld minimaal negen spelers die als verdediger kunnen spelen. In Jong Ajax loopt de gehuurde Castillo dan ook nog rond, dit maKt Riedewald overbodig. AZ had hem moeten halen, dan maar PSV of Twente.

19 januari 2020 om 01:57

Nee, Jairo heeft eindelijk z’n basisplek te pakken. Die gaat niet weg deze winter.

Denk dat hij alleen financieel voor de meeste clubs niet haalbaar is. Ik zou hem op zich graag bij AZ zien komen. Het is een positie waar AZ zeker versterking kan gebruiken en met Vlaar die toch echt tegen het einde van zijn carriere loopt en Wuytens die blessuregevoelig is, zou zo'n speler bij AZ gewoon in de basis terecht komen.alleen denk ik niet dat AZ hem financieel kan bieden wat hij zoekt. Ajax zou dat een stuk beter kunnen natuurlijk.

18 januari 2020 om 22:00

Zou hem best graag terug zien bij Ajax als backup voor Nico. Hij zal vast genoegen nemen met een reserve rol. Salaris zal ie wat moeten inleveren misschien maar ik verwacht dat hij daarvoor open staat. Vond het altijd wel een aardig talent, geen topper maar dan nog.

18 januari 2020 om 22:05

Volgens mij wil hij het liefst in het centrum spelen, dat zou overigens ook bij Ajax kunnen, met de situatie rond Blind. En hij is dan natuurlijk multifunctioneel omdat hij ook als LB zou kunnen spelen als dat nodig is.

18 januari 2020 om 22:28

Hij wil weg zodat hij wekelijks kan spelen. Hoe kom je er dan bij dat hij vast wel genoegen zal nemen met een reserverol?

18 januari 2020 om 22:29

Maar waarom zou hij voor Ajax reserve willen zijn? Hij vertrekt nu bij Crystal Palace juist omdat hij te weinig speeltijd krijgt. Ik zie hem eerder naar een AZ gaan of misschien zelfs een PSV omdat ze daar verdedigers nodig hebben, maar Ajax heeft voor de LCV en LB positie op het moment aardig wat spelers met Blind, Martinez, Tagliafico, Pierie en talenten zoals Salah-Eddine en Castillo. Daarnaast is het kopen van reserve spelers ook niet iets waar veel mensen het bij Ajax mee eens zullen zijn.

18 januari 2020 om 22:32

@drl80, misschien wat salaris moeten inleveren? Die gozer verdient 3 miljoen bij Crystal Palace.

18 januari 2020 om 22:44

Ik wil Castillo eigenlijk nog wel zien. Heeft in principe alles wat een back van Ajax nodig heeft.

18 januari 2020 om 22:55

Als hij al terug komt, dan echt alleen als middenvelder. Dat was de positie waarop hij onder Bosz begon te presteren. Zelfs Bosz vond dat Tiedeaald gewoon leverde en pech had dat het met schone nog lekkerder liep, waardoor hij niet meer in aktie kwam. Maar dan nog is het de vraag kan hij het aan. Was een speler die hard ingrijpen echt mistte. Daley is veel harder terug gekomen uit engeland. Vraag is of dit ook voor Riedewald geldt.

18 januari 2020 om 23:56

Welke situatie met Blind mik jij op? Als je het nieuw volgt weet je gewoon dat Blind herstellende is en gewoon terugkeerd op t veld. Daarbij heeft Ajax met Schuurs, Martinez en zelfs Alvarez een goed bezette CV positie.

18 januari 2020 om 22:02

Nou ja, hij geeft zelf aan zich niet te schamen voor een terugkeer naar de Eredivisie en dat ie niet weet of hij zich moet inschalen in de top, middenmoot of rechterrijtje. Dan weet ie natuurlijk ook dat wanneer een AZ of FC Utrecht komt hij niet zomaar 5 ton kan vragen.

18 januari 2020 om 22:06

Zou kunnen hoor, ik heb echt geen idee wat zijn huidige contract is en of hij bereid is voor een subtop salaris te komen spelen. Als dat laatste het geval is, dan zou ik hem bij AZ liever zien komen dan Leeuwin... Maar ja, die is er al .

Riedewald ging weg bij een Ajax waar hij overbodig was geworden en dat Ajax was op iedere positie minder dan het huidige Ajax. Of de spelers zijn beter geworden, of er zijn op die posities betere spelers teruggekomen. Riedewald zelf lijkt me niet echt beter geworden dus een Ajax lijkt me veel te hoog gegrepen voor hem. Ik denk dat hij eerder naar het niveau SC Heerenveen moet kijken en daar zal hij waarschijnlijk te duur voor zijn.

18 januari 2020 om 22:28

Zou wel een aardige back-up zijn, maar is misschien een beetje duur en ik weet niet of hij dat zelf zou zien zitten.

18 januari 2020 om 22:32

Maar moet Ajax spelers kopen voor backup? Ik vind van niet. Laat Ajax zich maar focussen op directe versterkingen en grote talenten. Geen spelers zoals Riedewald die de bank mogen warm houden.

23 jaar pas. Ik was deze man een beetje vergeten bij ons. Ging zo snel weg omdat hij vond dat hij te goed was.

18 januari 2020 om 22:48

Dat klopt gewoon niet en je schildert een verkeerd beeld van Riedewald. Hij ging weg omdat hij onder Bosz geen speeltijd meer kreeg. Palace onder De Boer gaf hem weer een kans op speeltijd en daarom ging hij weg. Nergens heeft hij gezegd te goed te zijn voor Ajax. Misschien dat je denkt aan Bazoer, maar ook hij kreeg bijna geen speeltijd meer onder Bosz en vertrok dus om weer aan minuten te komen.

18 januari 2020 om 23:33

Hij kan vast wel weer naar de Boer toe in de Vs...

19 januari 2020 om 08:24

Haha, dat zou zomaar weer kunnen ja. Al vraag ik mij af of Riedewald die stap wilt nemen als hij het nu al heeft over Nederlandse clubs.

Deze speler de afgelopen weken een paar keer zien spelen. Hij maakte een positieve indruk op mij. Was hem eigenlijk al soort van vergeten, maar hij staat er nu wel. Hij komt bescheiden en realist over. Ik gun hem een mooie clubs. Ben wel benieuwd of hij genoeg zal nemen met veel minder salaris.

Blijf lekker in Zuid Londen Jairo. Je doet het fantastisch bij Palace en groeit nu eindelijk uit tot vaste basisspeler. Je hebt genoeg geduld getoond en dat wordt nu beloond. Niet terug naar het saaie NL, lekker in de Premier League blijven. Je wordt gewaardeerd bij Palace.

19 januari 2020 om 08:09

Maar het blijft toch een feit de coach het niet in hem ziet zitten? Vorig jaar nul kansen gehad, en ook het jaar daarvoor kwam hij na het ontslag van de Boer nauwelijks in de plannen van de coach voor. Dat hij nu ineens weer mag meedoen is omdat Van Aanhilt geblesseerd uitviel. Ik begrijp daarom wel dat hij weg wilt, aangezien hij nul vertrouwen van de coach krijgt.

Zou een prima speler zijn voor AZ dat is dan het hoogst haalbare in Nederland. Maar voor Twente, Utrecht, Groningen, Heerenveen of Vitesse zou hij ook een haalbare versterking kunnen zijn. Voor Ajax komt hij toch wat onderdelen tekort. Maar voor AZ of voor de Eredivisie middenmoot een goede versterking.

Haha het zal me niks verbazen als notabene PSV weer hengelt naar de kwaliteiten van een ex-ajacied. Creativiteit in de scouting ten top daar in Eindhoven. Ik was serieus in de veronderstelling dat hij op de CVM positie zou staan, blijkbaar staat hij weer op de LB positie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren