Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jans: ‘Als hij tevreden is, dan heb ik er ook vrede mee’

Laatste update:

FC Twente kondigt waarschijnlijk donderdagavond aan dat het Kamohelo Mokotjo overneemt van PEC Zwolle. De 23-jarige middenvelder van Zuid-Afrikaanse komaf stapte vorig jaar over van Feyenoord naar PEC en bloeide daar helemaal op. Hij was een onmisbare schakel in de verovering van plaats elf en de winst van de KNVB-Beker en, afgelopen zondag, de Johan Cruijff Schaal. Hij beloont zichzelf met een transfer richting Enschede.

/

Trainer Ron Jans werkte slechts een seizoen samen met Mokotjo, die het eerder bij Feyenoord niet redde. De coach baalt van het vertrek van de middenvelder, maar gunt hem tegelijkertijd het beste. Dat zegt hij in gesprek met Metro. De snelheid waarmee de transfer van Mokotjo naar FC Twente in orde kwam, heeft Jans naar eigen zeggen wel verrast.

Hij maakte namelijk deel uit van Jans’ wedstrijdplan voor het duel met FC Utrecht van vrijdagavond. “Maar nu kan ik opeens geen gebruik meer van hem maken. Ik had graag nog een tijdje van hem genoten in het shirt van PEC Zwolle. Stiekem hoopte ik dat nog een half jaar te kunnen doen”, zegt de trainer. Het is voor hem geen verrassing dat Mokotjo ‘ja’ zei tegen FC Twente en niet wachtte op het eveneens geïnteresseerde Ajax.

“Hij wilde graag naar een club waar hij aan spelen toekomt en niet de rol als vervanger hoeft te vervullen. Als hij tevreden is met zijn transfer, dan heb ik er ook vrede mee”, geeft Jans aan. Hij benadrukt wel dat hij Mokotjo 'enorm' zal missen, als voetballer en als mens. Zijn club haalde Jody Lukoki op bij Ajax als vervanger, al komen de twee niet op precies dezelfde positie uit.

Is het vertrek van Kamohelo Mokotjo een klap voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sympathieke reactie van een sympathieke man. Ik ben erg blij dat Mokotjo komt. Ik denk overigens ook dat deze transfer los staat van een eventueel vertrek van Promes. Na het vertrek van Tadic heeft twente echt nog wel 1,5 miljoen liggen om hem aan te trekken. Met Europese wedstrijden in het verschiet en de blessures van Eghan en Guti, was een versterking op het middenveld nodig.

Ik verwacht dan ook dat Promes niet vertrekt naar Spartak maar blijft. Iets zegt me dat hij niet gaat.

7 augustus 2014 om 16:15

Ik vind wel dat het verrassend stil blijft rondom het Promes-kamp. Toch heb ik mij er wel bij neer gelegd dat hij onderweg is naar Spartak!

On: Prima aanvulling voor op het middenveld, helemaal nu Eghan en Guiterrez er niet zijn.

Nu hebben we 3 ex-PEC-spelers, nu alleen Jans nog. :-)

7 augustus 2014 om 17:44

@FCT-FAN

Het wordt wel opvallend hoeveel spelers van PEC aangetrokken worden door Twente. En dan ook nog de trainer? Soms lijkt het meer op het verzwakken van de kleine broeder die iets te groot dreigt te worden in de regio.

7 augustus 2014 om 17:51

Ach, opvallend. Het aantal zit op 3, dat lijkt me nog niet zo erg toch. PEC biedt door clausules goeie spelers erg aantrekkelijk aan. Als je bedenkt dat FC Twente bij elkaar 2.1 miljoen heeft betaald voor Mokthar, Lachman en Mokotjo dan kan je niet anders concluderen dat dat erg goedkoop is. Dus daarom snap ik wel waarom dat niet is laten liggen.

Jans heb ik erg hoog zitten als trainer dus die mag van mij altijd komen.

8 augustus 2014 om 05:26

En Zwolle verzwakt nu Ajax. Dat is het masterplan
Grote regio. Zwolle- Enschede is iets van Amsterdam- Rotterdam of Arnhem- Eindhoven.

7 augustus 2014 om 16:16

Ja, klasse. Zo kan het dus ook.

Niet het onderste uit de kan proberen halen.
Niet dreigen met de B-kern
Geen wrok, wel spijt dat ie vertrokken is
Hem gemeend succes wensen

Er mogen veel, zo gezegde, grotere clubs hier een voorbeeld aan nemen.
Groots ben je vooral met je gedrag. Jans is dan een reus.

7 augustus 2014 om 17:48

die wrok merk je bij trainers nauwelijks, maar leeft vooral bij de supporters.
Na het bekendmaken van een transfer worden spelers nog wel eens met de vloer gelijk gemaakt door supporters, kunnen ze er plots niets meer van, kiezen ze alleen voor het geld en van dat soort onzin meer.

8 augustus 2014 om 01:00

Niet helemaal, bij clubs als Ajax worden spelers die nog maar een contract voor een jaar hebben en niet weg willen gewoon in de B-selectie gezet. Het grote geld telt meer dan de sport bij zulke clubs.

7 augustus 2014 om 16:19

Vergeet dat wat betreft Promes maar. Die gaat zeker naar Rusland. Hij zal daar waarschijnlijk een salaris krijgen waar je u tegen zegt. Helaas, vond het een heerlijke voetballer en zeker voor in de Eredivisie.

ON: Heeft zich bewezen bij Zwolle en kan zeker de stap naar Twente zetten. Alleen jammer dat Zwolle zo een sterke speler kwijt is. Ik heb een zwak voor Zwolle gekregen. Hoe zij alles zo snel op poten hebben gekregen. Dat Jans daar trainer is, zorgt voor nog meer sympathie van mijn kant.

7 augustus 2014 om 16:58

Ja promes die is wel weg. Was wel een goede voetballer bij Twente maar ook geen wereldtopper. Heeft zijn transfer vooral te danken aan zijn goede spel na de competitie bij Oranje en Jong oranje. Speelde daar weergaloos. Hij krijgt overigens wss 3 miljoen per jaar.

7 augustus 2014 om 17:19

Wel jammer dat Twente supporters goed zijn in het natrappen naar spelers! Op het moment dat een speler vertrekt is hij ineens niet zo bijzonder meer, en de (beoogde) opvolger is dan ook ineens net zo goed of misschien wel beter.. Dit gebeurt al jaren zo! Erg jammer, maar blijkbaar is dat onze manier van verwerken?

7 augustus 2014 om 18:43

Promes is ook niet heel bijzonder. FC Twente pakt met 15miljoen absoluut de hoofdprijs voor hem.

7 augustus 2014 om 18:43

Promes is ook niet heel bijzonder. FC Twente pakt met 15miljoen absoluut de hoofdprijs voor hem.

7 augustus 2014 om 18:53

Ben totaal niet aan het natrappen. Promes had dit jaar absoluut 1 van de grootste smaakmakers van de eredevisie geworden. Heeft zich de afgelopen tijd stormachtig ontwikkeld.

7 augustus 2014 om 17:45

Te vrede topper

Ja toch Mokotjo heeft 2 prijzen gewonnen maar het is tijd voor iets nieuws. Waarom heeft feyenoord deze blackaman weg laten gaan? topper!

7 augustus 2014 om 17:52

Omdat hij geen perspectief op een basisplaats had, wat logisch is aangezien Clasie gewoon 2 klassen beter is.

7 augustus 2014 om 23:09

Clasie 2 klassen beter?! Ik heb afgelopen seizoen praktisch alle wedstrijden gezien van zowel Zwolle als Feyenoord en ik vind Mokotjo toch echt niet onderdoen voor Clasie hoor. Mokotjo met dezelfde drive en vorm als bij PEC heeft misschien iets minder duelkracht dan Clasie, maar is voetballend toch echt een tandje beter.

mooie poll weer ik denk zeker dat lukoki het goed gaat doen op de positie...

on denk wel dat het een goeie versterking is voor twente

7 augustus 2014 om 16:09

// mooie poll weer ik denk zeker dat lukoki het goed gaat doen op de positie... \\

Wat een voetbalkennis op de redactie van Vz.

Lukoki of Mokotjo? Zie niet in hoe je als vervanger kan spreken,en weet dat er staat niet helemaal dezelfde positie maar je kan t woord helemaal weglaten lol zijn 2 totaal verschillende posities. Of is er ineens een andere Lukoki? Mooie stap voor Mokotjo snap ajax alleen niet hij wilde graag alleen niet als vervanger.

7 augustus 2014 om 16:11

Als je Zwolle volgt weet je dat er te schuiven is, met o.a Rienstra die de positie van Mokotjo kan overnemen en Saymak en Drost daarbij als middenvelders met Saymak als 'cam' en Drost als CM. Dan komt er op rechtsbuiten een plekje vrij voor Lukoki

7 augustus 2014 om 16:11

Volgens mij is Seymak van origine een centrale middenvelder en speelt hij noodgedwongen op de vleugels. Dus waarschijnlijk gaat Lukoki op de vleugels en neemt Seymak de positie van Mokotjo over.

aah de verlosser was me voor.

7 augustus 2014 om 16:20

Saymak heeft toch wel veel de drive naar voren en is ook niet fysiek genoeg om de plek van Mokotjo over te nemen. Sowieso zijn we fysiek erg kwetsbaar vrees ik op het middenveld en voorin. Scheelt wel dat we met Ioannidis wel een sterke spits hebben, lijkt ook erg bewegelijk voor z'n lang iemand..

Maar goed, Rienstra is niet erg fysiek zoals Mokotjo het was, kan wel een zwaar verlies worden want Lukoki en Thomas zijn allebei ook maar 'kleintjes', achterin daarentegen heb je wel een fysieke en solide verdediging staan denk ik.

Mocht Boer weg gaan hebben we met Begois ook een prima eerste keeper volgens mij!

7 augustus 2014 om 16:33

@ De Verlosser

Ik denk dat jij je aardig vergist in het fysiek van Rienstra. In eerste instantie werd hij overigens gehaald als vervanger van de aanvallend ingestelde Klich, die pas echt een lichtgewicht was. Met Rienstra zag het er tegen Ajax een stuk degelijker uit dan afgelopen seizoen. Daarnaast is Drost de laatste jaren fysiek sterker geworden. Daarnaast is Saymak niet erg groot, maar toch ook niet iemand die je zomaar omver blaast.
Het neemt allemaal niet weg dat PEC het inderdaad minder van het fysiek moet hebben dan de meeste andere ploegen. Dat is een keuze die je maakt als club en waarmee PEC succesvol is.

7 augustus 2014 om 16:36

@De Verlosser

Als Boer weggaat komt er een nieuwe keeper bij. Begois zal 'zo als het er nu uitziet' geen eerste keeper worden.

7 augustus 2014 om 16:42

Maar dan nog is Lukoki niet als vervanger voor mokotjo gehaald misschien moet Jans proberen werk te maken van Vormer? Denk dat Vormer heel goed bij Zwolle zou passen en misschien kan het met dezelfde constructie als met Mokotjo is gedaan. Denk dat Vormer niets minder is dan Mokotjo en kan er met een beetje spelritme ook nog eens een vrije trap inschieten.

7 augustus 2014 om 17:09

Ik dacht dat El Makrini van Cambuur als vervanger zou worden gehaald, maar aangezien Thomas Lam er nu ook al is die ook op het middenveld uit de voeten kan betwijfel ik of hij nog komt.. Vormer hoeft van mij iig niet te komen!

@fczwollerclens
Zou het jammer vinden, Begois vind ik een prima keeper en dat heeft hij ook bewezen te zijn!

@malloot
Ik zeg ook niet dat niemand het heeft, ik zeg alleen dat je het fysiek tegen bijna elke tegenstander gaat afleggen en ik weet dat we het daar niet van moeten hebben, maar met Mokotjo en Klich hadden we het toch wel meer hoor. Klich was sterk, geloof me..

En Saymak is idd een echte vechter, net als Drost. Maar ook met dode spelmomenten gaat we het weer erg lastig krijgen qua lengte.

Je kunt Mokotjo een middenvelder toch niet vervangen door Lukoki een aanvaller?

We gunnen hem het allemaal

7 augustus 2014 om 16:13

Sowieso alleen maar love voor deze man

Goede zaak van FC Twente en ook mooi voor Mokotjo. Hoger niveau en hij zal daar in de basis te komen staan. Had hem graag bij Ajax willen zien, maar Ajax moet nu hoe dan ook Blind behouden. Dan baal ik al minder dat hij niet komt

Sympathieke man die Jans. Kan Twente hem niet ook overnemen? Heb namelijk niet zoveel vertrouwen in Schreuder & co. Hoop dat Mokotjo het goed gaat doen bij Twente. Niet echt een wereldversterking maar altijd nog beter dan Schilder op het middenveld in de eerste paar wedstrijden.

Denk dat we zo gaan spelen a.s. zaterdag.

Wissels:

64. Mokthar - Corona
74. Koppers - Schilder/mokotjo
81. Castaignos - Borven

Marsman
Breukers
Martina
Bjelland
Koppers
Ebecilio
Eghan
Schild/Mokot
Kusk
Castaignos
Mokthar
7 augustus 2014 om 17:08

Volgens mij is Eghan nog geblesseerd, (voor de 3e x hamstring) heb tenminste nergens gelezen dat hij de training hervat zou hebben.

Verwacht de volgende opstelling, denk niet dat Mokotjo gelijk een basisplaats heeft, plus dat de technische staf wel idolaat lijkt van Schilder

Marsman
Breukers
Martina
Bjelland
Koppers
Ebecilio
Kusk
Schilder
Corona
Castaignos
Mokthar

pec twente heet het straks-_-

7 augustus 2014 om 20:47

En PSV-Twente -.-

Dat is natuurlijk wel het lot van een kleine club. Als er een iets grotere club met geld over de balk komt, dan ben je de beste spelers kwijt. Jans gaat hier heel realisisch mee om. Hopelijk kan PEC net zo'n leuk voetbal spelen als vorig jaar en weten ze zich te handhaven.

Ik denk dat fc Twente nog weleens de verrassing van het seizoen kan worden. De selectie van Ajax is misschien iets breder. Maar ik denk dat Twente de beste eerste 11 heeft. Misschien dat er voorin nog iets bij moet.

As je al je sterkhouders voor nagenoeg niets de deur uit laat lopen, dan kan dat niet ongestraft blijven. Eerst Mokhtar, 5 ton; Lachman gratis, nu Mokoto 8 ton en Klich (nagenoeg niets opgelverd) wegdoen kan niet opgevangen worden. We vangen het intern op. Nou, met wie dan? Je zou toch op z'n minst denken dat daar een vervanger voor komt. Koolwijk of Overtoom zouden prima vervangers zijn, maar ik reken nergens meer op. En Lukoki, tja..... En dat moet dan NL ook nog vertegenwoordigen in Europa. Laat ik me maar niet meer boos maken over dat sukkelbeleid in Zwolle. En kunnen die beleidsmakers in vervolg hun mond houden over de doelstelling om een stabiele middenmoter te worden. We hebben geluk met Dordrecht, Excelsior, Willem II, Gae, NAC en Cambuur als medekandidaten voor degradatie Wat een treste competitie als je al die armoedige clubs met de minibegrotingen ziet. NL voetbal anno 2014. Het zal wel!

7 augustus 2014 om 20:23

Ik snap je frustratie, maar helaas hoort dit erbij. De tol van het succes. Het vertrek van Mokotjo is een aderlating. Hij was eenvoudigweg niet meer te houden voor Pec. Met de goede organisatie zoals die er nu staat heb ik wel vertrouwen in handhaving.

7 augustus 2014 om 21:03

Krijg een beetje het idee dat jet succes van onze club je naar het hoofd gestegen is. Natuurlijk is het jammer dat we spelers voor zo weinig verkopen, maar als je erover na denkt is het logisch. Spelers als Mokotjo en Mokthar komen niet bij Zwolle spelen als ze niet bepaalde eisen in hun contract ingewilli zien. Persoonlijk ben ik blij dat Zwolle deze spelers toch contracteert, kijk bijvoorbeeld eens wat het ons al opgeleverd heeft qua prijzen en imago! Ik vind je kritiek dan ook een beetje ongepast en onnodig. Als je spelers duur wilt verkopen en alle spelers die je aanspreken naar je club wilt kunnen halen moet je maar fan worden van een FC Twente ofzo. Bij Zwolle duurt het nog wel een tijdje voor we zover zijn.

7 augustus 2014 om 21:49

Wat is logisch als een speler nog 2 jaar contract heeft? Is niets logisch aan, is volgens mij met volle bewustzijn getekend! Wat is logisch als spelers die voor een habbekrats zijn gehaald uit Eindhoven en Groningen worden verkwanseld. Hoezo blij dat ze bij Zwolle willen komen spelen. Kwamen die niet gewoon uit de kelder weg bij Eindhoven naar een eerstedivisietopper. En verder Redey32.... als iemand een bepaalde mening heeft, en daar is dit forum voor, dan mag jij dat ongepast vinden, maar respecteren is ook een kunst. Ik ben 56 jaar en ben bij deze club vanaf misschien al wel mijn 6e jaar. Zelfs toen hier 1000 mensen op de tribune zaten, was ik aanwezig met een seizoenkaart. Dat geeft geen enkel recht, maar mag toch wel een eigen mening hebben? Dan hoef ik van jou niet te horen dat ik dan maar supporter van Twente moet worden. Dat worden al die ,,meelopers'' sinds PEC Zwolle een beetje succes heeft in de eredivisie vanzelf weer als het wat minder gaat. Kun jij overigens uit de historie 1 speler noemen die met een goed transferbedrag ook voor het Bosman-arrest is verkocht door Pec! Ik denk het niet. Maar goed, als jij het verkopen van 4 of misschien wel 5 sterkhouders met een netto winst van nog geen 1 miljoen logisch vind, hoe denk je dan in de toekomst een stabiele middenmoter te worden. Niet dus.... Kijk maar eens na hoe Twente dat doet en gedaan heeft. Dan wil ik daar graag een keer met je over discussieren.

7 augustus 2014 om 23:54

Natuurlijk heb ik respect voor je mening, en zoals ik al zei snap ik de frustratie ook. Ik heb op zich natuurlijk wel eenzelfde soort gevoel overgehouden aan deze transfers. Wat ik enkel probeer te zeggen is dat het voor Pec gewoon moeilijk is om dikke transfer sommen te kunnen vragen, omdat de beste spelers alleen met clausules in hun contract willen komen. Anders gaan ze gewoon voorbij. Natuurlijk, ook ik zie liever spelers voor veel geld weg gaan, maar daarvoor moeten we denk ik eerst een meer vaste kracht worden in de Eredivisie.

En even geheel terzijde, ik twijfel niet aan je supporters hart o.i.d. uit je eerste reactie was al op te maken dat je erg mee leeft met de club. Het was dan ook geenzins een persoonlijke aanval, het was meer een reactie op de naar mijn mening onrealistische verwachtingen. Maar ieder zijn mening natuurlijk, zoals je al zei

Waarom vindt je de Nederlandse competitie zo oninteresant? Het kampioenschap was redelijk lang spannend en de beker was zeker varrassend. Zit je dan te wachten op zoiets als de Duitse competitie waar bij voorbaat de kampioen en de bekerwinnaar al bekend is?
Vindt Jans torouwens een sympathieke man en een goede trainer. Complimenten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren