Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italianen bestormen Lindhout na discutabel moment tijdens kraker op jeugd-EK

Laatste update:

Jong Frankrijk wist donderdagavond enigszins gelukkig te winnen van de leeftijdsgenoten van Italië: 2-1. Het beloftenelftal van les Bleus, dat wordt gezien als een van de favorieten voor de eindzege, werd in het Roemeense Cluj in het zadel geholpen door scheidsrechter Allard Lindhout en zijn assistenten. Arnaud Kalimuendo en Bradley Barcola maakten de Franse doelpunten, terwijl Pietro Pellegri verantwoordelijk was voor de Italiaanse productie.

De beloftenelftallen van Frankrijk en Italië vormen samen met hun leeftijdsgenoten uit Noorwegen en Zwitserland de ijzersterke Groep D. In de Cluj Arena kwamen de Fransen na 23 minuten op voorsprong toen Stade Rennes-spits Kalimuendo doelman Marco Carnesecchi wist te verschalken met een schitterend hakje: 1-0. Nog voor rust konden de jonge Italianen iets terugdoen. Torino-spits Pellegri knikte een vrije trap van aanvoerder Sandro Tonali tegen de touwen: 1-1.

Na rust zorgde Olympique Lyon-aanvaller Barcola voor een nieuwe Franse voorsprong. De rechtsbuiten profiteerde van geklungel in de Italiaanse defensie en schoot koelbloedig binnen: 2-1. Frankrijk moest vervolgens verder met tien man, toen Lindhout Sevilla-verdediger Loïc Bade bestrafte met een directe rode kaart. In de slotfase leek de hoofdrol uit te gaan naar de Franse doelman Lucas Chevalier, tot de arbitrage daar verandering in bracht.

Met Leeds United-smaakmaker Wilfried Gnonto in de ploeg kwamen de Italianen met een hevig slotoffensief. Raoul Bellanova leek via het houtwerk de gelijkmaker binnen te knikken, maar omdat er geen VAR- en doellijntechnologie aanwezig is tijdens het toernooi besloot Lindhout ‘de zeker lijkende 2-2’ niet toe te kennen. Tot overmaat van ramp lijkt het er in de herhaling sterk op dat Frankrijk-verdediger Castello Lukeba de bal met zijn arm uit het doel werkte. In Italië is men van mening dat het discutabele moment ofwel een doelpunt, ofwel een strafschop had moeten opleveren. Lindhout werd al tijdens de wedstrijd zelf overspoeld door boze Italiaanse talenten en is in de Italiaanse media onderwerp van gesprek.

Overige uitslagen donderdag:
18.00 uur Duitsland Onder 21 - Israël Onder 21 1-1 (Groep C)
18.00 uur Tsjechië Onder 21 - Engeland Onder 21 0-2 (Groep C)
18.00 uur Noorwegen Onder 21 - Zwitserland Onder 21 1-2 (Groep D)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen beste avond voor de carrière van deze scheids.

22 juni 2023 om 23:54

Het zou geen beste avond voor de opgefokte "talenten" moeten zijn, maar helaas ... Utopie...

23 juni 2023 om 00:07

Hoezo? Het was voor hem onmogelijk om te beoordelen. Als dit toernooi gespeeld zou worden met VAR en/of doellijn technologie dan was het wel duidelijk geweest.

23 juni 2023 om 07:21

Je had de instagram pagina van de Franse voetbalbond is moeten zien. Die italiaantjes volle bak met caps lock aan in het Italiaans aan het vloeken.

Klasse Allard! Er was dus een var aanwezig als ik het goed begrijp?

23 juni 2023 om 00:03

Nee bij dit EK niet. Ook geen doellijntechnologie dus.

23 juni 2023 om 10:53

Geen doellijn technologie kostte Portugal bijna een WK plaats met de bal van Ronaldo die minstens 30 cm voorbij de doellijn was, in de wedstrijd tegen Servië.
Is absoluut niet meer van deze tijd. Mensen worden op straat in iedere stad tot in de WCs gevolgd maar doellijn technologie is schijnbaar nog op vele plaatsen te duur.

Zeer duidelijke foto. Zie je dus geen fuck van. Hoe moet de scheids dit zien? De grens ziet sowieso niets doordat de speler tussen hem en de bal staat.

23 juni 2023 om 00:41

Jij ziet serieus niet op deze foto dat de bal over de lijn is? Ik kan begrijpen dat de scheidsrechter en grensrechters dit niet zien, maar op deze foto is de bal overduidelijk over de lijn.

23 juni 2023 om 06:14

Het is gewoon een feit dat je het nooit met zekerheid kan zeggen tenzij je het van boven ziet bijv. Op deze foto kan iedereen zeggen dat ze het kunnen zien maar dat is gewoon bullshit eerste klas.

23 juni 2023 om 07:33

Je weet dat een bal met 100% zekerheid volledig de doellijn moet zijn gepasseerd voordat iets een doelpunt is? Dat is hier absoluut niet te zien, dus je praat onzin.

23 juni 2023 om 07:51

@donaldpump,

We waren een paar jaar geleden er vrijwel allemaal van overtuigd dat de bal bij Psv-Ajax over de zijlijn was geweest. Bleek toch niet zo te zijn ivm bolling van de bal.

Voor de scheids onmogelijk om waar te nemen en de grens kon het blijkbaar ook niet zien, daar zijn gezichtsveld werd geblokkeerd. Kunnen de Italianen boos zijn op de dienstdoende arbiters, maar ze zullen toch echt bij de UEFA moeten klagen voor het ontbreken van technologie.

23 juni 2023 om 08:03

Er stond geen camera op de lijn waardoor het niet vast te stellen was. Dat wil dus niet zeggen dat de bal niet over de lijn was. Ken je feiten.

23 juni 2023 om 10:49

Ho ja?
Dus zijn linker voet staat ruim achter de doellijn, terwijl zijn benen ver open staan en hij vangt de bal schijnbaar met zijn edele delen.
Dan moet deze speler wel een medisch wonder zijn als hij zijn prak ruim links van zijn linker been heeft staan terwijl hij haaks op de doellijn staat.

23 juni 2023 om 03:41

@FCG95

Ik dacht eerst ook dat dit niet te zien was op deze foto, maar toen keek ik nog een keer. Die Fransman staat achter de lijn hé? Dus aan de hand van deze foto mag he aannemen dat deze bal over de lijn is. Maar de Italianen moeten hun woede vooral richten op de Uefa, want die besluit om geen doellijn technologie te gebruiken. Dit is voor de arbitrage bijna niet te beoordelen. Wij hebben een foto, hij heeft een split-second om te beslissen.

23 juni 2023 om 06:44

@Nora1911: het probleem is alleen dat de bal volledig over de lijn is en dat zie je niet aan die foto of dat het geval is. Zoals we al een aantal keer hebben gezien kan je dat pas 100% zeker weten met een beeld van bovenop. Heel zuur maar dit beeld geeft gewoon geen 100% zekerheid.

23 juni 2023 om 09:21

Dat is dus het probleem met een foto. Je kunt zeggen dat hij over de lijn staat, maar als je naar de schaduwen kijkt lijkt het dat je een schaduw van de schoen kunt zien en zou hij dus niet staan maar in de lucht hangen en dan is het maar de vraag of hij over de lijn staat/hangt.
Zonder doellijn technologie is dit dus niet met zekerheid te zeggen.
Zelf denk ik ook dat de bal over de lijn is geweest maar kan het niet zeker zeggen.

Vind het nog steeds raar dat er bij dit soort toernooien geen VAR aanwezig is. Zo ook bv bij de fases van de Conference league.

Als ik de naam lees, weet ik al: troubles...

Maar even samenvattende, de hele wereld kan op de tv zien dat het een goal is, behalve de scheids?
Zet gewoon een tv langs het veld? Maar dat is vast te ingewikkeld gedacht.

23 juni 2023 om 00:05

Ja of iets van een virtual assistent referee, laten we het VAR noemen?

23 juni 2023 om 00:19

Nee slimpie, dat is te duur en ingewikkeld qua mankracht en opleiding.
Daarom is er bij dit toernooi geen VAR. Een simpele laptop of televisie is al voldoende.

23 juni 2023 om 01:57

Ja en dan ook de scheids naar de kant laten lopen bij handsballen, rode kaarten, buitenspel...

23 juni 2023 om 10:56

Te duur qua mankracht en opleiding?
Ik zou zweren dat in vele gevallen de VAR uit amateurs bestaat.
Dat of iets nog erger.

23 juni 2023 om 09:38

Een tv is geen var en bovendien moet dat dan bij elke wedstrijd op zo'n toernooi, zal dus ook wel met kosten te maken hebben. Buiten dat, ben ik al hoogst verbaasd dat deze man op internationaal niveau mag fluiten. Als ik m bij de veteranen in de kelderklasse toegewezen had gekregen had ik mn hart al vast gehouden, wat een onbenul....

Ik lees hier ook direct de nodige kritiek op Lindhout, en hoewel ik op zich geen fan ben van hem als scheids, vind ik hem hier toch echt niks kwalijk te nemen.De Franse verdediger blokkeerde het zicht op de bal voor de grens, waardoor die er al niks over kan zeggen. En dit is juist een moment waar een grens uitsluitsel zou moeten bieden. Dan moet Lindhout er zelf echt zeker van zijn, en als ik de beargumenterende foto zie van deze Italiaan, dan denk ik nog steeds: discutabel. Heeft het er de schijn van? Ja, wellicht. Maar is het duidelijk? Wat mij betreft absoluut niet.

23 juni 2023 om 00:13

Ook ik vind dat hij deze bal niet had kunnen zien, maar hij had daarvoor ook 2 discutabele penalty momenten. Belachelijk toch dat dit zonder VAR of doellijn technologie wordt gespeeld.. en waarom ook Georgie & Roemenië? Zit geen hond op de tribunes .... Speel dit in NL/België en je hebt alle faciliteiten en de stadions minstens half vol.

23 juni 2023 om 03:33

Omdat niet alles in 6 landen gespeeld kan worden? Het is altijd maar de afwachting hoe vol het overal is ongeacht waar het wordt georganiseerd.

Het scheelt dat de FIFA er in ieder geval geen geld in wilt stoppen

Dat zijn nou de risico's als je geen doellijntechnologie hebt. Een scheidsrechter moet dan snel beoordelen en mensen maken fouten.

Het is dat jullie aalleent dit plaatsen maar hij had wel 4 grote fouten mananan

Hoe is er in godsnaam een VAR en doellijntechnologie bij de Singapore Premier League maar niet op het EK Onder-21?

23 juni 2023 om 09:40

Tsja en het feit dat een scheids van kaliber lindhout mag fluiten, geeft wel aan hoe serieus ze zo'n ek bij de uefa nemen....

De lichaamspositie van de verdediger spreekt voor zich, die bal is over de lijn. Ben overigens benieuwd of er een artikel komt over de racistische opmerkingen tegenover Ngankam en Moukoko. Trieste avond op het EK.

Op de foto in dit bericht is het toch echt wel kristalhelder te zien dat hij over de achterlijn is... Zuur voor de Italianen dat ze daardoor van een punt beroofd zijn en ook heel apart dat er geen VAR op dit toernooi is.

Waarom niet in z’n geval de 4e man als “VAR” inzetten… zit toch alleen maar langs de zijlijn.. die kan dan toch ook evt de beelden terug kijken, als het zo duidelijk te zien was op tv…

Italianen die boos zijn terwijl ze zelf niet vies zijn van een potje vals spelen.

Geen VAR of geen VAR mogelijkheid door de gekozen locatie van dit toernooi: dan neem je het toernooi dus niet serieus. Ze kunnen de woede beter richten tot de UEFA.

Had eigenlijk wel verwacht dat ESPN dit hele toernooi zou uitzenden?
Dat bestormen van de scheids had al jaren geleden aangepakt moeten worden.
Verwacht de komende jaren steeds slechtere scheidsrechters, omdat er steeds minder animo zal zijn om er een te worden.

Het gaat niet alleen om dit. Die scheids maakte wel zeker 4 grote fouten waarvan 3 voor Italië. Bij de tweede goal van Frankrijk wordt voorafgaand een overtreding gemaakt. Dan had zowel Frankrijk en Italië beide een penalty moeten krijgen. En ten slotte die goal wat afgekeurd is geworden. Triest dat op zo’n toernooi geen doellijntechnologie en var zijn.

Vast van Mourinho geleerd dat gedrag

Laat iedereen zijn woede richten op de UEFA die verzuimt om VAR en doellijntechnologie te regelen op een eindtoernooi. Bizar.

Ongelofelijk dat Lindhout voor de zoveelste keer een verkeerde beslissing neemt!

23 juni 2023 om 09:32

Als ik op mijn werk zo zou presteren zou ontslagen worden!

Dit is gewoon de schuld van het ontbreken van die technologie. Het lijkt op die foto idd duidelijk, maar punt 1 is het zelfs daar niet met zekerheid te zeggen en punt 2 heeft Lindhout die foto niet tijdens de wedstrijd.

Goh, Frankrika wordt bevoordeeld door de scheids. Verrassend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren