Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De grote sterren die net als Haaland niet zullen schitteren op het EK

Laatste update:

Noorwegen heeft zich niet geplaatst voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Hierdoor ontbreekt Erling Braut Haaland voor de tweede keer op rij op een groot toernooi, want de sterspeler van Manchester City miste vorig jaar ook al het WK in Qatar. Er zijn naast Haaland nog meer grote spelers die alvast hun zomervakantie kunnen boeken en Voetbalzone zet de bekendste namen voor je op een rijtje.

Erling Braut Haaland
Haaland (23) sloot de EK-kwalificatiecyclus af met zes doelpunten. Dat was uiteindelijk niet voldoende, want Noorwegen eindigde achter Spanje en Schotland op de derde plaats in kwalificatiegroep A. Via de play-offs een EK-ticket bemachtigen is ook niet mogelijk. Haaland, met het zeer fraaie en opvallende aantal van 27 doelpunten in 29 interlands, moet dus hopen op het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, mits Noorwegen zich plaatst voor die eindronde.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Opnieuw geen groot toernooi dus voor Erling Braut Haaland.

Stefan Savic
De 32-jarige Savic had in de herfst van zijn loopbaan graag nog een keer een EK meegemaakt. De routinier van Atlético Madrid wist in de kwalificatiecyclus een paar keer te scoren, maar dat was niet voldoende om Montenegro naar het EK te loodsen. Even was de droom springlevend toen men zondag op een 0-1 voorsprong kwam tegen Hongarije en Servië achterstond tegen Bulgarije. Montenegro verloor echter met 3-1 in Boedapest, waardoor EURO 2024 definitief een utopie is voor Savic en consorten.

Victor Lindelöf
Lindelöf is sinds augustus 2021 aanvoerder van Zweden, dat in kwalificatiegroep F niet was opgewassen tegen België en Oostenrijk en ook geen play-offs in het vooruitzicht heeft. De centrumverdediger, onder manager Erik ten Hag een zekerheidje achterin bij Manchester United, maakte zondag een mooi gebaar in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland (2-0 winst). Lindelöf gaf de aanvoerdersband namelijk voor een keer aan Albin Ekdal, die na zeventig interlands afzwaaide bij Zweden.

Martin Ødegaard
Ødegaard heeft 55 interlands achter zijn naam. Een fraai aantal voor een 24-jarige speler. Eveneens indrukwekkend is het feit dat de voormalig speler van sc Heerenveen en Vitesse aanvoerder is bij zowel Arsenal als het nationale team van Noorwegen. Op een groot toernooi schitteren zit er echter voorlopig niet in voor Ødegaard, die de laatste fase van de kwalificatie richting EURO 2024 miste vanwege een heupblessure.

Martin Ødegaard kan zich net als Haaland dus volledig op zijn club concentreren.

Alexander Isak
Isak was eveneens actief op EURO 2020 en vormde in sommige wedstrijden een aanvalsduo met Kulusevski. Doelpunten wist de voormalig Willem II'er niet te maken en dat zal volgend jaar zomer op het EK in Duitsland dus ook niet gebeuren. Isak, die 10 keer het net wist te vinden voor Zweden in 42 interlands, kan zich dus volledig concentreren op Newcastle United. De ambitieuze Magpies spelen voor het eerst in twee decennia in de Champions League en willen volgend seizoen opnieuw in het miljardenbal uitkomen.

Gavi
Gavi beleefde afgelopen zondag een absolute nachtmerrie in het door Spanje met 3-1 gewonnen EK-kwalificatieduel met Georgië. Het toptalent (19) van FC Barcelona scheurde namelijk zijn kruisband af en inmiddels is duidelijk dat er definitief een streep kan door het EK. Barcelona is naar verluidt woest op de Spaanse bond. Ze vinden het onbegrijpelijk dat Gavi in een nietsbeduidend potje moest starten. Spanje had zich al gekwalificeerd en dus was het een duel voor de bühne. Bondscoach Luis de la Fuente koos desondanks voor Gavi, met verstrekkende gevolgen.

Een zware kruisbandblessure weerhoudt Gavi er van om volgend jaar te schitteren op het EK.

Sandro Tonali
Tonali mist het aankomende EK vanwege een opvallende reden. De 23-jarige middenvelder van Newcastle United moet namelijk een schorsing van tien maanden uitzitten wegens illegale gokpraktijken. Tonali gaf toe te hebben gegokt op winstpartijen van zijn oude club AC Milan en zijn zaakwaarnemer bevestigde eveneens dat de spelmaker kampt met een gokverslaving. "Sandro voert een strijd tegen een gokverslaving, maar ook deze wedstrijd gaat hij winnen", verklaarde Giuseppe Riso in oktober tegenover La Gazzetta dello Sport.

Dejan Kulusevski
De aanvallende middenvelder annex aanvaller (23) met Macedonische roots heeft ervaring met het spelen op een EK. Kulusevski was namelijk actief op EURO 2020, dat voor Zweden eindigde in de achtste finale. Een tweede EK zit er voorlopig dus niet in voor een van de revelaties van Tottenham Hotspur. Mede door de aanvallende inbreng van Kulusevski kenden the Spurs onder leiding van manager Ange Postecoglou een geweldig begin van het seizoen in de Premier League.

Evan Ferguson
De pas negentienjarige Ferguson kon afgelopen zaterdag als aanvalsleider weinig uitrichten voor Ierland tegen het Nederlands elftal (1-0 nederlaag). Zijn imago van wonderboy is desondanks nog steeds intact, zo bevestigde collega-international Alan Browne na afloop in gesprek met de NOS. "Dat kun je wel zeggen, ja. Iedereen heeft het over hem. Hij heeft alles in zich om een topspits te worden en is echt speciaal." De topclubs staan dan ook in de rij voor de spits van Brighton & Hove Albion, dat hem een sterk verbeterd contract tot medio 2029 heeft laten tekenen.

Toptalent Evan Ferguson moet nog even wachten op zijn debuut op een groot toernooi.

Eljif Elmas
Elmas had afgelopen seizoen een belangrijk aandeel in de eerste landstitel van Napoli sinds 1990. De veelzijdige middenvelder is daarnaast een van de boegbeelden van Noord-Macedonië, dat deze keer dus niet aanwezig zal zijn op het EK. Op EURO 2021 was dat nog wel het geval. Noord-Macedonië, met Elmas als middenvelder of aanvaller, behaalde geen enkel punt in een poule met het Nederlands elftal, Oostenrijk en Oekraïne. Tegen Oranje werd in de Johan Cruijff ArenA met 0-3 verloren. In de kwalificatie voor het volgende EK bleken onder meer Engeland en Italië te sterk voor het jonge voetballand.

Marcus Pedersen
Pedersen stond twee seizoenen onder contract bij Feyenoord. Na twee seizoenen in De Kuip kwam afgelopen zomer een einde aan het huwelijk tussen de Rotterdammers en de 23-jarige rechtsback. Sassuolo haalde hem afgelopen zomer op huurbasis, inclusief een koopoptie van acht miljoen euro, naar de Serie A. Pedersen debuteerde in september 2021 tegen het Nederlands elftal (1-1) voor Noorwegen en schopte het sindsdien tot 21 interlands. Onder bondscoach Stale Solbakken fungeert de voormalig Feyenoorder voornamelijk als invaller.

Ook geen EK dus voor Marcus Pedersen, die bij Noorwegen nog een vaste plaats moet zien te veroveren.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal. Zijn wij een interessante naam vergeten? Laat het weten in de reacties!

Welke speler ga jij het meest missen op het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je Pedersen in de lijst zet kan je ook Edin Dzeko benoemen. Jammer voor Haaland dat hij weer een eindtoernooi gaat missen. Qua selectie zou Noorwegen zich nog best moeten kunnen plaatsen als de loting niet teveel tegen zit zou je zeggen.

23 november 2023 om 09:22

Mkhitaryan is toch ook een grotere naam dan menig speler die hier benoemd wordt.

23 november 2023 om 10:30

Buiten Haaland heeft Mkhitaryan inderdaad meer bewezen dan de rest op deze lijst, maar Mkhitaryan is geen international meer, dus ik betwijfel of hij mee zou komen als Armenië zich zou kwalificeren voor het EK.

23 november 2023 om 11:58

Messi, Neymar, en alle andere zuid Amerikanen missen het EK ook. Speelde niet eens in de kwalificatie.

23 november 2023 om 13:07

Wat een intelligente vergelijking

23 november 2023 om 09:44

Helemaal mee eens, des te meer bewijs wat een slechte coach kan doen met een ploeg en desondanks mag hij blijven aankloten. Het is echt ongelofelijk. Ontzettend koppige gast die 0,0 dingen wilt veranderen per se wil vasthouden aan bepaalde spelers/tactieken waarvan na een handjevol wedstrijden het duidelijk werd dat het niks ging worden. De wedstrijden die gewonnen werden was puur door individuele klasse van Haaland/odegaard, dat verbloemde een hoop.

Als Nederlander weten wij ook hoe het is om je niet te kwalificeren met een meer dan prima selectie (ek 2016 bijv)

Hopen dat hij z.s.m. vertrekt voor het Noorse voetbal.

23 november 2023 om 23:47

@norgenederland - Nou ja, Noorwegen heeft ook kwalitatieve problemen. Het verschil tussen Haaland, Odegaard en de rest van de selectie is gewoon erg groot. Ze hebben verder wel spelers die bij aardige clubs spelen, maar dat zien we bijvoorbeeld in Nederland ook. Een De Roon, Koopmeiners, Malen e.d. spelen ook bij leuke clubs, maar die doen hooguit mee in een nationale ploeg en dan moeten ze nog in vorm zijn ook. Als je dan inderdaad ook nog een matige coach hebt, heb je een probleem. Wel zou je inderdaad verwachten dat een Noorwegen wel boven Schotland eindigt, maar je hebt eigenlijk maar 1 slechte wedstrijd nodig om eronder te eindigen. Dat is (helaas) gebeurd.

23 november 2023 om 12:54

Of de rest van de selectie van Noorwegen Hij is niet eens vaste basisspeler en verre van een sterspeler internationaal gezien.

23 november 2023 om 15:09

Maar ze hadden ook geen slechte loting. Maar ze eindigen 6 punten achter Schotland en 10 punten acher Spanje.

23 november 2023 om 16:36

Dzeko maakt nog kans in de playoffs.

23 november 2023 om 16:48

Dzeko kan zich nog kwalificeren middels playoffs.

Pedersen? Dan kan je net zo goed de hele Noorse selectie ook noemen... En wat dacht je dan van Dzeko? Lindelöf, Savic en Elmas zijn daarnaast leuke spelers bij topclubs, maar schaar ik niet onder "grote sterren" aangezien ze daar niet altijd even onomstreden zijn.

Het grote gemis zit hem in de afwezigen bij geplaatste landen (Gavi/Tonali + evt blessures) en de Noorse toppers (Haaland, Odegaard). Zweden heeft daarnaast een selectie die zich ook gewoon had kunnen plaatsen. Toch verwacht ik dat deze spelers van Noorwegen en Zweden nog wel een toernooi gaan spelen in hun loopbaan. Wanneer ze het structureel niet halen zoals bijvoorbeeld George Best en Ryan Giggs vind ik het pas een gemis.

Als je Pedersen noemt, kan je net zo goed ook Jurrien Timber noemen. Tuurlijk is er een kleine kans dat hij net fit is halverwege het toernooi, maar ik sluit echt uit dat hij opgeroepen gaat worden.

23 november 2023 om 11:10

Timber is er in februari alweer bij. Die gaat nog wel genoeg minuten maken bij Arsenal. Indien dat goed gaat kan die in juni prima mee naar het ek.

Ik vind Lewandowsky ook wel een kanshebber voor de lijst:P

23 november 2023 om 14:14

Lewandowsky niet hoor, hoe kom je erbij?

24 november 2023 om 00:38

Polen kan zich nog kwalificeren als overleven uit de playoffs met Wales, Estland, Finland.

"de grote sterren" in de titel zetten om vervolgens af te sluiten met Marcus Pedersen.

Ik had Kvaratschelia toch wel hiertussen verwacht.

23 november 2023 om 23:51

Dat is niet echt een verrassing. Georgie heeft zich al decennia niet geplaatst voor een EK of WK. Het is natuurlijk erg zuur voor hem en Georgie, maar je gaat er eigenlijk automatisch al vanuit dat je geen officiele Georgier op een eindronde ziet.

24 november 2023 om 01:24

En ze zitten in de playoffs

Als je geschorste Tonali noemt, dan kan je Pogba ook noemen natuurlijk.

Luukinho past hier ook wel tussen.

En daarom is het complete onzin dat ze een WK meenemen in de gouden bal verkiezing. Bijv. Een Haaland, maar ook die gaat van Napoli en Georgië: geweldige voetballers maar helaas allebij geboren in een klein voetballand. Haaland heeft fantastische statistieken bij Noorwegen. 26 goals in 27 wedstrijden. Die haalt er echt het maximale uit, maar gaat nooit een WK winnen. Er is al een prijs voor beste speler op het WK. Basseer de gouden bal alleen op basis van club prestaties. Daar spelen de beste bij de beste clubs. Ongeacht hun nationaliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren