Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Goed nieuws van Italiaanse bond over gokverdachte: schorsing lijkt uitgesloten

Laatste update:

Alessandro Florenzi lijkt niet te hoeven vrezen voor een langdurige schorsing. Woensdag werd bekend dat de 32-jarige rechtsback verdacht wordt van illegaal gokken, maar de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond heeft bevestigd dat Florenzi niet wordt verdacht van gokken op voetbalwedstrijden. Wel zou hij bijvoorbeeld gokspellen als roulette hebben gespeeld, wat hem op een boete kan komen te staan.

Woensdag werd bekend dat Florenzi zich mogelijk schuldig had gemaakt aan illegale gokpraktijken. Een dag, op donderdag, later werd hij ondervraagd door de Italiaanse openbaar aanklager.

Volgens persbureau ANSA verklaarde hij daarbij dat hij nooit op voetbalwedstrijden heeft ingezet. Wel zou hij gokspellen als roulette hebben gespeeld.

Inmiddels is door de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, Gabriele Gravina, bevestigd dat de verdediger van AC Milan niet wordt verdacht van gokken op voetbalwedstrijden.

Overigens zijn gokspellen als roulette ook verboden voor een voetballer in Italië. Dat betekent dat Florenzi nog steeds een straf kan krijgen, maar dat gaat dan vermoedelijk ‘slechts’ om een boete.

De Italiaanse voetbalwereld schudde recentelijk nog op zijn grondvesten toen duidelijk werd dat Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo het trainingskamp van de nationale ploeg hadden verlaten om ondervraagd te worden door de politie. Tonali (tien maanden schorsing) en Zaniolo (geldboete) werden veroordeeld. Zaniolo wedde niet op voetbal, waardoor hij een schorsing ontliep.

Later werd ook duidelijk dat Juventus-middenvelder Nicolò Fagioli zich schuldig had gemaakt aan illegale gokpraktijken. Hij werd voor zeven maanden geschorst. Zijn schorsing viel relatief laag uit, daar hij in een eerder stadium bij Juventus al aangaf te kampen met een gokverslaving. Zijn schuld bedroeg vorige maand 2,7 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan dit als advertentie...

De Eurojackpot van 36 miljoen!

Wil jij net zo'n dikke bankrekening als een topvoetballer? Bij Eurojackpot maak je kans op 36 miljoen.


Speel mee

17 november 2023 om 00:33

Ben meteen mee gaan spelen!

2.7 mil schuld goed bezig meer dan die verdiend in 2 seizoenen gok ik zo

17 november 2023 om 13:37

Edit; kan weg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren