Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle-directeur sluit juridische stappen tegen AC Milan over Tonali niet uit

Laatste update:

Sandro Tonali werd onlangs wegens illegale gokpraktijken voor tien maanden geschorst door de FIFA. De Italiaan maakte afgelopen zomer voor naar verluidt zeventig miljoen euro de overstap van AC Milan naar Newcastle United, dat nu dus lange tijd niet kan beschikken over de middenvelder. Newcastle's sportief directeur Dan Ashworth heeft tegenover een handvol journalisten aangegeven dat hij het 'heel moeilijk vindt om in te gaan op wat andere clubs wel of niet weten'. Daarnaast sluit de bestuurder niet uit dat er juridische stappen worden genomen tegen Milan.

Tonali werd afgelopen zomer met hoge verwachtingen binnengehaald door Newcastle, dat voor het eerst in lange tijd weer zou uitkomen in de Champions League. Tonali maakte vanaf het begin indruk op het middenveld, totdat naar buiten kwam dat hij, net als Nicolò Fagioli en Nicolò Zaniolo, betrokken zou zijn bij illegale gokpraktijken. Fagioli en Tonali zijn inmiddels veroordeeld en hebben lange schorsingen aan hun broek gekregen. Tonali's zaakwaarnemer Giuseppe Riso liet later weten dat zijn cliënt 'vecht tegen gokverslaving'.

Ashworth heeft laten weten dat er een intern onderzoek is ingesteld om alle feiten rondom de zaak-Tonali naar boven te halen. De directeur bevestigt dat Tonali een voorwaarde in zijn contract niet is nagekomen. "Je zou het zo kunnen bekijken. In een contract zit altijd een zekere mate van flexibiliteit. Het hangt ervan af hoe ze reageren als ze een regel overtreden, enzovoort. Als club bekijken we hoe goed Sandro sindsdien heeft gereageerd en gehandeld sinds het nieuws naar buiten kwam."

"Om het in context te plaatsen: het had een kruisbandblessure kunnen zijn", doelt Ashworth op de schorsing van tien maanden. "Deze dingen gebeuren in het voetbal, maar niet in deze context. Voor mij moet je vanaf het moment dat het gebeurde naar jezelf kijken. Wat hadden we beter kunnen doen? Wat had ik kunnen doen? Welke lessen kunnen we hieruit leren? Hadden we het kunnen weten? Hadden we het moeten weten?"

"Je kijkt naar je processen. Ik doe dit werk al zestien jaar en zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt. We zijn trots op het feit dat we de juiste persoonlijkheden in de groep hebben kunnen krijgen. Jullie hebben allemaal gezien dat de cultuur en cohesie in de groep extreem sterk is, en dat is niet toevallig."

Ashworth krijgt de vraag of hij Tonali, met de kennis van nu, opnieuw zou hebben gekocht. "Ik denk dat als je weet dat een speler tien maanden niet beschikbaar zal zijn, of dat nu door een blessure komt of iets anders, je de deal opnieuw moet bekijken of de deal op een andere manier moet structureren. Maar puur als speler, gebaseerd op zijn prestaties, karakter en persoonlijkheid, zou ik geen enkel voorbehoud plaatsen."

AC Milan
Achteraf gezien heeft Milan Tonali precies op het juiste moment verkocht. "Het is heel moeilijk voor mij om in te gaan op wat andere clubs wel of niet weten. Het enige wat we kunnen doen is kijken naar onze eigen interne onderzoek en interne processen. Dat is een hele moeilijke vraag voor mij om te beantwoorden", antwoordt hij op de vraag of hij denkt dat Milan van meer afwist. "Ik weet het simpelweg niet. Het was een enorme schok, een grote verrassing. Ermee dealen is iets nieuws voor ons allemaal. Het kwam uit het niets."

Gevraagd of Newcastle juridische stappen overweegt jegens Milan, geeft Ashworth aan dat hij daar geen antwoord op kan geven. Pikant genoeg zijn de twee clubs bij elkaar ingedeeld in dezelfde Champions League-groep. Tijdens het heenduel op 19 september, dat in 0-0 eindigde, werden er volgens Ashworth 'geen gesprekken' gevoerd. Op 13 december ontvangt Newcastle de Milanezen op St. James' Park. Tonali, die akkoord is gegaan met een flinke salarisverlaging, mag gedurende zijn schorsing overigens wel gewoon meetrainen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk dat dit keihard binnen komt. Ze hebben er wel 70 of 80 miljoen voor betaald en ac Milan en nu zit je 10 maanden zonder de speler en hoor je ook nog eens van de zakenwaarnemer dat hij een gok verslaving heeft. Wist Milan hier vanaf ? En de zakenwaarnemer die dit wist waarom is hij niet eerlijk geweest naar Newcastle ?

3 november 2023 om 16:43

Nou "waarom" lijkt me wel duidelijk, dat zou de transfer in gevaar brengen. Maar goed, we zien wel hoe dit afloopt.

3 november 2023 om 17:21

Uiteindelijk zal je het moeten bewijzen dat ze er al vanaf wisten voor de transfer. Dat zal lastig worden omdat ik niet verwacht dat Milan openheid van zaken zal geven. Of ze wisten het gewoonweg niet, ook mogelijk

3 november 2023 om 17:20

Perfect vind ik het nog niet. In de toppers komt Reijnders tot op heden tekort vind ik zelf. Voor de rest doet hij het uitstekend, maar zoals gezegd vind ik dat niet genoeg voor ‘perfect’.

3 november 2023 om 17:28

Uitstekende reactie inderdaad en ook te verwachten dat Newcastle mogelijke juridische stappen overweegt.

Als ze serieus willen genomen worden als topclub moeten ze nu ook doorpakken als blijkt dat Milan met meerweten Tonali heeft verkocht. Zoals Chelsea toendertijd met Mutu. Ja ze hadden het geld om het te laten voor wat het is, maar wat voor signaal zou dat afgeven naar andere clubs en potentiële nieuwe spelers?

Ook mooi dat Ashworth zegt om te kijken wat beter kan intern. Dit zou mogelijk voorkomen kunnen zijn met beter onderzoek en mag het eigenlijk niet nog een keer gebeuren.

Ik vind het wel matig dat iedereen direct na dit nieuws naar AC Milan wees. Er is geen enkele informatie dat er op wijst dat zij hier al van op de hoogte waren. Reijnders heeft het vertrek van Tonali prima op kunnen vangen. Dan is het helemaal niet gek om 70 miljoen voor een speler van het niveau Tonali te accepteren.

3 november 2023 om 17:38

Het gaat er ook niet perse om dat AC Milan hiervan wist. Als Newcastle kan bewijzen dat AC Milan hier realistisch gezien van had kunnen weten (als ze beter/competenter hadden gehandeld) dan is dat voldoende voor een schadevergoeding.

3 november 2023 om 17:48

Zou je dan niet net zo goed kunnen stellen dat Newcastle dat dan ook had kunnen weten/uitzoeken.
Dit lijkt me een vrij kansloze zaak van Newcastle, tenzij hard gemaakt kan worden dat AC Milan wel op de hoogte was van een lopend (voor)onderzoek.
Uiteraard heb ik begrip voor het standpunt van Newcastle, maar zoals ook werd aangegeven had het ook een blessure kunnen zijn. Mijner inziens is AC Milan niet langer een partij in deze zaak, dit is iets tussen Newcastle end Tonali

3 november 2023 om 18:16

Hoe had Newcastle dit realistisch gezien kunnen weten?

3 november 2023 om 19:12

Op eenzelfde wijze als dat AC Milan dit had kunnen weten, namelijk doordat er bijvoorbeeld een (voor)onderzoek is gestart naar Tonali door de Italiaanse OM. Dergelijke gegevens lijken mij redelijker wijs wel opvraagdbaar wanneer er een transfer van 70 miljoen euro aanstaande is, of dat nou door Milan or door Newcastle wordt opgevraagd.
Anders is het slechts speculeren naar of AC Milan hier op een andere manier redelijker wijs achter had kunnen komen vind ik.

3 november 2023 om 18:01

Aangezien Fagioli de app waarmee hij gegokt heeft van Tonali heeft gekregen nadat hij het hem heeft zien gebruiken tijdens een tour met het nationale eftal, is het niet gek om te denken dat Tonali dit dus ook gewoon in de kleedkamer of in het hotel deed waar mensen van AC Milan bij waren.

3 november 2023 om 19:38

@yoericfc maakt in feite niks uit welke app je laat zien/deeld. Degene die de app zelf ook gaat spelen is in mijn ogen eigen keuze. Stel hij laat een bouwspelletje zien en iedereen gaat dat ook spelen is ieders eigen keuze. Maar dat spelers op wedstrijden gokken dat vind ik dan een ander verhaal. Dat horen ze niet te doen. Hoop voor de heren waar het een verslaving van geworden is er goed uitkomen straks, en wens ze het beste

4 november 2023 om 15:39

Het gaat niet om een schuldvraag. Het gaat er om of bekend was dat Tonali met gokken bezig was, als hij het bij de nationale ploeg doet en andere teamgenoten "aansteekt" is het best aannemelijk om te denken dat ze bij Milan ook op de hoogte waren van zijn vrijetijdsbesteding.

Tsja, ben benieuwd of ze genoeg hebben om een zaak op te zetten.

Bewijs maar eens dat milan er iets vanaf wist.

AC Milan heeft hem tegen z’n wil in verkocht. Nu snap ik waarom..

3 november 2023 om 17:49

Er worden wel vaker spelers tegen hun wil in verkocht, dat zegt niet bijzonder veel

Tonali is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag niet Milan. Newcastle moet maar eens met Tonali in discussie over de kosten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren