Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse pers rekent De Ligt ondanks ‘masterclass’ af op één moment

Laatste update:

Juventus won woensdagavond in het eigen Allianz Stadium zonder problemen van Dynamo Kiev. La Vecchia Signora versloeg Dynamo Kiev met 3-0 en Matthijs de Ligt stond negentig minuten op het veld in het elftal van trainer Andrea Pirlo. Ondanks dat hij volgens de statistieken een ‘defensieve masterclass’ gaf, wordt de 21-jarige Nederlandse verdediger door de Italiaanse media afgerekend op één moment.

In de eerste helft voorkwam Juventus-doelman Wojciech Szczesny dat een fout van De Ligt een tegendoelpunt opleverde. De Nederlandse verdediger ging onder een voorzet door, waarna het leer via Benjamin Verbic voor de fouten van Viktor Tsygankov viel. “Verbic vond Tsygankov, maar Szczesny wist alles te redden. Toch bleef het een fout van De Ligt”, schrijft Calciomercato, dat hem een 5,5 geeft voor zijn optreden. De Corriere della Sera haalt hetzelfde moment aan na het geven van een 6. “Met een fout bezorgde hij Dynamo de grootste kans, best bijzonder voor hem. Ervoor en erna speelde hij solide en was hij betrouwbaar.”

Bekijk de samenvatting van Juventus - Dynamo Kiev

“Hij bezorgde Szczesny met zijn slippertje overwerk. Verder was het business as usual, met af en toe meer problemen dan normaal”, voegt Tuttomercatoweb toe bij een 5,5. Goal beoordeelt het optreden van De Ligt met een 6,5,terwijl Juvenews en Eurosport een 6 uitdelen. “Zoals de hele verdediging, is er niet iets speciaals over hem te melden”, schrijft het laatstgenoemde medium. “De aanvallers van Dynamo werden onder controle gehouden, hij was zorgvuldig.”

Ondanks het slippertje in de eerste helft gaf De Ligt qua statistieken een ‘defensieve masterclass’, zo schrijft Squawka. De centrumverdediger won al zijn (lucht)duels en troefde met 91 balcontacten, zes balheroveringen, vier tackles, drie onderscheppingen, tachtig passes en een passzuiverheid van 95 procent de rest van de Juventus-verdedigers (De Ligt vormde met Merih Demiral en Leonardo Bonucci een driemansdefensie) af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, de Ligt was weer sterk zoals altijd. Wat een beest van een verdediger. Ongekend eigenlijk. Hij is nog zo jong en hoort al bij de wereldtop.

3 december 2020 om 09:53

Toch zie ik meer potentieel in Perr Schuurs bij Oranje. Denk zelfs dat Deligt na het EK door hem gepasseerd wordt in de rangschikking. Schuurs ontwikkelt zich in razend tempo. Nu al Basisspeler Ajax,en geen enkele moeite met Liverpool topaanvallers.

3 december 2020 om 10:02

Dit is een grap toch? Schuurs speelt een keer een goede Europese wedstrijd en meteen verwacht jij dat hij na het EK de Ligt voorbij zal streven in de pikorde? De Ligt heeft het hele CL seizoen 18/19 bewezen van 10x hogere klasse te zijn, bij het Nederlands Elftal een uitstekend tandem met van Dijk te zijn, en lijkt onder Pirlo een vaste basisspeler te gaan worden bij Juventus, wat toch wel een aardige ploeg heeft.

3 december 2020 om 10:06

Ik geloof dat deze post sarcastisch is, maar laat ik erop reageren alsof dat niet het geval is.

Vind je het knap dat Perr nu al basisspeler is bij Ajax? Ik ken namelijk iemand die op zijn 17e al de beste speler van het veld was in een Europese finale.

3 december 2020 om 10:07

Geen enkele moeite? Hij gaf Salah zowat goals cadeau. Het is dat hij totaal niet scherp was. De Ligt is 10x beter op z'n minst. Bizar gehype van Schuurs...

3 december 2020 om 10:13

Hou op man Perr Schuurs. De Ligt is in alles veel verder en als hij zo doorgaat wordt hij een van de beste verdedigers ooit. Ik vind hem heel erg goed spelen sinds zijn operatie en tuurlijk maakt hij af en toe nog fouten maar dat kan gebeuren. Het is zo doodzonde dat van Dijk geblesseerd is, want als de Ligt zich zo ontwikkeld en van Dijk was fit kon Nederland nog hoge ogen gooien op het EK door weinig goals tegen te krijgen. Vanwege de stabiele verdediging, want in Europa zijn er maar weinig landen met een betere achterhoede misschien de Spanjaarden met Ramos.

3 december 2020 om 10:22

Mensen, dit is zeker sarcastisch, het cynisme druipt er zelfs bijna van af. Vooral heel serieus op in gaan. On: vind hem zo sterk ogen, nog veel meer dan bij Ajax. En aan alles merk je zijn rust en controle. Echt zo knap op die leeftijd.

3 december 2020 om 10:42

Maar hoe vaak moeten mensen nog leren dat als ze in tekst iets sarcastisch of cynisch neerzetten, dat er een grote kans is dat het niet overkomt. Het gebrek aan intonatie, gezichtsuitdrukking en lichaamshouding helpen niet mee om dit goed over de bã¼hne te krijgen. Zou fijn zijn als mensen hiermee ophouden, want heel grappig is het niet en het verstoort vaak echt goede discussies. En de ironie is dat mijn reactie waarschijnlijk verwijderd wordt.

3 december 2020 om 10:48

Geen enkele moeite?
Hij begon dinsdag niet echt sterk en had er ook af gemoeten met rood.
Hij ontwikkelt zich zeer zeker, maar geen enkele moeite met de aanvallers van Liverpool is in mijn ogen niet waar.

3 december 2020 om 11:21

Dit is sarcasme mensen.. Mijn god, waarom hebben mensen nog altijd zoveel moeite met sarcasme herkennen.

Grappig dat ze dus schrijven dat de aanvallers van Dynamo er niet aan te pas kwamen en goed onder controle werden gehouden, maar toch krijgt de verdediging maar lage cijfers (rond de 6). Het is toch juist goed als er over de hele verdediging niets bijzonders valt te vermelden in een wedstrijd waarbij de 0 wordt gehouden. Dan krijg je toch een hoger cijfer want dan heb je je werk als verdediging zeer goed gedaan.

3 december 2020 om 10:43

Snap er inderdaad ook geen snars meer van. In mijn ogen wordt verdedigen echt ondergewaardeerd t.o.v. aanvallen. Verdedigen is 'een paar balletjes afpakken' in de ogen van velen.

Laat de Italiaanse pers maar lekker vol afgunst over de Ligt schrijven. De voorzet waar de Ligt onder door ging werd uiteindelijk onschadelijk gemaakt door Szczesny, staat die er dan voor Jan met de korte achternaam? Bovendien mocht die bal wel erg makkelijk voor gegeven worden. Maar daar schrijft men dan weer niet over. De Ligt speelde zeer behoorlijk. Een medium die anders durft te beweren moet zich diep schamen.

3 december 2020 om 10:23

Afgunst nog wel? Wat een rare reactie. Ze leggen voor De Ligt de lat heel hoog. Dat is alleen maar goed. Dat is ook de reden dat verdedigers in Italie toch bruikbaarder en van hoger niveau zijn dan in Nederland, de Mickey Mouse League.

De Ligt speelde zoals altijd weer heel goed. Maar doordat ie onder de bal door ging, scoorde Dynamo Kiev bijna. Dat mag je hem wel aanrekenen. Dat zijn gewoon feiten.

Het neemt niet weg dat De Ligt de belangrijkste verdediger van Juve is. Maar een fout is een fout.

3 december 2020 om 10:30

Ze schrijven dat hij solide en betrouwbaar speelde. Dat hij één grote fout heeft gemaakt, en dat dat bijzonder is voor hem. Volgens mij weten ze hem in Italië heel goed op waarde te schatten.

3 december 2020 om 12:03

Nou ja, om zijn spel dan vervolgens te "belonen" met een 5,5 is wel erg zuinig. Zijn gehele spel met daarin één fout die geen tegengoal en al helemaal geen puntenverlies heeft opgeleverd, lijkt me dan toch een 7 of 7,5 waard.

3 december 2020 om 12:11

in de topcompetities ligt de lat gewoon heel hoog. ik denk daarom niet dat het afgunst is maar ik vind deze beoordeling ook overdreven. leidt je een onnodige tegengoal in ok, maar dat is deze keer niet het geval

Misschien handig om ook de cijfers van de hele 11 te geven zodat we beter kunnen relativeren. Niet van alle media outlets natuurlijk maar die met het meeste krediet.

Dit betekend gewoon dat ze de lat voor de Ligt steeds hoger leggen . Een goed teken dus

Ik ben dan eigenlijk wel benieuwd welke cijfers de kranten de rest van Juve gaven. Ik heb de wedstrijd zitten kijken en samen met Ronnie was De Ligt toch wel de beste van het veld. Hoewel dat bij een verdediger altijd moeilijker te beoordelen is dan bij een aanvaller.

Zo waanzinnig om zijn ontwikkeling te volgen. Ook na zijn afwezigheid van krap 3 maanden staat hij er gewoon weer meteen als een huis. En nog zo jong...

Mooi om dit te lezen. Dit is dus verdedigen in Italië. Elke fout kan dodelijk zijn en mag dus niet. Zo hoog ligt de lat daar. Prachtig, als je daar mee om kan gaan (en De Ligt kan dat, net als bijv. De Vrij) wordt je alleen maar beter.

Als de Ligt voor dit optreden een magere 6 krijgt, dan zou ik wel eens willen weten wat Blind voor zijn optreden kreeg tegen Liverpool. Die kan dan niet boven de 1 uitkomen.

Wat een belachelijke cijfers geven ze toch in Italië. Win je met 3-0, geen tegendoelpunten en heb je zulke geweldige statistieken als de Ligt, krijg je een 5,5. Voor de beoordeling hoef je het in ieder geval niet te doen daar.

Harde wetten van Italiaans voetbal. De verdedigers worden op 1 foutje al beoordeeld. Daarom blijven de verdedigers in Italië altijd kritisch en scherp! Geen zesjes cultuur daar als het ok verdediging gaag.

Hopelijk gaat de Ligt ooit zo'n grote worden als Vvd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren