Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Invaller De Bruyne is goud waard voor België na sterke start Denen

Laatste update:

België heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finale van het EK. De ploeg van Roberto Martínez werd in de eerste helft overklast door Denemarken, dat een terechte voorsprong nam. Kevin De Bruyne kantelde de wedstrijd volledig door als invaller na rust te tekenen voor een prachtige assist en een knap doelpunt: 1-2. België is met zes punten uit twee duels zeker door, terwijl Denemarken nog op nul staat. De Scandinaviërs hebben nog een kans als ze het laatste groepsduel van Rusland te winnen.

Bij Denemarken werd Daniel Wass naar het middenveld geschoven om het gemis van Christian Eriksen op te vangen. De spelmaker kreeg zoals bekend een hartstilstand tegen Finland. Mikkel Damsgaard was in de spits de vervanger van Jonas Older Wind. Bij de Belgen werd de geblesseerde Timothy Castagne vervangen door Thomas Meunier, terwijl Jason Denayer centraal achterin de voorkeur kreeg boven Dedryck Boyata.

België kwam dramatisch uit de startblokken en gaf in de tweede minuut een doelpunt weg, toen Denayer de bal achterin in de voeten schoof bij Pierre-Emile Höjbjerg. De middenvelder bediende Yussuf Poulsen, die van vijftien meter de linkeronderhoek uitzocht: 1-0. Denemarken was daarna oppermachtig en kreeg kansen om de score te vergroten. Zo wist Joakim Maehle zich te ontworstelen aan Toby Alderweireld en voorkwam doelman Thibaut Courtois dat de Deense linksback van dichtbij kon binnentikken.

Martin Braithwaite en Poulsen braken daarna los van elkaar door over de rechterflank, maar hun voortzetting was te zwak om iets uit de veelbelovende aanvallen te halen. Damsgaard dribbelde even later van rechts naar binnen en prikte de bal een kleine halve meter naast. Braithwaite deed daarna iets vergelijkbaars, maar zag zijn schot geblokt worden door Denayer. De aanvaller van Barcelona had de bal wellicht beter breed kunnen spelen op Maehle.

Martínez greep in de rust in bij België, dat geen enkele kans had gecreëerd, door sterspeler De Bruyne in te brengen voor Dries Mertens. Dat bleek een gouden greep, want De Bruyne speelde vlak daarna een cruciale rol bij de gelijkmaker. De spelmaker ontving de bal in het strafschopgebied van Romelu Lukaku, nam die slim mee en had in plaats van een schot een perfecte breedtebal in huis. Die kon van dichtbij worden binnengelopen door Thorgan Hazard: 1-1.

Bij België kwamen vervolgens ook Axel Witsel en Eden Hazard het veld in. Beide ploegen speelden voor de winst, waardoor er de nodige ruimte ontstond. De Bruyne wist daarvan te profiteren, door vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend met links de onderhoek te vinden: 1-2. Denemarken kreeg kansen op de gelijkmaker. Braithwaite brak twee keer dreigend door, maar zag zijn schot respectievelijk gepakt worden door Courtois en geblokt door Alderweireld. Even later kwam Braithwaite net tekort om een voorzet in te tikken en daarna kopte hij ook nog op de bovenkant van de lat.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1België330069
2Denemarken310213
3Finland3102-23
4Rusland3102-53

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer voor de Denen, want ze hebben echt hard gestreden en goed voetbal neergezet. Enige probleem is dat ze hun kansen niet konden afmaken over de 2 wedstrijden.

Kdb is een echt geweldige voetballer. Fantastische assist en doelpunt! Zo een speler op de bank hebben is gewoon een cheat code! België is aanvallend een van de betere landen, maar verdedigend trekken ze op niks. Als ze spelen tegen een betere tegenstander met wat kwaliteit voorin, dan gaat hun verdediging het erg moeilijk krijgen.

17 juni 2021 om 20:07

Tot Hazard en KdB invielen was het echt matig bij België. De verdediging blijft wel een zwakte voor België. Overigens Frank Snoeks kreeg het echt voor elkaar om gewoon in de 10e minuut een minuut lang te blijven praten.

17 juni 2021 om 20:12

Matig? Ontstellend zwak ja. Maar ja, dan de individuele klasse van De Bruyne die het verschil maakt en de inbreng van Witsel/Hazard dat iets meer rust bracht aan de bal.

17 juni 2021 om 20:18

Dan had Sneijder toch nog gelijk bij VI toen hij zei dat KDB het verschil zou maken! Dit is trouwens erg zuur voor die Denen, het is echt geen slechte ploeg en die eerste wedstrijd had een andere keer overgespeeld moeten worden.

Krijg bij de Belgen nog niet echt het gevoel wat ik bij Italië en Frankrijk wel krijg. Met de hakken over de sloot een overwinning over de streep getrokken dankzij de Bruyne maar man, wat is die verdediging matig van België zeg en uiteindelijk word je tegen de goeie landen daarop afgerekend. Er zal veel moeten veranderen willen de Belgen echt favoriet zijn om dit EK te winnen. Het voetbal zelf valt me ook tegen, 2 geweldige goals natuurlijk maar dat was ook alles. Ook een prima wedstrijd van Kuipers trouwens, foutloos gefloten imo. Respect voor de Denen, gevochten als tijgers maar het mocht niet zo zijn.

17 juni 2021 om 20:02

Als Kuipers zo doorgaat en Oranje niet ver gaat komen, denk ik dat Kuipers de finale wel eens mag gaan leiden. Zou ook de kroon op zijn werk zetten in zijn toch al mooie carrière als leidsman. Floot ook weer uitstekend inderdaad. Nederlands beste scheidsrechter.

17 juni 2021 om 20:15

@Aguero: wij zijn ook helemaal geen favoriet, iemand die iets anders beweerd kent er niet veel van. We zijn een outsider, at best. Onze verdediging is niveau Oekraïne. We teren, tegen mindere landen, op onze doelman en aanvallende spelers maar tegen toplanden gaan we sowieso te kort komen. Daar hebben de vandaag al een voorproefje van gehad…

17 juni 2021 om 20:27

Vergelijkbaar met Nederland in 2010 toch? Toen haalden wij de finale dus wie weet hoever Belgie uiteindelijk komt

17 juni 2021 om 20:34

Nou ik vond onze verdediging toch wel een tandje beter, dan wat ik net heb gezien. Die Jar Jar Binks achterin is eigenlijk een extra aanvaller voor de tegenstander. Dan heb je nog Jan en Toby dit op hun laatste benen lopen en die Munier is ook dramatisch. Zelden zo'n groot verschil tussen kwaliteit gezien van de verdedigingslinie en aanvalslinie. Nog groter dan dat van ons in 2010

De Denen brachten de zwakke verdediging van België aan het wankelen. Het was wel een leuke wedstrijd. Jammer dat Martin Nazario Braithewaite niet tot scoren wist te komen.

Jammer, we worden hier echt koud gepakt door fantastische Belgische counters. Het is ook echt al jaren een probleem bij Denemarken voorin, die kansen worden niet afgemaakt.

Nu moet er van Rusland gewonnen worden, anders is dit EK nu al voorbij :/

Chapeau, Belgies, ik hoop dat jullie dit EK winnen! Klasse-ploeg.

17 juni 2021 om 19:59

En toch kunnen we trots zijn. Speelden met name de eerste helft goed en hadden zeker 1x meer moeten scoren.

17 juni 2021 om 20:39

kun jij me uitleggen waarom de deense keeper in de slotfase mee naar voren ging? Ik ken de klassementsregels niet maar het lijkt me dat een 1-2 nederlaag niet zo dodelijk is als een 1-3 nederlaag… een 2-2 had ook vrijwel niets extra’s opgeleverd

17 juni 2021 om 20:46

Omdat ze bij een gelijkspel nog een kans hadden om eerste te worden. Nu hebben ze nul punten uit twee wedstrijden en kunnen ze er maximaal drie halen. Anders waren het er vier geweest. Als de Belgen dan toevallig verliezen hadden ze eerste kunnen eindigen.

17 juni 2021 om 21:27

Neeje, want dan zou Finland 6 punten hebben.

17 juni 2021 om 22:57

Heeft toch met het systeem van die vier beste derden te maken. Met een punt was de kans op 2e of beste derde plaats veel hoger

Wat een geniale assist en vooral een hele knappe goal pff , strak met zn linker zonder aan te nemen.
Ziet er heel makkelijk uit maar het was een hele moeilijke goal.

17 juni 2021 om 20:09

Precies. Het is een mix van een harde knal met de trademark schot van kroos. En dat nog met je zwakke voet👌👌

17 juni 2021 om 21:06

Kevin De Bruyne heeft geen zwakke voet

Wedstrijd waarin de Denen toch echt een punt verdienden. België wordt gereden door individuele klasse. Al met al een mooie pot gezien. Persoonlijk 1 van de mooiere wedstrijden tot nu toe. België heeft wel natuurlijk een paar klasse spelers zoals de Bruyne en Lukaku. Eden Hazard viel dan weer behoorlijk tegen. Ook de verdediging is een achilleshiel in het team. Vrij mager, ik ben nog niet overtuigd dat de Belgen ver gaan komen.

17 juni 2021 om 20:25

Dit was de beste wedstrijd van hazard in lange tijd. Assist op de bruyne, en terug acties makend met flair en vertrouwen.

17 juni 2021 om 21:29

Hazard viel tegen? Dan heb ik een ander match gezien.

Zo, de Bruyne was wel echt de beslissende factor. Ik moet wel zeggen dat over de gehele wedstrijd Denemarken sterker was, maar tegen de effectiviteit van België was geen kruid gewassen.

Oh en dieptepunt was die Frank Snoeks, wat een drama!

17 juni 2021 om 20:01

Ik kijk al standaard op de Belg. Zelfs het enigszins pro-Belgisch commentaar bij deze pot is vele malen beter te pruimen dan wat de NOS heeft zitten

17 juni 2021 om 20:08

En Filip Joos is al , bij momenten, irritant aangezien hij te graag wil laten voelen ‘hoeveel hij wel niet kent van het voetbal en hoe zeer hij ze door bezeten is’. Echt irritant bij momenten… maar goed, is maar een persoonlijke mening.

17 juni 2021 om 20:32

Ik vond hem vandaag prima. Ik kijk bij voorkeur naar de BBC, maar als alternatief naar de Belg.

Dit België overtuigde niet. Ik zie ze op dit moment zeker niet als potentiële EK winnaar. Desondanks wel een lekkere overwinning van de Belgen! 8e finale is een feit, dus België mag tevreden zijn.

Typische partij van de laatste twee jaar. Voetballend is het allesbehalve indrukwekkend maar de individuele klasse maakt het verschil. Wel duidelijk dat de Bruyne en hazard een echt surplus aan kwaliteit leveren. Verder ook gewoon Boyata opstellen in het vervolg.

17 juni 2021 om 20:10

De Bruyne was indrukwekkend. Die assist… pppfff! Maar daarnaast wel gewoon de bevestiging dat wij , at best, een outsider zijn voor de EK titel. Als je zo speelt tegen Frankrijk of Portugal, dan sta je bij de rust 3-0 achter. Laat er ons voorlopig op houden dat we de Denen onderschat hebben…

17 juni 2021 om 20:15

je doet witsel oneer aan, die man bracht het o zo nodige balans en controle op het middenveld. als belgie controle heeft gaan ze altijd gevaarlijk kunnen worden

17 juni 2021 om 20:25

Witsel ook degelijk inderdaad. Toch verrassend dat hij een goed niveau lijkt te hebben.

17 juni 2021 om 20:29

Hoe speelde Hazard?

17 juni 2021 om 20:39

Degelijke invalbeurt. Een paar leuke dribbels en de assist op de Bruyne.

17 juni 2021 om 20:56

Thanks voor de info! Goed om te horen. Vond hem ook goed spelen de eerste match.

België heeft vandaag door de individuele klasse gewonnen. In de eerste helft was geen schim van het topland dat het is. Ik had het de Denen enorm gegund maar onze Zuiderburen deden hun sportieve plicht.
De verdediging is wel uiterst kwetsbaar. Tegen het eerste de beste topland zie ik ze er uit vliegen.

Hij schiet m ook in de hoek waar de keeper is, maar die is zo hard en laag dat die er niet bij kan, dat is pure klasse. En weer genoten van het gevecht Kjaer vs Lukaku, ging gelijk op! Kjaer moest keer vliegende tackle inzetten, die Lukaku ontweek en trok Lukaku keer na de grond, puur omdat hij m’ anders niet kon afstoppen, maar ook andersom hield Kjaer Lukaku soms makkelijk vd bal en zette hij een vliegende tackle die wel goed was waardoor hij niet aan de bal kwam. Die hebben hun handen vol aan elkaar. Maar Kjaer tacklet haast nooit, dat hij vandaag stuk of 3x inzetten, zegt wel wat over de klasse van Lukaku. Kan niet wachten op de Milaan Derby! Ow en Kuipers floot ook een toppartij, zag echt alles bijna!

Een paar klasse aanvallen van Belgie maken het verschil. Respect voor de Denen die er een wedstrijd van maakten door hun enorme drive en inzet in de 1e helft. 2e helft wilde het de denen steeds net n iet lukken met de eindpass want een 2-2 zat er wel degelijk in voor ze. het beetje geluk ontbrak voor de denen.

Mooiste wedstrijd van het toernooi tot nu toe ook mede door het fanatisme van het publiek wat echt lekker dicht op het veld zit.

K.D.B. Diepe buiging man

Lukaku dikke match, bal goed bijgehouden als het moest en ruimte gegeven voor de anderen.
KDB subliem zoals zo vaak.
Hazard bij momenten terug zijn klasse gezien.
Verdediging en vooral Denayer onzeker.
Tegen de toplanden vrees ik ervoor.
Vermaelen ipv Denayer

Kevin de B is veruit de beste Belgische voetballer...wellicht wel zelfs met het verleden erbij.
Hazard is een mooie speler maar te weinig rendement. Kan soms heel goed zijn, maar vaak een dribbel zonder goed eind.

De Denen hadden zeker een gelijkspel verdiend, maar voor de Belgen gelukkig dat ze hebben gewonnen.
Als je zo tegen de Italianen speelt ga je wel onderuit tenzij je een grote dosis geluk hebt of tegen Frankrijk net zo.

Persoonlijk vind ik het jammer dat de Denen er hoogstwaarschijnlijk niet meer bij zullen zijn, want ze verdienen wel meer over 2 potten. Maar dat is ook voetbal. Het is niet altijd eerlijk.

Verder Kuipers zeer goed gefloten!
Gefeliciteerd verder aan de zuiderburen! De volgende ronde is zover voor jullie! Dat moet ik NL nog maar zien doen.

17 juni 2021 om 20:34

Als België zijn plicht doet tegen Finland en Denemarken wint van Rusland is Denemarken gewoon 2de in de poule en dan is in de 1/8 finale ook nog een haalbare tegenstander. Dit Denemarken kan met een beetje geluk nog een tijdje in het tornooi blijven en terecht als je ze vandaag zag spelen.

17 juni 2021 om 22:54

ik hoop het!

Ik heb de ingewikkelde speeldchema erbij genomen en een aantal keren gekeken.. kwartfinale is et Italie Belgie

17 juni 2021 om 21:08

Is niet zeker. Kan je nog weinig over zeggen tot speelronde 2 ten einde is. Die beste derden maken het heel moeilijk om te zien aan welke tegenstander je gaat gekoppeld worden.

17 juni 2021 om 21:18

@gebghibili dat snap ik maar 1A en 1B treffen elkaar mochten ze 1/16 winnen elkaar, daar verandert niks aan

2x klasse goals en voor de rest waren we zeer slecht, misschien wel slechtste match in 10jaar. sinds het wk is het gewoon een lager niveau dat we halen.

Heb de wedstrijd op groot scherm gaan zien. De eerste helft is er nogal wat afgevloekt. Maar vanaf KDB in kwam is de sfeer en de match echt volledig omgedraaid. Deze match maakt wel duidelijk dat je met deze verdediging waarschijnlijk tegen de eerste grote ploeg eruit ligt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren