Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Interlandcarrière Messi in gevaar door transfer? Scaloni schept duidelijkheid

Laatste update:

Lionel Scaloni blijft Lionel Messi oproepen indien hij kiest voor een transfer naar Saudi-Arabië, zo zegt de Argentijnse bondscoach in gesprek met het Arabische medium Al-Kass. Ook bij een vertrek uit Europa zal Messi, zolang als hij wil, onderdeel zijn van la Albiceleste. De sterspeler van Paris Saint-Germain kan dus zonder gevolgen zwichten voor het zeer lucratieve aanbod van Al-Hilal. Eind volgende maand loopt Messi’s verbintenis af in Parijs, waarna hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe uitdaging.

Messi en zijn teamgenoten wisten in december onder leiding van Scaloni de eerste wereldtitel sinds 1986 binnen te slepen. Daarmee maakte de 35-jarige linkspoot zich onsterfelijk bij de Argentijnse bevolking, maar dus ook bij de bondscoach. Scaloni spreekt zijn onvoorwaardelijke steun uit richting Messi. “De overstap heeft geen invloed op ons nationale team zolang Messi gelukkig is als hij zich bij ons aansluit”, aldus Scaloni desgevraagd, na eerdere geruchten die anders deden vermoeden.

De zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or hoeft dus niet bang te zijn voor zijn plek in de Argentijnse selectie. Messi staat momenteel op 174 wedstrijden voor la Albiceleste, waarin hij goed was voor 102 doelpunten en 56 assists. De in Rosario geboren aanvaller is nog altijd aanvoerder bij Argentinië. Met zijn land won Messi naast het WK van 2022 ook een Olympische medaille (2009) en de Copa América (2021). In 2005 wist de clublegende van Barcelona tevens beslag te leggen op het WK Onder 20, dat werd gespeeld in Nederland.

Dinsdag kwam het management van Messi nog met een statement, nadat het Franse persbureau AFP een definitieve melding had gemaakt van zijn transfer naar Saudi-Arabië. Volgens vader Jorge Messi zijn de geruchten over een mondeling akkoord onzin. “Pas na dit seizoen nemen we een beslissing. Er zijn altijd geruchten en velen gebruiken de naam van Lionel om bekendheid te genereren, maar er is maar één waarheid en die luidt dat er nu niets speelt. Er is geen mondeling akkoord en er is al helemaal niets getekend. Pas na dit seizoen gaan we overwegen.” Messi zou in Saudi-Arabië op jaarbasis zo’n vierhonderd miljoen euro kunnen gaan verdienen. Bijna een verdubbeling van het jaarlijkse inkomen van Cristiano Ronaldo bij aartsrivaal Al-Nassr.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi zou nog opgeroepen worden al zat hij op de bank in de KKD.

10 mei 2023 om 13:52

Dat denk ik niet want wanneer dat zou gebeuren is hij inmiddels 65 plusser.

Tuurlijk maakt het niet uit waar Leo heen gaat. CL en en Europese competities boeien hem allang niet meer maar voor ons nationaal team geeft hij nog steeds 200 %

Weet je wat het is.. Ik snap ook niet dat die clubs dit willen, Messi gaat daar puur en alleen heen voor het geld en het sportieve boeit hem geen reet. Dan is er toch ook weinig aan om Messi daar te hebben rondlopen?

10 mei 2023 om 13:22

Er zal wel wat druk (en financiering) zijn vanuit de staat denk ik persoonlijk.

En vergeet ook niet dat je als sjeik dan plots eindeloos met Messi op de foto kan.

10 mei 2023 om 13:25

Het gaat die clubs ook niet om t sportieve

10 mei 2023 om 13:33

Dan kan de eigenaar tegen zijn andere veelste rijke vrienden opscheppen dat hij Messi heeft. Imago zal het wel omgaan.

10 mei 2023 om 13:34

Nee het gaat om het land. Ze willen het land aantrekkelijker maken, meer toerisme, meer aandacht, meer evenementen etc. Het is in principe een investering voor het land.

10 mei 2023 om 13:54

En voor de competitie zelf. Spelers krijgen nog eens de kans om met of tegen Ronaldo / Messi te spelen dus aantrekkelijker.

10 mei 2023 om 13:38

Het gaat niet om het sportieve. Het gaat om sport washing. Dit wordt vanuit de staat geregeld en de clubs zijn maar een onbelangrijk radertje in het geheel.
Het halen van dit soort oude sterren hebben ze in Amerika ook geprobeerd om voetbal populair te maken. Project volledig mislukt. Saudi-Arabië gaat het echter om de publiciteit om de mensen rechten situatie in het land te verbergen en om promotie te maken voor het binnenhalen van het WK.

10 mei 2023 om 13:43

Hij gaat niet eens heen..

10 mei 2023 om 13:58

Hoe weet je dat, en waar gaat ie wel heen

10 mei 2023 om 14:38

Miami

10 mei 2023 om 15:02

Barca of Miami.

10 mei 2023 om 13:53

Wat maakt het uit? De beste man is aan het einde van zijn carrière. Laat hem lekker afbouwen ergens waar hij nog flink wat geld kan verdienen, iedereen zijn goed recht.

10 mei 2023 om 14:02

Sportwashing noemen ze dat.

10 mei 2023 om 14:22

Meer publiciteit als club zijnde... genoeg Ronaldo fanboys die nu ineens de Saudi-Arabische league aan het volgen zijn, omdat hij daar nu speelt

Sommige spelers moet je de ruimte geven om zelf voor de eer te bedanken (en eventueel achter de schermen een hint geven dat het wel tijd wordt). Messi is daar 1 van.

10 mei 2023 om 13:35

Messi heeft wat hij wilde bereiken. Wk is binnen. Mocht hij naar hilal gaan bedankt ie zelf vr argentina. Hij heeft alles bereikt. Pint!

Tuurlijk kan Messi bij Argentinië blijven, hij hoeft alleen maar te wandelen

10 mei 2023 om 18:19

Een wandelende wereld kampion , knap

Welke prijs ontbreekt nog met Argentinië? Alleen de Confederation Cup toch?

Messi moet zelf bepalen wanneer hij als international afzwaait niet andersom. Die status heeft hij verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren