Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In totaal, met zijn salaris inbegrepen, was het bijna 430 miljoen euro’

Laatste update:

Neymar da Silva Santos Sr. is zeer te spreken over de contractverlenging van zijn zoon bij Barcelona. De aanvaller ondertekende eerder deze maand een nieuwe verbintenis met de Catalanen tot medio 2021, ondanks concrete belangstelling van Paris Saint-Germain. "Hij is heel gelukkig met zijn contractverlenging", zo verzekert de Braziliaan.

/

"Hij wilde van kleins af aan in Spanje spelen en Barcelona was de club die hem wilde", zo vertelde Neymar da Silva Santos Sr., in gesprek met Cadena Cope. "In december waren de onderhandelingen al min of meer afgerond. Er was sprake van een mondeling akkoord en we wachtten tot juni om te tekenen. Er moesten nog wat dingen worden bijgesteld en veranderd, om geen problemen te creeëren."

"We maakten ons geen zorgen, we bleven rustig onder de situatie", zo verzekert zijn vader en zaakwaarnemer. "Men houdt ervan om over Neymar te praten, over eventuele transfers, over geruchten... Er is altijd wel iets om over te praten. Dat gebeurde al sinds zijn tijd bij Santos." Neymar da Silva Santos Sr. wil niet te lang stilstaan bij de interesse uit Parijs. "Als iemand Neymar wil overnemen, moet men een voorstel aan Barcelona doen: een bod tot overname en bereid zijn om belastingen te betalen."

"Als Barcelona zegt: 'Neymar gaat niet vertrekken' maar Neymar wil wel weg, dan zal de transferclausule moeten worden betaald. Dat is 190 miljoen euro, exclusief belastingen. In totaal, met zijn salaris inbegrepen, was het bijna 430 miljoen euro. Ik ben de vader van Neymar en ik ben zijn zaakwaarnemer, maar het moeilijk om te denken dat mijn zoon een bedrijf is. Ik moet ook als vader aan hem denken. Ik wil dat hij gelukkig is. En dat is hij bij Barcelona."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik sta er eigenlijk niet meer van te kijken...

Zie graag dat die arabieren meer investeren in m-o dan dat ze hun centjes verkwanselen aan dot soort ongein. Kom op he..ga lekker daar jezelf verenigen, zet met dat geld liefdadigheidsfondsen op en maak voetbalscholen incl. Educatie nodig. Dat is hard nodig daar. Wat doen ze nu? Effe laten zien hoe treurig zs zijn door achteloos met geld te smijten. Terwijl ze met dat geld wederopbouw programma's kunnen starten. Zolang zulke types zo blijven nadenken, blijft het hele m-o in verval.

28 oktober 2016 om 09:26

Zo zijn er genoeg lui over de hele wereld die anderen geen hand toereiken, terwijl er eigenlijk helemaal geen armoede hoeft te bestaan. Dat is en blijft een idealistische gedachte en de realist in mij weet ook wel dat er altijd verschillen zullen bestaan. Jammer, maar het is duidelijk te zien dat we steeds meer richting een ik eerst-wereld gaan. Het houdt zichzelf in stand.

28 oktober 2016 om 10:12

@legende

Helaas is het zo. Maar geldverkwisting zie je niet alleen bij het voetbal. En dat alles voor de heertjes om interessant te kunnen doen bij anderen. De mens is nou eenmaal ijdel!

En dat er zoveel geld in omgaat bij het voetbal is niet verwonderlijk. Het is populair en het is entertainment. En het zijn juist vaak de mensen met normale banen en een simpel leven die het in stand houden. En de voetballers zijn niet meer dan schilderijen. Het is wat de gek ervoor geeft. De markt is inmiddels al verziekt.

Maar ja!! Geef de mens brood en spelen. Dan vallen de daadwerkelijke problemen niet op. Kortom iedereen houd dit graag in stand.

Het lijkt mij dat het gezond is dat je in zo'n geval voor een betrouwbaar iemand buiten je familie zoekt voor een zaakwaarnemer. Die vader komt toch wel als een echte geldwolf op mij over. Het lijkt mij dat dit voor spanningen kan zorgen in familie sfeer.

28 oktober 2016 om 09:36

Denk je dat Neymar met een andere zaakwaarnemer een nog beter contract zou krijgen? En dat de zaakwaanemer dan met minder comissie genoegen zou nemen? Ik denk dat die vader het toch goed doet. Voor hem en zijn familie.

Ik denk dat dat wel meevalt. Daar in Zuid-Amerika zijn ze gewoon om te luisteren naar hun zaakwaarnemers. Of dat ze bij wijze van spreken werken voor die zaakwaarnemers. Zaakwaarnemers daar hebben gewoon veel macht. En tja als zoon heb je dan toch meer vertrouwen in je vader waarvan je afgaat dat die het beste met je voor heeft. Ik weet nog met Pereiro, met al dat gezeik met zijn zaakwaarnemer en Psv. Toen dacht ik ook van gast ontsla die zaakwaarnemer dan.

Hij is zijn vader en wil hem niet zien als bedrijf. Maar wel eventjes duidelijk maken dat geintresseerden als ze hem willen kopen ook zijn belasingschuld moeten betalen... Wat een koekenbakker zeg. Die knakker verdient bovendien genoeg om zijn belastingschuld zlf lekker op te hoesten. Die schuld heeft hij niet voor de gein bij een pakje boter gekregen...

28 oktober 2016 om 11:18

@Achates, lees alsjeblieft nog een keer het stukje door. Neymar heeft geen belastingschuld. Het gaat om de belasting over een eventuele transfer. Als de verkopende club een speler niet wil verkopen, maar de kopende club betaald zijn clausule, dan moet er over het clausule bedrag ook nog btw betaald worden.

28 oktober 2016 om 11:35

In een bericht van 25/10 over Neymar en een eventuele transfer naar PSG (de enige club die via meer dan geruchten in verband is gebracht met deze speler) wordt anders duidelijk gesteld dat PSG bij een eventuele aankoop ook de belastingschuld van Neymar over diende te nemen. Daar hadden zelfs die Arabieren daar geen zin in. Dus het gaat hier wel degelijk over meer dan alleen belasting over de clausule.

28 oktober 2016 om 15:07

Ja dat klopt, maar daar gaat het in dit bericht niet over.

28 oktober 2016 om 15:22

Het gaat over de transfervoorwaarden van Neymar, en daar hoort die belastingschuld bij, of die pa van m dat nou aanhaalt hier of niet... Dus of dat bedrag zit bij die 430 inbegrepen of hij laat t voor het gemak even buiten beschouwing. Als het geen rol zou spelen hadden ze t ook niet bij hun eisenpakket gedaan.

28 oktober 2016 om 11:22

Dat is niet waar de vader van Neymar het over heeft in dit bericht. In Spanje werken clausules op een andere manier dan in bijvoorbeeld Engeland.

In Spanje moet een speler zelf zijn eigen contract afkopen. Wat clubs vervolgens doen is het benodigde bedrag op de rekening van de speler storten. Echter ziet de Spaanse fiscus dit als inkomen en dient de kopende club naast het bedrag van de afkoopclausule ook de te betalen belasting over te maken. De hoogste belastingschijf in Spanje is 45%, waardoor de kopende club ruim 85 miljoen extra moet over maken in het geval van Neymar.

In werkelijkheid is het een stuk gecompliceerder, maar zo zit het vrij simpel uitgelegd in elkaar.

Misselijkmakende man. De enige reden dat de contractonderhandelingen zo lang duurden is omdat de vader van Neymar met dollartekens in zijn ogen ging onderhandelen met Real Madrid, Manchester United en PSG terwijl zijn zoon niets liever wilde dan bij Barcelona blijven. Het is ook niet voor niets dat de tien miljoen euro die Barcelona vooruit betaalde door de vader van Neymar werden gespendeerd aan een luxe jacht en een beschaaft gezegd exotisch avontuurtje met een aantal exotische dames. Dat was ook een van de hoofdredenen waarom Neymar niet meer naar een andere club kon vertrekken; zijn vader kon de tien miljoen niet meer terugbetalen (die hij zou moeten betalen als Neymar niet naar Barcelona zou gaan). Gelukkig zijn de onderhandelingen nu eindelijk afgerond, maar zo'n vent zou eigenlijk nooit meer aan de onderhandelingstafel plaats moeten nemen. Heeft zijn geloofwaardigheid compleet verspeeld.

28 oktober 2016 om 12:24

Wat een verhaal. Toch knap om 10 miljoen op te maken. Dan zal hij vroeg of laat bankroet eindigen als hij zo doorgaat. En met een beetje geluk met veel schuld. Klinkt als een hele domme man!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren