Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In Nederland doen we dat niet, omdat we gewoon kopen om het verkopen’

Laatste update:

Het laatste echte Nederlandse succes in een Europees clubtoernooi dateert van 2002, toen Feyenoord beslag legde op de UEFA Cup. In het seizoen 2004/05 reikte PSV nog tot de halve finale van de Champions League en voormalig bondscoach Bert van Marwijk is van mening dat Eredivisionisten nog best eens kunnen stunten over de landsgrenzen.

/

“Olympiacos, dat veel minder te besteden heeft dan Ajax, bewijst dat je nog steeds kunt verrassen, zelfs in de Champions League. Die Grieken hebben een evenwichtige en volwassen ploeg met routiniers, doordat zij kopen om te winnen”, vertelt Van Marwijk in Voetbal International. “Zij leggen een goede prof in zijn laatste actieve jaren voor een hoog salaris vast als ze denken dat hij het elftal beter maakt. In Nederland doen we dat niet, omdat we in principe kopen om te verkopen.”

De 62-jarige Van Marwijk, die verder ook Hamburger SV, Feyenoord, Borussia Dortmund en Fortuna Sittard trainde, vindt dat er dan ook kritisch gekeken moet worden naar de handelwijze van Nederlandse ploegen. “Maar het is moeilijk om iets structureels te organiseren, omdat iedereen altijd met zijn eigen antwoorden komt.”

Ben jij het met Bert van Marwijk eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Omdat wij onze financien wel op orde proberen te krijgen/houden idd....

Edit: Olympiakos is van een scheepsmagnaat en ik sla de plank volledig mis. Excuses.

Dit betekent wel dat die club het zich waarschijnlijk kan veroorloven waar wij Nederlandse clubs op de vingers getikt worden voor een tonnetje rood.

12 november 2014 om 07:14

Daar slagen ze dan niet erg in, want een hoop clubs zitten in dieprode cijfers. Toppers, middenmoters en degradanten.

12 november 2014 om 07:19

Dieprode cijfers in Nederland is tegenwoordig al rond de 100.000.

Dat is iets minder dan de 100miljoen waar de griekse clubs momenteel mee rondlopen.

Edit: Olympiakos is van een scheepsmagnaat en ik sla de plank volledig mis. Excuses.

12 november 2014 om 07:25

Resurgam040,

Neen, de Nederlandse clubs zitten niet in het rood voor 100.000 Euro.

PSV alleen al heeft 57,7 miljoen euro schulden.

En dan moet je gaan concurreren met een Anderlecht dat geen noemenswaardige schulden heeft voor een speler als Defour.

In principe zou PSV zo'n gevecht altijd moeten winnen, immers ze hebben een groter budget dan Anderlecht. Maar door die schulden is het actuele budget, wat je echt kan uitgeven aan transfersommen en lonen, een stuk lager. Je moet immers met een deel van je budget je schulden gaan saneren.

12 november 2014 om 07:30

Anderlecht had volgens mij 32 miljoen schuld en ik zie daar geen voetballers rondlopen die daar de komende tijd verandering in gaan brengen, maargoed, dat is de schuld van mijn gebrekkige interesse in de Belgische competitie.

12 november 2014 om 07:42

Resurgam040,

Heeft u een bron waarin staat dat Anderlecht 32 miljoen schulden heeft? Het zou me verbazen dat ze zoveel schulden hebben.

Bij Anderlecht lopen op dit moment een paar goudhaantjes rond: Tielemans, Praet en zelfs een Defour kan men over een jaar of 2 nog steeds voor een flinke som verkopen.

12 november 2014 om 07:57

Resurgam040,

Je moet die bron niet meer meegeven, ik heb zelf even de balanscentrale geraadpleegd en dat bedrag klopt.

Maar het gros van de schulden zijn vastgoed schulden. Ze hebben net hun peperduur training en jeugdcomplex gebouwd. Dat complex betaal je af over een vrij lange periode tegen een relatief lage rente en aflossing.

Dat zijn toch andere schulden, dan schulden door een ondoordacht transferbeleid van het verleden. Die moeten sneller afgelost worden en maandelijks mag je daar pittigere bedragen voor neerleggen.

Bovendien is die schuld bijna de helft van die van PSV en de verhouding budget / totale schuld is ook een stuk hoger bij Psv.

12 november 2014 om 08:35

We moeten nou niet doen of Defour een absolute topspeler is. Als PSV zijnde zou ik nooit een speler van zijn kaliber 8 miljoen betalen. Kan je beter een Guardado huren die nog veel beter is.

12 november 2014 om 08:43

Vrijwel alle clubs hebben schulden/leningen en die zijn ook allemaal op dezelfde manier ontstaan, namelijk door meer uit te geven dan er binnen komt. Of dat nu komt door ondoordacht transferbeleid of door verbouwingen waar geen geld voor is, dat is totaal niet relevant. Het enige wat relevant is, is of je de rente en aflossing kunt betalen en daarmee geen ongeoorloofde risico's neemt voor het voortbestaan van de club.

Bij PSV zijn die risico's in het verleden genomen met bijna catastrofale gevolgen, maar is dat probleem inmiddels verleden tijd. Ja, ze hebben daarvoor de grond onder hun stadion en trainingscomplex moeten verkopen, maar ook dat is geen enkel probleem voor de club. Immers, zij hebben nog altijd een eigen stadion midden in het centrum van de stad en dat is meer dan de meeste clubs in Nederland kunnen zeggen.

Overigens zijn de schulden van PSV inmiddels ook grotendeels vastgoedgerelateerd.

12 november 2014 om 09:01

Depayy,

Voor PSV is dat wel een topper. Of verwacht je misschien dat PSV even Messi moet gaan aantrekken?

Hij kostte ook geen 8 miljoen.

12 november 2014 om 09:10

Hoppa!,

Bouwen zonder geld, dat gaat niet. Er is geen bank die je een lening geeft zonder de nodige waarborgen.

Er is echt wel een verschil tussen schulden door bouwen en schulden door foute transfers.

Wat is dat stadion nog waard, zonder de grond? Twee keer niks eh. Want het is een specifiek gebouw dat je maar voor een paar doeleinden kunt gebruiken. Niemand gaat dat stadion willen kopen.

12 november 2014 om 11:56

Hij kostte voor Anderlecht geen 8 miljoen maar voor PSV wel. Dat heeft te maken met die oud voorzitter van Standaard.

12 november 2014 om 07:23

Vind het overdreven dat elke topclub in Nederland nu zich houd aan het max. salaris van 1 Miljoen euro per jaar, tuurlijk hou je dan het financiën op orde dan maar zou het niet erg vinden als een club als Ajax of Psv 1 a 2 spelers zouden hebben die boven de 1 miljoen per jaar verdienen, exceptionele spelers die ervaring en naam meebrengen mogen van mij gerust meer dan 1 miljoen per jaar verdienen.

Als je ooit wilt gaan overwinteren in CL en je een naam als Eto binnen wilt halen moet je idd salaris van max. 1 miljoen per jaar gaan overschrijden, je kan het niet altijd blijven doen met jonkies, uiteindelijk is de mix van de groep belangrijk. Anderzijds als je ook je eigen exceptionele spelers voor een langere tijd wilt behouden (tot hun 24/25 ste) dan moet je hun ook een salaris boven het plafond van 1 miljoen durven aan te bieden.

12 november 2014 om 07:40

caribbean,

Neen, dat is juist een goede zaak, die salary cap.

PSV en Feyenoord hebben zichzelf in vieze papieren gebracht door 'exceptionele' spelers te veel te betalen. Feyenoord is eruit geraakt door van dat model af te stappen. En PSV zal er ook wel uit geraken.

1 of 2 exceptionele spelers zijn geen garantie dat je het verder zal schoppen. Die exceptionele speler is al eens niet exceptioneel of je kan ook door louter pech Europees er vroeg uit liggen. Ook met exceptionele spelers.

Als Nederland straks wil overwinteren, dan zal je de budgetten natuurlijk moeten vergroten en niet artificieel. Meer toeschouwers aantrekken gaat amper lukken, de stadions zitten al goed vol. Meer geld uit TV-rechten halen gaat ook al niet, want FOX zit nu al te veel te betalen.

Er zit nog amper rek in het vergroten van het budget.

Tenzij je de markt gaat vergroten en start met een Beneliga. Dan kunnen de budgetten met 50 tot 100 procent omhoog en kan je goede spelers iets langer vasthouden. Lang genoeg om Europees te overwinteren.

12 november 2014 om 08:38

PSV heeft voor die spelers als Mertens',Strootman, Lens en Matavz in een zomer voor meer dan 40 miljoen verkocht. Dat heeft geen enkele Belgische club ooit gedaan.

12 november 2014 om 09:03

Depayy,

PSV had toen ook meer dan 100 miljoen schuld. Dat heeft ook geen enkele Belgische club ooit gedaan.

12 november 2014 om 11:57

Jij weet blijkbaar meer over PSV dan elke ander supporter die de club dagelijks volgt.

12 november 2014 om 12:46

Ik vraag me ook af of een Nederlandse club een schuld van meer dan 100 miljoen kan hebben, want dat betekend twee keer een jaar omzet. Dan zou een club failliet zijn of op zijn minst geen licentie krijgen.

12 november 2014 om 07:47

Ben het met Van Marwijk eens. Olympiakos, maar ook Basel en Nicosia presteren in verhouding beter dan Ajax. Nicosia speelt ook veel volwassener en worden echt nooit worden ook nooit weggespeeld. Alles eindigt praktisch in 1-0 of 0-1

12 november 2014 om 13:36

Je kan ook worden weggespeeld en nogsteeds met maar 1-0 verliezen? Beetje rare uitspraak, ze hebben vrijwel nooit het spel of proberen het spel te maken en verliezen meer wedstrijden dan Ajax? Stug verdedigen is misschien wel beter maar dan zeggen dat ze niet worden weggespeeld is raar.

ik begrijp hem wel maar volgens mij heeft ajax dat gedaan en zijn toen in de problemen gekomen.
Net zoals feyenoord en bij psv ging het ook niet veel beter.
Dus blijkbaar kan het niet in Nederland.

12 november 2014 om 08:14

Het lijkt toch dat ook Feyenoord en Ajax meer balans willen en niet alleen kopen om te verkopen. Dat zie je bij Feyenoord bijvoorbeeld in het aantrekken van Wilkshire, El Ahmadi, Boulahrouz, Kazim en Matthijsen. Ajax misschien in iets mindere mate voorheen met Poulsson en nu Zimling en Boer.
Een wat evenwichtiger selectie die niet alleen op winst uit zijn. Dit was ook dé reden waarom Twente kampioen kon worden in het verleden. Door ervaring binnen te halen met 'n Kufo, Perez en Janssen. Winst is er niet op gemaakt, maar ze hebben wel een droom in Twente waargemaakt.

12 november 2014 om 09:38

dat is ook zo.
Maar bij het verhaal van Bert lijkt het wel of een speler die bij barcelona op de bank zat Beter is dan schøne.
En daar ben ik het niet mee eens.
Schøne heeft niet aan top gespeeld maar vind ik beter dan affelay.

12 november 2014 om 13:23

Ik denk eerlijk gezegd dat Schone niet eens een speler is geweest die door Ajax is aangetrokken voor de wedstrijdselectie, maar meer voor de breedte. Wanneer hij niet transfervrij was en NEC zou er een miljoen voor hebben gevraagd, was hij denk ik nooit bij Ajax aangekomen. Uiteraard heeft het wel bijzonder goed uitgepakt.

12 november 2014 om 13:27

Dat weet ik wel zeker.
En het past in het beleid.

12 november 2014 om 13:35

Ik denk eerlijk gezegd dat Schone niet eens een speler is geweest die door Ajax is aangetrokken voor de wedstrijdselectie, maar meer voor de breedte. Wanneer hij niet transfervrij was en NEC zou er een miljoen voor hebben gevraagd, was hij denk ik nooit bij Ajax aangekomen. Uiteraard heeft het wel bijzonder goed uitgepakt.

Het ontbreekt vaak aan de ervaring, zoals je nu ook ziet bij Ajax. Telkens net niet. Wellicht kan PSV volgend seizoen wat uitrichten met de ervaring en kwaliteiten van Guardado.

Het probleem in Nederland is vooral dat te jonge spelers te snel voor het buitenland kiezen. Je holt gewoon de basis uit. In België hebben we hetzelfde probleem.

En die jonge jongeren vervangen we dan door buitenlanders van 2de of 3de garnituur. Na een tijdje zit je dan met een competitie die door iedereen wordt ingehaald.

Ik heb de indruk, ik zeg wel de indruk, dat de grote competities niet worden overspoeld met Grieken. Zij kunnen dus hun jongeren wel langer binden. Het zou de moeite lonen om eens te bekijken hoe ze dat doen. Hoger loon? Betere voorlichting? Gewoon toevallig op dit moment minder vraag naar?

12 november 2014 om 10:00

Kijk is naar Ajax daar kunne alle Belgische clubs een voorbeeld aan nemen azijnzeikert!!!!

12 november 2014 om 10:21

Constructieve bijdrage Masterbal.
Misschien dat het in België nog wel zo is, maar in NL merk ik toch wel dat veel clubs nu mikken op eigen jeugd en juist niet zo snel meer 3e garnituur uit het buitenland halen. We hebben gezien dat je daar weinig mee opschiet. Mijn eigen team kijk ik nu ook met trots naar, soms wel 7/8 Nederlanders in de basis, op de bank veel eigen jeugd. Dat ze te snel weg willen is wel zo, maar dan gaat het denk ik om de jongens in de jeugd. ALs je in Nederland 22/23 bent en je hebt er drie jaar top Eredivisie op zitten is het misschien al wel tijd voor een stap omhoog want het niveau in de Eredivisie is om te huilen. Ga je dan nog wel veel leren? Ook is het zo dat door het meer verstandige beleid van bijvoorbeeld een Ajax dat de topspelers van de subtoppers sneller niet meer komen dan wel, ze zijn gewoon te duur. Voorheen tikte Ajax nog geregeld 8-10 miljoen af voor zo'n speler, nu is 4 miljoen al veel geld.

12 november 2014 om 10:49

Nou wat een reden om trots te zijn. En waar speelt Heerenveen met die 6 a 7 Nederlanders? In de marge van de eredivisie, een competitie die in de marge van het Europees voetbal meedoet.

Geweldige prestatie hoor in de marge van de marge, Dan mag een Ajax wel 6 a 7 buitenlanders hebben, maar die komen Europa nog in

12 november 2014 om 11:00

Abe84,

Hier is die focus op jonge jeugd ook al een tijdje bezig, maar Nederland heeft hier zeker nog een voorsprong.

Anderlecht, Brugge, Gent, Genk, Standard en ook bij de mindere goden, er loopt toch terug veel eigen kweek tussen.

Goed is dat. Nu nog zaak om die langer te binden. En dat gaat eigenlijk niet eh.

Daarom Beneliga, dan kunnen we die wel 2 of 3 jaar langer vasthouden en komen we gelijk verder in Europa.

12 november 2014 om 11:12

Wandering, de verhoudingen zijn sinds de invoering van de CL gewoon scheefgetrokken en tenzij je een suikeroom weet te strikken ga je niet meer meedoen op het hoogste podium. Dan kun je toch maar beter zelf opleiden dan allemaal derderangs buitenlanders aantrekken? Of wil je zeggen dat jij als Twentenaar blij was met veel te dure buitenlandse minkukels.
Natuurlijk verlang ik ook best terug naar de jaren 2000-2007 toen mijn club veel sterkere selecties had en bovenin mee kon doen. Met spelers als Pranjic en Afonso Alves. Maar dat soort gasten zijn niet meer betaalbaar voor ons. De categorie eronder maakt ons niet sterker, dus kunnen we beter voor eigen jeugd gaan. En we zijn notabene nu nog steeds onze laatste stukjes schuld aan het wegwerken, laat ons maar weer handelshuis worden.

12 november 2014 om 11:54

Nee natuurlijk ben ik niet blij met buitenlandse minkukels, wie wel? Ben jij wel blij met Nederlandse minkukels dan?

Het zal mij werkelijk waar worst wezen waar de spelers vandaan komen, Tjiertjerkstradeel of Vladivostok, het is mij om het even, bij Twente bijvoorbeeld waren toch redelijk veel buitenlanders publiekslieveling.

We doen net alsof het de keus moet zijn tussen een 3e rangs buitenlander .of een talentvolle Nederlander, dat is lekker makkelijk kiezen natuurlijk.
Maar als ik moet kiezen tussen een 2e rangs buitenlander of een 3e rangs Nederlander, dan staat die buitenlander gewoon in de basis.

12 november 2014 om 12:18

wandering,

Maar er is gewoon geen geld om zelfs de 2de garnituur aan buitenlanders naar hier te halen. Occasioneel lukt dat wel eens, maar dat zijn meer toevalstreffers dan dat er een kundige visie achter zit.

Het klopt dat het op zich niks uitmaakt voor de beleving of er nu veel of weinig buitenlanders zijn.

Bij AA Gent hadden we ooit 11 buitenlanders op het veld. Niemand maalde er om, want ze speelden - naar Belgische normen - goed en wonnen veel. En dan is er niemand, op een nationalist na, die er moeilijk over doet.

Maar als je te veel 3de keuze buitenlanders gaat halen, dan blokkeer je de ontwikkeling van de eigen jeugd. Ze kunnen zich niet ontplooien zoals het moet en je blijft met een pauper competitie zitten.

Daarom, niet meer doen. Ga alleen achter een buitenlander aan, wanneer die een meerwaarde is. Een minkukel moeten we niet, we hebben genoeg eigen minkukels.

Ik zie bij Anderlecht, Club Brugge, AA Gent e.a. meer aandacht voor eigen jeugd en zie die clubs een stuk beter voetbal brengen dan een jaar of 3 a 4 geleden. Ik denk dat er echt wel een verband is tussen die verhoogde kwaliteit en eigen jeugd.

12 november 2014 om 12:51

Voordat we verzanden in de discussie wat dan wel een 3e rangs of 2 rangs speler is, laat ik dan zeggen spelers die een meerwaarde hebben.

Want dan kan Ruiz of Nkufo wel een 3e of 2e rangs speler zijn voor Twente hadden ze wel een meerwaarde, zelfde met Chadli, of een Milik bij Ajax een Guardado bij PSV en een Finbogasson bij Heerenveen.

We zien nu heel duidelijk wat al die eigen jeugd betekent voor de competitie, die holt namelijk achteruit, leuk hoor al die jonge ventjes die het voor hun leeftijd geweldig doen, maar in Europa bereik je er weinig tot niets mee.

Twente werd met een elftal van gemiddeld 22 jaar uitgeschakeld door Qarabag en dat was echt niet omdat Qarabag zoveel beter was, of omdat die zulke geweldige spelers hadden, nee die hadden (buitenlandse) spelers met ervaring, die wisten wat nodig was om die wedstrijd over de streep te trekken.

Nu maakt het mij helemaal niets uit waar die ervaring vandaan komt, Denemarken, België, Scandinavië of Nederland.
De Nederlandse clubs moeten niet alleen kijken, wat gaat deze speler opleveren bij verkoop, gewoon spelers durven aanschaffen zonder restwaarde.
Feyenoord heeft het goede voorbeeld gegeven met Wilkshire en EL Ahmadi, (1 buitenlander en 1 Nederlander) laten we hopen dat dit gevolgd zal worden

12 november 2014 om 12:58

inderdaad, vaak wordt nu gekozen voor Nederlandse talenten enkel omdat ze Nederlands en jong zijn. Als je kijkt bij een Heerenveen heeft iedereen daar genoten van Edman, Hansson, Afonso Alves, Pranjic, Sulejmani, Djuricic en Finnbogason. Zo is dat bij wel meer clubs.

Als je nu bij Ajax kijkt, een club die hoog op geeft van de eigen jeugd. De belangrijkste speler is Schöne, een Deen. Met Moisander, Boilesen, Serero, Andersen en Milik lopen er genoeg buitenlanders rond met een meerwaarde. Daar kan je dan wat Nederlanders neerzetten die ook dat niveau hebben, al dan niet aangekocht. Zoals Cilessen, van Rhijn, Veltman en Klaassen.

Nou Bert van Marwijk dat doen we in Nederland toch ook. Kijk eens naar de super routiniers die zijn vastgelegd. Boularouz, Engelaar, Zimling, Mathijsen en Wilkshire (alhoewel die het behoorlijk doet).

Maar eigenlijk ben ik het wel met van Marwijk eens. We geven veel geld uit aan uitermate grauwe middelmaat en zouden beter een wat duurdere speler kunnen halen die echt toegevoegde waarde heeft. De eredivisie staat bol van de buitenlandse middelmaat. Overigens moeten we niet het principe loslaten om jonge talentvolle spelers op te leiden maar we zouden het wat beter in balans kunnen brengen.

12 november 2014 om 07:31

Ben ik met je eens. In de tijd dat psv in elke linie een sterkhouder ging rijkte ze nog tot de halve finale. Met de huidige selectie kunnen ze de komende 3 jaar hetzelfde evenaren als in 2005, mits ze daar nog 2 sterkhouders aan toevoegen. Een scorende spits en een ervaren verdediger.

Maar het grootste probleem ligt inderdaad al klaar en dat is de transferwindow komende zomer. Dan zullen de beste spelers weer vertrekken voor te weinig geld..25mil voor depay is te weinig! En dan kan psv weer opnieuw gaan bouwen. Net zoals ajax al jaren doet.

12 november 2014 om 13:08

In de tijd van PSV in de halve finale was de gemiddelde leeftijd van die ploeg ook een stuk hoger. Van Bommel was 28 en in de bloei van zijn carrière, jongens als Ooijer, Bouma en Vennegoor waren halverwege de twintig. Hadden al jaren ervaring, wisten wat ze wel en niet konden. Vogel, Lee en Park hadden al een WK gespeeld. Cocu was de enige echt ervaren speler met zijn 33. Enkel Farfan en Afellay waren echt jong, 19 en 18 om precies te zijn.

12 november 2014 om 13:02

Bij Twente hadden jullie vorig jaar Tadic, ook een buitenlander, en nu Guttiérez die wel een meerwaarde is. Bij PSV hebben ze nu Guardado gehaald en dat is ook een speler die wat extra's vrengt. Ik denk daarnaast dat het niet alleen gaat om buitenlander of niet, maar ook om meer ervaren spelers. Een Luuk de Jong bij PSV is toch wat verder dan een Locadia. Een el Ahmadi is wat verder dan een Vilhena bij Feyenoord. Locadia en Vilhena kunnen best aardige spelers worden, maar dat zal even duren. Als je nu wil presteren zal je ook spelers moeten halen die al wat verder zijn.

Feyenoord heeft ook ooit een poging gedaan om met ervaren (te) duren spelers tot succes te komen en met deze spelers lukte het Bert volgens mij ook niet om zelfs maar succesvol te zijn in Nederland?

12 november 2014 om 08:15

Haha, naja dat waren natuurlijk geen echte toppers, op Gio na, die het dan ook gewoon erg goed deed en zeer zeker zijn waarde had. Zelfde geldt voor Makaay, heeft toch een goed gemiddelde kunnen overleggen in zijn Feyenoord periode.

12 november 2014 om 08:27

Gio speelde een goed WK maar werd in de competitie aan alle kanten voorbij gelopen. Makaay's laatste seizoen bij Feyenoord was gewoon dramatisch. Beide spelers wogen daarentegen zwaar op de balans qua salaris dus dat moet je als club niet meer willen.

12 november 2014 om 10:25

Alexander Östlund, wat een baas! Of Cory Gibbs haha. Ik herinner me overigens ook nog wel een Ajax met gasten als Atouba, Kuffour of Oleguer. Was ook niet goedkoop denk ik.
Wat dat betreft kunnen we nu toch wel met trots kijken naar al die Eredivisieclubs die veel jeugd laten doorstromen, als fan kijk je dan toch wel anders naar zo'n elftal. Ik in ieder geval wel.

12 november 2014 om 13:13

Toen wonnen ze wel de beker. En de keer daar voor dat ze een ervaren selectie hadden met de nodige dertigers wonnen ze de Uefa cup.

12 november 2014 om 14:50

Het is alleen een stuk lastiger om spelers van die kwaliteit en leeftijd tegenwoordig te behouden. Hetzelfde geldt voor grote talenten.

Ono was het grootste talent van Japan. Zou in de huidige tijd een talent van dat kaliber (gezien alle media-aandacht die daarom heen hing) nog naar een Nederlandse club komen.?

Eens, een speler als Afellay zou je natuurlijk best een topsalaris kunnen bieden, of zoals toen met Cocu bij PSV. Spelers die je daadwerkelijk sterker maken maar geen restwaarde hebben zijn het alsnog waard door hun kwaliteit en ervaring, waar ze jonkies ook weer meer helpen en zo alsnog hun steentje bijdragen aan de verkoop van spelers. Beetje meer ballen tonen mag wel!

Hij heeft wel gelijk, met alleen talenten zoals nu red je het niet. Zeker in Europa. Nederlandse clubs moeten ook durven om wat oudere spelers te halen, daarin ook te investeren. De meeste Nederlandss clubs hebben wel wat geld en als ze Europees nog wat willen zal je moeten investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren