Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil bij Ajax de basis leggen voor Engeland en dan naar Real Madrid’

Laatste update:
/

Richairo Zivkovic brak vorig seizoen door in het shirt van FC Groningen en verdiende daarmee een transfer naar Ajax. De pas zeventienjarige aanvaller is voor drie jaar vastgelegd. Stiekem kijkt hij echter alvast wat verder. Zivkovic hoopt te slagen in Amsterdam en daarna een nieuwe stap te kunnen zetten, naar een topclub in het buitenland. De Premier League heeft daarbij zijn voorkeur.

Zivkovic zegt in een interview met Helden Online dat hij al van jongs af aan supporter was van Ajax. “Ik heb er heel lang naar uitgekeken om in het shirt van Ajax te mogen spelen. Ik loop hier nu een maand rond en voor mijn gevoel gaat het goed. Er wordt op hoog niveau gespeeld en ik kan geen moment verslappen”, aldus de talentvolle aanvaller. Vorig seizoen maakte hij tien doelpunten in de Eredivisie.

Ajax ziet hij als een tussenstation op weg naar iets groters, legt Zivkovic uit. Hij wil de basis leggen voor een topclub over de grenzen en spreekt daarbij ook een voorkeur uit voor de Engelse competitie. “Een club als Liverpool of Tottenham Hotspur lijkt me fantastisch. En als de keuze daar is, wil ik vervolgens richting Spanje, naar Real Madrid, geweldig.”

Denk jij dat Richairo Zivkovic het ver gaat schoppen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog geen wedstrijd gespeeld en het dromen begint nu al.. maar goed, als profvoetballer mag je ambities hebben. Denk trouwens wel dat hij het niveau waar hij naar streeft kan halen in de toekomst.

18 juli 2014 om 11:19

Juist, ben zelf heel wat ouder, heb meer de leeftijd van een ervaren trainer dan van een voetballer en zelfs ik droom af en toe van een geweldige carrière in Spanje, alleen het speelt zich altijd in Andalusië af

18 juli 2014 om 13:40

Ambities hebben is één ding maar wat hij zegt is toch te veel van het goede. Blijf met beide voeten op de grond!

18 juli 2014 om 09:56

Wat is hier mis mee? Je zeg als profvoetballer mag je ambities hebben.. maar overal in het leven mag je ambities hebben, ook met werk stel je toch ook een doel en ambities om door te groeien.

18 juli 2014 om 11:34

ambitie en dromen is niks mis mee, ik ben alleen bang dat hij zichzelf te snel gaat overschatten en de stap naar het buitenland te snel gaat nemen

er zit heel veel talent in deze jongen, wie eigenlijk in oranje de opvolger van v persie kan en moet worden...hij zal dan wel de juist mentaliteit moeten hebben en de juiste beslissingen moeten nemen

18 juli 2014 om 09:56

Volgens mij heeft hij er al aardig wat wedstrijden bij Groningen opzitten voor een 17-jarige. En hij heeft tenminste een toekomstvisie, een pad voor hem zelf uitgelegd met wat hij wil bereiken.

18 juli 2014 om 10:00

17 jaar en nog maar net bij ajax. En nu al zeggen dat hij ajax als een tussen station ziet. 99% zeker dat ajax problemen met deze speler gaat krijgen. Of hij kan het niveau niet aan en ligt slecht in de groep of hij speelt straks zo goed. Dat hij een tranfer gaat forceren. Ik kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten. Alleen zijn uitspraken beloven in ieder geval niet veel goeds.

18 juli 2014 om 10:11

Waarom is het 99% zeker dat je problemen zal krijgen. Wat denk je dat het verhaal is dat spelers te horen krijgen als ze naar ajax toe komen?
Wat is het beleid van Ajax. Jonge spelers halen of opleiden en rond 23 jaar weer verkopen met winst. Denk je dat Ajax deze jongen niet heeft voorgehouden dat hij dus een transfer kan maken zoals Eriksen heeft gedaan en dat hij daar verder kan groeien naar een echte topclub.

Het is gewoon een realistisch beeld, maar het ligt er maar aan welke clubs je voor ogen hebt. Dat hij vanaf groningen naar Ajax gaat zegt al genoeg over het beeld wat hij van zichzelf heeft. Hij had ook al naar een grotere club in het buitenland kunnen gaan, maar dat heeft hij afgewezen.
Wanneer je ambitie of dromen uitspreekt wordt die snel gerelateerd aan arrogantie. Suarez zei toen hij bij Ajax kwam ook al dat hij ooit naar Real of Barcelona wilde en dat hij bij Ajax hier de basis voor wilde leggen. Toen vonden mensen het ook raar, maar kijk wat voor pad hij heeft belopen.. groningen, ajax, liverpool, barcelona. Verschilt maar 1 club met de wensen van deze jongen.

18 juli 2014 om 11:34

Verschilt zelfs niets. Hij wil ook via de Premier
League naar Real Madrid /Barcelona.

18 juli 2014 om 13:19

Nee geen barcelona er staat duidelijk real madrid

18 juli 2014 om 10:01

Dromen en ambities zijn niets mis mee. Het is slimmer ze niet te uiten in de pers omdat dit tegen je gebruikt wordt zodra het minder gaat.. Dan ben je ineens een arrogante zak.. Maar zoals hij het stelt is het gewoon een ambitie en meer niet..

Vergeet z'n leeftijd niet, 17.. Wie heeft op die leeftijd geen dromen.. Voor je gevoel ligt dan de wereld toch ook aan je voeten.. Zeker als je in zijn situtatie zit. Profvoetballer, net getransfereerd naar een Nederlandse topclub, etc..

18 juli 2014 om 10:02

@ Chelseaajax,

Hij heeft tenminste dromen en als je nou heel erg realistisch bent, dan weet jij zelf ook wel dat Richairo Živković zeker de mogelijkheden heeft om eerst bij clubs als Tottenham Hotspur en Liverpool terecht te komen en om dan vervolgens naar een club als Real Madrid te gaan.

Het is alleen afwachten hoe Richairo Živković zich de aankomende jaren zal ontwikkelen. Ikzelf denk dat hij wel een goede ontwikkeling door zal maken, want volgens mij doet hij er veel aan om echt beter te worden.

Aankomend seizoen zal hij ook niet erg veel gaan spelen bij Ajax. Hij zal rustig gebracht worden voor het seizoen 2015/2016 en dat is op dit moment de beste keuze voor zowel Živković als Ajax.

Zie opstelling: Viktor Fischer staat er in mijn opstelling nog niet bij, omdat hij de eerste paar maanden van de competitie toch geblesseerd is en Ricardo Kishna is dan de meest logische vervanger.

Cillessen
v.Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Blind
Serero
Schöne
Milik
Kishna
18 juli 2014 om 10:06

Van mij mag die nu al opdonderen als die zulke praatjes heeft met tussenstation. Beetje arrogantie is goed maar vind dit beetje neerbuigend op onze club.

18 juli 2014 om 10:14

En dus. Had je liever gehoord dat hij denkt dat Ajax zijn plafond is????

18 juli 2014 om 10:21

Ik snap afcamokum best wel
Nog geen bal geraakt voor ajax
Zou zoiets nog even voor me houden
Tot ik een paar partijtjes in de benen had
Komt redelijk neerbuigend over
En tuurlijk mogen toekomstdromen ... Maar voordat je uberhaubt in het eerste hebt gestaan vind ik dat niet geheel terecht

18 juli 2014 om 10:31

Had het liefst gehoord dat die zei ik wil me eerst bij Ajax bewijzen. Maarja heb allang geen binding meer met spelers aangezien ze toch na een paar jaar vertrekken voor het geld( met alle reden toe).

Vroeger had je spelers zoals de boertjes, Litmanen, die nog 8 seizoenen lang bleven. Nu zijn ze na 3 seizoenen al weg.

18 juli 2014 om 11:04

Afcamokumwest. Zo denk ik er ook over. Seizoenskaart uitkaart om ze overal te volgen en te steunen. Als t moet alleen een bankstel binnen hebben staan. Als we maar naar ajax kunnen haha. Dat je zon jonge dan hoort praten over een springplank is best frustrerend.

18 juli 2014 om 11:17

Hier ook: scc-houders plus uitkaart. Betaal me scheel aan belachelijke prijzen en ga mee met meeste doelloze vervoerscombi's. En dan wordt je door je eigen cub afgezet en spelers waar je een schijt hekel aan begint te krijgen.

18 juli 2014 om 13:51

Zucht....het wordt hier duidelijk uitgelegd wat het beleid is van Ajax en wat het pad is dat spelers kunnen lopen als ze op jonge leeftijd bij Ajax terecht komen.

En nog vinden sommige dat je niet mag dromen en spreken van arrogantie. Als je gaat solliciteren vragen ze ook waar je je zelf over 5 jaar ziet. Nog nooit hebben ze gezegd dat ambities en geval van arrogantie is.

Je bent mens en waar je gaat werken, werk je met een doel.
Wat is daar mis mee, hij weet toch ook wel dat het niet uit de lucht komt vallen....en dat hij eerst bij fase 2 moet slagen, anders was hij wel meteen naar een Europese topper gegaan. Barcelona zat al meerdere keren op tribune voor hem.

Ik vind hem juist verstandig...jammer dat sommige hem meteen arrogant vind.

18 juli 2014 om 17:47

@ Afcamokumwest

Vind jij nou niet dat jij jezelf aanstelt ? Ik heb ook al jaren een SCC en heb jaren ook een uitkaart gehad en ik voel me helemaal niet beledigd door hetgeen wat hij zegt. Toen jij als klein kind of tiener uitsprak waar je van droomde neem ik aan dat jouw omgeving ook niet zei dat je moest "opdonderen" en/of dat jij arrogant was.

Daarnaast vind ik het echt naïef van jou dat jij kennelijk nog echt denkt dat spelers vandaag de dag in Nederland onze competitie als eind station zien. Natuurlijk zou ik het liefst ook anders zien, maar kom op hey dit is toch niets nieuws meer ? Je kunt wel in het verleden blijven steken maar die tijden komen gewoon niet meer terug, dan is het toch verspilde energie om je hierover op te winden.

"had het liefst gehoord dat die zei ik wil me eerst bij Ajax bewijzen"

Volgens mij zegt hij toch duidelijk dat hij bij Ajax de basis wilt leggen (dus slagen) om zijn droom werkelijkheid te laten worden.

18 juli 2014 om 12:30

Hij heeft nog daadwerkelijk een kans om die dromen waar te maken. Buiten beschouwing gelaten of hij de kwaliteiten heeft, hij is profvoetballer. Miljoenen, zo niet miljarden, jongetjes en mannen dromen dezelfde dromen maar hebben geen enkele kans. Ze zijn amateur (op een heel laag niveau) of spelen alleen maar op straat. Vervolgens gaan een aantal van die figuren op fora zoals VZ zeuren omdat deze jongen in een interview (hij krijgt dus vragen) zijn dromen verteld.

Nooit verkeerd om doelen voor je zelf te stellen!!!

Ambitie uitspreken is natuurlijk geweldig, maar hopelijk blijft dit supertalent nog een jaartje of 5 in de eredivisie.

Dromen mag maar ik moet het nog zien...
Door seizoen bedoel ik, laat staan de pl....

18 juli 2014 om 09:54

Dit seizoen bedoel ik

Ik hoop dat als hij bij Real speelt voor het geld, dat dan Ajax de CL wint.

18 juli 2014 om 10:09

Overdrijf niet zo man, net of spelers alleen bij Real spelen voor het geld. Laat die jongen lekker ambities hebben, zouden meer mensen in Nederland eens moeten hebben.

18 juli 2014 om 10:12

Als Ajax dan de CL wint, dan zit hij niet in Madrid voor sportieve gronden lijkt mij.

18 juli 2014 om 10:39

Als Ajax de CL wint , dan word Luxemburg europees kampioen in 2016 lol

18 juli 2014 om 11:27

In 2016 speelt hij denk ik niet voor Real. Ga dan eerder van 2026 uit. En waarom zou Ajax dan niet kunnen winnen?

18 juli 2014 om 10:10

Waarom voor het geld? Suarez had als straatveger in Uruguay de droom om bij Barcelona te gaan voetballen, puur omdat de liefde van z'n leven daar woonde. Schitterend toch dat het na al die jaren gelukt is?

Van een beetje branie houden ze wel in Amsterdam, al vraag ik me af of dat ook geldt voor een 17jarig jochie dat Ajax 'een tussenstation' noemt.

18 juli 2014 om 10:05

Liever eerlijk, dan zeggen dat je altijd bij Ajax zult blijven en dit niet waar maken. Helaas is Ajax niet het eindstation van geweldige voetballers, dat moeten we accepteren en als deze jongen ambities heeft is dat alleen maar goed! Als hij het goed doet, zal Ajax er ook van profiteren evenals het Nederlands voetbal. Maar voor nu moet hij eerst zijn voeten laten spreken.

Ik mag toch hopen dat hij niet zo dom is om binnen dit contract al te vertrekken naar het buitenland. Dan is hij hoogstens net aan 20 en heeft hij nog een heel voetballeven voor zich. Hij was in ieder geval al zo verstandig om bij FC Groningen een contract te tekenen; hopelijk blijft hij zo nuchter denken over zijn kwaliteiten en vertrekt hij niet te vroeg bij Ajax.

Ik zie het nog gebeuren ook voor dit ventje, heeft een ijzersterke indruk achter gelaten. Was misschien de perfecte spits voor Feyenoord geweest??

Waarom is deze jongen voor maar 3 jaartjes vastgelegd? Er is nog best een behoorlijke transfersom voor betaald toch? Straks wilt hij over 2 jaar niet bijtekenen en moet je hem voor een lullig bedragje laten gaan.

Edit: sorry, hij is pas 17, dan is 3 jaar de max.

18 juli 2014 om 10:14

Klopt, 3 jaar is de Max. Ajax geeft vaak een driejarig contract voor een jonge speler en gaat direct na een sterk debuut praten over verlenging/opwaardering. Mocht deze jongen een prima eerste seizoen spelen dan kan hij komende zomer al een nieuw voorstel verwachten.

18 juli 2014 om 10:42

Dat zou inderdaad het meest logische zijn. Dan is hij ook 18 en kan hij langer worden vastgelegd.

Contract voor 3 jaar? Hmm.. eerste jaar ff inkomen, tweede jaar sterren van de hemel spelen en dan voor een prikkie de deur uit of in een zetel voor contractverlenging. Goed beleid Ajax!

18 juli 2014 om 10:21

Hij is nog maar 17 he, dan kun je maximaal maar een drie jarig contract tekenen.

18 juli 2014 om 12:54

Dan had Ajax nog een jaar moeten wachten. Dit gaat een zelfd situatie worden als Bakkali bij Psv. Die gaat over twee jaar echt niet bijtekenen als hij ook naar Engelse (sub)top kan.

18 juli 2014 om 10:32

Ben blij dat jij niet bij een club het beleid uit zet ,je roept maar wat maar kent de regels niet.
Al zou je een jonge van 17 een langer contract kunnen laten tekenen ga je nog niet zo maar een jonge waar van je niet weet of hij slaagt een contract van pak hem beet 5 jaar geven.

18 juli 2014 om 12:56

Nee klopt, je hebt helemaal gelijk. Misschien moet je even contact opnemen met de internationale topclubs en ze uitleggen dat ze het allemaal helemaal verkeerd doen.

19 juli 2014 om 15:30

Mischien moet jij eerst is gaan kijken wat die clubs te besteden hebben en dus wel een risicotje kunnen nemen zo nu en dan

Zivkovic heeft veel talent, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd van hem. Daarom kijk ik uit naar het nieuwe seizoen. Zoveel talenten in de Eredivisie, en nu moeten ze volwassen worden, en dragende spelers worden. Ik ben erg benieuwd hoe ver hij het gaat schoppen.

18 juli 2014 om 13:32

Dat heb ik ook een beetje. Het doet mij een beetje aan Castaignos bij Feyenoord denken. Nu wil ik ze niet per se vergelijken, maar een 17-jarige die veel scoort in de Eredivisie...

De meeste spelers denken het, hij zegt het. Niets mis mee met ambitie. Nu moet ie t alleen ff waarmaken

Prima ambities hoor, niks mis mee. We moeten als Ajaxsupporters ook niet zo moeilijk erover doen... Iedere speler wil hogerop.. kijken waar de max ligt.

Als je zo'n dingen ambieert terwijl je nog niet eens zeker bent van je basisplaats bij Ajax, dan kan het alleen maar fout gaan. Zo'n jongen komt dadelijk te vaak naar zijn zin op de bank te zitten en wordt ongelukkig.

18 juli 2014 om 11:12

Hoeft helemaal niet. Om iets te bereiken moet je de lat hoog leggen. Ik geloof wel in deze jongen, vind hem erg cool blijven voor zijn leeftijd. Het is natuurlijk heel ver weg, en hij zal heus nog terugslagen krijgen, maar de lat moet heel hoog liggen om ver te komen. Hij had het misschien alleen voor zichzelf kunnen houden, dit verhoogt de druk op hem wel. En als ie nu een kans mist, gaat iedereen weer zaniken: "ahahah en hij wil naar Real?"

Maar met ambities hebben is nooit iets mis. Hoe hard heeft Nederland wel niet gelachen om de doelstelling van de Knvb tijdens dit WK?

Ga nu niet lopen opscheppen Zivkovic want je bent er nog lang niet. Ga je zelf maar eerst bewijzen bij Ajax en zorg dat je er minimaal 30 inschiet dan pas mag je lopen blaten over een Manchester United of Barcelona. Ik moet het maar eens zien of die jongen het echt kan. Ik heb daar mijn twijfels over. Als je echt zo goed bent was je allang meegegaan naar Brazilie. Niet blaten maar voetballen!

Zal wel veel talent hebben. We zullen zien je kan er toch niks van zeggen. Als we footballmanager mogen geloven dan speelt hij over 5 jaar bij real madrid

Gaat nooit meer lukken.
Je zit bij ajax, denk je dat je van een eredivisie club zo effe in een paar jaar bij Real madrid zit, ik vraag het me af en real heeft je niet eens nodig op jouw positie.

Ben erg benieuwd of deze jongen het bij Ajax gaat redden. De rest lijkt me al helemaal niet van belang.

De toekomst van het Nederlands Elftal. Samen met van Ginkel , Kishna, Klaassen,vilhena vormen zij de basis voor de volgende generatie

Je mag best dromen en de toekomst voor jezelf uit stippelen maar eerst een een paar keer topscoorder in de eredivisie worden en een dragende speler worden van Ajax en dan komt de rest vanzelf wel......... eerst maar eens de benen laten spreken en bescheiden blijven

Als je op je 17e al een transfer na ajax verdient zie ik hem ook wel een club als Tottenham halen ja..

ik weet niet, nog geen wedstrijd voor Ajax gespeeld en nu al grote praatjes van tussenstation. ambities en dromen is niks mis mee, begrijp me niet verkeerd. maar het zijn nog al gedurfde uitspraken terwijl hij niet eens een vol seizoen als basisspeler heeft gespeeld.

Wanneer het waar is dat Blind in de belangstelling staat van Barcelona. Dan is het iedereen vrij te dromen van onmogelijke zakenj

Jaja, zie eerst maar is aan spelen te komen bij Ajax. Voordat je het weet ben je uitgeleend aan RKC...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren