Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik weet zeker dat Van der Hoorn in Engeland of Duitsland enorm zou slagen'

Laatste update:

Jan Wuytens vormde in het seizoen 2012/13 een vast centraal verdedigingsduo met Mike van der Hoorn en ging zelf van FC Utrecht naar AZ, terwijl Van der Hoorn werd weggekocht door Ajax. Daar kende de mandekker een moeizame start, wat gepaard ging met de nodige kritiek, maar de laatste tijd krijgt Van der Hoorn steeds meer complimenten. Hij hoopt definitief te kunnen aanhaken.

/

Wuytens heeft er vertrouwen in dat dit zijn voormalig ploeggenoot zal gaan lukken, ook al is Ajax volgens de Belg misschien niet de beste club voor Van der Hoorn. "Zijn kracht ligt vooral in het verdedigen, maar bij Ajax verwachten ze veel meer van je", weet Wuytens. "Bijvoorbeeld dat je voetballend meedoet. Dat kan hij óók, maar daar ligt gewoon niet zijn grootste kwaliteit. Ik weet zeker dat Mikey in Engeland of Duitsland enorm zou slagen."

Wuytens vond het moeilijk om Van der Hoorn zo te zien worstelen met zichzelf, maar denkt dat dit misschien wel mooie lessen voor hem waren: "Hij heeft nu ook gezien dat voetbal niet altijd mooi en aardig is, maar ook hard kan zijn", aldus Wuytens in Voetbal International. "Maar bij een eventuele vervolgstap moet hij goed kijken bij welke club de kwaliteiten die hij al hééft, volop benut worden. Want verdedigen kan hij als de beste, ik weet zeker dat hij gaat slagen."

Mike van der Hoorn kan nog slagen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind hem juist in de duels en positionering tekort komen. Dat hij niet kan opbouwen was al duidelijk. Probleem is juist dat hij het niet compenseert met degelijk verdedigen.

22 januari 2015 om 18:24

Misschien kwam dat ook door het vertrouwen dat hij miste. Want ik denk dat hij normaal gesproken niet zomaar door een speler van Volendam weg wordt gespeeld, vorig jaar was dit helaas wel het geval.

22 januari 2015 om 18:35

@ Psv31813,

In de duels en positionering kan hij inderdaad nog wel wat beter worden, maar dat mensen commentaar hebben op zijn opbouwende vermogen vind ik eigenlijk onzin.

Ik heb altijd het idee dat verdedigers, samen met de keeper, er staan om goals van de tegenpartij te voorkomen en de tegenstander dus verdedigen. Het opbouwen moet meestal bij de controleur of de aanvallende middenvelders beginnen en ikzelf denk dan meestal bij de controleur, in dit geval bij Ajax dus Thulani Serero.

Zolang Mike van der Hoorn zijn verdedigende taken goed uitvoert, is het goed en natuurlijk is het fijn als een centrale verdediger opbouwend ook nog goed is, maar ik heb liever dat ze verdedigend sterk zijn en opbouwend zwak, dan opbouwend sterk en verdedigend zwak.

Van der Hoorn is fysiek ook wat sterker dan Joël Veltman en is 'n kop langer dan Veltman. Soms erger ik me echt kapot aan Veltman, doordat hij dan verdedigend of wat dan ook 'n fout maakt.

Van der Hoorn heeft ook fouten gemaakt, maar ik heb al vaker aangegeven dat ik het meer in van der Hoorn zie zitten, dan in Veltman en dat is dus puur vanwege de redenen die ik hierboven heb opgenoemd.

Aan het begin van dit seizoen vond ik van der Hoorn de eerste paar wedstrijden nog vrij goed spelen en ik had gehoopt dat hij z'n basisplaats behield, maar Frank de Boer gaf Veltman zijn basisplaats helaas weer terug.

Nu wil ik dan ook niet zeggen dat Veltman enorm slecht is, maar ik heb meer vertrouwen in Mike van der Hoorn dan in Joël Veltman.

22 januari 2015 om 18:43

Wow lap tekst. Kritiek op zijn opbouwende vermogen snap ik wel. Als de tegenstander besluit om hem vrij te laten in balbezit de rest strak te dekken, heb je een probleem.

22 januari 2015 om 18:49

je kunt echt niet iedereen even strak dekken, dat er geen aanspeelmogenlijkheden meer zijn. en als dat zou kunnen hoogstens 5 minuutjes. constant diep lopen en vrij proberen te lopen hou je als tegenstander nooit allemaal gedekt.

22 januari 2015 om 18:52

Hoeft ook niet, je hoeft alleen maar te wachten totdat Mikey een verkeerde keuze maakt.

23 januari 2015 om 09:50

Helemaal mee eens, hoop dat Mike zijn kans pakt! En dat al mijn lappen tekst, dat hij een eerlijke kans verdiend niet voor niks zijn geweest.

22 januari 2015 om 18:47

Volgend jaar lekker samen met veltman achterin, komt helemaal goed !

Hij komt voor Ajax al tekort. Laat staan Engeland of Duitsland.

22 januari 2015 om 18:28

In Engeland bij bv Stoke, ben je als verdediger al goed als je een bal over 3 meter recht kan spelen en langer dan 1,90 bent.

22 januari 2015 om 19:01

van der Hoorn is helaas slechts 1,88m

22 januari 2015 om 19:05

Dat is aan te passen met zooltjes in zijn schoenen.

22 januari 2015 om 21:35

Misschien kan die bij de Graafschap slagen?

23 januari 2015 om 13:19

Spot niet met de graafschap ! Het gaatcnu al beter bij ajax, het moet dus zeker lukken. Graafschap heeft een dipje gehad afgelopen jaren. Ze werken er nu gked aan en het gaat steeds beter. Ze trekken nu alleen nog mensen aan die in hun genen iets met strijden hebben. Graafschap hoort gewoon bovenin eerste divisie en rechter rijtje eredivisie. Ze komen nog terug gok ik na dit tracject !

24 januari 2015 om 23:38

Ja dat bedoel ik. Dus misschien is de Graafschap wel een goeie ploeg voor van den Hoorn! Ik weet natuurlijk niet zeker of hij bij de Graafschap kan meekomen?

23 januari 2015 om 00:15

mmm tekort voor Ajax, die hebben toch dezelfde tegenstanders in de Eredivisie als FC Utrecht op hun zelf na dan.... en daarmee werd vooral dankzij vd Hoorn Utrecht knap 5e...

Als je die naam van hem moet voorlezen dan weet je al genoeg. Ik snap niet dat Ajax deze mislukkeling gehaald heeft. Komt gewoon zwaar te kort voor Ajax. Heeft tot nu toe weinig tot niets laten zien. Laat Ajax snel een nieuwe aankoop doen want zonder Veltman red Ajax het gewoon niet. Ik snap niet dat er nog supporters zijn die achter deze pannekoek staat. Met een goeie aankoop dan wordt je tenminste nog kampioen. Ga eens shoppen in Spanje of Duitsland. Daar loopt genoeg kwaliteit rond. En als Ajax komt dan staan ze in de rij om een contract te tekenen zelfs bij een Real of Barca. Werk aan de winkel Overmars!

22 januari 2015 om 18:33

Dat laatste gedeelte van je post is een grapje neem ik aan?

22 januari 2015 om 18:42

Het is geen grap denk ik want Onana verkoos Ajax ook boven Barcelona, om maar een voorbeeld te noemen.

22 januari 2015 om 19:06

Doe eens gek en noem nog een voorbeeld.

22 januari 2015 om 18:44

Dat hij weinig tot niets heeft laten zien komt omdat hij nog niet de kans heeft gehad een aantal wedstrijden achter elkaar te spelen.
Nu heeft hij de kans en moet hij zich bewijzen. Ik vind hem verdedigend beter als Veltman.
Geef hem gewoon eerst een kans.

Wat jou laatste gedeelte betreft, sluit ik me aan bij psv31813.
Zou mooi zijn maar gebeurt niet natuurlijk.

Bij clubs als stoke city, west brom, sunderland kan Mike wel meekomen. Groot sterk, goeie kop. Waar ik zelf benieuwd naar ben nu hij voor een aantal wedstrijden achter elkaar zichzelf kan bewijzen of er meer potentie in zit. Ik denk het wel maar het is afwachten. Enorm veel kritiek gehad van media en social networks. Deels terecht deels onterecht. Zo was dat ook met daley blind. Hoe sterk kom je eruit. Tot nu toe redelijk stabiel. Nu de rest nog. Boven jezelf uitstijgen kan zeker. Wuytens verwoord het ook prima, bij Ajax moet je ook meevoetballen op hoog tempo en niveau. Als Mike daarin ook zou meekunnen komen krijgt veltman het zeker zwaar.

Praat zijn prestaties maar omhoog....

23 januari 2015 om 03:26

Jouw spelling is ook 3e niveau.

Denk dat van der Hoorn een verrassinkje van het seizoen kan zijn. Vooraf werd hij door de gehele Ajax achterban afgebrand, maar naar mijn mening is hij zeker niet minder dan de tegenvallende Moisander en Viergever.

Toch apart dat op de een of andere manier de spelers die van AZ naar ajax verhuizen allemaal niet meer het niveau halen wat ze destijds in Alkmaar wel haalden. Spelers van de afgelopen jaren die toch allemaal erg tegen zijn gevallen en toch wel wat hebben gekost:
El Hamdaoui (5 miljoen)
Moisander (3.2 miljoen)
Viergever (2 miljoen)
Sightorsson (4.5 miljoen)
De Zeeuw (8 miljoen, minder mate?)
Natuurlijk leveren ze allemaal ook nog wat op, maar toch apart dat deze spelers het niet lukken te kunnen slagen bij Ajax.

22 januari 2015 om 18:57

De Zeeuw heeft nooit gebracht waarvoor Ajax 8 miljoen voor betaald heeft.
Van den Hoorn is een goede verdediger en moet lekker zijn heil ergens anders gaan zoeken. Zo lang je een beperkte verdediger de kans geeft (Veltman ) die wekelijks de tegenstander cadeautjes geeft door persoonlijle fouten ten vaveure van den Hoorn. Moet hij lekker zijn heil bij PSV, Twente, Vitesse of Feyenoord zoeken. Mijn mening is dat je met hem in je team een veel grotere kans hebt om kampioen te worden. Hij krijgt van geen enkele Ajacied vertrouwen en van die fans moet je het niet hebben. Zeuren dat moissander niet kan verdedigen maar wel goed kan passen zegt natuurlijk al genoeg. Het zullen altijd doetjes blijven die Ajax achterin heeft lopen.

22 januari 2015 om 19:02

Ik geef je hier gelijk in.. Voor PSV en Feyenoord misschien jammer dat hij nu toch eindelijk een beetje bij Ajax gaat horen. Hij zou volgend seizoen na het terugkeren van Rekik naar City en het mogelijke vertrek van Kongolo een prima opvolger voor beide zijn.

22 januari 2015 om 23:03

Mogelijke vertrek Kongolo? Die jongen heeft nog een contract van een aantal jaren, daarbij Kongolo heeft zelf ook aangegeven nog niet uitgeleerd te zijn. Kongolo gaat nergens heen!

22 januari 2015 om 19:34

Gehele achterban?
Vooral de aanhang die elke wedstrijd al bij een foute balcontact loopt te fluiten en wegaan wanneer het niet goed gaat. Meestal de mensen aan de lange zijde met wat meer geld. Vak410 en F-Side steunden hem gewoon hoor. Ook bij Excelsior uit, toen hij erin kwam, gelijk zijn naam scanderen.

Dus gehele aanhang die hem afbrand, is wat overdreven. Maar het is wel dat niet iedereen achter hem heeft gestaan.

22 januari 2015 om 19:42

Ik kreeg juist, mede door de Ajacieden op deze site, heel erg het gevoel dat niemand maar dan ook niemand deze voetballer speelminuten gunde! Mocht van der Hoorn het toch waarmaken, hoop ik toch echt dat we weer eens wat meer Nederlandse top centrale verdedigers zullen krijgen. Op de een of andere manier is het centraal verdedigende duo van het Nederlands elftal al jaren niet uitermate sterk..

22 januari 2015 om 21:49

Dan heb je het goed mis, want na een paar zwakke optredens van Veltman, waren er genoeg mensen hier die riepen om Van der Hoorn een kans te geven. Ook begin van het seizoen, toen hij een paar wedstrijden basis stond, vonden mensen dat hij mocht blijven ten faveure van Veltman. Zelfs na Milan thuis, met het penalty incident, bleven er mensen hier positief over hem.

Dus ik weet niet waar je het vandaan haalt, maar het scenario dat jij voorlegt, dat geen enkele Ajacied hier op deze site het in die jongen zag zitten, is gewoon weg onzin.

23 januari 2015 om 09:53

Yup waaronder ik, gelukkig zijn er ook fans die altijd vertrouwen bleven houden.

Wat is dit voor offensief opeens om Mikey een boost zelfvertrouwen proberen te geven? Om te janken

Door dit soort opmerkingen gaan de grapjes over Belgen natuurlijk nooit weg

Wat slaan wij hier in Nederland toch altijd snel door. Zo kom je er helemaal niet aan te pas, vervolgens schiet je als invaller een bal die bij toeval voor je voet terecht komt binnen, en men denkt alweer aan de sterkste competities van de wereld. Waar gaat het nog over!

Dat hij de rest van het seizoen maar eens laat zien wat hij waard is, daarna kijken we wel verder.

22 januari 2015 om 19:18

Gun het die jongwn nu nog niet dadelijk weer een die hier gepreze word wn dan flopt in engeland of duitsland zonde vid ik dat voor mogelijke oranje spelera want flops ben je ook kwijt kijk maar naar drenthe

Ik baal gewoon nog steeds dat Denswil weg is gegaan bij Ajax,anders zou Moisander weggaan en dan had je Veltman,van de Hoorn en Denswil voor de komende jaren,en natuurlijk eventueel een ervaren verdediger halen die een meerwaarde kan zijn voor Ajax 😏😏

Wauw, eerst kon hij er helemaal niets meer van en na 2 basisplaatsen kan hij opeens Engeland of Duitsland aan.
Best wel een quick en heavy switch.....

Maar het is Wuytens hé die het zegt.....zijn ex ploeggenoot die zelf zijn wedstrijdjes speelt op maandag avond omdat hij elke kerr gepasseerd word voor jongens van onder de 20.

Wordt veel te veel gehyped opeens. Hoop dat ie tegen feyenoord weer een ouderwets foutje maakt.

22 januari 2015 om 21:48

Supersneu ben jij en totaal inzicht loos. Vd hoorn staat beter zijn mannetje dan die slappe moisander of veltman

22 januari 2015 om 22:29

Veltman is veel beter man. Van de hoorn heeft bij ajax elke topwedstrijd(ook champions league) die hij meespeelde voor ajax punten verloren, nu die 2x goed speelt is het opeens een held ofzo?

23 januari 2015 om 04:17

Iemand iets slechts toewensen is zowiezo zwak.jongen heeft nog alle tijd om zich te ontwikkelen,stam was op zijn 21ste bij zwolle ook nog geen topper.en je doet net alsof veltman zo geweldig was terwijl hij meerdere stomme rode kaarten heeft gepakt in de cl.

23 januari 2015 om 09:55

Veltman is helemaal niet beter.

veltman beter haahha humor was al een schande dat hij mee mocht naar brasil!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren