Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik was in een vergevorderd stadium met AC Milan'

Laatste update:
/

Jaap Stam geeft samen met Andries Ulderink leiding over Jong Ajax, maar de coach was bijna overgestapt naar AC Milan. Toen Clarence Seedorf trainer was van de Italiaanse grootmacht, werd Stam benaderd om assistent-coach te worden in Milaan. Stam heeft een verleden als speler bij i Rossoneri.

Stam sprak in Amsterdam met directrice Barbara Berlusconi en hij had telefonisch contact met vicevoorzitter Adriano Galliani, zo geeft hij te kennen aan Voetbal International. “Het was in een vergevorderd stadium. Het was de bedoeling dat ik in de zomer aan zou sluiten bij Clarence Seedorf”, aldus Stam.

“Daarna kwam Milan de afspraken niet na. Ze gingen de boel vertragen, steeds weer een andere smoes. Het werd duidelijk dat Clarence in een moeilijke positie zat”, vertelt Stam. Ajax liet weten dat het absoluut verder wilde met Stam, die de knoop doorhakte om in Amsterdam te blijven. De werkwijze van AC Milan noemt hij ‘onbegrijpelijk’. Seedorf beëindigde zijn voetbalcarrière om trainer te kunnen worden in Milaan, maar hij werd al na enkele maanden weer aan de kant geschoven.

Kan Jaap Stam de opvolger van Frank de Boer worden bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel goed Stam, niet met je laten sollen door die verwaande Italianen.
Gelukkig zit hij ook in de positie dat hij nee kan zeggen.

3 december 2014 om 14:36

En zal hij zich toch achter de oren krabben de volgende keer dat Milan aanklopt. Ik zie hem voorlopig niet snel bij Ajax vertrekken.

Het is ook erg triest dat C. Seedorf zo weg is gezet door AC Milan. Ik denk ook dat AC Milan veel sterker zou worden met de begeleiding van Jaap Stam. Maar helaas hadden ze het 'geduld' niet meer.

Maar wat verwacht het bestuur van AC Milan? Dat je de scudetto kan winnen met de huidige elftal? Enige toppers zijn Stephan, Menez, De Jong, Alex, Scigilio & Diego Lopez. Logisch dat AC zo laag
staat! Inzaghi doet het echt niet zoveel beter dan Seedorf.

3 december 2014 om 14:46

Seedorf is niet ontslagen om zijn prestaties maar om zijn houding naar de spelers en het bestuur toe. De Jong, Montolivo, muntari, Mexes, Abbiati etc hebben allemaal aangegeven dat Seedorf te veel praat en de verkeerde houding aan neemt.

3 december 2014 om 14:47

Stam heeft de juiste keuze gemaakt om bij Ajax te blijven, dat lijkt me overduidelijk.

3 december 2014 om 14:49

als je Seedorf ontslaat omdat hij te veel praat terwijl je hem al 10 jaar kent ben je natuurlijk dom bezig. Dan had je hem nooit aan moeten nemen.
Toen hij 16 was, wist iedereen in Nederland al dat Seedorf heeeeel veel praat.

3 december 2014 om 14:54

@ Bianconeri_

Schijnbaar hadden de spelers die vinden dat hij te veel praten niet zoveel recht van spreken. Seedorf deed namelijk wat hij moest doen en dat was punten halen. Kreeg een selectie in zijn handen, geen voorbereiding en geen geld en tijd voor investeringen. Ondertussen haalde hij voldoende punten om op basis van de periode dat hij trainer was als 3e te eindigen. Oftewel een prima prestatie.

Inzaghi heeft voorbereidings tijd gehad, heeft mogen investeren. En staat op het moment 6e met slechts 21 punten. Na 13 wedstrijden staat hij al 13 punten achter op de koploper. Oftewel een beroerde prestatie.

Als spelers te veel hebben geklaagd over Seedorf is dat puur gekomen omdat hij 3 stappen verder dacht dan zij konden denken. Puur uit onbegrip en een gebrek aan talent. Dat word alleen maar des te duidelijker als je ze elke week ziet prutsen.

3 december 2014 om 15:26

heerlijke redenatie! Prachtig betoog. Echt, jongen jij moet advocaat worden. Je zal de perfecte strafpleiter zijn.

Ik denk wel dat Seedorf teveel air heeft om een succesvolle trainer te worden. Misschien als hij iets minder bezig is met zijn theorieën etc, hij wel succesvol wordt.

3 december 2014 om 15:51

@ Wim_d

Ik denk dat Seedorf een verschrikkelijke vent moet zijn om mee te werken eerlijk gezegd. Verschrikkelijk eigenwijs en heel moeilijk te overtuigen. Desondanks kan eigenwijsheid ook leiden tot hele goede dingen. Zie Johan Cruijf bij zowel Barcelona als Ajax.

Seedorf deed wat hij moest doen en was niet bang om koppen te laten rollen. Dat juist de slachtoffers aan het klagen waren zegt genoeg. En dat het sindsdien het vertrek van Seedorf wederom beroerd gaat betekent dat Seedorf het bij het juiste eind had.

3 december 2014 om 15:52

En dat is dus precies de houding waar zijn spelers het waarschijnlijk moeilijk mee hadden. Ik geloof graag dat Seedorf geen kans voorbij laat gaan om zijn spelers erop te wijzen dat hij de een grote meneer is met al die prijzen op zak en dat hij 'altijd 3 stappen verder denkt'. Tja, dan word je al snel uitgekotst.

3 december 2014 om 15:57

@ Delpjerro

Tja, dat is inderdaad 1 van de redenen waarom hij waarschijnlijk door een aantal spelers uitgekotst werd. Maar laat het wel de spelers zijn die voornamelijk wissel zaten en hun basis plaats kwijt raakten die aan het klagen waren. Seedorf slachtofferde spelers om resultaat te halen. Vervelend voor de speler in kwestie maar resultaat boeken staat voor op.

Mensen stonden op een voet en waren gewend altijd in de basis te staan. Als er dan een nieuwe onervaren trainer komt met een eigen mening die jou op de bank zet. Dan zijn er weinig (heel erg verwende) voetballers die dat klakkeloos zullen accepteren.

Zie het als een beginners fout die Koeman bijvoorbeeld ook maakte in Spanje. Maar als het bestuur achter hem had gestaan had hij die verandering daadwerkelijk kunnen vervolgen. Dit gebeurde niet en hij werd ontslagen. Inzaghi gaat op oude voet verder en presteert wederom niet. Dus dan ligt het echt aan de spelende spelers.

3 december 2014 om 16:15

Ik verwacht dat Frank deze zomer zal vertrekken, mits er een goed aanbod komt. Dat aanbod hoeft niet perse een Europese topclub te zijn, kan ook een club zijn met veel potentie (neem Southampton als voorbeeld). Als Henry vanaf komende zomer een functie krijgt bij Arsenal, zou het goed kunnen dat Bergkamp daar ook bij betrokken wordt en hij dus ook zal vertrekken bij Ajax. Ik weet niet of dat komende zomer gebeurt, maar ben er zeker van dat hij binnen twee jaar zal vertrekken naar Arsenal.

Stam zou een goede opvolger kunnen zijn van Frank. Straalt dezelfde rust uit, gelooft in de huidige filosofie, werkt momenteel al met de jongens die de toekomst van Ajax moeten vormen en is een leider (hoewel Frank dat als speler en trainer meer is). Wanneer Stam hoofdcoach wordt, zou het mogelijk kunnen zijn dat Seedorf zijn rechterhand wordt? Ik zou dat prachtig vinden, je haalt een brok (europese) ervaring binnen en het zou een leuke sneer zijn richting AC Milan.

3 december 2014 om 16:24

Maar spelers die eigenlijk niet goed genoeg zijn voor milan die klagen over Seedorf die 10 jaar bij Milan speelde en alles daar heeft meegemaakt. Ik weet natuurlijk niet welke spelers geklaagd hebben, maar dan nog. Ik vind dat Milan dit heel vies heeft gedaan.

3 december 2014 om 15:27

Toppers? Je noemt 2 talenten waarvan ik betwijfel of ze de top gaan halen en verder allemaal spelers die juist tekort kwamen voor de top of te oud zijn voor de top.

Verstandige keuze van Jaap Stam, zal ook wel op de stopstoel samen met Clarence Seedorf zijn gekomen. Nu kan hij, wanneer de Boer weggaat, de Boer opvolgen. Heb nog steeds veel respect voor Jaap Stam en de Boer. Voor mij de beste verdedigers die het Nederlands Elftal heeft gehad(die ik heb zien spelen dan). Hoop dat Jaap Stam vele successen behaald als trainer.

3 december 2014 om 14:50

Vind het niet echt een keuze. Vergevorderd stadium is al veelzeggend dat je er heen wilt. Maar het was heel snel duidelijk dat ze Seedorf weg wilden hebben en toen moest hij eieren voor zijn geld kiezen natuurlijk want je weet nooit wat Inzaghi in gedachte had gehad met hem.

Stam heeft geloof ik ook het nodige respect voor Milan verloren. Daar moeten we ons geen zorgen meer over maken dat hij naar een andere club vertrekt.

Ik ga er van uit dat De Boer vertrekt deze zomer en Stam de nieuwe hoofdcoach wordt.

3 december 2014 om 14:56

@ Medellin

Nu deze affaire is geweest geloof ik niet meer dat Stam zal vertrekken. AC Milan was 1 van de weinige clubs waarvoor ik Stam zag vertrekken. Aangezien het toch een 2e thuis voor hem was. Nu er een duidelijk toekomst plan voor hem ligt als hoofdtrainer van Ajax. Hij zelf verantwoordelijkheid krijgt en straks gewoon kansen gaan krijgen als hoofd trainer. Is er totaal geen reden voor hem om te vertrekken.

Frank de Boer blijft nog een jaartje misschien. En dan hebben we Jaap Stam als trainer.

3 december 2014 om 15:39

ik vernam op voetbal inside toch dat Jonk meer een kandidaat zou zijn? Of Bergkamp.

3 december 2014 om 15:53

@ Yoda

Nee dat is niet waar. Stam heeft bij Jong Ajax de kans gekregne om ziczhelf te profileren en te leren zodat er een hoop beginners fouten alvast niet meer gemaakt gaan worden. Bergkamp kan en wil geen hoofd trainer worden vanwege zijn vliegangst. Daarnaast is hij meer iemand dei graag achter de schermen werkt. Dat zijn zijn eigen woorden.

Stam word nu bij Jong Ajax klaargestoomd om F de Boer op te volgen. Eigenlijk volgt hij hetzelfde traject als Frank de Boer heeft gedaan.

4 december 2014 om 11:18

Aha, oke. En Jonk? Was dat geen optie?

Mooie kerel die Stam, altijd heel ingetogen en rustig. Is nooit naast zijn schoenen gaan lopen.
Ik kan me nog wel herinneren toen hij van PSV naar Manchester United ging en zei 'ik ben duurder dan een winkelcentrum'
Maar Stam als hoofdtrainer? Ik weet het niet, zal toch wennen zijn voor die spelers van Ajax; van Frank de Boer naar Jaap Stam. Dat zijn toch twee heel verschillende persoonlijkheden.

Vervelend voor Stam om een tot een overstap naar Milan te besluiten en dan de afspraken ziet afgesteld.
Dan heb je geluk dat je bij Ajax kunt blijven, zodat een lot zoals Seedorf je bespaard blijft.

eigenlijk best pijnlijk voor ajax, ajax was eigenlijk gewoon 2e keus :P
nu weten we wel dat Stam sws weggaat als Milan (serieus) interrese toont of een andere mooie club komt.

3 december 2014 om 15:11

Niks pijnlijks aan voor Ajax hoor. Stam heeft gewoon zijn kans willen pakken bij Milan en dat is niet gelukt. Nu zet hij zich gewoon volledig in voor Ajax en doet zijn werk gewoon goed. Als Jaap vertrokken was, dan had er wel weer iemand anders klaar gestaan.

3 december 2014 om 15:24

Want? Bij Ajax was hij nog "slechts" bij de jeugd, bij Milan kon hij assistent worden van de hoofdcoach bij Milan 1. Dan snap ik best dat je het in overweging neemt.

Bij Milan bewijzen ze echter dat ze clubiconen niet kunnen omtoveren tot topcoaches...kijk dát is een groot verschil met Ajax. De Boer, Bergkamp, Jonk, Stam...ze zitten allemaal best lekker bij Ajax!

Het is best pijnlijk dat Milan, een club met redelijke financiële beperkingen, niet op een positieve manier gebruik kan maken van de dozijnen clubiconen.

3 december 2014 om 15:27

dat komt ook weinig legendes bij Milan die er trek in hebben inzaghi en seedorf zijn 1vd weinige. en we hebben natuurlijk ancelotti, hij is 1 vd beste trainers ooit, ben best trots dat hij bij milan is begonnen

3 december 2014 om 16:23

En wat gebeurt er met die trots als ik vertel dat hij al meerdere clubs heeft gecoacht voor AC Milan, waaronder Juventus?

3 december 2014 om 16:29

Maar dat ligt dan toch aan Milan, dat blijkbaar niet bekend staat als een goede (coach)opleidingsclub?

3 december 2014 om 17:20

boeit me niet, zn grootste successen boekte hij bij Milan, zn grootste spelers succes boekte, waar? ja bij Milan.

ancelotti en milan zijn met elkaar verbonden

3 december 2014 om 16:04

Het lijkt mij heel pijnlijk om te zien hoe ver Milan is afgegleden in een paar jaar tijd. Van die prachtige topclub van pakweg 5 jaar geleden is werkelijk niks meer over. Op het veld staan een aantal verwaande spelers. De leiding van boven uit klopt van geen kanten.. Van het Milan van een aantal jaar geleden is niet veel meer over. Het prachtige Milan van een aantal jaar geleden is omgetoverd in een hypocriet clubje op dit moment. Hulde aan Stam en Seedorf, die hebben daar op dit moment niks te zoeken.

Laat hij eerst zijn verdedigers maar leren te verdedigen. Want daar is een hoop te verbeteren bij Ajax. Hoe hij zelf verdedigde is bij Ajax nog niet te terug te zien.

3 december 2014 om 16:31

Mischien omdat de jongens die er nu zitten geen monsters zijn zoals Stam zelf. Stam kan proberen wat hij wil maar als die jongens het gewoon niet kunnen dan houdt het op.

Er is toch wel iets bij te brengen hoe ze moeten staan duel aan gaan.ipv de handen langs hun lichaam houden. Bal blokken, slidings enz. Ben het wel met eens over mijn lijk mentaliteit hebben ze niet meer zoals Stam dat had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren