Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik snap dat Ajax zo handelt, maar het geeft een vrijbrief voor de volgende’

Laatste update:

Nemanja Gudelj heeft zich de afgelopen weken onmogelijk gemaakt bij Ajax en de middenvelder traint nu in ieder geval tot de winterstop mee bij Jong Ajax. De Amsterdammers lijken Gudelj in januari van de hand te gaan doen en dat kan Robert Eenhoorn, die de Serviër nog kent van zijn tijd bij AZ, goed begrijpen. Hij ziet echter ook wel een nadeel aan deze aanpak.

/

“Ik snap Ajax wel, hoe zij het aanpakken. Ik zou op dit moment precies hetzelfde doen”, vertelde de algemeen directeur van de Alkmaarders bij Rondo. “Maar het geeft wel een vrijbrief voor de volgende”, verwijst hij vervolgens naar andere spelers die mogelijk onder hun contract uit zouden willen komen. Eenhoorn kent Gudelj als een echte prof, maar geeft ook aan dat hij in Alkmaar het middelpunt was.

Dat verandert de zaak misschien: “Tegenslagen horen bij de sport, volgens mij is dat een onderdeel van je ontwikkeling om weer op te krabbelen. Maar ik heb zelf ook wel eens meegemaakt - ik weet trouwens niet of dat hier het geval is - dat je absoluut het gevoel hebt dat het niet meer uitmaakt wat je doet. Uiteindelijk speel je toch niet. Dat wil uiteindelijk nog niet zeggen dat ik ook deze keuze gemaakt zou hebben, maar het maakt het wel lastiger.”

Vind jij dat Ajax Nemanja Gudelj anders aan had moeten pakken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij wil ajax hem alleen verkopen als de prijs goed is. Anders blijft die gewoon zitten waar die zit. Het is bij Boilesen wel gebleken dat ajax niet zomaar iemand van de hand doet die vervelend is.

21 november 2016 om 17:05

Haha Boilesen wilde zelf nooit weg, omdat hij op Barcelona wilde wachten... Ajax was heus geen onredelijke verkopende partij in die kwestie, dus dat als voorbeeld gebruiken om dat punt te maken is zeer zwak.

21 november 2016 om 19:53

Boilesen wilde niet weg? Waar baseer je dat op? Er zijn gewoon artikelen te vinden van clubs die hij wel zag zitten. Maar alleen de Engelse clubs boden genoeg volgens Ajax en zeg nou eerlijk, daar had Boilesen al helemaal niet heen moeten gaan, die was daar fysiek helemaal ondergesneeuwd.

22 november 2016 om 07:51

Hoezo is dat zwak? Ajax heeft bij hem ook aanbiedingen afgewezen omdat ze te laag waren. Ze wilde een 1,5 volgens mij in de zomer en hebben toen biedingen afgewezen.

Dat Boilesen zelf ook clubs heeft afgewezen, heeft daar niets mee te maken. Het gaat mij erom wat Ajax heeft gezegd tegen biedingen. Wat Boilesen zegt, daar kan ajax weinig aan veranderen. Situatie was dus gewoon exact hetzelfde in het begin.

Ik zeg nergens dat ze onredelijk waren. Ik zeg ook nergens dat Ajax nu onredelijk moet zijn.maar ze hebben in de zomer niet genoegen genomen met minder dan de vraagprijs, terwijl hier wel biedingen voor waren.

21 november 2016 om 17:08

Volgens de media wilt Overmars 6 miljoen voor Gudelj hebben. Verkoop zonder winst dus.

22 november 2016 om 07:53

Dan is de prijs toch goed als ze 6 miljoen ontvangen. Hij is bij Ajax ook niet meer waard geworden. Heeft door deze actie zijn marktwaarde omlaag gehaald en zijn krediet verloren. Winst maken op hem zal lastig worden. Maar de kostprijs eruit halen is dan wel het minimum. Bied iemand dat, dan is de prijs goed.

21 november 2016 om 18:40

Boilesen zijn carrière is er niet beter op geworden dankzij die actie. Ik hoop dat dit Guldelje ook zal overkomen. Dit soort acties, werkweigering, moeten niet beloond worden. Gewoon voor 6 miljoen verkopen of meer, anders een heel seizoen op de bank zitten. Hij heeft zijn kans gehad begin van dit seizoen en Ajax en hij speelde waardeloos.

Maar de vraag is hoeveel het je oplevert als speler. Als Gudelj netjes op de bank was blijven zitten en af en toe een potje had gespeeld dan had hij ook kunnen vertrekken in de winterstop. Maar dan denken clubs een jongen binnen te halen die hard werkt, power heeft en een echte profinstelling heeft. Nu haal je iemand binnen die een slechte mentaliteit blijkt te hebben en er meteen niet meer voor wil gaan als het even tegenzit. Dit kan best een aantal clubs afschrikken. Dus deze praktijken kunnen je alleen wat opleveren als je al weet dat je naar een club kan die hier niets om geeft, maar die er alles aan willen doen om de prijs nog wat te drukken. Gelukkig zijn er, denk ik, maar erg weinig spelers binnen Ajax die zo zouden kunnen handelen. Over het paard getild mannetje die Gudelj.

21 november 2016 om 16:13

Inderdaad hij had beter hard kunnen blijven werken en op de achtergrond met Ajax bespreken dat je graag een transfer zou willen maken in de winterstop. Denk dat Ajax hier wel aan mee zou willen werken en Gudelj krijgt geen slechte naam zoals dat nu het geval is.

Als ik TD zou zijn van een club en Gudelj zou mij aangeboden worden, dan dacht ik er toch wel 2x over na voordat ik ja zou zeggen. Je haalt toch iemand in huis die als het tegen zit meteen niet meer wil spelen voor je club.

Helemaal mee eens, als Ajax Gudelj laat gaan tegen zijn aankoopprijs zal dit kwalijke gevolgen hebben voor spelers zoals Bazoer, Riedewald en Tete die zich nu nog proberen terug te vechten in het team. Je mag ze niet het gevoel geven dat het onmogelijk wordt terug te keren in de basis elf en dat het dan een goede tactiek is om te gaan weigeren op de bank te zitten.

21 november 2016 om 17:19

Bazoer probeert zich niet terug te vechten. Die heeft de juiste weg bewandeld. Aangeven dat hij weg wilt, zijn redenen gegeven waarom en deze onderbouwt, met Ajax om de tafel gezeten om het eens te worden over een transferbedrag en de situaties omtrent zijn eigen persoon afwachten. Maar wel ondertussen goed genoeg blijven trainen om bij de eerste 18 te blijven. Gudelj had het ook zo aan kunnen pakken. Wat ik wel moet zeggen is dat hij wel eerlijk is geweest door zijn gebrek aan motivatie kenbaar te maken. Hij heeft Nouri de kans gegeven om nu wekelijks op de bank te beginnen. Dit nadeel heeft dus ook zijn voordeel.

Hij gaat alleen voor een goede prijs weg en aangezien hij niet speelt zullen steeds minder clubs dit betalen. Zo kan het toch nog zijn dat hij voorlopig niet weg kan. Als hij zich ingezet had dan had hij misschien nog wedstrijden gespeeld en had hij ook in de winterstop kunnen vertrekken.

Hij krijgt geen vrijbrief voor een transfer, zolang geen club de vraagprijs betaald die Ajax wilt mag hij lekker blijven trainen bij jong Ajax en geen wedstrijden spelen. Wat een vooruitzicht voor spelers die dat ook willen doen

Dit hadden Bosz, Overmars en Vd. Sar beter moeten managen. Ajax loopt straks een gigantisch kapitaal mis door spelers die veel minder waard zijn geworden. Deze 3 heren ontvangen een topsalaris dus mag je ook van ze verwachten dat ze topwerk voor Ajax verrichten

21 november 2016 om 15:53

Ziyech kopen en op de bank zetten is verstandiger wil je zeggen? Bazoer laten spelen ipv Klaassen is beter? De ene wordt minder waard, de andere meer. De beste spelen.
En Schone, wie weet blijft hij nog wel een jaartje, prima toch.
In het geval Tete / Veltman denk ik ok, Tete kan dat ook wel en verdedigd beter. Maar je hoeft alleen naar het verschil te kijken gisteren om te zien dat Schone / Riedewald nogal een verschil was.

21 november 2016 om 15:55

In ieder geval ze een beter vooruitzicht beloven dat ze zich weer terug konden knokken in het elftal.

21 november 2016 om 16:16

En hoe weet jij dat ze dat bij Ajax niet hebben gedaan? Juist niemand weet wat er is gezegd tegen dit gasten. Ze moeten gewoon hun stinkende best doen om er alsnog in te komen. Dat ze maar een voorbeeld aan Schone nemen, denk je dat die niet graag wilde spelen toen hij op de bank zat?

21 november 2016 om 15:54

Liever 5e worden en veel kapitaal dan spelen voor het kampioenschap, jij snapt het

21 november 2016 om 15:57

Kampioen worden en veel kapitaal binnen halen is mogelijk als je goed beleid voert.

21 november 2016 om 19:30

Maar niet mogelijk met de spelers waar het nu om gaat hebben we vorig jaar kunnen zien

21 november 2016 om 20:50

Matterazzi ik lees van jou echt in elke Ajax post het woord kapitaal of kapitaalvernietiging. Misschien wordt het tijd om economie te studeren? Een brede selectie combineren met veel eigen jeugd zorgt voor een brede bank met veel kwaliteit en normaal een goede doorstroom. Gudelj heeft kansen genoeg gehad maar zijn inzet is te weinig net zoals zijn voetballende vermogen. Als hij niet wil banken houdt het op. Daarnaast zijn Tete, Riedewald en Bazoer nog erg jong en naarmate ze beter en stabieler worden krijgen ze hun kans wel. Nu niet zo dramatisch doen.

Elke keer dat Ajax niet z'n poot stijf houdt betekent het dat het een vrijbrief vormt voor de volgende. Ik had gehoopt dat Boilessen daarin een leidend/ lijdend (doorhalen wat niet van toepassing is) voorbeeld in was.

Helaas zijn er altijd spelers(makelaars) die denken dat regels niet gelden en zich er niks van aantrekken. Duidelijker wordt het voorbeeld niet.. geld maakt de 'sport' kapot.

21 november 2016 om 15:51

Aan de andere kant had Overmars al kunnen weten dat er met Lemic als zaakwaarnemer van Gudelj stront aan de knikker zou komen. Aangezien Lemic al veel ellende had veroorzaakt bij Psv. Dus dom geweest van Overmars dat hij Gudelj heeft gehaald.

21 november 2016 om 16:03

Precies - Lemic/raiola, als Nederlandse club weet je gewoon dat je op een gegeven moment dan in een gijzeling komt als hun speler niet speelt (of juist te goed speelt)

21 november 2016 om 17:16

Nee dat was niet dom, de algemene mening destijds was dat Ajax dit type speler nodig had. Meer strijd en gif op het middenveld.

Nu hebben we een betere middenvelder gehaald en we hebben een nieuwe trainer met een andere taktiek waardoor Gudelj overbodig is. Dus mag hij weg voor de aanschafprijs. Werkelijk niets aan de hand, je hoeft niet op elke speler te verdienen zoals op Milik.

En zeuren over speler makelaars heeft weinig zin, dan kan je werkelijk bijna niemand meer halen want Mendez of Raiola zijn echt niets verschillend hierin. En wat jij ellende bij PSV noemt, dezelfde man was wel verantwoordelijk voor de gloriedagen ervoor, toen PSV nog gewoon Arsenal uitschakelde in de CL.

"Vrijbrief voor de volgende." Volgens mij is dit contractueel makkelijk op te lossen toch? Wie werkt weigert, krijgt geen salaris

Aan het einde van het seizoen telt alleen het kampioenschap. Ajax heeft als topclub al 2 jaar de titel misgegrepen alles moet wijken om Psv haar cyclus te breken.

Ajax moet weer kampioen worden om het laatste jaar Champions League af te dwingen. Gudelje moet toch iets gaan doen aan zijn mentaliteit van zijn eventuele nieuwe club zou ook hier van schrikken.

Ajax is rijk zat dus laat Gudelje maar op de tribune als ze in de winterstop geen 6 miljoen kunnen vangen.

21 november 2016 om 17:23

En dan zijn salaris ook nog even stop zetten wegens werkweigering

21 november 2016 om 18:13

Op de tribune ala bakkali bij psv. Laat contract maar uitzitten en geen wedstrijd, ook niet bij jong ajax of vriendschappelijk, laten spelen. Kijken hoeveel clubs hem nog willen over een tijd.

Het domino effect zal zeker een negatief effect hebben. Steekwoord: doemscenario. Stel dat Tete, Riedewald, Bazoer, El Ghazi en Gudelj weg gaan en je hebt Veltman, Viergever, Schöne in het veld staan. Spelers die weinig tot niets waard zijn. Waar is dan je kapitaal buiten Sanchez, Ziyech en Dolberg?

21 november 2016 om 16:21

En waarom is Veltman niets waard? Omdat jij hem niet zo goed vindt? Hij is al lange tijd basisspeler van Ajax, International, nog redelijk jong, niet betrokken bij rare incidenten, zowel centraal en als back inzetbaar en contract loopt nog 2 jaar (zelfde als Tete).

21 november 2016 om 17:21

Veltman komt internationaal veel te kort! Dat zie je toch hopelijk wel? Het lijkt me een wonder als je er meer dan vijf miljoen voor vangt.

21 november 2016 om 17:33

Hier ben ik het wel met Imponeria eens. Veltman is een leuke speler die kan doorgroeien naar het niveau van subtop Bundesliga of middenmoter Spanje. Maar meer zal het nooit kunnen worden. De tackles van Tete bijvoorbeeld zijn nu al van internationaal hoog niveau. En bij Sanchez zie je ook dat het een topper kan worden. Dat soort spelers wil je hebben. Jongens als Viergever en Veltman zijn nuttig, maar als er gelijkwaardig materiaal te vinden is dat je straks 10 miljoen meer op kan leveren dan horen die de voorkeur te krijgen.

21 november 2016 om 20:14

Lekiam, Imponeria heeft helemaal gelijk hoor! Het is onbegrijpelijk dat Veltman in de basis staat, hij komt al jaren op meerdere fronten tekort. En bovendien is hij aanvallend ook matig, dus waarom Tete niet speelt is mij een raadsel. Volgens mij ja verdedigen, het eerste vereiste voor een back.

21 november 2016 om 16:36

Maar dat vind ik eerlijk gezegd niet een heel sterk punt aangezien je ook veel geld ontvangt voor die jongens. Als je 40 miljoen vangt voor al die gasten bij elkaar (en ik ben het er zeker mee eens dat het kapitaalvernietiging is aangezien een Bazoer in vorm al 40 miljoen zou opleveren) dan kun je daar ook weer nieuwe jongens voor halen. Een jonge buitenspeler, en jonge verdediger, een extra spits enz enz. Dat wordt dan je nieuwe kapitaal. En anders zullen jongens als Cerny, Nouri, De Ligt en VD Beek nog meer kansen krijgen waardoor die weer veel meer waard worden. Het is echt niet dat die gasten die je opnoemt straks gratis de deur uitlopen, dus dat kan nog wel enigszins opgevangen worden. Maar goed, zoals ik al zei, als je iets slimmer had ingekocht of verkocht had je voor elk van die jongens het dubbele kunnen krijgen. Dus het blijft zonde.

Nou, een vrijbrief... Dat valt volgens mij wel mee. Ajax zal de verkoopprijs bepalen en dus zullen ze hem niet voor een habbekrats laten gaan. Ajax bepaalt in deze kwestie.

Hopelijk heeft Ajax hier een les uitgehaald nooitmeer shoppen bij AZ want geen eentje red het bij Ajax ( en in mindere mate PSV want tjsa Maher is eigelijk ook wel een miskoop gebleken) xd

21 november 2016 om 16:32

Kijk iemand die het snapt. Dat heb ik op een eerder discussie ook gezegd en toen werd ik afgebrand. Het maakte niet uit waar de speler vandaan kwam maar hoe hij presteerde. Toen heb ik ook gereageerd alle spelers die Ajax van AZ gehaald heeft de afgelopen 10 jaar hebben te weinig gepresteerd. En Ajax moet daar ook echt niks meer gaan halen.

21 november 2016 om 19:02

Niemand dwingt ze om bij AZ spelers te halen. Misschien moet Ajax meer rekening houden met de andere omstandigheden in Amsterdam. Kijk hoe het eerder met El Hamdaoui en nu met Gudelj loopt op het gebied van karakter/mentaliteit.

Maar ik zou niet zeggen dat iedere speler mislukt is. Kijk nu naar El Hamdaoui, De Zeeuw, Sigthorsson, Viergever en Moisander. Allemaal spelers die toch redelijk wat gespeeld hebben in Ajax 1. Zijn ze dan mislukt?

Onzin, er zijn gewoon veel te veel middenvelders en dat is een groot probleem. Ze hadden Bazoer, Klaassen, Gudelj en Serero kunnen verkopen voor een miljoen of 60 om nog een goede 5-6 spelers over te houden: Schone, Ziyech, Sinkgraven, Nouri, vd Beek en eventueel Riedewald.
Daarnaast hadden ze El Ghazi van de hand kunnen doen aan gezien ze voor de vleugels nu Traore, Younes, Cerny en Clement en dus nog 10 miljoen extra kunnen vangen. Hele slechte planning van de directie.

Ajax doet hem toch miet in de uitverkoop? Ajax zal gewoon een hoge vraagprijs hanteren en lekker stug blijven (althans dat hoop ik maar) en mocht het niet tot een transfer komen lekker contract uit laten dienen bij jong Ajax en zijn carrière om zeep helpen. De enige manier om dit soort praktijken te stoppen van die zaakwaarnemers. Helaas maar nu je verlies pakken maar het is niet anders hier moet je als club hard optreden en meteen in de kiem smoren anders gebeurt dit jaarlijks wel.

Gezien deze handelswijze had ik geen concessies gedaan aan vraagprijs en had ik hem naar tribune verwezen...kans dat hij verkocht word is niet groot en daarna wil geen club hem meer en je geeft een signaal af naar de rest dat dit Niet de manier is om een transfer voor elkaar te krijgen. Ook meteen een signaal naar al die gare zaakwaarnemers want gok dat Gudelje niet geheel zelf op dit idee is gekomen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren