Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik moet mijn plekje weer verdienen en snap dat De Ligt nu aanvoerder is’

Laatste update:

Ajax draait in de afgelopen maanden op volle toeren en de Amsterdammers verzekerden zich onlangs van overwintering in de Champions League, terwijl de achterstand op koploper PSV is teruggebracht tot twee punten. Joël Veltman, afgelopen seizoenen basisspeler in de Johan Cruijff ArenA, speelt in de huidige voetbaljaargang echter vanwege een zware knieblessure geen rol van betekenis en maakt de duels van zijn ploeg vanaf de zijlijn mee. De verdediger hoopt dat hier in de tweede seizoenshelft verandering in gaat komen.

“In mentaal opzicht was het moment van deze blessure dubbel zwaar. Ik zat in een moeilijke fase. Had al een paar keer op de bank gezeten, dat was me nog nooit gebeurd. Het was sowieso voor heel Ajax een dramatisch jaar, waarin Appie zo keihard werd getroffen door het noodlot”, blikt hij in gesprek met Het Parool terug op de kniekwetsuur die hij in april opliep tijdens een wedstrijd tegen VVV-Venlo.

“Je zou zo'n blessure dan kunnen relativeren, maar daar is geen plek voor in topsport. Het streven is het beste uit jezelf te halen. Een carrière duurt een jaar of twaalf, veertien als je geluk hebt. Daar wil je geen twee jaar van missen”, vervolgt Veltman zijn verhaal. De verdediger speelde de afgelopen seizoenen als rechtsback, terwijl hij in de jaren ervoor vaak centraal in de defensie werd geposteerd.

Noussair Mazraoui nam zijn plek op de flanken echter over en het centrum met Matthijs de Ligt en Daley Blind staat momenteel als een huis. Veltman beseft dan ook dat hij weer achteraan moet sluiten in de rij: “Ik was aanvoerder van de ploeg en liep tijdens de training altijd voorop. Nu ergens in het midden. Ik moet mijn plekje weer verdienen. Matthijs de Ligt draagt nu de aanvoerdersband en dat snap ik. Ik wil weer een wedstrijd voetballen. Hopelijk kan dat in januari, tijdens het trainingskamp in Florida.”

Denk jij dat Joël Veltman in de toekomst zijn basisplaats weer zal heroveren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 december 2018 om 10:08

Veltman kan op zoek gaan naar een nieuwe club.. bedankt voor bewezen diensten, nooit heb je als pispaal lopen klagen als het tegenzat. Een echte voorbeeldprof. Duidelijk is wel dat hij niet het gewenste ajax niveau heeft, laten we eerlijk zijn.. mazrauoi is een verademing tov veltman, veel sneller, beweeglijker en zekerder aan de bal.. spelers kunnen mazraoui inspelen en doorbewegen of andersom.. veltman haalt nooit de achterlijn en erg zwak in de combinatie. We kunnen ook wel stellen dat mazraoui niet onder doet in verdedigend opzicht als je kijkt naar het aantal tegengoals en helemaal als we de laatste wedstrijd tegen bayern munchen in ogenschouw nemen, daar viel het op dat hij ook verdedigend grote stappen maakt en een moderne back is. Die jongen wordt alleen maar beter daar waar veltman al jaren niet ontwikkelt. Dan kan je zeggen veltman is geen back.. maar voor het centrum vind ik hem fysiek te zwak en ook te klein. De veltmannetjes zijn nooit uit zn spel verdwenen. Joel bedankt, het ga je goed

21 december 2018 om 10:50

Zet je hem wel heel snel weg als matige voetballer hoor. Laten we niet vergeten dat hij in het succesvolle Europa League seizoen tot de beste spelers behoorde hoor. In de finale vond ik hem zelfs de beste speler aan de kant van Ajax.

21 december 2018 om 11:05

Mocht hij niet als basisspeler aangehouden worden, dan is het nog altijd de ideale 12/13e man. Zeurt nooit, werkt hard en kan op rechtsback en centraal spelen. Echte Ajacieden moet je juist koesteren, niet bij het grof vuil zetten wanneer het even wat minder gaat.

21 december 2018 om 11:06

Inderdaad, er wordt vaak denigrerend over Veltman gesproken, maar hij heeft ook genoeg goede potjes afgewerkt. Hij is zeker nog een klasse beter dan Kristensen en 2 klassen beter dan Orejuela.

21 december 2018 om 11:25

Wauw....drinkt veel fanta zie ik. Veltman heeft altijd voor paniek en wanorde gezorgd en laten we niet vergeten voor talloze uit schakelingen in de voorrondes. Staan nog op me netvlies. Verkeerd dekken geen kopduel winnen etc etc Dat Ajax de finale haalde was omdat Bos op Kenny moest terugvallen elke wedstrijd in de EL. Omdat Veltman het niveau niet aan kon. Slechtste aanvoerder aller tijden. Laat me niet lachen. Hou toch op man. Veltman is de middelmaat en hoort niet bij Ajax. Mazoauri heeft in het half jaartje meer gepresteerd dan Veltman ooit en met name in de Europese wedstijden. CL kan Veltman niet aan. Zwakke schakel is hij en dat hebben we allemaal gezien.lekker bij Vitesse of Heerenveen gaan voetballen en anders in de Championship 2de niveau Engeland. Werkelijk geen subtopper wilt deze man halenin Europa. Daarom speelt hij nog bij Ajax. De Ligt is op zijn 18de al beter dan Veltman ooit was en Mazaouiri is ook al beter dan Veltman begin van zijn carriere. Vooral aanvallend.

21 december 2018 om 11:26

Verdedigend vind ik Veltman de beste rechtsback van de Eredivisie. Hij kan erg goed zijn directe man uitschakelen. Het nadeel van Veltman is dat hij in aanvallend opzicht weinig toevoegd. Bij Ajax toch wel heel erg belangrijk. Hij zal daarom geen basisplek meer veroveren.

21 december 2018 om 11:55

Ik heb Veltman wel een keer vreselijk verongelijkt op de TV gezien, toen niet hij naar Fosu-Mensah rechtsback was tegen Frankrijk.

Afgezien van bij een behoorlijke blessure zie ik niet hoe Veltman weer terug kan komen in het elftal. Een trainer wisselt meestal ook niet even van zijn verdedigers tijdens de wedstrijd.

21 december 2018 om 15:58

Het lijkt hier niet zo'n populaire mening maar ik denk dat we heel blij met Veltman mogen zijn. Mazraoui is leuk en valt door belangrijke doelpunten nogal eens positief op, maar hij is vooral door gebrek aan concurrentie een onomstreden basiskracht.

Veltman kan die concurrentie brengen is multi-inzetbaar en aanvulling binnen je beste 15 man. Een gezond roulatiesysteem kan Ajax in een seizoen als dit jaar prima gebruiken.

Het gaat ontzettend moeilijk worden voor hem om terug in de basis te komen. Mazraoui doet het momenteel uitstekend en Kristensen is de tweede man. Tel daarbij op dat Ajax nog steeds Magallan probeert binnen te halen. Als Veltman terug in de basis wilt komen moet hij eerst deze drie (waarschijnlijk) inhalen.....

21 december 2018 om 10:24

Kristensen is absoluut niet vaste 2e man. Vind hem simpelweg verre van goed genoeg. Snap niet dat Ajax miljoenen voor hem heeft betaald. Het zegt ook niet niks dat hij de plek van Veltman niet heeft overgenomen maar een middenvelder. We zullen zien of Veltman terug kan komen en het Mazaroui moeilijk kan maken, maar die doet het prima so far.

22 december 2018 om 01:04

Vind veltman toch wel een klasse beter dan Kristensen. Toch zal veltman wat mij betreft tweede man achter mazraoui moeten spelen. Mazraoui vind ik namelijk ook aanvallend nog heel.veel brengen.

We missen Veltman op het moment gewoon niet.
Noussair doet het gewoon meer dan prima en staat ook verdedigend steeds beter.
Aanvoerdersband zal, zo lang De Ligt bij Ajax zit, niet meer om zijn arm te vinden zijn.

Daarnaast is Joel wel een echte Ajacied, geeft alles, maar op het moment komt hij gewoon niet bij de beste 11.

21 december 2018 om 10:05

Nou ik hoop dat Veltman weer gewoon back wordt. Mazraoui is echt drama als rechtsback. Het liefst zie ik Ajax gewoon Tete weer terughalen maar dat zal wel niet gebeuren helaas. Dan maar Veltman want Mazraoui is echt de zwakste schakel van dit Ajax.

21 december 2018 om 10:12

Nou...verdedigend is Mazraoui zeker niet de sterktse maar aanvallend maakt hij een hoop goed. Hij heeft een uitstekende voorzet. Kan zelfs een mannetje passeren en scoort ook makkelijk. Dat het verdedigend niet zo opvalt dat hij zwakker is komt ook door de Ligt. Die vangt een hoop op. Als die weg gaat dan kon mazraouis zwakke verdedigende skills wel is naar boven komen.

21 december 2018 om 10:13

Veltman is van niveau Heerenveen / AZ / Utrecht... Kritensen is het ook niet, Mazraoui doet het nog het beste. Als ajax niet zelf 1 kan opleiden, moeten ze een voltreffen als Tagliafico zien te krijgen (maar dan op rechts). Verder is de selectie prima in balans als die CV nog komt.

21 december 2018 om 10:14

gelukkig ben jij geen trainer van Ajax als jij vind dat Mazraoui de zwakste schakel is dan hebt je er of heel weinig verstand of je zit met je rug naar het veld toe , wat een domme reactie ik heb Kristensen gezien tegen Roda we zullen zeggen dat je daar vrolijk van wordt niet een een behoorlijke voorzet heeft de ze man Veltman komt in dit team niet meer in aanmerking want die is gewoon voorbijgestreefd door bijna iedereen en heeft ook niet het niveau dat Ajax na wil streven .

21 december 2018 om 10:19

Door je groene expertise-balk ben ik geneigd je serieus te nemen. Maar ik heb het vermoeden dat je een grap maakt. Desalniettemin ga ik er even serieus op in.

Mazraoui is de man die Ajax zeker 4 punten bezorgde in de CL groepsfase. Debuteerde en geweldig meedraait in de ploeg. Technisch sterk, tactisch steeds beter en in staat om 'hoog' te staan. Essentieel in het system van Ten Hag. Veltman gaat met het drukke programma zeker en vast minuten krijgen. Misschien bij een schorsing of blessure in het centrum of op de backpositie.
Tete is, met alle respect, een tactisch onbenul. Die is 90 minuten lang bezig zijn eigen positioneringsfouten te herstellen. Toegegeven, dat lukt hem vaak met zijn snelheid en slidings, maar man wat een onrust bring je in je team met die jongen.

21 december 2018 om 14:42

Ik denk dat we Veltman juist wel missen want op de backposities is het maar matig bezet, zeker op RB. Daarnaast kan hij ook prima als centrale verdediger fungeren dus is hij op meerdere posities inzetbaar. Hij mag gaan vechten voor zijn basisplaats en daar wordt een Mazraoui alleen maar beter door. Met wie wilde je gaan spelen als Mazraoui geblesseerd is? Met Kristensen?

21 december 2018 om 16:31

Zet er nog liever vd Beek neer dan Veltman die al (8?) maanden niet gevoetbalt heeft.

Ik ben geen fan van Veltman wbt Oranje, en toch zou ik hem door Heerenveen de rest van het seizoen graag gehuurd zien worden. Komend half jaar kan Veltman weer op wedstrijd niveau komen. Voor Heerenveen kan hij met zijn ervaring en mentaliteit een directe kwaliteitsimpuls zijn in de verdediging en voor het gehele team.

21 december 2018 om 10:23

Zie hem graag in het centrum met Pierie. Dat zou die jongen ook een beetje helpen.

21 december 2018 om 11:41

Ik dacht dat Hoegh een goede verdediger was. Heb ik het mis?

21 december 2018 om 16:53

Ik vind hoegh ook goed. Je merkt het echt heel erg als hij niet speelt. Ik heb ook liever dat (in het geval dat Veltman ooit zou komen) hij rechtsback zou spelen. Op dit moment hebben we floranus en die kan niet verdedigen maar ook aanvallend is hij zwak. Hij kan alleen gebruiken maken van z'n snelheid en dat is niet echt nodig bij Heerenveen

Ajax moet deze jongen zo snel mogelijk proberen te slijten. Op rechtsback gaat hij zich niet in de basis spelen, Mazraoui doet het gewoon naar behoren. Centraal met Blind & de Ligt zie ik ook geen kansen. Een bedrag tussen de 3 - 5 miljoen moet er wel voor zijn te vangen.

21 december 2018 om 10:17

Je hebt ook B-spelers nodig hè. Hij zou van mij volgend jaar prima De Ligt kunnen opvolgen, hij is een CB en geen RB. Daar maakte hij zelfs indruk in Oranje een aantal jaren geleden.

21 december 2018 om 10:44

Ik zou hem graag als wisselspeler zien. Beter dan Kristensen en Schuurs op het moment.

Snel weer rechtsback zetten. Nog altijd de beste rechtsback van Ajax. En kijken of je zijn contract nog wat kunt verlengen, een echte Ajacied. Zou schitterend zijn als hij zijn hele carriere bij Ajax kan spelen.

Met alle respect Joël maar ook zonder blessure had je niet meer in de basis gestaan.
Het is niet voor niets dat Ajax in jouw laatste jaar 2 rechtsbacks gekocht heeft en een jeugdspeler/middenvelder uitprobeerde op jouw plek.
Je was jaren lang de zwakste schakel en Ajax onwaardig.
Ik gun je het allerbeste in je carrière, bedankt voor de bewezen diensten.
Het ga je goed.

21 december 2018 om 10:42

Zonder blessure had hij er in gestaan ipv Mazraoui. 100%.

21 december 2018 om 10:48

Dat ze ik, Veltman is ook helemaal geen rechtsback. Veltman is een centrum verdediger. Hij zou idd als rechtsback misschien niet meer in de basis hebben gestaan, al wordt een nu ook wel een béétje overdreven gedaan over Mazraoui. Veltman heeft misschien de fout gemaakt door te lang te accepteren dat hij rechtsback moest spelen, maar de technische staf van Ajax had dat zelf ook in moeten zien. Ajax had hem moeten laten concurreren voor een plek in het centrum van de verdediging. Indien had verloren, had Ajax hem een mooie transfer naar een hele aardige club moeten gunnen. Waarschijnlijk had hij dan ook deze ernstige blessure gehad, die denk ik toch in z'n bewijsdrang is opgelopen. Dus hij had zelf wat brutaler moeten zijn én Ajax had hier wat beter mee om moeten gaan. Iemand die door Van Gaal wordt mee genomen naar het WK zal toch heus kunnen voetballen.

21 december 2018 om 10:54

Orejuela werd als jonge backup gehaald voor Veltman, maar bleek niet goed genoeg om op de bank plaats te nemen en i.p.v. Orejuela werd Kristensen als tweede man achter Veltman gehaald. Beide voor de breedte c.q. toekomst dus.

Nadat Veltman door Seuntjes van VVV vakkundig bruut uit de wedstrijd werd geschoffeld en daardoor landurig geblesseerd raakte, toen pas kwam de van nature middenvelder Mazraoui serieus in beeld als rechtsback. Dat was helemaal niet gepland.

Zonder die zware blessure had Veltman het seizoen gewoon als vaste rechtsback voltooid en was hij daarna een avontuur in het buitenland aangegaan. Dat was het scenario hoe het gepland was. Je verhaal klop weinig.

Veltman ook nog twee jaar lang de zwakste schakel noemen, hij kon als verdediger juist in vele opzichten de beste defensieve cijfers en stats overleggen van de hele Eredivisie. De meeste interventies bijvoorbeeld.

Veltman had zijn naam vooral tegen, maar is gewoon een hele goede verdediger, bij wie elk klein foutje ten oprechte vaak uitvergroot werd.

22 december 2018 om 00:04

Zwak verhaal, buitenspel. Je kan beter.

Veltman is gewoon niet goed genoeg en had te veel overtredingen en gemenigheidjes nodig om zich staande te houden. Als pers en supporters zien dat het niet goed genoeg is, is het misschien niet goed genoeg. Ook eerder verkaste hij niet, terwijl het wel leek dat hij er voor open stond.
Orejuela en Kristensen zijn inderdaad (nog) niet goed genoeg, maar Mazraoui doet het gewoon verrassend goed.

Je loyaliteit naar Veltman is bewonderenswaardig, maar misplaatst. Zwakke rechtsback en buitengewoon onsympathiek (was dat 'grapje' van hem niet tegen Sparta... bah walgelijk mannetje)

22 december 2018 om 01:34

Meningen verschillen, dat kan (en mag). Mijn mening over Veltman is gewoon gemeend en lijkt me daarom ook onmogelijk misplaatst te kunnen zijn.

Ik ben een Mazraoui-fan, al toen hij bij Jong speelde en vind ook niet dat Veltman zijn plaats moet overnemen. Maar als backup tot het einde van het seizoen zie ik ‘m liever dan Kristensen.

Jij mag Veltman ook zeker niet goed vinden, ik vind hem persoonlijk een prima, degelijke rechtsback en teamspeler. Hard als het nodig is en niet te beroerd om in te grijpen en een kaart te pakken als anderen verzaken. Bij een Italiaanse verdediger vindt men dat prachtig, bij Veltman is het een vermeende handicap.

Dit alles is niet op basis van loyaliteit trouwens, maar op basis van mijn persoonlijke mening.

Zoals ik al schreef kan Veltman ook prima stats overleggen als verdediger. Sla ze er maar eens op na. Ik ken daarnaast ook genoeg Ajacieden, die hem net zo waarderen als verdediger. Hij heeft misschien wat norse uitstraling, maar als persoon is hij zeker niet onsympathiek.

Uiteraard had hij die domme actie tegen Sparta achterwege moeten laten, dat beseft hij zelf ook wel denk ik. Iedereen heeft zo zijn zonden in het leven begaan. Maar moet dat je het hele leven blijven achtervolgen? Er zijn ergere dingen in de wereld toch?

Hij had weliswaar een verkeerd soort arrogante houding over zich, maar feit is natuurlijk ook gewoon dat hij lange tijd is 'misbruikt' op een verkeerde positie. Die jongen is centrale verdediger, rechtsachter kan hij gewoon niet, althans niet in de top. Ajax had hem specifiek voor een positie in het centrum van de verdediging moeten laten knokken en hem, indien hij die strijd inderdaad had verloren, een mooie transfer moeten gunnen. Van Gaal nam hem mee naar t WK in Brazilië, dat zal toch ook niet voor niets zijn geweest. Maar door hem steevast op een positie neer te zetten waar hij gewoon voor de top niet goed genoeg voor is, dat heeft zijn ontwikkeling geen goed gedaan. Dat kun je voor een deel hem zelf verwijten, maar ik vind dat de technische mensen bij Ajax daar ook wel iets beter mee om hadden moeten gaan.
Overigens moeten we ook niet overdrijven over zijn opvolger Mazraoui. Die heeft het niet slecht gedaan, maar hij wordt momenteel wat overdreven omhoog gepraat en geschreven. Er mankeert zo links en rechts nog wel wat aan zijn spel hoor.

21 december 2018 om 12:06

Soort arrogante houding? Ik mag hopen dat het niet over Veltman hebt? In dien wel heb je echt de ballen verstand van de persoon veltman

Het niveau van Veltman in vergelijking met het niveau van Ajax nu is exemplarisch voor de gigantische sprong voorwaarts die ze hebben gemaakt. Veltman is een typische 13 in een dozijn speler waar je geen hol aan hebt buiten de landgrenzen.

Daar komt-ie niet zo ver met die geweldige winnaarsmentaliteit van hem.

Kristensen half jaar verhuren. Veltman als tweede RB en dan Orejuela als derde optie mocht er iemand uitvallen.

21 december 2018 om 11:08

Orejuala mag van mij gewoon verkocht worden. Dat gaat het gewoon niet worden. Kristensen is als backup oke, maar ik zie daar inderdaad ook liever Veltman. Sterker nog, in sommigen wedstrijden zie ik ook veel liever Veltman spelen in plaats van Mazraoui.

21 december 2018 om 12:01

Ik ben niet zo van het snel verkopen van pas aangetrokken spelers, maar die Orejuela en Kristensen zijn toch wel heel beperkt. Beide zsm verkopen. Veltman als backup en Mazraoui het vertrouwen geven.

Ik zie zeker nog wel een rol voor Veltman. Vooral in de Europese wedstrijden onder Bosz was hij steeds erg goed (in de finale tegen Man Utd zelfs de beste ajacied) en vind hem centraal sterker dan Wober bijvoorbeeld. Dus als Blind de plek van Schone overneemt, zie ik Veltman zeker nog wel zn wedstrijdjes spelen

Ik kijk uit naar zijn terugkomst. Veltman kan nog van pas komen dit seizoen. Er zijn wedstrijden waarin ik liever Veltman heb staan dan Mazraoui. Daarnaast is het ook fijn om een ervaren jongen als Veltman op de bank te hebben. Ik denk dat hij volgend jaar ook nog bij Ajax zal voetballen om zich zo in de picture te spelen. Met het verwachte vertrek van De Ligt en tel daarbij op dat Blind wellicht op het middenveld speelt volgend seizoen, is het fijn om te weten dat we nog altijd Veltman hebben.

Ik vind de reacties over Veltman wel erg overdreven negatief. Ik verwacht dat Ajax hem dit seizoen nog goed kan gebruiken. Mazoauri kan zomaar nog een terugval krijgen omdat hij nog zo jong is. Dan zie ik toch graag Veltman op zijn plek komen. Voor een Veltman moet het ook wel lekker zijn om in het huidige elftal te komen. Waar hij eerst door zijn leeftijd een van de dragers van het elftal moest zijn komt hij nu in het veld met een blind, tadic, doorontwikkelde de ligt. Dat is misschien wel een grote last die van hem afvalt waardoor hij zich meer met zijn eigen taken kan bezighouden. Daarnaast kan Veltman ook nog altijd centraal. Als hij niet gaat klagen een ideale 12-13e man.

Hij moet lekker vertrekken. Er valt totaal geen eer meer te behalen voor hem. Sinds Mazraoui sterke wedstrijden speelt, hoor je steeds meer negatieve reacties van de Ajax-fans. Verder zou ik, als ik hem was, mezelf focussen op de centrale positie in de verdediging. Ik vind hem weinig tot niks toevoegen op de rechter vleugel. Een club als Sevilla zou wel bij hem passen, of misschien Sporting met Keizer

Als er straks tegen Real gespeeld moet worden heb ik liever Veltman daar staan ipv. Mazraoui

Alleen maar respect voor Veltman. Momenteel staat er een ijzersterke selectie. Maar hij heeft nooit geklaagd en is uiteraard nog steeds twee klassen beter dan Kristensen. Gewoon als 12e 13e man het seizoen afmaken en daarna op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren