Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kon niet werken met Ronald Koeman, hij was respectloos naar mij toe’

Laatste update:

Miralem Pjanic denkt dat Barcelona-voorzitter Joan Laporta de goede keuze heeft gemaakt door Ronald Koeman de laan uit te sturen en Xavi aan te stellen, zo vertelt hij in een interview met La Gazzetta dello Sport. De middenvelder, die door de Catalanen verhuurd is aan Besiktas, betuigt Koeman van een gebrek aan respect in zijn tijd bij Barcelona en prijst opvolger Xavi.

Pjanic kwam in de zomer van 2020 bij Barcelona terecht na een ruildeal met Juventus die Arthur de omgekeerde weg op stuurde. Het lukte hem echter nooit om te aarden in Barcelona. De Bosniër lijkt wel te weten wat daar de reden voor was: “Ik kon niet werken met Koeman, hij was respectloos naar mij toe. Ik denk dat Laporta echt een geweldige beslissing heeft genomen door Xavi in dienst te nemen. Nu is de groep sterk en verenigd en weet iedereen wat hun taak is.” Het is niet de eerste keer dat Pjanic zich negatief uitspreekt over Koeman, daar hij eerder liet optekenen dat Barcelona 'een duidelijke leider miste' en dat hij nooit een fatsoenlijk gesprek met de Nederlandse trainer voerde.

Onder Koeman speelde Pjanic vorig seizoen nog dertig officiële wedstrijden, waarvan dertien als basisspeler. Door het conflict met Koeman moest Pjanic afgelopen zomer op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij wilde graag terug naar zijn oude club Juventus, maar die overgang ging niet door. “Er was een aantal keer contact met Juventus, maar uiteindelijk ging het om financiële redenen niet door. Het ging mij persoonlijk niet om het geld. Ik wil graag belangrijk zijn in een project en de Scudetto winnen. Ik heb honger, ervaring, bijna 700 wedstrijden gespeeld in mijn carrière. Ik kan op grote doelen mikken, niet?"

"Daarnaast heb ik eerder geweldig samengewerkt met Allegri, ik respecteer hem als coach en nog meer als man. Het zou gek voelen voor mij om hem te bekritiseren. Ik denk dat hij de juiste persoon is voor Juventus en de resultaten laten zien dat hij het goed doet", gaat Pjanic verder. Uiteindelijk maakte de middenvelder op huurbasis de overstap naar Besiktas, voor wie hij tot dusver 22 officiële wedstrijden speelde. De 31-jarige middenvelder bezet met zijn club de achtste positie op de ranglijst in de Süper Lig.

De voormalig speler van AS Roma en Juventus mist Italië nog altijd, ondanks dat Pjanic gelukkig is in Istanbul. “Istanbul is zo mooi, behalve het verkeer. Maar ik ben Italië niet uit het oog verloren, het is mijn tweede thuis. Ik mis het en eerlijk gezegd zou ik graag terugkeren. De uitschakeling op van Italië voor het WK-ticket tegen Noord-Macedonië raakte me alsof ik een Italiaan ben.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zeker terecht dat koeman weg ging, zeker respectloos geweest ook naar spelers toe. Maar dat weten we wel, laat die man nu maar lekker rusten. Dat hij niet de juiste trainer en een hoop dingen fout deed, dat weten we nu wel weer.

31 maart 2022 om 19:00

Ik weet dat helemaal niet. Ik weet allen dat deze speler het als een statement dropt, en er verder geen enkele uitleg bij geven. Ik ben altijd een beetje achterdochtig als mensen dat doen. Je kan wel van alles roepen, maar kom met voorbeelden. Er zijn ook zat mensen die op allerlei manieren respect willen maar als je dan vraagt wat er mis ging, dan hoor je alleen maar rare verhalen.

De president was in elk geval openlijk niet respectvol tegen Koeman, en Koeman bleef toen stil. Dat vond ik knap, zeker voor iemand die best graag in de aandacht staat. Ik zou dan weleens willen horen wat hij onderling deed, buiten de camera's om. Zou natuurlijk best kunnen dat hij spelers verkeerd behandeld heeft. Maar bij oranje hebben we dat na zijn bondscoachschap volgens mij nooit gehoord. En ook bij eerdere clubs kan ik me het niet herinneren.

31 maart 2022 om 20:03

Koeman was stil? Oh mijn god was lees ik hier zeg. Al die docu’s waar hij alle privégesprekken met Laporta lekt is stil zijn? Om de 2 weken een interview met de Nederlandse media om gal te spuwen op Laporta is stil zijn?

31 maart 2022 om 20:13

dat doet Laporta ook bij Koeman toch? Elke week roepen dat ze hem steunen en tegelijk alles op de kniphouden, Koeman instrueren om dure spelers de deur te wijzen en daarna elke week of om de 2 weken roepen dat je Koeman eruit wilt werken en liever iemand als Xavi ziet komen? En dan raar opkijken als die man zijn oprot premie opeist en dat hij gewoon ongemotiveerd is de laatste maanden. nou, weird he....

Dat koeman niet de meeste juiste trainer is geweest voor Barcelona is wel duidelijk, de manier van werken was een conflict, dat zeker waar.

Maar ze hebben bij barca ook wel de knip op de portemonee gehouden terwijl Xavi aankopen kan doen van 50 mil, en de ene sterspeler na de andere wordt benaderd door Barcelona alsof er geen schuld meer over is.

Of dacht jij dat het Koeman was die al die spelers de deur wees? Die man heeft gewoon de boodschap gebracht en krijgt gewoon de schuld maar volgens mij is het gewoon het bestuur zelf die de meeste spelers met vuil heeft behandeld en de deur heeft gewezen. Gewoon kinderachtig om dan nu te roepen dat het allemaal koeman is.

31 maart 2022 om 20:28

Laporta was inderdaad ook niet goed bezig in de media, maar om te doen dat Laporta alles riep en Koeman stil was is gewoon pure onzin. Laporta heeft ook helemaal nergens gezegd dat hij het liefst Koeman eruit wou werken en liever een type Xavi ziet komen. Integendeel, Laporta verdedigde Koeman altijd in de media. En het is vrij logisch dat de knip op de portemonnee werd gehouden destijds. Er was financieel gewoon minder mogelijk omdat de nieuwe lening van Goldman Sachs nog niet helemaal klaar was. Laporta heeft wel gewoon het team proberen te versterken onder Koeman. Koeman wou heel graag Sterling hebben, Barça heeft toen meerdere meetings gehad met zijn zaakwaarnemer en Man City. Maar Toen Xavi kwam wou hij liever Ferran Torres in plaats van Sterling.

31 maart 2022 om 20:51

@Is Uahshsh

Koeman was stil toen hij in dienst was van Barcelona, toen de voorzitter openlijk aan zijn stoelpoten zat te zagen en hem vervolgens liet bungelen. Ja, toen was hij dus stil, in tegenstelling tot Laporte.

Die docu's zijn van ruim nadat hij ontslagen was. Dat is een zeer wezenlijk verschil. Ik ben geen fan van Koeman maar toen hij in dienst was van Barca heeft hij zich veel netter gedragen dan de voorzitter.

31 maart 2022 om 21:00

Wat lul je nou? De eerste 2 seizoenen van zijn docu waren toen hij in dienst was van Barça. En toen hij in dienst was was hij ook degene die elke 2 weken interviews gaf aan de Nederlandse media om gal te spuwen op Laporta.

31 maart 2022 om 21:05

@Is 28

Ïk citeer: "laporta besloot in oktober van 2021 om Koeman op straat te zetten. "op een gegeven moment zag ik dat het de verkeerde kant op ging, het ging niet goed met ons. Sinds de presidentsverkiezingen voerden we gesprekken met Xavi, waarna ik hem vroeg of hij klaar was voor deze job."

Sinds de verkiezingen dus al. Zaag zaag. Wat heeft Koeman in die tijd gezegd voor zijn ontslag, wat niet oke zou zijn? Hij had alle recht gehad om te zeggen dat de voorzitter zijn positie onmogelijk zat te maken. Maar ik heb er niks van gezien of gehoord.

31 maart 2022 om 21:08

Die drie delen zijn toch pas in februari uitgekomen?? Daar gaat het om.

En die interviews, kan oprecht zijn dat ik daar wat gemist heb, dat meen ik oprecht. Maar geef me een citaat dan, ik heb toen niks vreemds gehoord.

31 maart 2022 om 21:12

Koeman heeft het het 1e seizoen aardig gedaan, daarna begon Laporta openlijk aan Koeman zijn poten te zagen. Als president van een club ben je dan in mijn ogen echt respectloos, toon dan ballen en ontsla hem, maar dat deed die niet. Ik snap Koeman wel daarin. Laporta heeft een hele grote mond, maar geen ballen.

31 maart 2022 om 21:23

De eerste 2 seizoenen waren uitgekomen toen hij nog trainer was. Dat bedoelde ik.

31 maart 2022 om 19:14

Vertel dan eens waarom het terecht was dat Koeman wegging en in welk opzicht hij respectloos naar spelers was? Leuk hoor zo'n statement, maar ik mis continue toelichting in de reacties hier.

31 maart 2022 om 20:52

Precies waar ik ook om vroeg, en ik heb ook geen reactie gehad op dat punt. Wordt "handig" ontweken.

31 maart 2022 om 23:44

Handig ontweken ja, gaat inmiddels een stuk beter met Barcelona. Zal vast niet aan koeman gelegen hebben, kom trouwens niet aan met dat geneuzel van hij kreeg niks. Barcelona kon zelfs niet eens van de kleintjes winnen met koeman, gewoon een bagger trainer.

1 april 2022 om 10:46

Er is in de winter voor tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in de selectie. Koeman werd gewoon derde met Barca en won de beker. Prestaties zullen dit jaar echt niet beter zijn.

31 maart 2022 om 21:15

Volgens mij wordt hij 's avonds gillend wakker als hij aan Koeman denkt. Sommige mensen hebben angst voor spinnen of clowns, hij voor rossige, zware oer Hollandse mannen die goede trainers zijn en topspelers waren.

Heeft Pjanic dit al niet 3000 keer eerder aangegeven? Die heeft dagelijks nachtmerries over Koeman volgens mij

31 maart 2022 om 19:35

Echt he, bijzonder hoeveel wrok sommige spelers voelen als de trainer ze niet ziet staan. Di Maria zie ik ook nog steeds regelmatig uithalen naar Van Gaal. Pjanic heeft waarschijnlijk liever de Xavi behandeling: constant te horen krijgen van de trainer hoe goed en belangrijk je bent, maar als er beteren zijn kan je direct opdonderen.

31 maart 2022 om 19:47

Pjanic wordt gillend wakker als hij aan Koeman denkt dikke trauma opgelopen.

1 april 2022 om 13:48

Een beetje zoals Japie gillend wakker wordt door het ontslag van Koeman

31 maart 2022 om 19:56

Achja jullie staan ook te springen om uit te halen naar laporta als koeman weer eens voor de 10de keer uithuilt op tv over hoe hij is behandeld dus laat pjanic dat dan ook doen.

31 maart 2022 om 20:09

Diep respect voor jou meen ik oprecht.

31 maart 2022 om 20:31

Dankjewel

31 maart 2022 om 21:41

@msn10 - Nogal ernstig om hier een compliment voor te geven. Pure subjectiviteit van een supporter die leest wat 'ie graag wil lezen. Die hele situatie rond Laporta en Koeman is geen compliment waard. Ja, hooguit de feitelijke opsomming en de conclusie dat beide heren als kleine kinderen bezig waren/zijn. Dit is dan ook 1 van de weinige keren dat ik een bewezen lid op zo'n subjectieve manier een compliment zie geven.

31 maart 2022 om 21:41

Of... Hear me out, iedereen stopt met kinderachtig doen ipv naar de ander te wijzen als excuus om het zelf te blijven volhouden? Gewoon een suggestie

Welke smeltende ijslolly geeft zoiets nou een groen randje jongens?

31 maart 2022 om 22:24

Dat uithuilen in de media is te sneu voor woorden. Complimenten over opmerkingen erover minstens net zo sneu.

1 april 2022 om 10:38

Dan heb je het zwaar mis …. Bij elke artikel over Barcelona worden ze door zoveel de grond ingeboord en dan heb ik het over de meeste die dingen roepen die niet kloppen. Dus als een Real fan dan zo reageert vind ik mooi ja. Als je denkt dat je mij kent door te zeggen je wilt alleen lezen wat je graag wilt dan zit je echt zwaar bij de verkeerde adres. Hoevaak spreek ik bijvoorbeeld Barcelona fans tegen als het om Madrid gaat maar ja dat ik me hier nog in meng moet ik ook niet doen Ciao.

2 april 2022 om 04:46

Aldus Sirius, met de meeste open deuren ooit gezien in een comment.

31 maart 2022 om 19:59

Dit is een goed moment om ff na te trappen barca draait en koeman komt laatste tijd niet al te goed over op tv ook met zijn documentaire. Maar aan de andere kant heeft hij ook gewoon een punt meerdere spelers hebben aan gegeven dat wanneer je niet in koeman ze hoofd past dat hij je volledig links laat liggen en geen enkele kans bied om terug te komen, opzich kan dat met jonge spelers die net komen kijken of spelers zonder status maar met spelers die een bepaalde status hebben kan je dat niet zomaar doen en helemaal als je ze volledig aan de kant zet en ook geen enkele kans meer geeft om terug te komen.

31 maart 2022 om 20:12

Dus wat Xavi met Lenglet en Umtiti doet vind je ook niet kunnen?

31 maart 2022 om 21:16

Dat maakt niet uit, want het gaat nu goed hem. Xavi is nu een soort god die niks fout kan doen. Xavi doet het ook gewoon top, dat mag ook gezegd worden. Hoe Laporta en Barca met Koeman is omgegaan is natuurlijk allesbehalve netjes, heeft een grote plek in de geschiedenis van Barca. Toen Laporta werd aangesteld was het al gedaan met Koeman natuurlijk.

31 maart 2022 om 21:54

Wat doet Xavi met Umtiti en Lenglet dan? Umtiti is nooit fit en Lenglet haalt zijn niveau bijna nooit. Pjanic speelde ook nooit goed maar blijkbaar is Koeman niet respectvol geweest. Dat is wat anders dan iemand niet laten spelen vanwege zijn niveau.

31 maart 2022 om 23:33

@barcalover123 Lees even het einde van de eerste reactie van @Intermilan70 en dan snap je waarom ik de vergelijking maakte. Dat Xavi Umtiti en Lenglet niet opstelt kan in prima begrijpen

31 maart 2022 om 22:49

Denk vooral dat Pjanic nachtmerries heeft over hoe erg hij is afgegleden, maar daar niet aan wil toegeven en dus een zondebok zoekt. Deze jongen is elke vorm van zelfreflectie vreemd, treurige interviews telkens.

2 april 2022 om 04:52

Gelukkig speelt Pjanic nu ook de sterren van de hemel bij Besiktas 😂

Waarom word hier nog aandacht aangeschonken, elke keer dit terugkerende gezeik heeft totaal geen toevoeging op voetbal nieuws, het is namelijk al 5x verteld en de strekking blijft hetzelfde.

31 maart 2022 om 19:01

is ie ook al eens meer op details in gegaan? Ik lees het voor het eerst en vindt het alleen maar een algemeen statement zonder enige uitleg of onderbouwing.

Het wordt een beetje sneu met die Pjanic. De coach zag het niet in hem zitten en vond dat er betere alternatieven waren. Daar had Koeman helemaal gelijk in! Dat Koeman het niet goed gedaan heeft klopt wel, maar daar zijn wel aanwijsbare redenen voor. Dat zijn contact met de spelers zo slecht is verbaast me niet. Hij wordt vaker neergezet als vrij harde man die alles zelf wil beslissen. Een trotse man als Pjanic kan daar niet mee omgaan.

Als ik nu het niveau van Pjanic zie heeft Koeman overigens helemaal gelijk dat hij hem niet nodig had. Die man schoot geen deuk meer in een pakje boter. Wordt echt sneu om te zien. Niveautje FC Groningen/Vitesse schat ik in.

het zal best dat pjanic niet helemaal goed is behandeld door koeman, maar pjanic heeft zelf ook geen knikker geraakt na zijn vertrek bij juve (zelfs bij juve ging het al bergafwaarts).
heeft leuke periode gehad in italie maar daarnaast gewoon weinig laten zien.

31 maart 2022 om 19:58

Dus als hij geen knikker raakt dan is het gerechtvaardigd om hem onrespectvol te behandelen? Rare waardes hou jij erop na.

1 april 2022 om 00:09

Ben zelf heel benieuwd wat de term respect en respectloos inhoudt voor zulke jongens, naar mijn idee de meest gebruikte term onder leeghoofden, maar dat ter zijde.

1 april 2022 om 10:49

Leg dan eens uit in welke zin Koeman respectloos was tegen Pjanic? Tot nu toe lees ik alleen maar geroeptoeter en krijgen we dat vriendjes met groene randjes gezeur weer.

2 april 2022 om 04:49

Vind het vrij opvallend dat ik jou alleen maar louter positieve dingen hoor zeggen over Barcelona maar je eigen club ho maar. Stiekem een Barcelona fan? De taal die je uit brabbelt past er wel bij namelijk.

Zo, die Pjanic heeft wel een uithoudingsvermogen hoor. Die volwassen kerel huilt nu al 3 jaar lang aan 1 stuk door.

Pjanic, Mingueza, Puig, Suarez, Laporta. Je doet toch echt wel wat verkeerd als je in iets meer dan een jaar bij een club met zo'n waslijst aan mensen ruzie weet te krijgen. Koeman is gewoon een hele nare man, dat straalt hij in alles uit. Pjanic heeft het ook niet goed gedaan hoor bij Barcelona. Maar sorry hoor, als je met minimaal vijf man ruzie hebt weet ik toch echt wel waar je het probleem moet zoeken. Goed dat hij weg is. Om de een of andere reden hoor je sinds de aanstelling van Xavi niks meer over spelers die ruzie hebben met de trainersstaf.

31 maart 2022 om 19:12

Dat zie je al als je ze documentaires bekijkt! Kijk naar hoe die met de vrij om ging bij feyenoord die strafde die omdat die buiten feyenoord om nog voor zichzelf trainde mey een personal trainer! Hele nare man als die je niet mag! Canizares nog een voorbeeld

31 maart 2022 om 19:13

Buiten dat deze pjanic ook een jankbal is begint wel een beetje droevig te worden elke x koeman aanhalen

1 april 2022 om 09:53

@el_barca Hij lag ook overhoop met andere spelers bij Valencia, waaronder ook Joaquin.
We hoeven Koeman echt niet in alles te verdedigen, hij zal vast ook genoeg fouten gemaakt hebben. Pjanic heeft duidelijk wel echt een trauma opgelopen aan zijn periode bij Barca, ik kan me niet herinneren dat Pjanic veel negatiefs geroepen heeft over andere coaches gedurende zijn carrière. Dan zal er toch wel wat aan de hand geweest zijn lijkt me wat Koeman verkeerd/niet handig aangepakt heeft.

1 april 2022 om 11:19

@pendeco Eens er zijn toch aardig wat spelers die niet goed met koeman kunnen opschieten! Nee vind ik ook niet! Persoonlijk vind ik koeman een goede trainer voor clubs waar de verwachtingen niet hoog zijn! Feyenoord southampton dat ging goed! Ja die heeft idd echt een trauma en geloof ook ditect dat koeman misschien dingen niet goed heeft aangepakt maar bedoel meer met pjanic dit weten we ondertussen dat hoeft ie niet in elk intervieuw te benoemen hoe vreselijk hij hem vond zeg maar

1 april 2022 om 00:12

Ruzie met Mingueza? Wel vreemd aangezien Koeman hem heeft laten debuteren terwijl hij eigenlijk geen voetballer is voor professioneel niveau.

2 april 2022 om 04:50

Ruzie?

Die Pjanic blijft maar Koeman steken geven denk dat hij Koeman nooit meer gaat vergeten

Wordt een beetje moe van die man

Je zult je als volwassen man toch maar druk maken om respect, wat een zwaar leven heb je dan

Achja, als die niet verhuurd was geweest dan kwam die helemaal niet in de plannen van Xavi voor. Dan had die weer kritiek op Xavi gehad.

Gebeurt toch te vaak dat spelers botsen met Koeman. Daarnaast is ie overal eigenlijk ontslagen. Is hij nou DE man om Van Gaal op te volgen?



Laporta is wel karma at his finest voor koeman geweest. Hoe koeman al die jaren spelers onrespectvol behandeld heeft en nu zelf door laporta als een stuk vuil is behandeld.. koeman is er nog steeds kapot van en loopt nog steeds uit te huilen. Misschien leert hij nu wel respectvol met spelers om te gaan nu hij de andere kant ook heeft gevoeld.

31 maart 2022 om 21:45

Los van het feit dat de optredens van zowel Laporta als Koeman verre van de schoonheidsprijs verdienen, weet jij helemaal niet hoe Koeman z'n spelers behandelt. Je gaat af op een enkeling in al die jaren van hem als coach en nota bene een coach die inzag dat de betreffende speler simpelweg het niveau niet had. Koeman valt zeker genoeg te verwijten, maar Pjanic is gewoon op z'n zieltje getrapt en probeert nu wraak te nemen. Overigens laten alle drie de heren zien hoe erg die mensen in hun eigen bubbel leven. Natrappen en zichzelf verheerlijken, maar zelfreflectie...ho maar...

31 maart 2022 om 22:16

Als je denkt dat het om een enkeling gaat dan ben je niet goed op de hoogte.

31 maart 2022 om 22:26

Geef even de lijst dan! Graag ook met spelers die bij de eerste 16-20 namen hoorden.

Pjanic vervelend mannetje, op t veld altijd n jankert geweest en nu erbuiten blijft die ook bezig.

Sinds de voetbalwereld bestaat is er altijd wel iemand geweest die zich respectloos behandeld voelt. En bij sommigen is dat echt wel zo. Alleen weet je gewoon dat je ooit eens een coach zal tegenkomen waarmee het niet klikt. Pjanic kwam ook 7 jaar te laat naar Barca, want voetballen kon hij enorm goed.

1 april 2022 om 15:55

Met de nadruk op kon. In Italië was hij prima, maar ook bij Juve ging het al aardig achteruit. Hij had op het moment van de overstap het niveau gewoon niet. Er zou vast wel iets gebeurt zijn maar dan moet hij met voorbeelden komen en niet dit slap gelul. Hier heeft niemand wat aan.

Die Pnanic moet nu eens ophouden met janken! Hij lijkt Koeman wel!😜

Of misschien lag het aan de speler zelf misschien?, Pjanic s niet goed genoeg voor Barca dat heeft Koeman goed gezien.

De term respect of respectloos is anno 2022 de meest lege term die voornamelijk gebruikt wordt door de meest leeghoofdige mensen met een zeer smalle vocabulaire. Ikzelf word overigens op de werkvloer met veel respect behandeld, maar ik verdien 9,30 per uur. Ik wil dolgraag een jaar respectloos behandeld worden tegenover deze absurde salarissen. Zeur.

Hoe kan Pjanic Xavi nu prijzen als hij nog nooit onder hem gewerkt heeft? Xavi stelt nu dezelfde middenvelders op als Koeman, dus Frenkie, Busquets en Pedri. Puig komt er bij Xavi ook niet aan te pas. Lijkt me sterk dat Pjanic dan wel onder Xavi basisspeler zou zijn. Durf te wedden dat hij dan ook op Xavi zou afgeven. Trouwens, hij staat 8e met Besiktas, terwijl dat een top 3 ploeg zou moeten zijn, dus daar maakt hij het verschil ook niet of dat hij de ploeg daar bij de hand neemt met zijn bijna 700 wedstrijden aan ervaring. Die man heeft gewoon levenslang een Koeman trauma en grootheidswaanzin. De Pjanic van Juventus gaan we nooit meer zien.

Krijgt deze jongen geen aandacht van zijn vrouw ofzo, dit is al de derde keer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren