Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgisch international Denayer heeft na vertrek bij Lyon eindelijk nieuwe club

Laatste update:

Jason Denayer heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract bij FC Shabab Al-Ahli in Dubai. De 27-jarige Belg zat sinds juli zonder club nadat zijn contract bij Olympique Lyon afliep. Hoewel er veel interesse was vanuit topcompetities, kiest de centrale verdediger voor een lucratief avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens het Engelse medium 90min hadden West Ham United, Leicester City en Bournemouth deze zomer nadrukkelijke interesse in Denayer. Wolverhampton Wanderers zou zelfs intensieve gesprekken hebben gevoerd met het management van de Belgische verdediger. Afgelopen maandag kwam transfermarktexpert Fabrizio Romano plotseling met het nieuws dat Denayer voor dit lucratieve avontuur zou kiezen en inmiddels is het dus al rond.

Daarmee heeft Denayer zo’n anderhalve maand voor de start van het WK alsnog een club te pakken. Hoewel hij transfervrij was, mocht hij zich tijdens de afgelopen interlandperiode gewoon melden bij het nationale elftal van België. Analist Jan Boskamp liet zich daardoor kritisch uit over bondscoach Roberto Martínez in De Telegraaf. “Als je dan ziet dat Martínez voor de interlands tegen Wales en Nederland een plaats heeft ingeruimd voor verdediger Jason Denayer, nota bene iemand die geen club heeft, niet speelt, en niet traint, dan zet ik daar wel vraagtekens bij. Haal dan jonge gasten erbij.”

Shabab Al-Ahli wordt de zesde club op het cv van Denayer. Eerder speelde de rechtspoot voor Manchester City, Galatasaray, Sunderland, Celtic en Lyon. Bij laatstgenoemde verloor hij onder Peter Bosz in het afgelopen seizoen zijn basisplaats. In totaal speelde Denayer 139 wedstrijden voor de Franse club, waarin hij goed was voor acht treffers en twee assists. In de UAE Pro League komt de Belg meerdere bekende namen tegen: Miralem Pjanic, Paco Alcácer, Kostas Manolas, Pizzi en Allan kozen deze zomer ieder voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan je ook stoppen met die op te roepen. Waanzinnige keuze trouwens ook om naar daar te gaan als je ziet welke teams er interesse hadden.

28 september 2022 om 21:14

Snap de keuze wel. Natuurlijk is de sportieve uitdaging minder, mja bij de genoemde clubs speel je ook voor niks. Dan is de keuze voor geld toch wel makkelijker gemaakt.

28 september 2022 om 21:17

Ja wel gek hij is nog lang niet aan het afbouwen. Zou je later verwachten in zijn carrière.

28 september 2022 om 21:47

Hoe bedoel je afbouwen ? Volgens mij was het Witzel die voor een club uit China had gekozen omdat dat hij daar aardig kon verdienen. om daarna weer in Europa te gaan voetballen.

28 september 2022 om 21:48

Hij was een uitzondering natuurlijk

28 september 2022 om 21:51

Misschien dat hij het voorbeeld volgt van die andere Rode Duivel , die voor het geld in China ging voetballen?

28 september 2022 om 21:57

Je bedoelt Mousa Dembele of Carasco? On topic ik begrijp deze Denayer wel is niet een top verdediger kon wel mee met clubs in de onderste 5 in de Premier League. En als je een miljoenen contract krijgt heb je een snelle keuze.

28 september 2022 om 21:58

Had een aanbod van Wolverhampton. Vorig jaar gewoon nog een hoge middenmoter.

Verder zijn Witsel en Carrasco niet echt te vergelijken. Beide toch spelers die op hun top een niveau bereikt hadden waar Denayer van kon dromen.

28 september 2022 om 22:14

Daarom is het toch te begrijpen dat hij voor dit avontuur kiest ? Hij gaat daar puur heen voor het geld, net zo als bv Witzel dat deed toen die voor China koos. Dit had volgens mij meerdere opties toen ?
Zijn er in België verdedigers die aanzienlijk beter zijn dan hem ?

28 september 2022 om 22:28

Volgens Belgische media wordt het 1,5 miljoen netto. Niet eens zoveel dus.

En Witsel en Carrasco die wisten dat ze door hun kwaliteiten wel terug terecht konden in Europa bij goede clubs. Is nog maar de vraag bij Denayer.

28 september 2022 om 22:38

Toch spijtig hoe het is gelopen. 7 jaar geleden leek hij de nieuwe topper in de Belgische verdediging te worden. Bij Celtic waren er zelfs fans die hem getalenteerder vonden dan Van Dijk toen ze daar samenspeelden. Dat is toch even anders gelopen...

29 september 2022 om 07:26

@Lierse: en toch zal Denayer zeker zijn van zijn plekje voor het WK…

Die gaat natuurlijk voor het project van de club.

28 september 2022 om 22:07

Op papier wel een leuk elftal moet ik zeggen. Vooral die centrale verdediging is voor veel europese clubs ook vrij stabiel.

Vind het altijd maar zo hypocriet dat critici en voornamelijk supporters roepen dat spelers voor het grote geld kiezen en geldwolven zijn. Wanneer je een een reguliere baan heb en je kan bij een andere werkgever het drie dubbele verdienen voor de zelfde functie zal niemand NEE zeggen. Voetballers trainen in sommige gevallen heel hard om te komen waar ze zijn, of zijn gewoon extreem getalenteerd.
Snap de keuze van Denayer dan volledig niemand zal na zijn carrière naar hem opkijken en zal gewoon zijn inkomsten zelf moeten genereren, waarom dat nu niet alvast jezelf financieel onafhankelijk maken

29 september 2022 om 08:46

Prima keuze dan toch voor hem. Dan hoeven we hem ook niet meer op te roepen voor België.
want internationaal is het natuurlijk geen vetpot.

Voor het geld is zijn keuze logisch, maar voor de rode duivels is het funest. Martkwaarde van Denayer wordt geschat op 14,5 miljoen, de waarde van de gehele selectie van Al Ahli is in totaal 19 miljoen. Nou dat geeft in ieder geval aan op wat voor niveau hij gaat spelen.

Goed voor hem, maar onbegrijpelijk als hij nu nog wordt opgeroepen voor de nationale ploeg.
Het was al niet uit te leggen dat hij mocht meetrainen terwijl hij al maanden geen ploeg had, tekent hij dan voor dergelijke club. Het mag hoor, maar sportief valt het niet te verklaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren