Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona komt uit in de Eredivisie in de zoektocht naar ‘type-Davids’

Laatste update:

Barcelona gaat in de winterse transferwindow op zoek naar een opvolger voor Sergio Busquets, beweren Spaanse media. Volgens Mundo Deportivo staan Rúben Neves, Jorginho en Youri Tielemans op het wensenlijstje. Sport voegt daar de naam van Ibrahim Sangaré aan toe. Jorginho zou een eerste aanbod van Chelsea om zijn contract te verlengen al naast zich neer hebben gelegd.

Na het vertrek van Nico González naar Valencia (verhuur) en Miralem Pjanic naar Al Sharjah (verkoop) ontbreekt het bij Barcelona aan aan een echte spil op het middenveld, een rol die nu alleen is weggelegd voor Busquets. Daar komt bij dat de Spanjaard in de twee 'finales' dit seizoen niet heeft thuisgegeven. Zowel in de thuiswedstrijd tegen Internazionale in de Champions League als in el Clásico maakte Busquets geen sterke indruk, stellen Spaanse media. Zo was hij niet bij machte om Toni Kroos af te stoppen bij de openingstreffer van Real Madrid.

De problemen rond Busquets en de magere bezetting op het middenveld maken dat Barcelona de markt aan het verkennen is in de zoektocht naar een winterse versterking. Als vergelijkingsmateriaal wordt het Barcelona onder Frank Rijkaard aangehaald. De Catalaanse grootmacht was tijdens de vorige zittingstermijn van president Joan Laporta op zoek naar een agressieve middenvelder die kon terugvallen op een zeker basisniveau en kwam destijds uit bij Edgar Davids. Als struikelblok wordt echter wel het 'fair play'-salaris genoemd.

Xavi's favoriet om Busquets te vervangen is Martín Zubimendi, weet Mundo Deportivo. De 23-jarige middenvelder van Real Sociedad heeft echter net zijn contract verlengd tot medio 2027 en geldt als vaste basisklant bij de Baskische club. Barcelona zal dan ook flink in de buidel moeten tasten voor de diensten van de middenvelder. Een andere optie die wordt aangeboden is Neves, wiens zaken worden behartigd door Jorge Mendes. De transferwaarde van de middenvelder van Wolverhampton Wanderers wordt momenteel op veertig miljoen euro geschat.

Sangaré
Tielemans en Jorginho worden ook gezien als serieuze opties, net als N'Golo Kanté. Laatstgenoemde is echter geblesseerd en moet geopereerd worden. Zijn herstel duurt enkele maanden, waardoor onder meer het WK aan zijn neus voorbij gaat. Sport laat de naam van Sangaré vallen. Het Eindhovens Dagblad wist recent te melden dat ook na dit seizoen de afkoopclausule in het contract van Sangaré 37 miljoen euro zal bedragen. Het is niet bekend wat de Ivoriaan moet kosten als hij tussentijds wordt weggekaapt uit Eindhoven.

Kan Ibrahim Sangaré het niveau van Barcelona aan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

37 miljoen betalen voor Sangare? kom op Barcelona, mag hopen dat dit maar een gerucht is. Dat zou echt zonde van je geld zijn. Stap PSV naar Barcelona is te groot en moet Barcelona niet aan willen beginnen.

19 oktober 2022 om 13:12

Sterker nog, in de winter moet hij (veel) meer dan 37 miljoen kosten. Die clausule gaat pas volgend jaar zomer weer in.

19 oktober 2022 om 13:28

Die zal dan wel bij PSV blijven.

19 oktober 2022 om 13:31

Dat hoop ik wel ja

19 oktober 2022 om 13:14

Sangaré is een powerhouse, alles wat je niet nodig hebt in het Barcelona spel. En ja het is minder tiki taka als jaren terug maar die kan Sangaré niet aan.

19 oktober 2022 om 13:25

Wat is Kessié dan?

19 oktober 2022 om 13:28

Hetzelfde en daarom zit hij op de bank.

Sangare is een prima speler voor een subtopper en wellicht daarna alsnog de top. Met zijn 24 jaar heeft hij daar de tijd nog voor.

19 oktober 2022 om 14:04

Kessie bakt er dan ook geen reet van bij barça. Past totaal niet bij de club. Zou gewoon lekker die zubimendi ophalen of frenkie op 6 zetten.

19 oktober 2022 om 14:44

Gelukkig is Barcelona ook geen top meer.

19 oktober 2022 om 14:31

Sangare vergelijken met Davids is ook belachelijk imo. Davids was een controleur maar een controleur met een geweldige techniek en enorm veel voetballend vermogen

19 oktober 2022 om 16:31

Precies. Ik kan me nog een klassieker met een hattrick van Davids herinneren. Vind Sangare echt een goede speler, maar geen type Davids.

19 oktober 2022 om 16:59

Sangare is idd een goede speler, maar Davids was buitencategorie. Die is jarenlang samen met Zidane de grote ster geweest op het middenveld van Juventus

Dat lijkt me te hoog gegrepen haha. Voetballend is hij daarvoor niet goed genoeg, verdedigend kan hij overal mee denk ik. Tenzij ze hem aanleren om de bal af te pakken en zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde medespeler te spelen. Ik zie hem veel meer in de PL spelen overigens, Tottenham, Wolves, Leicester, zoiets. Van daaruit sluit ik niet uit dat hij nog de stap naar de top zou kunnen maken, zolang ze hem maar in zijn kracht laten spelen en geen dingen verwachten die hij niet kan.

19 oktober 2022 om 13:50

Ik moet zeggen, ik zou Sangaré niet zo gek vinden. Uit het rijtje met Neves, Tielemans, Jorginho zou ik hem het liefst zien komen. In eerste instantie is hij natuurlijk een balafpakker maar ik vind hem bij PSV ook enorm verbeterd aan de bal. Dat zou kunnen betekenen dat hij daar bij Barca nog verdere stappen in zou kunnen zetten. In zijn tijd bij Toulouse was hij al een statistiekenmonster wat defensieve kwaliteiten betreft. Dat zou bij Barcelona niet perse misstaan. Met Pedri en Gavi heb je veel creativiteit op het middenveld. Sangare kan alles stofzuigen en is prima in staat om daarna een van die twee te vinden waarna zij met de beslissende passes of acties moeten komen. Die moet je simpelweg niet verwachten van Sangare. Ik zie dit nog best wel werken. Hoewel een type als Frenkie de Jong misschien best lekker is om erbij te hebben als je tegen een tegenstander speelt die het echt helemaal dichtzet in 5-4-1. Daarvoor komt Sangare, voorlopig, voetballende kwaliteit te kort op dat niveau. Wel is het de vraag waarom je in godsnaam Kessie hebt gehaald. Oke, hij was gratis maar blijkbaar ook direct afgetest. Nu ja, als je hem verkoopt voor een vergelijkbaar bedrag als waarvoor je Sangare haalt, dan moet het maar.

19 oktober 2022 om 14:27

Nouja, het hangt er volledig vanaf hoe ze Sangare denken te gaan gebruiken in ieder geval. Als je Busquets zag in zijn topjaren (oke niet helemaal eerlijk, dat was wereldtop), hoe hij verdedigend stond én wat hij aan de bal kon... dat kan Sangare echt niet brengen. Verdedigend misschien wel maar aan de bal zit hij daar lichtjaren vanaf. Volgens mij heeft Barcelona de ideale vervanger van Busquets gewoon al in huis, met Frenkie de Jong.

Je hebt toch al Kessie wat ik al totaal geen Barca speler vind. Tielemans is geen 6, Neves eigenlijk ook niet. Jorginho zou wel gemaakt zijn voor La Liga gezien z’n gebrek aan snelheid.

Lijkt me onzin. Barca zit toch ruim in de middenvelders? Wat is eigenlijk de status van Kessie? Absoluut geen onaardige speler maar ik hoor er weinig van.

19 oktober 2022 om 13:25

Kessie mag af en toe invallen. Zonde hoor, die was bij Milan gewoon basisspeler en nu wisselspeler bij Barca. Snap de uitdaging maar dan blijf je toch liever bij Milan?!

19 oktober 2022 om 13:29

Hij wou meer geld dan AC Milan wou geven, Barcelona deed dat en de rest is geschiedenis.

19 oktober 2022 om 14:34

Ook bij Milan niet meer vaste basis gevenmoment vorig jaar. Ging ook veel beter draaien bij milan toen.

19 oktober 2022 om 18:25

Kessie is enkel gehaald om zijn waarde als speler. Ze hopen daar vast dat ze later geld voor hem dan vangen, zoals met Auba. En Memphis wat dan niet gelukt was. Its pure business. 🤦

Jorginho, Sangare, alsjeblieft niet zeg we hebben al genoeg problemen

19 oktober 2022 om 13:27

Lobotka-De Jong-Pedri zou zo een heerlijk middenveld zijn. Ter Stegen, Roberto, Kounde, Araujo, Balde, Lobotka, De Jong, Pedri, Dembele, Lewandowski en Ansu Fati zou een heerlijk team zijn. Met Garcia, Christensen, Kessie, Gavi, Raphinha en Ferran achter de hand.

19 oktober 2022 om 14:07

Die rechtsback blijft een super matig bezette positie. Sergi Roberto moet je niet willen joh. Die 1-0 tegen Real is typerend voor zowel Busquets als Roberto. Busquets die maar als een wijf ingrijpt (vloer hem dan maar meteen en pak gewoon professioneel geel). En Roberto die niet doorhad dat Vini de diepte in gang en maar meeliep zonder te weten dat hij liever die 5m voorsprong kon benutten om een sprint al in te zetten (preventief). Lobotka is goed, maar die dan maar nog liever Zielinski of Aguissa als we toch op de Napoli tour gaan.

19 oktober 2022 om 14:28

Zielinski is veel te aanvallend. Lobotka of Anguissa zou kunnen, al zou ik Lobotka niet het niveau FC Barcelona noemen, maar goed.

Anguissa is voor een Afrikaanse speler erg bewegelijk en technisch onderlegd. Denk dat hij beter bij FCB past dan Kessié.

Beetje rare aankopen, tja tchouameni was de beste keus maar denk ik te duur voor ze en die speelt gelukkig nu bij ons. Ze zouden enzo fernandez moeten proberen, dat is echt een topper in wording. Helaas zit hij net bij benfica.

19 oktober 2022 om 13:25

Jij bent toch Barca fan?

19 oktober 2022 om 13:30

Nee, dat is verzonnen door een paar losers hier omdat ik me wel kritisch kan uit laten over mijn club. Kansloos ja.

Dan kan ik maar één naam bedenken: Marco Verratti. Ik zou als Barca zijnde ook geen DMF aantrekken, maar met een CMF spelen met verdedigende kwaliteiten. Tenminste, als er nog hoop is voor Frenkie de Jong.

19 oktober 2022 om 13:30

De laatste keer dat Barca Veratti probeerde te strikken triggerde PSG de clausule van Messi als antwoord

Type Davids en dan bij Sangare uitkomen. Ik vind Sangare echt een goede speler maar Davids was mede door zijn technische vaardigheden echt een klasse apart. Geen vergelijkbare types als je het mij vraagt en Sangare ook niet goed genoeg voor Barcalona.

19 oktober 2022 om 13:37

Nog niet nee, maar dat is uiteraard geen schande. Sangare moet naar een PL-club gaan als hij bij ons vertrekt, in die competitie past hij naar mijn mening beter.

19 oktober 2022 om 14:32

Dat zou zeker een goede optie zijn. Bundesliga zou ook wel passen denk ik maar zie niet zo snel in wie er in Duitsland zoveel geld wil betalen. Bayern is een stap te hoog. Wellicht Dortmund.

19 oktober 2022 om 14:45

zo snel mogelijk verkopen.. aan elke club!

19 oktober 2022 om 15:25

Mag hem helaas maar aan 1 club verkopen :-( Anders 37 miljoen vangen van elke club buiten nederland zou lekker zijn

Als Jorginho komt ben ik er echt klaar mee hoor, na Alonso nog zo’n gruwelijk trage slappe zak..

wat een wanbeleid als dit mocht kloppen zeg.

Juventus heeft nog een middenvelder onder contract die tijdelijk verhuurd is. Maar die kost maar 2 miljoen, en als je heel even doordrukt heb je hem voor niets.

Ach een type Davids is het echt niet. Denk ook dat Barca veels te hoog niveau si voor hem op dit moment. Begrijp me niet verkeerd, gruwelijke goede speler voor PSV. Zie hem zeker heel goed passen bij een Villarreal of Tottenham, maar het tempo en spel bij Barca zou te hoog liggen als je het mij vraagt op dit moment. En Davids? Kom op Ibrahim is heel goed in ballen afpakken en aanvallen onderscheppen maar qua techniek mag hij Davids z’n veters niet eens strikken. Prima hoor, zijn er maar weinig die dit wel hebben.

Haha grappig weeral volledige mis dit artikel , ze moeten opzoek gaan omdat hij zijn contract ni verlengt na deze seizoen .. niks te maken of hij goed of slecht heeft gespeeld .. trouwens er is in Barcelona niemand beter om hem uit de ploeg te spelen ..

Sangaré qua type zoals de grote kleine Edgar Davids? Misschien alleen als balafpakker. Dat is het dan ook. Edgar was op zijn positie ook nog eens een geweldig voetballende sloper. Daarnaast explosief en gaf zijn directe tegenstander bijna geen enkele ruimte. Mooie speler, mooie headerfoto ook, naast youngster Samuel Eto'o die nog tot absolute topper moest gaan ontplooien.

Sangare is geen verfijnde speler. Is meer een vreselijke sta in de weg en een beetje een beuker. Past totaal.niet bij Barcelona.

Mocht het zo zijn dat de clausule pas geactiveerd wordt in de zomer, is dit natuurlijk wel het moment om Sangare te verkopen. Hierbij zal hij wel enorm gemist geworden en kan je hiernaast leggen of het het wel waard is gezien de sportieve ambities dit seizoen.. PSV brengt zichzelf wel in een lastig parket met het huidige financiële beleid.

19 oktober 2022 om 14:45

Ik lees hier overal dat Sangare niet zou passen in het Barca spel maar de dagen van tiki taka zijn toch echt over.. Vond ze tegen Real Madrid laatst echt matig en het spelbeeld was nou niet bepaald flitsend te noemen, verre van zelfs.. Ging allemaal vrij traag en vooral tikkie breed.. Dus ik denk dat Sangare wel zou passen

dat zou toch een lachertje zijn. Sangare, naar het tika-taka barca. Die man kan nooit naar zijn eigen kleur spelen. Man man.... En dan Tielemans in hetzelfde rijtje.

Kom op zeg, zo goed is hij niet toch? Echt max Europese subtop en zelfs dat betwijfel ik

Ik denk dat Davids bijzonder boos zal zijn als je Sangare met hem durft te vergelijken.
Davids was vele klassen beter

Geen van de genoemde spelers maakt Barca beter. En ze hebben niet het geld om ze te kunnen betalen. Ben benieuwd wat ze u weer uit de hoge hoed gaan toveren. De laatste jaren zijn er geen NL spelers onbetwist geslaagd bij Barca.

Ik weet niet wie de laatste tijd de koppen bedenkt maar ouder dan 20 is ze niet..

Ik weet niet hoeveel die moet gaan kosten maar ik ben erg gecharmeerd van die donkere middenvelder van Napoli met nr 99. Die kan alles wat Sangare kan + hij is echt wat met een bal.

Wat is er eigenlijk met Nico gebeurd? Als je toch nog een pitbull zoekt naast Gavi, waarom laat je die dan gaan als Barcelona zijnde?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren