Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Adel Taarabt heeft nieuwe club te pakken na contractontbinding bij Benfica

Laatste update:

Adel Taarabt gaat aan de slag bij Al-Nasr SC, zo meldt zijn nieuwe club via de officiële kanalen. De 33-jarige middenvelder zag deze week zijn contract bij Benfica ontbonden worden, waardoor de weg vrij lag voor een lucratief avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten. De dertigvoudig international van Marokko begint daarmee aan zijn eerste klus buiten Europa.

Taarabt stond in Lissabon eigenlijk nog onder contract tot medio 2023, maar Benfica gunde hem de overstap naar Al-Nasr. De rechtspoot kwam onder Roger Schmidt overigens geen enkele keer aan bod bij de Portugezen dit seizoen. In totaal speelde Taarabt 129 keer voor Benfica, waarin hij goed was voor twee doelpunten en veertien assists. Zijn nieuwe club staat momenteel zesde in de UAE Pro League.

Al-Nasr wordt de achtste club waarvoor Taarabt gaat spelen. Hij debuteerde als profvoetballer bij RC Lens, waarna Tottenham Hotspur hem al snel overnam voor vier miljoen euro. Daarnaast speelde hij in Engeland voor Queens Park Rangers en Fulham. In Italië kwam Taarabt uit voor AC Milan en Genoa. Taarabt wist in Marokko menig voetbalhart te veroveren vanwege zijn vermakelijke speelstijl.

Taarabt is deze week al de tweede bekende naam uit Europa die kiest voor een dienstverband in de Verenigde Arabische Emiraten. Donderdag tekende Kostas Manolas voor twee seizoenen bij koploper Sharjah FC. Eerder deze transferperiode tekenden Paco Alcácer en Miralem Pjanic al bij die club, terwijl voormalig Portugees international Pizzi zijn handtekening zette onder een contract bij Al Wahda FC.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft bij benfica toch zijn carriere weer weten op te pakken, mede door zijn wisseling naar verdedigende middenvelder

26 september 2022 om 00:03

Ik verbaas me dat Taraabt niet bij het Marokkaanse elftal zit. Als verdedigende middenvelder gewoon erg goed. Ik vind hem zelfs de beste.

Wat een fantastische speler was Taarabt destijds bij QPR. Weliswaar op het tweede niveau, maar was daar extreem goed. Promoveerden toen volgens mij naar de Premier League en dat was vooral dankzij Taarabt.

Had altijd al als een groot talent bekend gestaan en kan mij herinneren dat PSG toen net was overgenomen door de Arabieren, en dat ze er alles aan deden om Taarabt binnen te halen en meerdere biedingen uitbracht maar dat QPR niet akkoord ging. Uiteindelijk haalden ze toen Pastore in plaats van Taarabt.

Heeft daarna nog wel goed gepresteerd, maar nooit meer dat niveau aangetikt en hij heeft ook weleens aangegeven dat hij heel erg er mee zat dat hij de transfer naar PSG niet kon maken. Speelde volgens mij ook nog bij AC Milan een halfjaar op huurbasis gespeeld waar Seedorf toen coach was en hem binnenhaalde.

Helaas werd Seedorf snel ontslagen, maar als Seedorf coach was gebleven bleef Taarabt ook definitief bij Milan. Had de potentie om een van de betere voetballers van de wereld te worden.

25 september 2022 om 21:37

Bij Benfica heeft hij zijn ritme weer herpakt, maar wel op een nieuwe positie voor hem als verdedigende middenvelder. Echt van waarde geweest in Portugal.

Hoopte dat hij nog wel een stapje omhoog zou maken, jammer dat hij nu naar de VAE gaat. Hij is nog maar 33 jaar, vind ik gewoon nog vroeg.

25 september 2022 om 22:51

Bij Marokko herinnert men zich hem alleen aan zijn rare fratsen. Weggaan bij toernooien, ruzie maken met trainers, stoere praatjes terwijl die niks presteerde. Goeie voetballer, maar mentaliteit van niks.

Leuke carrière gehad toch bij AC Milan, Spurs en Benfica gespeeld. De beste Taarabt was toch die van QPR al heeft hij bij AC Milan en Benfica ook goed gespeeld. 33 jaar goede leeftijd voor een stap naar het midden-oosten. Hij zit niet meer bij de selectie van Marokko zag ik en kan zich nu puur gaan richten op cashen en van het zonnetje genieten. Taarabt is een beetje zoals Saint-Maximin een echte dribbelaar waarvan je geniet als neutrale fan en ook voor de kinderen zijn dit soort spelers altijd leuk om te zien. Wel bijzonder dat hij de laatste jaren bij Benfica als controleur speelde, hele bijzondere switch die ik nooit had verwacht maar deed het toch uitstekend als controleur bij Benfica ook in de Champions League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren