Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik hoop over een paar jaar bij de allerbesten te horen’

Laatste update:

Jordi Alba werd in 2012 Europees kampioen met Spanje en veroverde tijdens het afgelopen seizoen de landstitel in de Primera División met Barcelona. De linksback van het Spaans elftal heeft het volgens zijn voorganger Joan Capdevila in zich om de beste van de wereld te worden op zijn positie.

/

“Hij is op weg om dat te worden. Hij zal beter worden dan Roberto Carlos”, liet de verdediger van Espanyol zondag weten aan Marca. Dat is precies het doel dat ook de 24-jarige Alba zelf nastreeft, al heeft de vleugelverdediger van de Catalaanse grootmacht geduld. “Tegen de tijd dat ik een punt achter mijn carrière zet wil ik tot de beste voetballers van de wereld behoren”, vertelt Alba in de Spaanse media.

“Ik voel me gevleid door de lovende woorden die ik te horen krijg over mijn spel, maar ik besteed er niet te veel aandacht aan”, blijft de linksback nuchter. “Want als ik een keer een mindere wedstrijd speel hoor ik weer het tegenovergestelde en krijg ik een hoop kritiek te verwerken. Ik hoop dat ik me als voetballer kan blijven ontwikkelen en dat ik over een paar jaar genoemd word als een van de beste spelers van de wereld.”

Vind je Jordi Alba de beste linksback ter wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met zijn huidige gedrag, zal zijn carrière snel over zijn. Er komt een moment dat hij echt moet janken om een schop die wel raak is...

9 september 2013 om 12:19

Inderdaad, en daarbij mag ook gezegd worden dat hij verdedigend gewoon matig is. Hij wordt vaak overlopen als ze tegen betere tegenstanders moeten. Daarnaast moet wel gezegd worden dat zijn aanvallende kwaliteiten voor een back wel bovengemiddeld zijn.

9 september 2013 om 12:21

Ja. Of niet.

9 september 2013 om 12:37

Klopt. Of wel.

9 september 2013 om 12:40

Nee knul

9 september 2013 om 12:23

Naar mijn mening is de beste back van de wereld op dit moment Lahm. Allertijden kan hij misschien ook nog wel worden, altijd constant hoog niveau en voorbeeldfiguur. Leiderschap en aanvallend en verdedigend erg sterk.

9 september 2013 om 13:03

Roberto Carlos was snel en kon zo bepaalde fouten goedmaken, maar verdedigend was hij matig.

9 september 2013 om 14:52

@Almogaver

Roberto Carlos verdedigend matig? Serieus?? Hahah

On: De beste Lb gaat hij niet worden maar misschien wel een van.

9 september 2013 om 16:42

Ik zou zeggen lees eens was nieuwsberichten uit de tijd van R. Carlos, verdedigend gezien was het absoluut geen wonder.

9 september 2013 om 21:32

Om de conclusie te kunnen trekken die ik heb getrokken, moet je toch echt wedstrijden van 'm hebben gezien. Niet alleen enkele hoogtepunten uit zijn carriere op youtube.

Ik vind alba aanvallend de sterkste back op dit moment maar verdedigend vind ik hem net als alves gewoon zwak. Alaba en Baines vind ik beter..

Hoop ook dat fifa hem minder snel maakt, echt absurd zijn snelheid

Denk dat alba zeker tot de beste verdedigers ter wereld hoort. Aanvallend ook zeer sterk komt goed op maar doet ook het verdedigende werk goed. Of hij beter zal worden als roberto carlos weet niemand denk ik. Wel een goed vooruitzocht denk ik zo.

Eerst maar eens dat aanstellerige gedrag er uit zien te krijgen. Een speler die om het minste en geringste gaat liggen en de Barca-cultuur heeft overgenomen (om kaarten vragen, kaarten aansmeren en gaan liggen constant). Hij is wel een goede back, maar hij heeft zijn maniertjes.

Marcelo vind ik gewoon beter, ma het scheelt niet veel tussen die twee

9 september 2013 om 12:24

Ik denk dat Marcelo agressiever, sterker en verdedigend beter is dan Alba, aanvallend en opbouwend zal Alba in het voordeel zijn! Hoe dan ook ;die 2 horen wel bij de beste backs van de wereld.

9 september 2013 om 15:31

Marcelo vind ik aanvallend tog beter hoor.. die man is samen met Di Maria de beste dribbelaar.

Wat een vervelende gast is dit zeg. Kunnen de WillemII supporters hem niet even bekogelen met bier?

Ambitie is altijd goed. Hopelijk kan hij zich blijven ontwikkelen. Roberto Carlos is in ieder geval het voorbeeld om te volgen.

Jordi Alba vind ik een hele sterke back. Vooral snelheid en inzicht zijn bij hem pluspunten. Helaas heeft hij geen fysiek wat Abidal toendertijd wel had. Hij verliest nog weleens een duel en dat compenseert hij door zich makkelijk te laten vallen.

9 september 2013 om 12:19

Pff Abidal van 2 jaar geleden was de beste LB voor Barca. Hij zorgde voor evenwicht in het spel. Nu is het te aanvallend met Alba. Alves en Alba is gewoon te veel van het goede. Volgend jaar Alves vervangen door Montoya die niet zo aanvallend is zoals Alves. Hopelijk keert evenwicht dan terug.

9 september 2013 om 12:44

@James.

Van Abidal kon ik echt genieten. Wat een rust straalde deze man uit. Ik weet nog El Clasico winst voor Barca 1-0 door Ibra. Die wedstrijd speelde Abidal echt sterk. Kaka en Ronaldo de twee duurste van die transferperiode kwamen er niet doorheen op de flanken.

9 september 2013 om 12:35

Noem me een topverdediger die zich niet laat vallen als hij weet dat hij een duel gaat verliezen? Durf niet zeggen dat het in de PL niet gebeurt, of dat Pepe of Ramos zich daar niet schuldig aan maken. Dat is gewoon zo bij zowat alle verdedigers. Is niet hun schuld, maar de schuld van de scheidsrechter die het maar allemaal laten gebeuren. Een verdediger weet 9/10 als hij valt, krijgt hij de overtreding mee.

Alba vind ik overigens wel een naar mannetje soms, daar niet van. Maar hij kan echt wel verdedigen ( wint geen kopduels voor je). Ik vraag je om de volgende keer puur en alleen op zijn intercepties te letten. En mocht je niet overtuigd zijn van mijn woorden, probeer op Marca.com of een andere medium Alba's verdedigende statistieken van vorig seizoen erbij te halen. Moet je eens zien hoeveel intercepties en recuperaties die jongen per wedstrijd heeft.

9 september 2013 om 12:54

@Grande

Er zijn heel wat verdedigers die zich laten vallen. Dat zal ik ook nooit ontkennen. Dit gaat alleen over Alba en als ik hem zie spelen vind ik hem ontzettend gevaarlijk aanvallend. Verdedigend kan hij heel snel intercepteren. Dat Alba dan verliest speelt hij het slim en laat zich vallen. Maakt mij niet uit hoor hoort er eenmaal bij, maar naar de grens toe lopen en zeuren en de scheids aankijken en roepen vind ik ietwat irritant. De statistieken zullen in zijn voordeel spreken dat geloof ik ook wel, maar zulke statistieken zeggen mij niet zoveel om een voorbeeld te geven: Vorige CL seizoen stond Ronaldo in de top 5 van meeste meters gelopen. Toch vind ik hem ontzettend lui overkomen als het hem niet lukt. Jordi Alba doet mij denken aan Joa Perreira. Klein aanvallend goed. Inzicht snelheid en snelle intercepties. Toch te aanvallend voor een back.

9 september 2013 om 12:57

Alba is toch echt een geval apart. Het gaat niet eens om het feit dat hij zich laat vallen, want dat gebeurt overal, maar dat hij dan jankend op de grond blijft zitten.

Het is gewoon uiterst irritant, want hij beseft niet dat hij ook constant het tempo uit aanvallen van Barca blijft halen.

9 september 2013 om 14:23

Klopt, hij is inderdaad irritant, zelf voor ons Barca supporters soms. Misschien hebben we er meer vrede mee genomen omdat wij hem elke keer aan het werk zien en weten dat hij gewoon niet gaat veranderen, dat zit gewoon in hem.

Mij stoort het alleen dat mensen door zijn gedrag zijn verdedigende kwaliteiten gaan bagatelliseren.

Alba heeft 2 zaken tegen zich:
1: Hij is een zuigertje, irritant en laat zich inderdaad vaak vallen. Heeft iedereen dus tegen zich.
2. Hij speelt bij zowel Spanje als Barca met de opdracht om erg hoog te staan, daar zijn risico's aan verbonden en vaak word hem dan juist verweten dat hij niet kan verdedigen, terwijl de beste verdediger ooit op de counter ook 9/10 keer kansloos is.

Mensen moeten echt, ik smeek jullie bijna om de volgende wedstrijden niet te letten op wat hij aanvallend brengt, maar wat voor werk hij verdedigend verricht. Als je jezelf kunt opbrengen om even over zijn irritant gedrag heen te stappen en een beetje objectief naar hem te kijken, zul je echt zien dat die jongen heel goed kan verdedigen. Alleen kan hij niet koppen.

De enige reden dat ze hem zullen herinneren, is door zijn verschrikkelijk vervelende gedrag! Triest mannetje!

Deze man gaat inderdaad op een wereldberoemd lijstje komen, alleen dan van de allerslechtste verliezers een grootste schijnheil van het jaar 2012-2013!

Misselijkste mannetje van Barcelona samen met nog 6 of 7 andere...

9 september 2013 om 13:06

Misselijkste mannetje samen met nog 6 of 7 andere? Is hij nou het misselijkste mannetje of moet hij die titel delen met 6 of 7 anderen. Je moet wel een duidelijk statement maken.

9 september 2013 om 13:17

Nou, moeilijk... het allerergste vind ik dat ze Neymar ook al hebben weten te strikken met hun tactische fokduiken. Die man kan niet langer dan 5 seconde op beide benen blijven staan. Ik voorzie veel theater in de volgende classico.

9 september 2013 om 13:39

Gareth Bale? 100 miljoen voor een schoonspringer. Neymar heeft tenminste zijn body niet mee, Bale is fysiek een beest en stond afgelopen jaren samen met Suarez (nog een Real target) met stip op 1.

9 september 2013 om 15:40

nee hoor, dani alves en sergio busquets staan al jaren op eenzame hoogte

9 september 2013 om 13:42

Zoek op youtube: Ronaldo diving manual. En geniet van 40 minuten duikplezier van je held en hebt de ballen om daarna hierheen te komen en weer naar anderen te wijzen.

Op een dag zal jordi alba een oscar winnen. Hij is niet slechter dan bepaalde acteurs in the game.
Maar haal pleas de naam r. Carlos uit je hoofd.

Mensen die zeggen dat hij niet kan verdedigen...ga zijn verdedigende kwaliteiten maar eens opzoeken, daar is hij ook gewoon een beest in hoor. Alleen hoor ik steeds mensen klagen over zijn verdedigende kwaliteiten als hij tegen de achterlijn van de tegenstander staat en er dan snel wordt gecounterd...mensen dat ligt niet aan Alba zijn verdedigende kwaliteiten maar aan de spelopvatting van Spanje en Barca. Wanneer gaan mensen toch eens een keer stoppen met elkaar na te praten en eens een eigen mening gaan vormen

Ik zeg niet dat Alba verdedigend de beste back is ter wereld, want bijvoorbeeld een kopduel wint zowat iedereen van hem, maar verdedigend is hij ook echt top hoor. Maar dat zie je pas als hij echt moet verdedigen en niet als hij als linksbuiten moet gaan spelen.

Ik hoop echt dat mensen eens een eigen mening gaan beginnen vormen en liefst objectief kijken naar zijn spel. Want ik begrijp dan weer wel waarom zo veel mensen een hekel aan hem hebben, het kan een naar mannetje zijn.

Volgens mij heeft Spanje betere backs met Monreal, Jose Enrique, Azpilicueta, Juanfran, Ramos etc

Net als Alves is hij in aanvallend opzicht vrij sterk. In verdedigend opzicht is hij ook stabiel. Het is geen beest maar als back hoeft dat ook niet. Ik schaar hem nu al tot de beste linksbacks in de wereld

Er staat een spelfout in het artikel. ipv beste linksback moet er staan beste acteur.

ON: Aanvallend is het inderdaad sterk maar verdedigend kan het nog zeker drie stappen beter om bij de beste linksbacks allertijden te horen.

Jordi Alba zal bij lange na niet zo goed worden als Roberto Carlos! Hij heeft zeker veel snelheid, maar verdedigend is hij gewoon matiger dan bijv. Marcelo of zelfs José Enrique. Tegen een team als Bayern München zag je duidelijk dat een blok van Busquets en Piqué/mascherano/bartra en dan twee aanvallende backs die het verdedigen verleerd zijn gewoonweg niet goed genoeg is.

9 september 2013 om 12:51

hoe weet jij nou of hij niet net zo goed gaat worden of beter dan Roberto Carlos
knap dat je in de toekomst kan kijken

9 september 2013 om 15:09

Hij mist de discipline en kracht om zo goed te worden als Roberto Carlos. Plus dat het een arrogant klein ventje is wat Carlos niet was.

Natuurlijk kan ik in de toekomst kijken. Dat kan iedereen op dit forum die reageert op artikelen die over de toekomst van een voetballer gaan. Of het uitkomt is een ander verhaal.

Edit: typfout

alba is een onsportieve gozer ,hij heeft wel de potentie om carlos na te streven ,maar dat zie ik never gebeuren .deze spelers verpest het imago van barca op bepaalde momenten ,zoals hij middelvinger wees toen messi eens scoorde tegen madrid

Blijf maar dromen marcelo is 10 klasse beter

Vind Alaba de beste linksback momenteel, en ook nog een 3 jaar jonger. Daarna komen Baines, Alba en Marcelo voor mij. En dan is het nog maar de vraag of Marcelo zo sterk terugkomt als dat hij was, hij zit natuurlijk al een tijdje met een zware blessure vandaar dat hij bij mij op nummer vier komt.

We kunnen ook Lahm tot een linksback rekenen en zijn we af van het gezeik
In mijn ogen de beste links als rechtsback op deze wereld.

9 september 2013 om 12:59

Lahm is zeker beter dan alba

Alaba is op dit moment de beste linksback van de wereld, Ik hoop dat Marcelo terug op zijn oude niveau komt. Vond Marcelo voor z'n blessure de beste linksback, maar hij is aardig terug op de weg.

In meeste duiken hoor je al bij de top hoor...

Herinner me nog het moment dat ie een bal in Robben's gezicht gooide, ielg misselijkmakend mannetje. Ik dacht dat busquets als erg was maar deze man is busquets allang voorbijgestreefd.

Op dit moment is alaba 1 van de beste backs van de wereld.. Ik vind jordi Alba verdedigend zwak, maar in aanvallend opzicht is hij wel 1 van de beste.. Maar als je het mij vraagt is alaba de beste op dit moment, aanvallend en verdedigend

Zeer matige back. Word vaak overlopen door directe tegenstanders. Fokduiken is hij wel prima in.
Deze knul is het gewoon niet.

Hij is nu al de beste in, hoe laat ik me zo geniepig mogelijk vallen en zo een vrije trap te krijgen en de tegenstander een gele kaart aan te naaien.

Wat een matige voetballer s dat zeg. Beetje mee rennen en simpele passen geven.

Goede back, maar echt een van de meest vervelende duikelaars ter wereld. Daardoor kan ik ook totaal niet van zijn spel genieten.

iedereen die bij Barcelona speelt denkt Gelijk, ze horen de beste te zijn.... Keeper dik overschat, verdedigers dik overschat... het punt is dat Barcelona zo goed draait onder Iniesta, Xavi en Messi natuurlijk... stelt de rest echt geen ene moer vergelijken met de andere top ploegen.. maar omdat de ploeg steeds wint en wint.. krijgen de andere speles ook de Glamour mee.. ik kan 25 keepers noemen die beter dan Valdez zijn... en die verdedigers zijn echt om te huilen.. ze komen niet eens in de top 10... als het eenmaal messi en Iniesta niet spelen.. dan wankelt die ploeg zo erg

Deze jongen is geen onaardige aanvallende back en verdedigend gewoon matig. Maar hij verpest het gewoon met dat irritante duikelen en kaartenvragen. Zal zolang hij dat heeft nooit bij de beste ter wereld horen.

volgens mij vergeten sommigen dat hij ondanks zijn duikelingen (niet 90 minuten lang zoals mensen soms beweren) goed kan voetballen.

en hij scoorde de winnende ek goal, of was dat ook een schwalbe?

de meeste van jullie hebben totaal geen voetbal verstand. deze jongen moet gewoon als een linksbuiten voetballen bij barca en spanje. dus vaak staat die diep. als er dan balverlies word geleden en de tegenstander gaat voor hun via de rechterkant counteren lijkt het mij logisch dat alba van ver moet komen en word dus helemaal niet overlopen. en 1 tegen 1 passeert bijna geen 1 buitenspeler hem. dus verdedigend is die ook sterk. mogen jullie mij is vertellen wie nou weer alba gaat overlopen die jongen kan rennen als geen ander. ondanks dat hij zo diep staat heeft hij nog veel intercepties zoek zijn statistieken maar op als je het niet gelooft. maar naar mijn mening is Alaba toch de beste op dit moment en die is nog maar 21 en die heeft alles. snelheid, techniek, kan een man uitschakelen, komt veel op, goede trap/voortzet en is sterk in de duels van alaba geniet ik echt fantastische speler.

Verdedigend voegt Alba helemaal niks toe. Hij kan leuk opkomen en voor gevaar zorgen maar de primaire taak van een back lijkt me toch het verdedigen. Daarnaast vind ik m ook wat te licht daarvoor

Hoop ik ook Jordi, deze man past perfect bij het positiespelletje bij Barcelona. Zo explosief en heeft een hoge topsnelheid. Verdedigend is hij vrij matig voor een verdediger want hij is aan de zwakke kant wat betreft fysieke bouw. Maar bij Barcelona moet ie gelukkig meer aanvallen, dan verdedigen.

Wat betreft de poll. Er is met afstand gewoon 1 speler de beste ter wereld: Marcelo.

Persoonlijk vind ik het een mooi streven, maar ik zou het prettiger vinden als hij naar een club in de tweede divisie van wat voor'n land dan ook gaat. Die wedstrijden zie je toch nooit en ik kan een wedstrijd met hem erbij niet echt bevatten. Janken is sowieso naar, maar het vertraagt de wedstrijd ook zo enorm, echt zo a-relaxt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren