Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb wel geluk gehad dat Ronald Koeman bondscoach werd, ja’

Laatste update:

Marten de Roon kan terugkijken op een mooi kalenderjaar. De middenvelder van Atalanta maakte in maart onder Ronald Koeman zijn rentree in het Nederlands elftal, na tien maanden afwezigheid, en werd een belangrijke kracht voor Oranje. Bovendien is hij bij Atalanta niet weg te denken uit de basis. In gesprek met de NOS blikt De Roon terug op de ontwikkeling die hij doormaakte bij Oranje.

In november 2016 debuteerde De Roon onder bondscoach Danny Blind voor Oranje, in een WK-kwalificatieduel met Luxemburg. In mei 2017 mocht hij het nog eens laten zien in een oefenduel met Marokko, maar Dick Advocaat liet De Roon links liggen. "Ik heb wel geluk gehad dat Koeman bondscoach werd, ja", erkent de ex-speler van sc Heerenveen. "Ik was in ieder geval blij dat hij het werd."

"Hij heeft tegen Atalanta gespeeld als trainer van Everton, een wedstrijd waarin wij fantastisch speelden en met 3-0 wonnen. Ik denk dat hij dat heeft onthouden", vertelt De Roon, bij wie 'een rilling' door het lijf ging toen hij voor het eerst het volkslied hoorde voor een wedstrijd. "Vroeger stond ik altijd voor de televisie met mijn hand op de borst het Wilhelmus mee te zingen. Als je dat dan in het echt op het veld staat te doen, voel je je weer dat kleine jochie."

Hoewel hij dit kalenderjaar tot zes interlands kwam, voelt De Roon zich nog 'niet helemaal' een basisspeler van Oranje. "Ik heb de afgelopen drie wedstrijden meegespeeld tegen grote ploegen, dus dat voelde goed, maar ik voel me nog niet een basisspeler zoals ik dat hier bij Atalanta voel", geeft hij aan. "Ik heb niet het gevoel dat mijn naam als eerste wordt opgeschreven. Misschien ga ik het anders voelen wanneer ik tien interlands achter elkaar heb gespeeld."

Een fitte Marten de Roon hoort in de basis van Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier op Voetbalzone heb ik het al vaker aangegeven: spelers als de Roon heb je naar mijn mening echt wel nodig in je selectie.

Nee, de Roon is geen wereldtopper en zal dat ook niet worden. Maar spelers als de Roon zijn, ondanks dat ze vrijwel nooit opvallen, belangrijker dan je denkt. Vorig jaar gaf de Roon in een interview ook aan dat hij nooit op zal vallen, maar dat hij er bij bijvoorbeeld SC Heerenveen destijds voor zorgde dat bijvoorbeeld Ziyech goed functioneerde.

Het klonk misschien arrogant of wat dan ook, maar het punt van de Roon begreep ik echt volledig. Doordat de Roon 'vuile werk' opknapt voor een type speler als Ziyech/een aanvallend ingesteld speler, komen dat soort spelers beter tot hun recht en in hun spel en ze zijn zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht enorm belangrijk, want ze zorgen voor een balans in het hele elftal.

Persoonlijk begon ik dat bij dit soort spelers als de Roon te zien, jaren geleden toen Vurnon Anita op de 6-positie/verdedigende middenvelder kwam te staan bij Ajax onder Frank de Boer. Anita was in verdedigend opzicht erg belangrijk: veroverde veel ballen en schermde de verdediging goed af, waardoor Alderweireld en (met name) Vertonghen zich konden bemoeien met het opbouwen en aanvallen terwijl Anita het 'vuile werk' opknapte voor aanvallend ingestelde spelers als Eriksen, de Jong en Janssen en eigenlijk vanaf het moment dat Anita op het middenveld terechtkwam, begon Ajax dat seizoen ook te draaien.

23 december 2018 om 11:52

Welke Janssen? Ik kan het me serieus niet herinneren haha.. On: Leuke gast, prima en hardwerkende voetballer.

23 december 2018 om 12:16

Weet niet of je sarcastisch bent, maar ik neem aan dat hij Theo Janssen bedoelt.

Belangrijke speler in dit Oranje. Is de nummer 6 die al het vieze werk doet zodat Frenkie en Gini optimaal benut kunnen worden. Denk dat je De Roon wel kan laten banken straks tegen teams als Estland en Noord-Ierland, maar tegen ploegen waar Oranje veel defensief werk moet verrichten is het erg handig om De Roon te hebben.

23 december 2018 om 11:02

Juist door dit soort spelers die bij balbezit matig zijn, verlies je eerder de strijd om balbezit en controle, en word je eerder in de verdediging gedrukt of tot meer verdedigende acties gedwongen.

Vededigen doe je als Nederland zijnde ook als het goed is door fel collectief drukzetten, daar heb je geen breker voor nodig. Ajax speelt (gelukkig) sinds Bosz ook niet meer met brekers voor de verdediging, maar met goede voetballers.

Dat fabeltje dat zo'n breker nodig is, mag dus weleens de prullenbak in. Tenzij je ervoor kiest verdedigend te spelen en te counteren.

Met brekers ben je opbouwend, spelmaken en aanvallend ook veel minder, en dat is doodzonde en totaal onnodig.

23 december 2018 om 11:16

Wat een bs? Elke (top)ploeg heeft een breker op het middenveld. Je kunt echt niet meer zonder een breker spelen in het moderne voetbal, anders word je middenveld continue overlopen. Frankrijk: Kante, Spanje: Busquets, in de vorige wedstrijd deed Kimmich het voor Duitsland toen tegen Nederland, maar daarvoor altijd Khedira, Italie: De Rossi, laatste wedstrijd Sensi, Belgie: Witsel, etc.

Zie Arsenal dit seizoen. Die mistten een type Kante. Nu hebben ze Torreira van Sampdoria gehaald en nu draait het middenveld als een tierelier.

Dan kom je met dat loze voorbeeld over Ajax, maar Eredivisie is geen topniveau. Dus dan hoef je geen brekers op het middenveld te spelen als je toch meerendeel op de helft van de tegenstander staat.

23 december 2018 om 23:04

Totaal mee oneens. Je hebt juist een breker nodig om je andere spelers (meestal de beteren) te laten renderen. Meestal in Nederland waarderen jullie dit soort spelers niet, omdat ze niet opvallen maar je hebt ze zo hard nodig.

Wederom een prima stukje werk van de jeugdopleiding van Sparta!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren