Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik ging er té ver in, als ik verloor kon ik volledig door het lint gaan'

Laatste update:
/

Feyenoord moet het drie duels stellen zonder Simon Gustafson, die woensdag het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal accepteerde. Voor de Zweedse middenvelder is dat eigenlijk niks nieuws, vertelt hij in een vraaggesprek met ELF Voetbal. Ook bij zijn vorige club BK Häcken zat hij regelmatig een schorsing uit.

De twintigjarige Gustafson beschikt naar eigen zeggen over een karakter dat je niet gauw verwacht bij een Zweed. Hij is snel aangebrand, heetgebakerd. Dat heeft hij al vanaf zijn jongste jaren. Zelfs klasgenootjes waren niet veilig als er op het schoolplein werd gevoetbald. “Als ik verloor kon ik volledig door het lint gaan. Ik vind het echt heel, héél erg belangrijk dat je als sportman wil winnen.”

Dat fanatisme slaat soms door naar de verkeerde kant. “Zonder een positieve drive kom je nergens. Maar ik ging er heel ver in, té ver misschien. Bij Häcken raakte ik soms dermate gefrustreerd, dat ik uitviel tegen mijn medespelers of de scheidsrechter. Mijn drive sloeg om in negativiteit”, aldus Gustafson. “Dat gaat nu een stuk beter. Ik heb daar de goede balans in gevonden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Winnaarsmentaliteit is goed, maar dit sloeg gewoon nergens op. Was echt nul aanleiding om zo'n elleboogstoot uit te delen, als hij rood had gekregen had ik maar moeten zien of Feyenoord nog had gewonnen.

9 december 2015 om 13:27

Er was wel degelijk een aanleiding, maar zo had hij natuurlijk nooit mogen reageren.

9 december 2015 om 13:28

Werd getrapt door Mark-Jan "zuiger" Fledderus...

9 december 2015 om 15:08

Ooh, dan mag het dus. Dan staat Kramer nog heel wat te w88!

9 december 2015 om 15:51

Nee, dat betekent niet dat het mag. Darkblade stelde dat er geen aanleiding was om zo te reageren, maar die was er wel. Schorsing is gewoon terecht.

9 december 2015 om 13:28

Klopt niet helemaal, Fledderus deelde een vervelende schop uit, waar hij toen op reageerde. Maar had zomaar de 3 punten kunnen kosten, nog even los van deze schorsing.

9 december 2015 om 13:29

Juist wel aanleiding. Flederus geeft hem bij diezelfde corner een knie'tje tegen zn dij en dit was zijn reactie er op. Blijft dom alleen doordat die elleboog veel is herhaald en het knie'tje pas zondagavond op internet verscheen is flederus buiten schot gebleven. Blijft natuurlijk dom en 3 wedstrijden is terecht.

9 december 2015 om 13:36

Knietje van de "stervende zwaan" Fledderus niet gezien dan?

9 december 2015 om 13:44

Fledderus gaf hem een knietje/schop. Ik had nog wel willen zien of Heracles tot voetballen was gekomen met 10 man en een strafschop tegen.

Natuurlijk moet Gustafson zo niet reageren, maar om te zeggen dat er geen aanleiding was klopt niet.

9 december 2015 om 18:09

Anders had de scheids wel geholpen

Foute actie zeker en schorsing zeker terecht, maar Fledderus is ook een viezerik met zijn trap er vlak voor want gaan ze daar nog naar kijken?

9 december 2015 om 13:36

Natuurlijk kijken ze daar niet naar. Zijn daar overigens nog goede beelden van? Het enige wat ik ervan is gezien is een vaag beeld waaruit je amper kan opmaken wie het is. Fledderus komt er ongetwijfeld mee weg.

Heel domme rode kaart, en hij stond hier ten tijde van zijn transfer inderdaad al bekend om. Mocht dit nog een keer gebeuren bij Feyenoord dan lijkt me dit een probleem worden, want dit het is voor een club natuurlijk allesbehalve fijn om je nr. 10 voor 3 belangrijke wedstrijden te moeten missen.
Voetballend vind ik m verder hartstikke goed, technisch goed en enorm dreigend als nummer 10. Zal behoorlijk worden gemist de komende wedstrijden, want Vilhena heeft veel minder dreiging voor de goal dan hij. El Ahmadi scoort vrijwel nooit, en Vejinovic komt amper in scoringspositie.

9 december 2015 om 13:50

En toch komt de schorsing feyenoord niet slecht uit. Kan gustafsson nml eindelijk zn rust pakken en kan vilhena nog knallen voor hij vertrekt, drijft de prijs toch weer met een paar tonnetjes op

9 december 2015 om 14:33

Rode kaart? Hij kreeg helemaal geen kaart

Moet je voorstellen dat ze winnen en verliezen in Zweden willen afschaffen. Dat werkt toch helemaal niet bij jochies met zo'n mentaliteit.

Alsof je Toivonen voor je ziet met zijn verhaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Gustafson qua voetbal er ook wel op vind lijken. Hopelijk draaft hij niet door en zal hij net als Toivonen Nederland via de achterdeur verlaten.

Feyenoord beschikt over veel vechters en hopelijk houden ze dat in het gareel en worden we geen Atletico Madrid 2.0. Het voetbal moet toch op 1 blijven staan en als dat niet gaat, over op vechtvoetbal.

9 december 2015 om 13:52

'het voetbal moet toch op 1 blijven staan en als dat niet gaat, over op vechtvoetbal.'

Alsof vechtvoetbal geen echt voetbal is. Het is gewoon een manier van voetballen net als tiki-taka, counteren etc. Jammer dat niet iedereen dat ziet.

9 december 2015 om 14:07

Vind ze toch wel twee vrij verschillende type spelers.

Hij heeft aan de goede balans te hebben gevonden, maar zijn daden spreken het tegen. Misschien het clubmotto nog eens goed bekijken. Iemand in balans gaat geen totaal onnodige elleboog uit frustratie geven.

9 december 2015 om 13:45

1 keer na een knietje dat echt geen aanleiding had. Kun je nog niet over een gedragspatroon spreken

9 december 2015 om 13:45

Was denk ik niet echt een elleboog uit frustratie. Fledderus gaf hem een knietje/schop en Gustafson reageert daarop met een elleboogje. Probleem is alleen dat dit gezien is door de camera's waardoor hij geschorst wordt. Over het knietje/schop van Fledderus hoor je niks omdat het niet 5x is herhaalt op o.a. FOX

9 december 2015 om 14:16

@fr12jules

Wat is er toch met sommige Feyenoord-supporters als jij, die maar blijven refereren aan Fledderus? Hoe vaak ik al niet voorbij heb zien komen, dat Fledderus ook geschorst dient te worden, omdat Gustafson om zijn gewelddadig gedrag volledig terecht geschorst is.

Waarom steeds maar weer hetzelfde herhalen? De actie van Gustafson kon echt niet door de beugel, het een 'elleboogje' noemen is sowieso alsof het niks voorstelde. Als Gustafson zich niet zo had misdragen, dan war er waarschijnlijk überhaupt niemand, ook jij niet, ooit over dat knietje/schop (wat is het nou eigenlijk volgens jou) begonnen of er over gevallen.

Het probleem is Gustafson zelf, hij kan zich niet beheersen, zoals hij zelf al zegt en niet Fledderus, FOX of de Knvb. Hij heeft de schorsing volledig aan zichzelf te danken en aan niemand anders. Of men het op tv nou één keer herhaald heeft of tien keer, het blijft de eerste keer al een smerige overtreding an sich, die niemand kon ontgaan. Ook al ging er het één en ander aan vooraf.

9 december 2015 om 14:36

@buitenspelval

frjules noemt het een "elleboogje" omdat dat dat het ook was. Volgens mij is het een feitelijke weergave van hetgeen er gebeurt is. Je kon aan de lichaamshouding zien dat hij niet fors uithaalde, gewoon een elleboogje. Vervolgens ging Fledderus, als in de beste Zuid-Europese traditie, neer alsof hij werd neergehoekt. Mag hij doen hoor.
Maar jouw verontwaardiging is selectief en met de term gewelddadig ben je aan het overdrijven.

9 december 2015 om 14:36

Ik zie dat onze Rotterdamse vrienden geregeld doen hier. Kramer doet nooit wat verkeerd, Elia is terecht niet geschorst geweest en zo maar door.

9 december 2015 om 16:20

@wim drenthe

Sorry hoor, je mag vinden dat het een lullig 'elleboogje' is, maar dat was het toch echt niet. Als je met een gehoekte elleboog met de punt kort uithaalt op je ribbenkast ter hoogte van de longen, dan kan ik je verzekeren dat dat hard en pijnlijk aankomt en je even zonder lucht zit.

Het lijkt me logisch dat je dan even naar de grond gaat. Vraag maar even aan iemand in je omgeving om het bij jou te doen, dan snap je wat ik bedoel. En let vooral op de lichaamshouding van degene die de elleboogstoot bij je uitvoert, je hoeft je lichaam namelijk niet te bewegen of draaien om vol met de elleboog uit te halen. Maar dat zal je dan wel even ontgaan al je zonder lucht met pijn op de grond ligt

Zoals je zegt: neergehoekt, maar dan vol met de elleboog. Je kan zo met gemak iemands ribben breken op die manier. Dat noem ik bewust gewelddadig inderdaad en het zal me niets verbazen dat het als ook zodanig door de aanklager is omschreven. Het zal niet als liefdevol of zachtaardig zijn omschreven toch?

Waar je mij selectief verontwaardigd vindt is me overigens niet duidelijk. Ik voel totaal geen verontwaardiging, ik ben meer verbaasd, zoals ik in mijn eerdere post aangaf, juist over de verontwaardiging van o.a. fr12jules, dat alleen Gustafson selectief gestraft zou zijn en over het gedram om ook Fledderus te vervolgen. Meer niet.

Ik hoor graag je reactie.

9 december 2015 om 18:17

@buitenspel aan de ene kant wel logisch dat flederus erbij gehaald word.
Als hij die schop op de kuit niet geeft heeft hij ook geen elleboog in de ribben.
We hebben deze discussie eerder gehad. Raar dat de oorzaak vaak niet onderzocht word.

Schorsing is natuurlijk terecht hard of zacht maakt niet uit blijft elleboog. Dus schorsing terecht .

Maar wat ik eerder zei jammer dat de oorzaak vaak niet onderzocht word..

9 december 2015 om 20:54

Klopt dat het al vaker ter sprake was gekomen en hebben we deze discussie al eerder gevoerd is. Maar juist dat verbaast me juist zo. Gustafson is geschorst en Fledderus niet, dat is een voldongen feit. Dus waarom wordt er door sommigen zo over doorgezaagd?

Daarnaast heb ik de uitvergrote beelden gezien, die zijn echt te wazig en onduidelijk om op basis daarvan een aanklacht te baseren. Het is totaal onduidelijk wat er precies gebeurt,

Fledderus lijkt zijn linkerbeen tegen de dij van Gustafson te zetten als een soort van knietje, maar je ziet hem ook iets voorover buigen alsof hij uit balans wordt gebracht. Het lijkt wel alsof ze beiden aan elkaar lopen te trekken, zoal bij elke corner, zonder dat je kunt zien wie wie uit balans trekt.

Fledderus heeft in ieder geval de schijn tegen, maar het beeld is te vaag als bewijslast lijkt mij. De oorzaak, het uitlokken door Fledderus, is daardoor moeilijk te bepalen.

3 wedstrijden? Komt hij nog goed weg.

9 december 2015 om 14:08

Valt wel mee, dergelijke overtredingen zijn dit seizoen niet zwaarder gestraft, sommigen zelfs wat minder.

9 december 2015 om 15:32

Kan je ook met voorbeelden komen waar zo een bewuste elleboog niet is bestraft dit seizoen?

Die jongen werd ook wel geprovoceerd door Fledderus, maar dat is natuurlijk geem excuus. Is op zich ook niet zo erg voor die jongen kan nu even genieten van den vakantie en daarna weer knallen met Feyenoord

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren