Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk niet dat het logisch is dat Ajax aan Labyad denkt’

Laatste update:

Zakaria Labyad maakt deze week waarschijnlijk de overstap naar Ajax. De aanvallende middenvelder moet voor maximaal zeven miljoen euro overkomen van FC Utrecht en zou persoonlijk al rond zijn. Kenneth Pérez vindt het niet gek dat Ajax uitkomt bij de voormalig international van Marokko.

“Ik denk niet dat het logisch is dat Ajax aan Labyad denkt, maar het is wel logisch omdat Ajax Ten Hag als trainer heeft en hij helemaal gek van hem is”, vertelt de analyticus bij FOX Sports. Ten Hag werkte bij PSV en bij FC Utrecht reeds samen met de 25-jarige Labyad.

“Als je dan een belangrijke stem hebt in het aan- en verkoopbeleid, is het niet onlogisch dat hij uitkomt bij Labyad. Hij ziet iets bijzonders in hem. Dat laat hij in ieder geval blijken.” Pérez voegt er wel aan toe dat trainers wat hem betreft niet te veel inspraak zouden moeten krijgen in het transferbeleid.

“Ik vind dat trainers passanten zijn en inspraak moeten hebben in wat voor type ze zoeken, maar het is wel aan de club om de selectie samen te stellen. Een trainer haalt tien spelers en drie maanden later is hij ontslagen. Dan zit je als trainer met die spelers die hij misschien niet had willen hebben. Ik vind dat het 80/20 moet zijn in het voordeel van de club.”

Denk jij dat Zakaria Labyad gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaja Perez het is duidelijk jij vindt het helemaal niks en dat mag ook. Elke trainer haalt een aantal aankopen dat lijkt me niet meer dan normaal. Als Ten Hag denk Labyad nodig te hebben dan moet hij hem halen. Ik zie hem ook wel graag komen eerlijk gezegd en zoals het eruit ziet lijkt dat ook te gebeuren vandaag.

14 mei 2018 om 08:37

Ben je oprecht van mening dat labyad iets gaat toevoegen aan Ajax? Ik denk dat als Labyad het niveau bij Ajax omhoog tilt, dat meer zegt over het huidige niveau van Ajax dan de voetbalkwaliteiten van Labyad...

14 mei 2018 om 08:53

Zeker! Van mij hoeft een aankoop namelijk niet perse uit Zuid Amerika te komen.. zijn stats zijn prima en sommige dingen zelfs in het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Ziyech. Volgens mij moet hij daar op beoordeeld worden

14 mei 2018 om 09:10

Bij Aajx wisten ze in 2012 al welke potentie Labyad had,dat ze nu bij hem terugkomen is niet meer dan logisch. Heeft meer ervaring,is topfit en kan aanvallend echt wel wat brengen. Denk dat ie Kluivert gewoon dolt op de training trouwens.

14 mei 2018 om 09:18

Laten we nu niet gaan doen alsof die jongen niet kan voetballen omdat er bij sommige mensen nog oud zeer zit vanwege zijn verleden in Eindhoven. Tuurlijk voegt hij iets toe bij Ajax, ook bij PSV en Feyenoord zal hij een meerwaarde zijn. Als hij volgend jaar zijn waarde waar maakt bij Ajax (als hij komt), dan was dat hem ook gelukt bij een concurrent.

Of denk jij serieus dat Hendrix, Ramselaar en Luckassen van een hoger niveau zijn dan Labyad? Ik denk dat die jongen beter kan voetballen dan de gemiddelde middenvelder in de top 3 van Nederland.

14 mei 2018 om 09:35

Vorige week las ik nog overal dat ajacieden hem zien als breedte aankoop en nu moet hij ineens het middenveld omhoog tillen? Begrijp mij niet verkeerd, hij doet het goed bij Utrecht. Maar meerwaarde voor de top3? Nah, fijn om erbij te hebben op de bank, maar thats it. (dan is 7m aardig veel...)

En daarnaast, oud zeer haha? Neejoh, zo kinderachtig ben ik niet.

14 mei 2018 om 09:38

@grasveld:
Naja ik moet zeggen voor Feyenorod zou dit een mooie zijn inderdaad.
Maar mede door het geld wat Ajax heeft en de mogelijkheden hoop ik dat die wat hoger inzetten. Hij zal wat toevoegen inderdaad, maar je gaat er niet op vooruit.

Sterker je gaat er weer een stapje mee achteruit. En dat voor toch 7 miljoen.

Kijk bijv voor Feyenoord op 10 zou je hier een stap mee vooruit gaan inderdaad. En zou hem dan ook wel graag bij ons zien.

Hendrix en Ramselaar spelen ook heel anders dan hem. En Luckasse is een verdediger, en die vind ik ook niet goed genoeg voor PSV trouwens. Speelt ook bijna niks meer nu

14 mei 2018 om 09:43

Maar we moeten ook niet gaan doen alsof Labyad wel een hele goede speler is. In het buitenland heeft ie weinig laten zien dus ik ben benieuwd of hij voor Ajax een versterking gaat zijn waar ze internationaal mee voor de dag kunnen komen.

14 mei 2018 om 09:56

@psvgek95

Ga de linksbuiten spelers van Ajax eens tellen. Voila, daar ligt het probleem, die zijn er niet meer, allebei gaan ze weg. Dus is nu een aankoop voro de linskbuiten positie heel goed te begrijpen.

Soms moet je ook in de breedte investeren, zeker als een postie niet meer bemand is en je dus twee aankopen moet doen.

labyad was overigens een heel grote belofte, wellicht gaat hij zijn belofte alsnog inlossen bij Ajax.

14 mei 2018 om 10:42

@psvgek

Klopt, ook ik zie hem momenteel niet meteen als een directe versterking die er meteen zal staan, maar ook hij verdient net als ieder ander een eerlijke kans. Dus dat hij wel of geen meerwaarde gaat worden, daar kunnen we nu moeilijk over oordelen, dat zal de toekomst uit moeten wijzen. Feitelijk speelt hij nog steeds voor Utrecht en is er naar mijn weten nog geen krabbel gezet.

Haha oke dan val jij buiten die groep .

@capis

Nja, dat weten we natuurlijk pas als hij een seizoen op het hoogste niveau heeft gespeeld van Nederland, wie weet gaat hij zijn potentie nu wel inlossen, wie zal het zeggen. 7 miljoen wordt voor mijn gevoel pas veel geld als straks blijkt dat hij het niet weet te redden bij Ajax, dan mag je inderdaad spreken van een te hoog bedrag.

Luckassen is toch regelmatig door PSV gebruikt op het middenveld hoor?

@kohaku

In het buitenland heeft hij ook amper een kans gehad en is in Nederland veel te vroeg vertrokken. Zoals ik hierboven al aan geef, we kunnen nu moeilijk oordelen over een speler die nog geen minuut in het Ajax shirt heeft gespeeld.

Eens met dat trainers passanten zijn. Ben je een wereld coach kan je wel aangeven welke speler je graag ziet komen. Bij een beginneling en of gewoon mindere coaches mag de stem niet te groot zijn. Dan krijg je idd Labyad of Gudelj aankopen. Ik zie m meer als breedte versterking en dan is 7 milj (incl bonussen en weet ik t) vrij veel.

14 mei 2018 om 08:33

Toen Gudelj gehaald werd was iedereen er blij mee hoor en had Ajax ook nodig op dat moment een bikkelaar. Dat het uiteindelijk niet geworden is wat gehoopt is een ander verhaal. Kan net zo goed bij de supporters liggen die direct beginnen te fluiten en nog steeds denken dat Ajax het Ajax is van 95

14 mei 2018 om 09:05

Ow nou zo enthousiast was ik niet over Gudelj. Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik laat me graag verassen mocht hij komen. Maar imo is t gewoon een net niet combi.

14 mei 2018 om 08:34

Achteraf was Gudelj nog best een nuttige voetballer in sommige wedstrijden en Labyad al afschrijven heeft geen nut. Ik geloof namelijk dat hij het voetballende talent zeker wel heeft. Wacht maar even af voor hem als miskoop te bestempelen.

Met dit soort commentaar kun je niet zo veel. Ajax zoekt een aanvaller van ca. 25 jaar, want ze willen meer ervaring in het team. Nu zou ik ook niet zo gauw bij Labyad uitkomen, maar hij is beschikbaar en de trainer ziet het in hem zitten. In elk geval is het een aankoop die ruim voor de voorbereiding is gedaan, waardoor je er wat aan zou hebben in de kwalificaties voor Europees voetbal. Ondertussen zal ik ook niet meer zeggen dat hij niet goed genoeg is voor Ajax. Het niveau daalt zo in de competitie dat ik ondertussen verbaasd ben wie het er wel redt. Je kunt in Nederland voortaan kampioen worden met 11 modale voetballers....

14 mei 2018 om 08:34

Hij wordt ook gewoon als middenvelder gebruikt de positie waar hij het liefst speelt want op linksbuiten heb je al Kluivert/bandé

14 mei 2018 om 09:06

Ik ga er niet van uit dat Ajax volgend seizoen nog Kluivert heeft. En anders is Kluivert/neres/bandé een te smalle bezetting van de vleugels. Johnsen komt volgens mij tekort en Cerny komt terug van een zware blessure en ontwikkelde zich het jaar daarvoor ook niet bepaald. Dus een extra vleugelspeler is welkom.

14 mei 2018 om 10:14

Dit is juist de valkuil waar Ajax zich vaker schuldig aan maakt. Namelijk spelers kopen en ze dan op andere posities neerzetten. Labyad haal je voor de 10 positie en niet als vleugelspeler, dat is namelijk niet waar zijn kracht ligt.

Ik vind wel degelijk dat trainers grote inspraak zouden moeten hebben op het transferbeleid. Als club stel je zo iemand aan met het idee dat deze man voetbalkennis heeft. Dan moet je hier ook op vertrouwen en een trainer en zijn technische staf grotendeels vrij spel geven. Desondanks kun je als club natuurlijk wel altijd zeggen dat je bepaalde spelers niet wil halen.

14 mei 2018 om 09:45

Als je een trainer teveel vrijheid geeft loop je kans dat er straks spelers in je selectie lopen die er vooral lopen omdat ze dezelfde zaakwaarnemer als de trainer hebben. Als de trainer moet wieberen zit je als club vervolgens met die spelers.

Complete onzin om deze aankomende transfer al meteen af te kraken. Voetbal is een teamsport. Ziyech kon met een bal heel veel, maar was niet de persoon die Ajax op sleeptouw nam. Tenslotte had Ajax de beste selectie, maar was PSV een veel sterker geheel. Misschien kan Labyad wel de lijm worden die Ajax nodig heeft? Misschien gaan andere spelers beter functioneren? Als het achteraf niet lukt mag men met kritiek komen, maar nu geef ik Overmars en Ten Hag de tijd om de puzzel compleet te maken.

Ook wat betreft het samenstellen van de selectie. Ten Hagen mag best 2-3 spelers willen waar hij heilig in geloofd. Heus, de trainer bepaalt niet alles.

14 mei 2018 om 09:17

Ik kan je vanaf de app geen groen randje geven, maar je verdient hem wel in mijn ogen. Het verbaasd mij ook dat 90 procent van de Ajacieden Labyad al afschrijft nog voor dat hij überhaupt officieel speler is van Ajax en ik denk ook dat Labyad een goede aankoop kan zijn. Zeker weten doe je het nooit, maar hij is zeker gegroeid sinds zijn komst naar Utrecht en ik denk dat hij met de spelers van Ajax om zich heen nog beter kan worden. Als je de combinaties tussen hem en Ayoub zag, gok ik dat hij met spelers als Dolberg, Neres, Bande ook geweldige dingen kan laten zien.

14 mei 2018 om 09:59

Labyad als de lijm die de ploeg bij elkaar gaat houden? Dat zie ik hem niet doen.

14 mei 2018 om 12:33

Deze aankoop brengt erg veel risico met zich mee en alleen daarom zou je de vraag moeten stellen of het wel zo verstandig is. Het is misschien flauw om te beginnen over zijn verleden bij Psv, maar bij een deel van de aanhang is hij bij voorbaat al niet favoriet. Daar komt bij dat het duidelijk een keuze van de trainer is. En laat deze trainer de harten van het publiek nu ook nog niet bepaald voor zich hebben gewonnen. Het fluitconcert bij de uitreiking van de individuele prijzen na de laatste thuiswedstrijd was een teken aan de wand.
Het lot van deze speler en die van de trainer zijn dus aan elkaar gekoppeld en beide hebben heel wat terrein goed te maken. Maar ook het feit dat een trainer met een beperkt zicht op spelers voorrang krijgt op een scoutingsapparaat dat de hele wereld in ogenschouw neemt, is slecht. Het zijn de fouten uit het verleden waarvan ik dacht dat Ajax ze achter zich had gelaten.
Tot slot kun je de vraag stellen hoe goed deze jongen nu eigenlijk is aangezien hij het nog nooit bij een topclub heeft laten zien en reeds een mislukt avontuur in het buitenland achter de rug heeft. En dat terwijl Ajax een keur aan jonge talenten heeft dat staat te trappelen om hun kunsten in de Arena te vertonen. Stuk voor stuk ook jongens die bij het publiek veel meer krediet hebben dan 'de aankoop', want dat is bij Ajax altijd zo.
Al met al genoeg redenen om op voorhand kritiek te hebben op deze aankoop. Wat mij betreft mag deze transfer dan ook alsnog afgeblazen worden zolang het nog kan.

Als trainer van Ajax word je bijna verplicht om ieder jaar kampioen te worden. Als dat niet lukt, is de kans groot dat je voortijdig de laan uitvliegt en het lijkt me duidelijk dat een ontslag niet te vaak moet voorkomen op je CV als je grote ambities hebt. Het zou m.i. heel vreemd zijn als je een coach aanstelt en de lat heel hoog voor hem legt waardoor het afbreukrisico voor zijn carriere heel hoog is, terwijl je hem niet op zijn minst inspraak geeft bij de samenstelling van zijn selectie. En dat zou ook geen enkel probleem behoeven te zijn als je de trainer aanstelt die bij je club past en waar je voldoende vertrouwen in hebt. Perez vergeet 1 ding in zijn analyse en dat is dat in NL tegenwoordig niet alleen de trainers maar ook de spelers passanten zijn en dat is bij Ajax zo in het kwadraat. De spelers die hun contract meer dan 1 keer verlengen zijn tegenwoordig uiterst dun gezaaid en het is al helemaal compleet uitgesloten dat een speler zijn hele leven bij 1 club blijft.

De speler heeft kwaliteiten. Is het niet veel kun je hem altijd weer verkopen. Leuke twaalfde man en wie weet verrast hij wel. Kan in ieder geval een vrije trap nemen.

14 mei 2018 om 09:48

De twaalfde man zit en staat op de tribune...

Labyad is geen speler die je moet halen om achter de hand te hebben, die moet spelen. Het is geen type die gezellig op de bank zijn kansen af gaat wachten. Maar zolang ten Hag trainer is speelt Labyad sowieso.

Hoe je het ook went of keert, ik ben blij dat Ajax ook wat ' meer ervaren' jongens haalt, van pakweg een jaar of 25. Al die gastjes van 18 zijn in de helft van de wedstrijden hartstikke goed (en in de andere helft van de wedstrijden onzichtbaar) en zijn rond hun 20e al vertrokken. Voordat je er de vruchten van kan plukken.

En in de spelers van de leeftijdscategorie van plusminus 25 jaar is Labyad nu eenmaal een van de betere in de eredivisie. In ieder geval een creatieveling.

Volgens mij ga je naar een wedstrijd/club om het te bewonderen. De schilder schildert een werk en de bezoeker komt langs om het te bekijken.
Tegenwoordig is het echter geworden dat journalisten en fans de macht hebben. Staat het je niet aan dan ga je toch niet. Het klinkt simpel, maar in wezen is het toch zo.

Roda gaat door met de coach, dat is de beslissing van de club. Waarom denkt een journalist te kunnen opereren dat de coach eruit moet? Om zijn frustraties te uiten, om zijn krant te vullen. En omdat de zwakkeren onder ons denken van het staat in de krant dus zal het wel kloppen, ontstaat er een situatie die meer copy oplevert. Ik vond het een verademing om Molenaar rustig te blijven, geen paniek maar kalmte.

Voor Ajax zou hetzelfde moeten gelden. Geef de coach de kans een elftal te kneden. Waarom wordt die trieste journalist niet zelf trainer. Het lijkt zo moeilijk om gewoon positief te genieten. Nee, we moeten kanttekeningen plaatsen.....

Gewoon voetbal kijken zonder te luisteren naar een commentator, geen gekleurd verhaal in de krant, geniet van wat je ziet. Laat je niet gek maken door malloot die denkt alles te moeten bestempelen als fout. Fouten zijn menselijk, we leren van fouten. Geen vooruitgang zonder fouten en er van te leren.

14 mei 2018 om 09:24

@Holy shit. Supporters hebben ook veel macht. Moet jij eens opletten wat er gebeurd als ze niet meer komen en geen shirtjes e.d meer kopen. Krijg je zo’n Qatar competitie. Letterlijk een competitie die niet verkoopt, en aangezien we geen sjeiks hebben komen er ook geen ex topspelers on af te bouwen. Gaat dan heel snel. Neem Groningen daar zitten ze gigantisch in hun maag met de dalende bezoekers aantallen.....

Wat Labyad betreft. Elke trainer heeft van Overmars zijn ene speler gekregen. De Boer Gudelje, Bosz Traore en ten Hag dus waarschijnlijk Labyad. Ten Hag moet er alles aan doen om Labyad te laten slagen. Mislukt die, dan is hij exit. En na dat gekloot met die Deense back is het code oranje wat mij betreft. Overmars heeft nog een klein beetje krediet (heeft genoeg goede spelers aangetrokken), maar bij de versterkingen van afgelopen seizoen was het echt veel prut. Moet niet nog een keer gebeuren, want dan mag hij wat mij betreft ook vertrekken.

Er zijn trainers die een bepaalde speler kunnen eizen bij de club, maar dat zijn vaak trainers die het een en ander hebben gepresteerd. Dat Gio om Van Persie ging vragen bij de directie is niet heel raar, als trainer heeft hij de status na het winnen van 2 prijzen, dat kan hij doen.. Maar wie is Ten Hag om zo iets te eizen?? En ook nog eens bij Ajax. Wat een lef.

Middelmatige speler voor veel te veel geld. Ajax vervalt weer in oude valkuilen van geld uitgeven om het geld uitgeven. Kwantiteit en niet kwaliteit. Maar goed ik ben ook al geen fan van deze coach dus het past wel in mijn plaatje dat hij dit zo'n topper vindt.

Het heeft geen zin die jongen nu al af te branden en laten we hem het voordeel van de twijfel geven.

Het is niet zo dat hij er niets van kan natuurlijk en hij heeft bij FC Utrecht best leuke dingen laten zien, maar het blijft best een gok.

Blijkbaar ziet Ten Hag iets in hem wat niemand ziet en misschien laat ie dat dan wel zien bij Ajax.

Ten Hag wil Labyad er graag bij hebben, en Ajax lijkt hier ondanks een negatief scoutings-advies in mee te gaan. Dat lijkt mij prima, als het maar een uitzondering blijft. Ik vind Labyad een goeie speler. Misschien geen topper, maar veel creativiteit, pikt zijn goaltjes mee en laat anderen scoren. Heeft zich bij Utrecht ontwikkeld tot een echte teamspeler die ook nog eens strijd levert als dat nodig is. Ik weet niet waarop dat negatieve advies gebaseerd was, maar misschien ziet ten Hag het in dit geval wel beter dan de scouting.

Het is heel normaal dat een trainer zijn eigen keuzes maakt, ook qua aankopen. Denk aan toen Cruijff hoofdtrainer werd van Ajax en relatief onbekende spelers haalde als Blind en Wouters. Die hebben het niet slecht gedaan.

Ten Hag heeft een valse start gemaakt, maar was dat zijn schuld? Het halve team was al bezig met een mogelijk vertrek en de achterstand op PSV was al nagenoeg niet meer te overbruggen.

Ik weet eigenlijk nog niet wat de beste positie van Labyad is, maar als dat de plek van Kluivertje is dan heb ik er vrede mee. Beter een iets mindere speler die altijd zijn stinkende best doet dan een groeibriljantje dat alleen bezig is met zijn zaakwaarnemer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren