Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik denk dat Rijkhoff nog achter Akpom komt in hiërarchie van Ajax-spitsen'

Laatste update:

Valentijn Driessen tempert de verwachtingen rondom Julian Rijkhoff, die Borussia Dortmund voor een vaste transfersom van 1,4 miljoen euro inruilt voor zijn oude liefde Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf denkt dat de spits rustig gebracht zal worden door trainer John van 't Schip.

Driessen krijgt in een video-item van de krant de vraag wat Rijkhoff kan toevoegen aan Ajax. "Dat zou ik echt niet weten", antwoordt de ervaren voetbalvolger. "Ik begrijp dat ze hem dolgraag willen hebben en ik denk dat het een spits voor de toekomst is."

"Hij heeft eerder al in de jeugd van Ajax gespeeld en toen was het eigenlijk een supertalent. Hij is naar Dortmund vertrokken omdat Ajax toch te weinig heil in hem zag. En nu is hij dus teruggehaald voor een paar miljoen en waarschijnlijk zien de huidige beleidsbepalers wel toekomst in hem", is Driessen optimistisch gestemd over de terugkeer van Rijkhoff in Amsterdam.

"Maar het is niet iemand die direct Brobbey kan vervangen", is Driessen aan de andere kant ook sceptisch. "En ik denk dat hij zelfs nog achter Akpom komt in de hiërarchie van de spitsen bij Ajax. Ik denk dat het echt een jongen voor de toekomst is, die nu relatief goedkoop viel op te halen."

"We zullen moeten afwachten of dat inderdaad het geval is. Maar hij zal denk ik het meeste spelen bij Jong Ajax en niet in Ajax 1", zo besluit de chef voetbal zijn analyse over de naderende komst van Rijkhoff naar Ajax.

Ajax neemt Rijkhoff dus voor een vaste transfersom van 1,4 miljoen euro over van Dortmund, zo meldt journalist Mike Verweij van De Telegraaf. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 2,5 miljoen euro.

De negentienjarige spits gaat donderdag een contract tot medio 2028 ondertekenen in de Johan Cruijff ArenA. De verwachting is dat Ajax donderdag nog melding maakt van de terugkeer van Rijkhoff.

De goaltjesdief heeft zich op Sportcomplex De Toekomst gemeld voor de laatste fysieke tests en wordt ook nog in het Amsterdamse UMC onderzocht. Als alles in orde is, mag Rijkhoff zich de komende 4,5 jaar Ajacied noemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha. Welke verwachtingen tempt hij in vredesnaam? Deze jongen wordt gehaald voor de toekomst en begint waarschijnlijk vanuit Jong-Ajax, maar nee het orakel had het al gezien. Deze jongen wordt derde spits.

Hahaha. Joh.

Dat is toch harstikke logisch dat hij achter Akpom in de hiã«rarchie zit. De kerel heeft nog nooit op het hoogste niveau gespeeld. Bij Dortmund was het ook alleen maar het 2e team. Dat hij bij Jong Ajax gaat beginnen is hartstikke logisch. Wennen aan het profvoetbal in de KKD en dan kijken hoe die zich daar ontwikkeld. Persoonlijk denk ik niet eens dat Rijkhof veel gaat spelen als er niks met Brobbey en Akpom gebeurd.

1 februari 2024 om 17:57

Ach deze onbenul moet ook weer wat zeggen hij heeft volgens mij die Rijkhoff nooit zien spelen bij Dortmund en roept gewoon weer wat ik denk dat hij de azijn weer in de buurt heeft staan ,

1 februari 2024 om 18:00

Hij heeft niet in het 2de gespeeld hoor, U19. Het 2de speelt in de 3. Liga, dat is behoorlijk fysiek.

1 februari 2024 om 18:46

Daar heeft hij toch wel een aantal wedstrijden gespeeld maar kon hij vooral fysiek niet aanhaken? Zoiets ligt mij bij. Maar jij zal het vast beter weten. Hij heeft iig goede statistieken in de jeugd en ik denk dat het als spits beter is om bij jong ajax te spelen in de kkd dan bij het 2e van dortmund in een verschrikkelijk fysieke competitie

1 februari 2024 om 18:54

In totaal vier wedstrijdjes op de bank bij het 2e, niet ingevallen

1 februari 2024 om 19:15

Nee, zat in het begin een paar potjes bij de selectie vanwege wat blessures/krappe selectie. Daarna ging de U19 ook weer spelen en is hij weer teruggegaan. Paris Brunner zal z'n plek nu helemaal gaan innemen daar, een briljantje, die zie ik dit seizoen z'n Dortmund debuut nog wel maken.

Gewaagde uitspraken hoor, dit ziet elke Ajax-fan en hebben velen van ons als vz analisten hier ook al uitvoerig op dit forum zo geanalyseerd

Prima toch? Kan lekker een half jaar in de KKD zich ontwikkelen in alle rust, Akpom zal waarschijnlijk toch niet blijven als hij moet blijven fungeren als plan B vermoed ik, dus als je het goed doet schuif je zo vanzelf keurig door. Misschien volgt komend half jaar al een debuut, bij absentie van Brobbey of Akpom. Brobbey zal, mits geen blessures en hij deze stijgende lijn doorzet, ook niet langer dan 1,5 jaar bij Ajax blijven. Perspectief genoeg voor Rijkhoff als hij zich gaat ontwikkelen lijkt me zo.

1 februari 2024 om 18:12

Inderdaad, laat die jongen er eerst eens 20 inschieten in de KKD, dan zien we daarna wel verder. Als Ajax weer naar het niveau wilt groeien van pak m beet 3 jaar geleden dan zal het dit soort jongens en ook een tahirovic, Vos, Misehouy, Hlynsson in jong moeten hebben lopen.

Als je kwaliteit in jong hebt lopen en jongens die het Ajax spelletje begrijpen dan is het veel gemakkelijker inpassen in het eerste elftal dan nu het geval is.

Bij successen van Ajax is de kwaliteit altijd van onderen gekomen. Nooit van bovenaf gehaald.

"hij is naar Dortmund vertrokken omdat Ajax toch te weinig heil in hem zag. En nu is hij dus teruggehaald voor een paar miljoen en waarschijnlijk zien de huidige beleidsbepalers wel toekomst in hem" Dit is echt heel goedkoop scoren, want mij staat volgens mij bij dat het niet zo zeer was dat Ajax hem wegdeed omdat ze geen heil in hem zagen maar eerder dat ze er met hem niet uitkwamen voor een contract, Dortmund langs kwam en Rijkhoff gevlogen was.

Ik wacht het gewoon lekker af, prima dat hij in jong start en zal waarschijnlijk volgend jaar aanhaken bij 1. Hij is ook pas 19 jaar, en ook een stuk jonger dan Brobbey dus geen schande natuurlijk.

1 februari 2024 om 18:18

Precies dit. Ajax wilde graag door met Rijkhoff, maar deze koos voor Dortmund, Valentijn geeft er weer een eigen draai aan.

1 februari 2024 om 18:28

Mwah Ajax was ook nalatig en ging dat gesprek niet met hem aan. Toen deed Dortmund veel moeite en was hij gauw overtuigd. Ajax had ook wel een klein beetje liggen slapen.

1 februari 2024 om 18:34

Volgens mij is het inderdaad zoals EredivisieAjax al zegt. Ajax heeft nagelaten om hem te benaderen op het moment dat hij een contract kon ondertekenen. Dortmund heeft hem toen benaderd en toen is Ajax pas met een voorstel gekomen. Denk dat hij gewoon bij Ajax had getekend als Ajax hem toendertijd op tijd een voorstel had gedaan.

1 februari 2024 om 18:51

Rijkhoff zag destijds (terecht) in dat er met de komst van Haller en Brobbey nog voor zich weinig uitzicht was op speeltijd. Dortmund kwam toen langs met een plan dus is hij gegaan. Was geen gekke transfer destijds.

1 februari 2024 om 19:54

Precies, hij heeft gegokt en verloren, net als Brobbey. Allebei naar teams met veel aandacht voor talenten, zat er voor beide om bepaalde redenen niet in. Beide zijn weer helemaal welkom!

Boeiend! Hij komt niet per definitie voor dit seizoen! Apkom gaat in zomer vertrekken en in het slechte geval Brobbey ook. Hoe moeilijk is wiskunde…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren