Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ihattaren ontmoette maandag een Nederlandse teamgenoot: ‘Mijn indruk?’

Laatste update:

Mick van Buren ziet de komst van Mohamed Ihattaren naar Slavia Praag als een ‘ultiem buitenkansje’ voor zijn werkgever, zo zegt de 31-jarige spits uit Ridderkerk in gesprek met het Algemeen Dagblad. Van Buren zelf is al sinds 2016 aan Slavia verbonden en is blij met de komst van landgenoot Ihattaren, die hij graag wil helpen.

Van Buren en Ihattaren hebben elkaar maandagmiddag ontmoet, zo onthult hij aan de ochtendkrant. “Mijn indruk? Hij is heel gemotiveerd om terug te komen en zijn oude niveau te halen.” Ihattaren heeft tot het einde van dit seizoen getekend in Praag, met de optie voor nog eens drie seizoenen.

Zijn nieuwe teamgenoot verwacht veel van de Utrechtse baltovenaar. “Hij heeft wat tijd nodig om fit te worden, maar ik merkte dat hij bereid is om daar hard voor te werken”, aldus Van Buren. “Ik hoop hem de komende weken te kunnen helpen wegwijs te worden hier.”

Bij Slavia gaat Ihattaren de komende weken individueel trainen, waarna de Europa League-deelnemer hem in januari (mits fit) mee wil nemen op trainingskamp. In 2023 zal Ihattaren sowieso nog niet in actie komen voor zijn nieuwe werkgever.

Van Buren begrijpt goed dat Slavia met Ihattaren in zee is gegaan. “Met zijn kwaliteiten is hij hier natuurlijk meteen een van de betere spelers, maar het gaat niet alleen daarom. Fitheid en discipline, ook die zaken zijn belangrijk. Daar begint het mee. Maar vanuit hem zit dat nu wel goed, denk ik.”

De spits denkt dat Praag voor Ihattaren de juiste plek is om tot rust te komen. “Voor hem zal het fijn zijn dat hij nu even wat meer weg is uit de spotlights, dat hij in alle rust kan werken aan zijn fitheid. Dit is voor hem een mooie kans, maar natuurlijk ook voor de club. Raakt hij weer topfit en kan hij zijn oude niveau halen, dan kan hij hier schitteren en zijn carrière een herstart geven.”

Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV en kwam tot 74 duels in het eerste elftal, waarin hij 10 goals en 11 assists produceerde. In het voorjaar van 2022 probeerde Ihattaren op huurbasis bij Ajax, dat hem tijdelijk overnam van Juventus, terug te komen. Het toptalent deed het uitstekend in Jong Ajax, maar kwam uiteindelijk slechts tot één duel in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de zomer van 2022 raakte Ihattaren volledig uit beeld in het profvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben benieuwd. Ben zelf in januari in Praag. Maar eens even kijken of ik een training kan zien

6 december 2023 om 15:58

Januari zijn ze op trainingskamp

6 december 2023 om 16:43

Mick van Buren over 5 maanden: " Mo heeft zoveel talent en is echt een goede jongen, maar het moet wel vanuit hemzelf komen. Jammer dat hij het bij Slavia niet heeft kunnen waarmaken".

Hoop het van gans harte voor hem dat het lukt, maar we zullen het zien.

6 december 2023 om 16:55

Jammer, weet je ook waar?

6 december 2023 om 17:58

In Brno

6 december 2023 om 18:09

Mick van Buren is geen aanvaller die bij de top hoort. Maar zijn inzet is wel bewonderenswaardig als je hem ziet op het veld. Ook al het feit dat zo'n "modale speler" als hem Slavia Praag heeft gehaald, toont zijn harde werk en discipline.Als Ihattaren zijn inzet heeft, dan komt het goed met Mo en kunnen hem nog zien in Oranje.

6 december 2023 om 20:55

5 nog wel geef um er eerder 3

6 december 2023 om 21:24

Zelfs als Ihattaren weer iets opbloeit zie ik hem niet meer voor Oranje uitkomen. Lijkt me niet dat die bij NL nog met open armen wordt ontvangen.

6 december 2023 om 16:00

Grotere kans dat je hem spot bij de Burger King dan op het trainingsveld.

6 december 2023 om 16:06

Grote kans dat het contract dan alweer ontbonden is

Alsof de reincarnatie van Messi komt binnengewandeld. Krijgt wel erg veel aandacht voor een speler die eigenlijk al op leeftijd begint te raken en nog nergens iets heeft laten zien.

6 december 2023 om 16:34

Daar draag je zelf weer aan bij zoals velen 😂

6 december 2023 om 16:48

Dat iemand met zo'n instelling nog zo'n leven kan hebben ja. Juve/Turijn, PSV/Eindhoven, Ajax/Amsterdam en nu Slavia/Praag. Overal rijkelijk betaald in geweldige steden voor de patser uithangen en niet eens op je werk verschijnen. Zeer uitzonderlijk.

6 december 2023 om 17:17

Mega knap om de clubs toch elke keer weer zo te charmeren. Dit is gewoon kans nummer 4 daar waar de meeste maar een halve krijgen

6 december 2023 om 16:56

Dit is wel heel erg gechargeerd.. Als 17-jarige bij een topclub in Nederland belangrijk zijn en de pannen van het dak spelen vind jij niets laten zien? Niet voor niets heeft Koeman hem in deze periode gepolst voor het Nederlands Elftal. Helaas is dit inderdaad zijn enige goede periode geweest en is hij idd het stempel toptalent verloren

6 december 2023 om 17:15

Dat is sowieso 4 jaar geleden. En ook nog eens niet constant maar in vlagen. Is toch op zijn minst opmerkelijk dat je zonder te presteren psv, Juventus, Ajax en slavia met dien salaris achter je naam kans zetten

6 december 2023 om 17:39

Een 17-jarige verlangen om constant te presteren lijkt me geen realistische verwachtingspatroon. In een debuutseizoen 22 eredivisie wedstrijden spelen met een G/A van 9. Bijna in de helft van de wedstrijden een doelbijdrage is erg knap als middenvelder, hangende buitenspeler.
ALs je zo jong bent en een naam voor jezelf hebt opgebouwd in de youth-league en vertegenwoordige elftallen, kan je daar dus op teren!

6 december 2023 om 17:05

Reincarnatie van Messi? Messi leeft toch nog gewoon?

6 december 2023 om 17:13

Leeft die nog?! O hemel wat opmerkelijk want je leest er nooit meer wat over..

Maar moge toch duidelijk zijn wat ik bedoel?

6 december 2023 om 17:20

Op leeftijd begint te raken? Goede god, ventje is pas 21.

Gun het hem van harte, qua talent zit het goed bij hem. Maar dat heeft iedereen natuurlijk gezien, dus dat is een open deur. Wat van Buren heel goed zegt en waarvan ik hoop dat dat echt gaat werken: even uit de spotlights. Natuurlijk zullen veel voetbalfans hem blijven volgen in Praag maar ik geloof dat hij dit echt even nodig heeft en zich zo kan focussen op een comeback.

6 december 2023 om 16:20

Ik ben ervan overtuigd dat je ook talent kunt verleren. Talent ontwikkel je door te oefenen. De laatste jaren heeft Ihattaren allesbehalve aandacht besteed aan zijn talent.

Als Mo de afgelopen jaren 1 kwaliteit echt heeft geëtaleerd, dan is het wel mensen om de tuin leiden.
Stuk voor stuk hadden ze vertrouwen in hem, gingen met ze aan de slag en zijn motivatie leek hoog.

Ik verwacht nul komma nul. Dus kan alleen maar verrast worden. Maar dat zal pas zijn als hij een seizoen heeft uitgespeeld, met alles er op en aan.

"fitheid en discipline, ook die zaken zijn belangrijk. Daar begint het mee. Maar vanuit hem zit dat nu wel goed, denk ik.”

Laat dat nou precies hetgeen zijn waarom hij keer op keer faalt ondanks alle hulp die hem geboden is.
Het gebrek aan discipline is exact waarom dit ex-talent volledig van het podium is verdwenen.
Iedere keer begint hij enthousiast aan een nieuw project en binnen een paar weken is hij weer terug bij af.

6 december 2023 om 18:20

Wij weten momenteel niet hoe het gaat met Ihattaren en zijn fitheid en discipline. Al moet Mick van Buren wel positief zijn over zijn medespeler, je kan niet meteen zeggen dat je teamgenoot slecht is

Wellicht klopt het wel dat op dit moment Ihattaren inzet en discipline toont. Van Buren toont veel inzet in zijn spel en toont ook veel discipline door zover te komen. Dus misschien heeft Van Buren het wel gelijk.

Als Ihattaren de inzet en discipline toont, dan komt het wel goed met Mo. Dan zien we hem wellicht straks toch nog terug in Oranje

6 december 2023 om 19:03

Oranje? Wauw, en wie gaat ie uit de selectie spelen denk je?

6 december 2023 om 19:33

Nederland heeft niet veel extreem goeie spelers. Ihattaren is 21 jaar oud en heeft in principe gewoon tijd om te groeien. Verder wil ik nog een voorbeeld noemen: namelijk Reijnders Ik hoorde niemand praten over Reinders in Oranje toen hij bij AZ speelde. Totdat hij een maand bij AC Milan speelde. En nu hoor ik genoeg mensen zeggen dat hij dé man is om naast De Jong te spelen en dat we dus wel voorlopig geen probleem gaan hebben op het middelveld. Ofwel: voetbal kan gek lopen. Het ene moment is {spelernaam} dé beste/slechtste die Nederland heeft. Of dat {clubnaam} dé beste/slechtste club ter wereld is.

"met fitheid en discipline zit het wel goed" echt te grappig

Tja, hij kan moeilijk in de pers aangeven dat hij het niet ziet zitten en dat het bij voorbaat gedoemd is te mislukken.

Dan diskwalificeer je het bestuur en heb je meteen heibel met je nieuwe teamgenoot.
Alleen maar godoe.

Dit politiek correcte antwoord is de open deur die je kon verwachten.

Dat Ihattaren ongelukkige keuzes heeft gemaakt in zijn carrière staat buiten kijf. Wat velen onder ons vergeten is dat deze jongen vanaf de jeugd werd opgehemeld en moeiteloos bij hogere lichtingen aanpaste en zelfs de beste was! Zelfs in zijn eerste periode bij het eerste was dit het geval, mede mogelijk gemaakt door de vaderlijke touch van Van Bommel. Met de komst van Schmidt was de vaderlijke touch verdwenen en ingeruild voor een strenge Duitste Marchant. Schmidt eiste meer werkethiek, zette hem op de bank en uitte kritiek in het openbaar. Voor een jongen die gewend is op voetbalgebied moeiteloos mee te kunnen moet dit een harde klap geweest zijn, daarbij zat hij nog midden in de rouwperiode van zijn vader. Neem daarbij nog alle kritiek in de media, analisten en internethelden, dat is best een bittere pil om te slikken voor een begin twintiger.

Natuurlijk staat dit inherent aan het leven als mens en voetballer, toch ben ik van mening dat Ihattaren een vaderlijke touch en bescherming nodig had. Wat zou het prachtig zijn als Ihattaren een sprankje van zijn potentie gaat inlossen en enkel positief in het nieuws gaat komen, het is die jongen gegund!

6 december 2023 om 17:57

Benzepa, volgens mij draait het niet alleen om Mo ofwel? Meerdere talenten van zijn leeftijd die ook van alles hebben meegemaakt in hun prille leven maar wel de juiste mindset tonen, of bestaat de wereld alleen maar om het talent van Mo? Genoeg kansen gehad en blijft ze maar krijgen. Al die dingen die jij opnoemt hebben niks te maken met zijn gedrag richting zijn werkgever. Heeft een mentaliteit van een verwend kind. Kritiek van supporters, analisten en trainers waren en zijn meer dan terecht. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. En dan komt er nog eens bij dat Mo met fluwelen handschoenen is behandeld en nog kan hij het niet opbrengen om er iets van te maken. En beste speler is hij nooit geweest bij geen ene club. Talentvol wel. En dan nog bijna een nationale discussie dat hij voor Oranje moet kiezen, alsof Oranje hem nodig had. Koeman had het goed gezien om hem niet op te roepen. Het is logisch dat mensen het vertrouwen in hem zijn verloren. Heeft ie zelf naar gemaakt. Op een gegeven moment schitterde hij in het nieuws met randzaken terwijl hij bij Juventus spoorloos was.

Hoe vaak hebben we dit al niet gehoord? Bij Ajax was hij ook extreem gemotiveerd, kreeg hij Vanenburg als persoonlijke coach en weet ik het allemaal niet meer. Eerst zien, dan geloven. Voor hetzelfde geld staat hij over 2 weken weer op straat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren