Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic vestigt met twee treffers clubrecord bij PSG

Laatste update:
/

Paris Saint-Germain blijft als een wervelwind door de Ligue 1 razen. De titelhouder was zondagavond met 2-0 te sterk voor Saint-Étienne en bleef daarmee voor de 27e achtereenvolgende keer thuis in de Ligue 1 ongeslagen. Zlatan Ibrahimovic toonde zich een killer: de Zweed scoorde twee keer en staat dit seizoen op 41 doelpunten voor PSG over alle competities. Hij pakte daarmee het clubrecord van Carlos Bianchi af, die in 1977/78 39 keer voor PSG scoorde.

De hoofdstedelingen van Laurent Blanc blijven door de overwinning autoritair leider in Frankrijk, want de voorsprong op AS Monaco blijft acht punten bedragen. In de eerste helft vertolkte Saint-Étienne, de nummer vier, duidelijk een figurantenrol in het Prinsenpark. PSG domineerde, al kwam het eerste gevaar van de bezoekers uit Loire: doelman Salvatore Sirigu duwde een schot van Franck Tabanou over de lat. Ibrahimovic loerde op zijn kans en de eerste was na een klein kwartier raak: de bal bleef in de zestien voor zijn voeten liggen en zijn punter vond de verre hoek.

/

PSG bleef de aanval zoeken tegen de bij vlagen hard spelende Verts en had kort na de 1-0 wellicht een strafschop verdiend nadat Edinson Cavani naar de grond ging, maar scheidsrechter Lionel Jaffredo blies niet op zijn fluit. Ibrahimovic en Cavani kregen voor de 2-0 allebei nog twee kansen om te scoren, maar Ibracadabra vond na 41 minuten uiteindelijk toch weer het net. Na een voorzet van Cavani tikte de sterspeler de bal met de buitenkant van de voet voorbij Stéphane Ruffier. PSG wist dat de buit binnen was en speelde de tweede helft op halve kracht.

Saint-Étienne, dat slechts twee van de laatste twaalf duels verloor, kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en creëerde ook genoeg mogelijkheden. Benjamin Corgnet schoot van dichtbij naast, een diagonaal schot van Moustapha Sall werd gered door Sirigu en Joshua Guilavogui kopte na een vrije trap over. PSG liet na rust vrijwel niets meer in aanvallend opzicht zien: alleen Ibrahimovic deed met een vrije trap nog een poging. PSG, waarbij Gregory van der Wiel door een knieblessure niet in actie kwam, gaat volgende week vrijdag op bezoek bij Lorient.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ibrahimovic zo door gaat kan hij zomaar eens speler van het jaar worden.

16 maart 2014 om 23:30

Zeker weten!!!

16 maart 2014 om 23:34

Helaas moet hij het WK missen, had de kans (mits hij goed speelde) extra kunnen vergroten!
Maar zou toch geweldig zijn... Zlatan als speler van het jaar!

16 maart 2014 om 23:38

Ik denk dat ie dat wel heeft verdient na zoveel jaren en dit jaar is ie erg goed gestart wieweet alsie het zo vol houdt dat ie daadwerkelijk ook echt de gouden bal wint!!

17 maart 2014 om 09:49

Ben het totaal met je eens. Alleen begrijp ik niet op wat ze precies oordelen, Sneijder won de treble en eindigde 2e op het wk. Waarbij hij bovendien heel erg belangrijk was. Dus een wk hoeft niet perse mee te tellen.

17 maart 2014 om 01:47

Denk eerlijk gezegd niet dat hij de prijs gaat winnen met de corrupte bende die daar over gaat, ondanls dat zal ik hem die prijs zeer zeker gunnen, de geweldenaar

17 maart 2014 om 10:29

Oke Footballfever, noem eens een tweede exemplaar van zlatan, gewoon over de hele geschiedenis?
Zlatan is de meest unieke speler aller tijden. Tegenover messi kan je maradonna zetten. CR7 is ook vrij uniek maar is vooral een superatleet.
En volgens mij is het na de top 5 in spanje ook niet veel soeps, als je 8-0 afgaat, stelt de competitie dan zoveel voor?
Zlatan is de beste speler op dit moment, en het meest belangrijke: Hij is de enige speler waarvoor je nog speciaal voor hem naar het stadion gaat.

17 maart 2014 om 12:27

Kun jij vanaf elke afstand vanuit elke positie scoren? Natuurlijk hangt het van je kwaliteiten af. Maar ik wil wedden dat hoe jij speelt er anderen zo spelen (waarschijnlijk heel veel), zeker als je terug kijkt in de tijd. Ik volg al heel lang voetbal, maar een tweede exemplaar van Zlatan is er gewoon niet.

Niemand van bovenstaande spelers op misschien ronaldo na zou bij meerdere clubs zo goed slagen als Zlatan dat doet. Elke club waar die is geweest is hij geweldig geweest. Bij barca minder, omdat hij naar rechtsbuiten moest van messi/guardiola.

Zlatan messi Ronaldo zijn redelijk gelijk, dan is het maar wie je persoonlijk beter vindt. Ik vind Ronaldo en Zlatan beter dan Messi, maar er zijn er ook genoeg die messi de beste aller tijden vinden. Dat hangt van smaak af.
Robben en aguero maar ook iniesta etc. Zitten daar gewoon onder

17 maart 2014 om 09:14

En ik vind PSG samen met Real en Bayern ook de leukste clubs om naar te kijken! Ookal heb ik geen voorkeur voor een buitenlandse club, maar deze clubs spelen gewoon mooi voetbal

Messi & Ronaldo who? Nee grapje natuurlijk. Knappe prestatie maar goed PSG is nooit echt een hele grote club geweest tot nu en dus is zo'n record breken relatief makkelijker dan bij andere topclubs

16 maart 2014 om 23:09

Het feit dat het record uit 1978 dateert, zegt genoeg hoe lastig het is gebleken om te verbreken. Dit is gewoon een topprestatie van een wereldspits.

16 maart 2014 om 23:18

Dat is idd zo, Ibra is geweldig. Aan de andere kant is het wel zo dat PSG door het grote geld en de relatief zwakke competitie heer en meester is tegen elke club en dat het voor Ibra daarom makkelijk is om zoveel te scoren. Dat geldt overigens ook voor Messi en Ronaldo.

Geweldige voetballer, jammer dat hij niet op het WK aanwezig zal zijn.

Kunnen we hem niet naturaliseren?

16 maart 2014 om 23:07

Als Zlatan dat wil, dan kan het wel.

16 maart 2014 om 23:09

zlatanaliseren noemt men dat.

17 maart 2014 om 10:15

Hahahaha 1+

16 maart 2014 om 23:12

Wat doen we dan met Van Persie? Hij doet niet per se onder aan hem wanneer hij in top vorm is.

Ibra is de nummer 1 spits ter wereld op dit moment. Jammer dat het een WK jaar is want anders was hij een serieus kandidaat geweest voor de speler van het jaar verkiezing. Nu zal het sowieso gaan naar iemand die straks op het WK actief is.

goede overwinning van Paris tegen SA met Zlatan in de hoofdrol, met 2 goals. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo simpel ging, we hebben meestal heel veel moeite met SA maar vandaag heb ik daar niks van gezien.

16 maart 2014 om 23:53

Zlatan heeft nergens moeite mee. Teams hebben moeite met Zlatan.

Vind het zo jammer dat deze man het WK gaat missen, ik vind hem zo geweldig he! Blijven presteren, keer op keer bij verschillende clubs. Geweldenaar die bijna z'n einde nadert. Hoop dat hij na zijn profcarrière nog actief zal blijven in de voetbalwereld.

16 maart 2014 om 23:11

Zlatan is zoals wijn hoe ouder hoe beter

16 maart 2014 om 23:25

Verschilt per oogst

17 maart 2014 om 00:05

Ibra is een topwijn beste van Frankrijk

17 maart 2014 om 08:52

nou ja...zeker jammer dat hij het WK mist...maar Zweden heeft daar niks te zoeken, is gewoon jammer dat hij niet uit een goed voetballand komt

gun hem wel een gouden bal na alles wat hij heeft gepresteerd

Hij blijft maar aan de gang, wat een fenomeen. Wordt overal kampioen en heeft bijna in elke competitie 1 op 1 gelopen. Zou zonde zijn als je in de toekomst op de lijst van de gouden bal kijkt en deze fenomeen niet tegenkomt, terwijl er echt mindere namen dan ibrahimovic op staan. Dus ik zeg ook gouden bal 2014 Zlatan Ibrahimovic.

17 maart 2014 om 12:55

Waar kan ik tekenen?
Een van de weinige spelers waarvoor je nog speciaal naar het stadion zou gaan.

Zlatan zou zomaar is de gouden schoen kunnen pakken dit seizoen en de gouden bal!. Op hoeveel staat Ronaldo eigenlijk? weet wel dat hij er 25 in heeft liggen in competitieverband en 11 in de CL.

16 maart 2014 om 23:17

Ronaldo staat op 39 in alle competities. En Messi op 31.

17 maart 2014 om 00:03

Op 25 treffers in alle competities.

16 maart 2014 om 23:24

Gouden schoen gaat toch alleen maar om de nationale competitie?
Ibra heeft dan een grote nadeel: Ligue 1 heeft een Uefa Weighting van 1,5 ,
terwijl La Liga, Premier League enzovoorts een Uefa Weighting hebben van 2.0 .

17 maart 2014 om 00:34

Is op basis van de prestaties van de teams in Europa, Spaanse teams halen de meeste punten op dus vandaar staat la liga bovenaan.

17 maart 2014 om 00:38

en wat heeft heeft nederland voor uefa weighting weetje dat missschien ?

17 maart 2014 om 01:35

Ook 1,5.

17 maart 2014 om 12:56

Ligue 1 is factor 2.0

17 maart 2014 om 12:50

Nee, de Gouden Schoen pakt Zlatan helaas niet meer

Zijn doelpunten worden vermenigvuldigd met 1,5. Die van C ronaldo en Messi met 2

C ronaldo: 25x2= 50 punten
Zlatan: 25x1,5= 37,5 punten
Suarez: 25x2= 50 punten

Geen Gouden Schoen dus voor Zlatan, maar wellicht wel de Gouden bal

1: de autoriteir leider? klopt al niet
2: een voetbalteam dat ver bovenaan staat in de competitie is niet zo heel erg anti democratisch geloof ik...

Tjonge jonge zeg, wat kan je toch genieten van Zlatan!

Naar mijn mening (nog steeds) de beste speler v/d wereld! Hoe makkelijk deze man het spelletje ''voetbal'' uitvoert, pure klasse. Tegenover deze man is geen enkele speler opgewassen, wat een geweldenaar.

Ibracadabra een topper...!!!! Na ronaldo en messi de meest logische beste speler... Wie is ribery???

Ik heb een hekel aan mensen die een speler geweldig vinden als die goed speelt en dan zeggen hij is slecht als die een mindere periode hebben.
Ik heb altijd gezegd dat ik RvP beter vond dan Zlatan. Nu heeft RvP een mindere periode en nu vind ik Zlatan klasses beter. Hoe ik dat ooit gedacht heb... prestaties van een paar maanden geleden vergeet je gewoon door deze geweldenaar. Een van de beste spitsen ooit en doordat hij ook gewoon een gek is, dat maakt hem nog beter. Wat een held

17 maart 2014 om 00:20

Zlatan is dan ook een baas en Van Persie een wannabe Marokkaan. Zie je het verschil?

17 maart 2014 om 00:25

Hoeso wannabe marrokaan ik bedoel ben ook geen fan van hem maar zeg je dat alleen omdat ie een marrokaanse vrouw heeft?

17 maart 2014 om 00:28

Je moet een Rotterdammer zijn om te begrijpen wat ik bedoel. Of op z'n minst zijn autobiografie lezen, als hij er een heeft.

17 maart 2014 om 00:49

van persie is in rotterdam noord opgegroeid en speelde vaak op pleintjes ,ik ben ook van rotterdam,wat ik heb gehoord van vrienden is dat die met marokanen voetbalde , en een marokaanse vriendin heeft ,maar van persie is zelf surinaams/moluks en ze vader is hollands. hij voelt zich in beide culturen thuis.

17 maart 2014 om 11:48

Haha klopt allebei. Jammer genoeg zijn dr mensen die zo zijn. Verschrikkelijk.
Natuurlijk is Rvp een geweldige voetballer, maar wat Zlatan doet...

Sirigu keepte goed

"dat PSG wellicht een strafschop verdiende, omdat Cavani naar de grond ging". serieus! Dat was echt een van de grootste schwalbes die ik het afgelopen jaar heb gezien.

Mooie wedstrijd was het nou niet echt. Veel ging er mis. Maar als psg even aanzetten ging het goed. zlatan zijn doelpunten niet zijn mooiste maar wel gewoon weer 2 goals erbij. Al win je met heel je team maar wel erg vaak door hem ! Hoop dat zijn enkel mee valt. Gewoon rustig aan doen deze week en dan vrijdag tegen Lorient er weer tegen aan. Ben benieuwd of ie d'r in alle competities dit seizoen 50 ? Inschiet hij staat nu op 40. We zullen het de komende weken gaan zien. Vrijdag CL loting heerlijk.. Kijk er naar uit. Hoop dat psg een makkelijke krijgt alleen zijn d'r helaas geen makkelijke meer. Ik hoop geen real.. Zul je net zien dat ze juist real krijgen.. Agja.. Kan het trouwens bij een CL loting ook al barca real worden of kunnen clubs uit t zelfde land niet tegen elkaar ?

Ok cijfers aan de kant van Saint-Etienne kloppen niet helemaal. Zouma is hier als beste genoteerd, maar hij speelde duidelijk de slechtste wedstrijd van iedereen. Tremoulinas Erding en Ruffier verdienen een hoger cijfer.
Tremoulinas: 6,8
Erding: 6,0
Ruffier: 6,5

Bij PSG waren Ibrahimovic en Sirigu van exceptionele klasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren