Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic belangrijk voor Paris SG; Rekik neemt plaats op tribune

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft met speels gemak afgerekend met Olympique Lyon. De regerend kampioen en koploper van de Ligue 1 kwam zondagavond in het eigen Prinsenpark vijf keer tot scoren (5-1) en Zlatan Ibrahimovic nam twee treffers op zich. Olympique Marseille liet eerder op de avond punten liggen tegen GFC Ajaccio: 1-1.

/

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 5-1
Ibrahimovic, die al was verkozen tot Speler van de Maand november, scoorde voor het eerst in zijn carrière in zijn negende thuiswedstrijd in de Ligue 1 op rij. De Zweed opende na elf minuten de score met een volley nadat Mapou Yanga-Mbiwa de bal met zijn hoofd onbedoeld had klaargelegd. Zes minuten later was het duel eigenlijk al gespeeld, want toen kopte Serge Aurier raak uit een vrije trap van Ángel Di María. Lyon kwam na een kwart wedstrijd echter toch terug: doelman Kevin Trapp liet een schot van Jordan Ferri door zijn vingers glippen en lijkt nu echt te moeten vrezen voor zijn basisplaats.

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Di María, maar het was uiteindelijk Edinson Cavani die er na ruim een uur spelen 3-1 van maakte. De Uruguayaan drukte bij de eerste paal af na een lage voorzet van Di Maria. Door een goedkoop gegeven strafschop, die werd benut door Ibrahimovic, en een goal van Lucas Moura liep het PSG van Laurent Blanc ook nog uit naar een 5-1 overwinning. De Zweedse spits heeft nu 21 doelpunten in zijn laatste 21 wedstrijden voor club en land gemaakt en staat met PSG met 48 punten fier bovenaan. De voorsprong op runner-up Angers bedraagt zeventien punten.

/

Olympique Marseille - GFC Ajaccio 1-1
Karim Rekik ontbrak in de wedstrijdselectie en vanaf de tribunes zag hij Marseille al vroeg in de wedstrijd een grote kans krijgen: Georges-Kevin N’Koudou schoot rakelings naast. Het was uiteindelijk de tegenpartij die na negentien minuten de score opende: na een overtreding van Benjamin Mendy benutte Jacques Zoua een strafschop. Enkele minuten voor rust kopte Michy Batshuayi echter op aangeven van Rémy Cabella de gelijkmaker tegen de touwen. Marseille hoopte na rust door te drukken, maar kwam door een rode kaart voor Abdelaziz Barrada al gauw met tien man te staan. Beide partijen kregen in het vervolg nog één goede kans om te scoren: een laag schot van Abdou Mangane werd gepakt door Steve Mandanda en Clément Maury hield Batshuayi van scoren af, waardoor het bij een gelijkspel bleef.

Denk jij dat Zlatan Ibrahimovic zijn contract gaat verlengen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zwakke competitie!
Overigens zijn meerendeel van de PSG-supporters zijn gloryhunters, die oude legendes als Weah en Pauletta opzoeken om zogezegd te beweren dat ze al sinds mensenheugenis fan zijn van Paris. Niet serieus te nemen dus...

13 december 2015 om 23:07

Inderdaad, die haat naar gloryhunters toe is terecht maar er zijn wel zwakkere competities te vinden.

13 december 2015 om 23:17

Dhrgevuldekoek

Leider PSG heet 17 punten voorsprong op de eerste achtervolgers Angers en Monaco. Toch wel een zwakke competitie, samen met Duitste, wat betreft de top 5 competities Natuurlijk. Vergijk maar eens met de BPL (leicester mss morgen weer op nr 1), Serie A en La liga (waar Barca, Atletico en Real bovenin meedraaien).

13 december 2015 om 23:39

In Duitsland is er maar 5 punten verschil tussen koploper en 2e!!!

14 december 2015 om 08:32

Ik denk dat het merendeel van de franse competitie makkelijk mee kan draaien in de serie A en dat de teams die laatste staan om de titel kunnen strijden in de eredivisie.

14 december 2015 om 09:34

Monaco in de EL uitgeschakeld door een onthutsend zwak Anderlecht en Lyon kansloos uitgeschakeld in een relatief makkelijke groep in de CL... De enige die echt zou strijden om de titel is enkel PSG met hun Arabisch geld, voor de rest allemaal middemoot helaas...

13 december 2015 om 23:17

Nope, baseer me enkel op de feiten

13 december 2015 om 23:57

Laat hem, waarschijnlijk heeft hij zelf eerst gegoogeld en kwam zo uit bij weah en pauletta

14 december 2015 om 00:41

Renaldinho, waren de eerste spelers die in me opkwamen, dus geen Google gebruikt ... Weet natuurlijk ook dat levende legende Ronaldinho daar ook heeft gespeeld. Voor de rest, ben geen PSG-supporter, dus is uw reactie niet relevant genoeg om mij in verlegenheid te brengen

14 december 2015 om 01:56

Sinds die sheik er geld in heeft gepompt viel het me zo drie a vier jaar geleden op dat er fantastisch voetbal gespeeld werd. Weliswaar in de League 1 meer dan dat ze doen in de CL, maar ook daar weten ze het jaren achter elkaar goed te doen door elk jaar bij de acht beste clubs van Europa te eindigen. Ik geniet echt als ik die ploeg zie voetballen en op een of andere manier spreekt die club mij meer aan dan Real of Barca dat doet. Sinds dien pak ik wel is met wat vrienden een wedstrijdje PSG waar ik een leuk weekendje Parijs aanplak. Ben ik nu een Gloryhunter of gewoon voetballiefhebber?

14 december 2015 om 12:54

Ik kop 'm ff binnen: voetballiefhebber.
Veel mensen denken dat je alleen fan bent van een club als je een seizoenskaart hebt, of alle legendes kent. Je kan in de huidige tijd geen fan meer zijn van een club om het voetbal dat gespeeld wordt of het huidige team dat er staat. Belachelijk en een beetje triest natuurlijk.

Om het even op mijzelf te betrekken, ik ben fan van FC Groningen. Maar ik ben liefhebber van Liverpool en Borussia Dortmund vanwege de sfeer in het stadion en de passie die de club ademt. Maar Bayern of Barcelona vind ik weer fantastisch vanwege het voetbal dat er gespeeld wordt. Dan ben ik dus waarschijnlijk half supporter half gloryhunter als ik de puberale leden van dit forum mag geloven.

Blijkbaar zijn er ergens een keer regels opgesteld die voorschrijven hoe en wanneer je fan bent en wanneer je gloryhunter bent. Degene die ze vindt, stuur mij even een PB!

14 december 2015 om 00:12

Wil je beweren dat mensen nu niet meer fan van Paris mogen zijn omdat ze nu wel het geld hebben? Het zijn niet alleen de spelers zoals Anelka, Weah, Pauleta en Ronaldinho waarom mensen fan worden van een club.

14 december 2015 om 05:37

Inderdaad, ik heb niet direct een affiniteit met PSG maar van de olieclubs vind ik ze wel het leukst omdat ze investeren in een competitie die niet direct bij de grootsten hoort. Meer concurrentie uit meerdere landen moeten we toejuichen voor de pluraliteit. En dat ze Zlatan hebben als uithangbord vind ik dan wel heel slim hoor. Andere spits waaraan ik meteen moet denken is Patrice Loko en die keeper van '96 Bernard Lama dacht ik.

Op de blunder van Trapp na een geweldige wedstrijd, nu loopt PSG al 17 punten uit op de nr2. Ibrahimovic alweer 14 goals in 13 wedstrijden en Di Maria nam maar liefst 3 assists voor ijn rekening en staat in totaal nu op 9!

Woensdag nog de bekerwedstrijd tegen Asse en volgend weekend de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Caen.

Allez Paris!

13 december 2015 om 23:10

Ik heb het gevoel dat ik wekelijks lees over een blunder van Trapp.

13 december 2015 om 23:16

Haha. Inderdaad. Soms blunder Leno en vaak bljnder Trap

13 december 2015 om 23:22

Het zijn er inderdaad echt veels te veel, je mag wel eens een blunder maken maar bij Trapp gebeurt het ech ongelooflijk vaak. Het is dat PSG dan vaak weet te winnen en zijn geblunder dan niet in de spotlight staat maar hier gaat PSG echt vroeg of laat last van hebben, vooral straks in de belangrijke wedtrijden in de Champions league.

13 december 2015 om 23:32

Maarja met 17 punten voorsprong neemt dat niks uit. Zolang ze er bij PSG meer inschieten dan Trapp doorlaat, wat in zo'n zwakke competitie niet heel moeilijk is, is er niets aan de hand.

13 december 2015 om 23:32

*maakt

13 december 2015 om 23:46

Moet Sirigu dan niet weer eens een kans krijgen?

13 december 2015 om 23:53

Eigenlijk wel maar of het ook daadwerkelijk gebeurt valt nog te bezien.

13 december 2015 om 23:40

Wat is er gebeurt met Sirigu?

13 december 2015 om 23:51

zomaar gepasseerd, waarom blijft een raadsel want Trapp is zeker niet beter.

14 december 2015 om 11:35

Ik vind trapp zeker wel beter maar je moet de man ook de tijd gunnen om het beter te doen. Sirigu speelde na drie seizoenen nog steeds niet bijzonder goed hoor liet in de belangrijke wrdstrijden steken vallen dat heb ik trapp nog niet zien doen en zowel dan is dat niet verkeerd in je eerste jaar bij een nieuwe club met zoeen jonge leeftijd. Keepers hebben vertrouwen nodig en wat jij nu doet is hem gelijk afschrijven terwijl die nog geen halve seizoen in dienst is van psg

14 december 2015 om 16:32

Als je 6 cruciale fouten maakt en dan nog steeds word opgesteld heb je wel heel vertrouwen gekregen, eigenlijk teveel. Sirigu maakte zeker niet zulke fouten als Trapp doet.

14 december 2015 om 18:03

Volgens mij hebben ze nog geen punten weggegeven door trapp dus cruciale fouten kunnen het zeker niet zijn... En als dat nodig is voor hem om te ontwikkelen dan is dat zo is iniedergeval veel zekerder aan de bal dan die nerveuze sirigu. En ik denk dat blanc daar goed aan doet is niet voor niets dat trapp basis staat neem ik aan.

15 december 2015 om 02:18

Nou dan zou ik de 1-0 verloren wedstrijd tegen Real even terug kijken of de 2-2 tegen Bordeaux waar Trapp persoonlij de wedstrijd om zeep hielp met 2 blunders. Trapp doet het vaak redelijk tot goed maar dan uit het niets maakt hij weer een blunder bij ballen die hij makkeijk moet hebben als keeper van Psg.

De ligue-PSG is heel leuk om naar te kijken. Daarme bedoel ik de wedstrijden. Hoog tempo en veel goals. Di Maria doet het (volgens mij) (heel) goed bij PSG. Ibrahimovic is niet te stoppen.

13 december 2015 om 23:34

PSG-league leuk om te kijken, maar vervolgens weet je niet hoe Di Maria het doet? Qua niveau en tempo valt dat juist wel mee hoor...

14 december 2015 om 07:49

Nou. Ik kijk niet heel vaak PSG, daarom. Ik kijk de wedstrijden van Eurosport om 20:45 en dan begginnen vaak andere teams. Dus daarom.

Vond de Franse competitie altijd leuk om te volgen, maar sinds PSG zoveel macht heeft gekregen is er niet heel veel meer aan. Het is zo eenzijdig geworden dat je al weet wie de komende jaren kampioen gaat worden.

Mensen overschatten Ibra zwaar. Hij begint over zijn top te raken. Hij scoort elke wedstrijd een penalty en dan noemen ze Ronaldo "Penaldo". Maar nee Ibra is de baas.

13 december 2015 om 23:35

Lukathemagician ga korfbal kijken of zo aub

13 december 2015 om 23:40

Nee waarom? Dat is gewoon mijn mening. In de CL laat hij het ook altijd afweten tegen de grote clubs.

13 december 2015 om 23:47

Daar heb je wel gelijk in. Zlatan's ultieme test is op het EK

13 december 2015 om 23:50

voor je het niet wist scoorde hij naast zijn penalty ook nog een andere goal. Zlatan heeft dit seizoen 14 goals gemaakt in 13 wedstrijden waarvan 5 penalty's. Daarnaast heeft hij ook nog 6 assists . Hij is gewoon enorm belangrijk, dat kan je niet ontkennen. Het is trouwens ook een kunst om zo goed penalty's als Zlatan en Ronaldo te nemen, het is onzin om Ibra overschat te noemen net als Penaldo (wat trouwens echt alleen wordt gezegd door mensen die helemaal niks met Ronaldo hebben).

De ligue 1 is echt een verschrikkelijke competitie geworden. En psg is er verantwoordelijk voor, zij hebben het helemaal verziekt. Het niveau verschil is echt gigantisch. Mensen zeggen altijd dat door bayern de bundes liga zo saai wordt, maar dit is veel erger.

14 december 2015 om 02:14

ligt ookt deels aan de concurrentie dat PSG zo ver uitloopt, als je ziet hoeveel punten Marseille bijvoorbeel al heeft laten liggen dit seizoen. Ook zie je dit terug als je kijkt naar Angers, een promovendus die zo even 2e staat en Caen, 4e. Dan heb je nog Nice die vorig jaar 11e eindigden en die nu ook in de top 5 zitten.

14 december 2015 om 07:05

Op PSG na ligt het niveau van de clubs in de Ligue 1 erg dicht bij elkaar. Er kunnen zo maar eens verrassende degradanten zijn aan het einde van de rit.

Pfff dan krijgt Barrada eindelijk een kans in de basis en dan verpest hij het helemaal.

14 december 2015 om 00:45

Waarom verpesten heel om verpest het seizoen zelf marocberkane

17 punten voorsprong op de nummer 2 na 18 speelrondes. Is toch saai. PSG nog ongeslagen, zullen met minimaal 15 punten verschil kampioen worden. Had meer tegenstand verwacht van Lyon en Monaco om de titelstrijd, helaas.

Batshuayi scoort opnieuw , ongelofelijk. Als Marseille zo slecht blijft presteren en Michy zo goed blijft spelen,dan zie ik hem wel eens vertrekken naar Engeland in januari. Zou perfect bij Arsenal passen , alhoewel hij van mij ook Bony mag komen vervangen , zou het zeker niet slechter doen.

Ik vind dat de 'ligue 1' niet zo spannend is.
'Paris-Saint Germain' blijft makkelijk aan kop en wint met grote cijfers.
Meestal spelen ze gelijk, maar dat kan alsnog het feestje niet verpesten.

Ik zie alleen maar reacties over psg maar gazelec verdient ook een comment! Trainen op een modderveldje in het weiland en dan zo presteren prachtig!

14 december 2015 om 10:38

Inderdaad geweldig. Waardeloze faciliteiten en dan zo presteren. Een aantal leuke aankopen gedaan, waardoor het team nog beter draait.

Hopelijk houd Angers de 2e plek zo lang mogelijk vol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren