Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoogte van afkoopsom in contract van Zirkzee bevestigd; twee clubs op vinkentouw

Laatste update:

Joshua Zirkzee heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan bij Bologna, zo bevestigt Fabrizio Romano vrijdag. De 22-jarige spits is aan een ijzersterk seizoen bezig, wat bij veel (top)clubs niet onopgemerkt is gebleven. Zo zouden AC Milan en Juventus overwegen om Zirkzee binnen te halen.

De spits verliet Bayern vorig jaar zomer voor een avontuur bij Bologna, dat 8,5 miljoen euro voor hem betaalde. In zijn eerste seizoen kon Zirkzee op slechts zes basisplaatsen rekenen, maar deze jaargang is alles anders en maakt hij het ene na het andere doelpunt.

Het is dus niet zo gek dat Zirkzee steeds vaker onderwerp van gesprek is in de (buitenlandse) media. Romano schept vrijdag duidelijkheid op X wat betreft de constructie die Bayern en Bologna vorig jaar overeenkwamen. Zo heeft Zirkzee een vaste afkoopsom van veertig miljoen euro in zijn contract laten opnemen. De clausule gaat komende zomer in.

Dat bedrag geldt alleen niet voor Bayern. Der Rekordmeister kan namelijk een terugkoopclausule activeren voor de helft van de prijs: twintig miljoen euro, dus. Mochten de Duitsers besluiten om Zirkzee niet terug te halen, dan ontvangen ze vijftig procent van de winst van de transfersom die de Nederlander op gaat leveren. Dat is het doorverkooppercentage dat is afgesproken.

Milan en Juventus
Zirkzee, die dit seizoen na achttien wedstrijden op acht doelpunten en vier assists staat, zou nu interesse genieten van zowel Milan als Juventus. Dat meldt Tuttosport. Omdat de clausule van de rechtspoot pas in de zomer ingaat, kan Bologna in januari meer vragen dan de veertig miljoen euro die contractueel is vastgesteld.

Mocht de nummer vier van de Serie A meer vragen dan Milan wil betalen, dan geldt VfB Stuttgart-smaakmaker Serhou Guirassy als alternatief. De 27-jarige spits beleeft met negentien doelpunten in zestien wedstrijden het seizoen van zijn leven.

Zirkzee kreeg begin deze week nog de complimenten van Pierre van Hooijdonk, die hem een ‘geweldenaar’ noemde. “Wat hij op dit moment aan het doen is in de Serie A... Hij koppelt zijn goede spel nu ook aan doelpunten. Als we het dan hebben over het Nederlands elftal en de nummer 9-positie... Zirkzee is echt een geweldenaar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doet het echt geweldig idd! Heeft door de jaren heen al veel ervaring op gedaan, ook veel tegenslagen gehad. Dus dat zit wel goed, ik zou niet durven te zeggen wat voor toekomst hij krijgt. 40 miljoen vind ik voor nu nog te veel.

22 december 2023 om 16:11

Zoveel tegenslagen heeft ie toch helemaal niet gehad?

22 december 2023 om 16:22

Nou, Parma was geen beste half jaar. Bayern Munchen miste hij toen die levens grote kans en ging de wereld over. Daarna raakte hij zwaar geblesseerd aan zijn knie. In NL veel kritiek gehad op zijn overstap. Toch al flink voor een 22 jarige met 1 volledig seizoen bij Anderlecht.

Zou wel een goede aanwinst voor Milan zijn, Giroud nog steeds goed maar is al op leeftijd en een totaal andere spits. Zou in een 2 spitsensysteem ook prima kunnen. Aan de andere kant zou het ook niet onlogisch zijn als Bayern hem gewoon terug haalt

22 december 2023 om 16:07

Bayern heeft er al Harry Kane en natuurlijk Tel, wat ik eigenlijk een nog groter spits talent vind. Ik zou als ik Zirkzee was naar de top van de Serie A gaan. Jezelf uitdagen om onder een andere druk prijzen te winnen in een competitie die je al kent.

22 december 2023 om 16:13

Zeker prima aanwinst maar nooit voor 40 mil. 18-20 mil had interessant geweest

22 december 2023 om 18:33

Ik denk dat je hier in de zomer anders over denkt. Ben volledig overtuigd van deze jongen zijn kwaliteiten. Echt een fantastische speler.

Als ik hem was zou ik niet direct de stap maken. Kans dat je op de bank komt is erg groot en zal zijn ontwikkeling niet goed doen. Laat hem lekker door gaan bij Bologna. Lijkt me prima om nog 1 a 2 jaar te rijpen voordat hij naar een absolute topclub kan.

22 december 2023 om 16:29

Bij Milan loopt die meteen de basis in denk ik.

Ik zal het zelf niet heel slim vinden van Zirkzee dat hij volgend seizoen weer gaat verhuizen. Heeft dit seizoen voor het eerst pas een basisplaats bij een fantastisch draaiende Bologna. Volgend seizoen, hopelijk met minimaal de Europa League, nog zo'n seizoen draaien en dan pas de stap hogerop maken. Binnen Italie zal het wel lastig worden, mede als je kijkt wat de topclubs hebben lopen zowel als eerste en tweede (jonge talentvolle) spits. Laliga zal dan wel een mooie competitie voor hem zijn. Mede omdat het meer een meevoetballende spits is.

Toch wel goed gezien van die Van der Looi om hem te laten doorstromen naar Jong Oranje. Nu heeft iedereen het over hem

22 december 2023 om 17:05

Milan heeft met Giroud echt geen topper en ook nog is een oude spits. Daarachter zit ook niets waar je warm van wordt.

22 december 2023 om 18:08

Ik zie in Okafor nog best veel potentie om heel eerlijk te zijn. Bij Salzburg en Basel heeft hij, vooral in de Europese wedstrijden, aardig laten zien over wat talent te beschikken. Bij Jovic is nog de vraag als hij weer het niveau haalt wat hij toen bij Frankfurt haalde. Als hij dat niveau weer haalt, wat qua kans vrij klein is op basis van zijn niveau in de recente jaren, dan zal je als Zirkzee zijnde het ook vrij moeilijk krijgen.

22 december 2023 om 18:15

Bij die twee komt het er wel gewoon nog niet uit. Als Milan een spits koopt voor 40 miljoen dan is die eerste spits.

Blijf het toch zonde vinden dat er geen Nederlandse topclub voor hem is gekomen voordat hij werd opgepikt door Bayer Munchen. Had bij elke topclub genoeg minuten gemaakt. Helemaal als je ziet hoe hij zich nou ontwikkeld.

22 december 2023 om 16:34

Hij werd toch door Bayern opgepikt bij Feyenoord?
Jammer dat we hem afgelopen zomer niet gehaald hebben.

22 december 2023 om 18:04

Zirkzee is door Bayern weggehaald uit de jeugd van Feyenoord toen die net 16 was geworden. Daarna is die nog verhuurd aan Parma/anderlecht. Heb niet het idee dat Nederlandse clubs hebben zitten slapen, hij was gewoon niet definitief haalbaar.

22 december 2023 om 18:33

Toen bologna hem kocht hebben er wel een aantal clubs zitten slapen. Maar 8 miljoen toen.

Hoop dat Zirkzee gewoon bij AC Milan blijft. lijkt mij niet goed als hij na dit seizoen weer gaat verhuizen want dalijk belandt ie weer op de bank bij een grote club. en dat is absoluut niet goed voor zijn ontwikkeling.

40 Miljoen is trouwens best veel ik denk niet dat een club zoveel voor hem wilt betalen.

22 december 2023 om 16:59

Moet hij er eerst heen gaan !!!!

Ik hoop dat Zirkzee het seizoen gewoon afmaakt bij Bologna. Wat mij betreft zit hij in Maart bij Oranje. Hij is echt niet minder dan Weghorst en Brobbey. Maakt denk ik zeker een goede kans op het EK. Maar dan moet hij wel elke week spelen. En die kans wordt wel kleiner bij Juventus of Milan

22 december 2023 om 17:30

Hij is zeker beter dan Weghorst wat dat is de slechtste Oranje spits allertijden. Ik denk gelijkwaardig aan Brobbey alhoewel Zirkzee het nu op een hoger niveau laat zien.

22 december 2023 om 17:33

Brobbey mag het eerst in bijvoorbeeld Duitsland laten zien voordat hij zoveel beter wordt geacht dan Weghorst. Iedereen doet lacherig over hem, maar bijvoorbeeld een Luuk de Jong was in het buitenland ook slechter dan Weghorst. Zelfs onze grote Memphis heeft het in de echte top nergens gered, maar net als Wout alleen op het niveau daar onder. Het ziet er bij Wout gewoon lomp uit en die stap naar United sloeg nergens op, maar slechtste spits ooit? Neh.

22 december 2023 om 17:41

Luuk was bij Sevilla en Barça echt niet minder als Weghorst bij Wolfsburg of United..

22 december 2023 om 17:46

Luuk was bij Sevilla zeker wel minder. Die heeft gewoon 2 wereldpotten gespeeld in de EL.

Maar dan is Origi ook geslaagd bij Liverpool door zijn CL-prestaties. En dat is die natuurlijk niet.

Blijf nou nog maar gewoon ff waar je bent. Lekker je puntjes scoren en backtoback beetje goede seizoenen draaien en dan over drie jaar een stap maken als je je bewezen hebt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren