Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hodgson boos na verlies tegen Oranje: ‘Die beslissing was teleurstellend’

Laatste update:

Na de sensationele 2-3 zege op wereldkampioen Duitsland werd Engeland plots gezien als een van de outsiders of zelfs favorieten voor de EK-eindzege. De thuisnederlaag tegen Oranje, 1-2, was dinsdagavond dan ook een hard gelag voor bondscoach Roy Hodgson en zijn spelers. “Ik denk dat we het niet verdienden te verliezen, maar we kwamen ook weer niet voor de dag als ik vooraf had gehoopt”, zo vertelde de bondscoach van the Three Lions.

/

“Het spel was niet zo intens als zaterdag en we waren ook minder creatief. Met een nederlaag als gevolg”, zo sipte Hodgson, die baalde over de manier hoe de tegentreffers tot stand kwamen. Vincent Janssen benutte een penalty na een handsbal van Danny Rose en Luciano Narsingh zorgde in de 77e minuut voor de 1-2. Voorafgaand aan de winnende treffer zou Janssen een overtreding op Phil Jagielka hebben gemaakt, zo beweerden de Engelsen.

“Natuurlijk ben en was ik boos, dat kan ik niet ontkennen. Ik denk niet dat de beslissingen nou echt in ons voordeel waren. Vooral de tweede beslissing was zeer teleurstellend, maar ook de eerste. Van een handsbal mag mijns inziens alleen sprake zijn als iemand echt de intentie heeft om de bal met zijn hand te raken. Ik zie dit soort beslissingen helaas elke week. Of ik het er nou wel of niet mee eens ben, maakt eigenlijk ook niet uit.” Het was de eerste nederlaag voor Engeland op Wembley sinds 19 november 2013, toen Duitsland met 0-1 te sterk was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

als verliezende partij zou ik ook zo reageren.

Als winnende partij spreek je over dat ie hem kan geven.

Daarom blijf ik bij mijn standpunt.

In voetbal zit een hele hoop hypocrisie.

30 maart 2016 om 02:03

Mee eens. De 2e goal, als een verdediger in dezelfde situatie een blok zet tegen de aanvaller wordt er nooit gefloten. Dus waarom voor de aanvaller dan wel. Prima beslissing dus. En de handsbal, de hand ging naar de bal. Terechte penalty dus.

30 maart 2016 om 07:08

Bergkamp zette in 1998 een soortgelijk blok tegen Joegoslavië. Werd toen als 'schouderduw' geïnterpreteerd.

30 maart 2016 om 08:48

Waarom hoor ik hem niet over de zuivere penalty (neerhalen Veltman) in de eerste helft...die niet gegeven werd?

30 maart 2016 om 11:35

Omdat Veltman die bal toch niet meer ging halen en daarom naar de grond ging.

30 maart 2016 om 09:32

Wat een hoop onzin hier weer, zijn jullie zo blind geworden door jullie nationalisme? Het was een 100% overtreding. Het was niet alleen een duw maar hij plaatste ook zijn voet voor die van jagielka en daarna de duw waardoor jagielka nul kans had om 'sterker te zijn'. Wat een onzin zeg. Penalty heb ik niet gezien dus ga ik ook niet op reageren maar als jullie dit niet in zien mogen jullie je wel eens goed achter de oren krabben. Als het andersom was geweest was het ook 100% penalty. Compleet terecht dat hodgson gaat klagen, dit was geen 50/50 maar gewoon duidelijke overtreding

30 maart 2016 om 09:39

Nou nou Jaap. Ik ben van mening dat als het Jagielka was die het andersom zou doen bij Janssen dat het gewoon 'sterk verdedigen' zou zijn, nu doet Janssen hetzelfde en is hij sterker (vooral omdat hij eerder bij de be bal is en sneller zijn lichaam erin zet). Maar dat vind ik ervan.
Scheids mag dan zelf bepalen of hij het een overtreding vind of niet. Ik vond beide doelpunten eigenlijk net over het randje gaan en Nederland mag van geluk spreken dat ze zo wegkomen. Janssen was een verademing om naar te kijken en mede door die werklust en inzet bij dat tweede doelpunt mag die zeer tevreden zijn

30 maart 2016 om 11:42

Het is gewoon een schouderduw wat gewoon mag.
Ik kan mij een soort gelijk duw herrinneren tijdens het WK 2014 Frankrijk - Honduras en toen riep iedereen hier dat het wel een overtreding was.
Dus iedereen roept maar wat hier op Vz.

30 maart 2016 om 12:30

Schouderduw was het 100% niet, dat is namelijk schouder tegen schouder, en janssen raakte njet de schouder van Jagielka. Echter ben ik het wel eens dat de scheids beide kanten op kon

30 maart 2016 om 18:44

Dat is niet waar.
Als ik een schouder gebruik tegen iemand z,n rug is het ook gewoon een schouderduw.
Janssen gebruikte zijn schouder.
Wat maakt het in godsnaam uit waar je je schouder tegen zet.
Het gaat niet om de tegenstander maar om de speler die de schouderduw geeft.

haha wat een zuurpruim. Dat duel was gewoon om de bal. Hij zette zijn lichaam er uitstekend tussen. Vond het juist een hele sterke en moedige beslissing van de scheids. Ook raar dat Engelsen gaan klagen over een mannelijk duel.
De handsbal was ook duidelijk. Zijn arm zwaaide naar de bal toe op een hele rare manier. Als de hand richting de bal gaat, moet ie op de stip

Rose staat gewoon met zijn armen te zwaaien en Janssen gaat gewoon goed het fysieke duel aan. Jagielka moet zich kapot schamen dat hij zich zo weg laat zetten. Typisch woorden van een verliezend coach dus.

30 maart 2016 om 08:26

Jagielka werd in zijn rug geduwd, maar het was overduidelijk een handsbal.

30 maart 2016 om 09:01

Inderdaad. Penalty duidelijk terecht en de duw in de rug was duidelijk een overtreding.

In dat opzicht mogen we niet klagen met de arbitrage de afgelopen wedstrijden. Die duidelijke handsbal tegen Frankrijk werd ook niet gezien en bracht ons toch ook terug in de wedstrijd.

Hopelijk zijn dat net even de mazzeltjes die een steuntje in de rug geven om de weg naar boven in te zetten.

De handbal was zeker duidelijk en eerder hadden we ook al een penalty moeten krijgen. Verder gaf Jansen inderdaad een zetje maar als het een Engelse aanvaller was en een Nederlandse verdediger zouden we hier zeggen dat onze verdedigers sterker en mannelijker moeten zijn. Drinkwater liet zich gewoon opzij zetten.

30 maart 2016 om 09:07

Jagielka.

30 maart 2016 om 09:08

Kijk net even de beelden terug en het is toch wel duidelijk een overtreding hoor.

Als het nou schouder tegen schouder was geweest dan was doorspelen meer op zijn plaats geweest, maar dit is echt een beuk van achter.

Je ziet Jansen ook echt een flinke brede stap zetten om kracht bij te zetten. Wat mij betreft geen twijfel over mogelijk, maar een mazzeltje is wel een keer lekker natuurlijk.

De scheidsrechter liet veel duels zoals bij Janssen toe. Het lag dus in de lijn der verwachting dat hij zou laten doorspelen. Het was een moedige beslissing om ongeacht de plaats op het veld door te laten spelen.

Als Hodgson hier al over gaat janken, dan wens ik hem veel sterkte bij het EK. Hij zal daar toch echt mindere arbiters tegenkomen.

Ja ja, als het andersom was geweest zou hij blij zijn. Is toch normaal, dat men zo reageert. Hij moet blij zijn dat hij geen twee penalty's tegen kreeg, want bij Veltman kon de scheids hem ook geven. Oranje heeft gewoon terecht gewonnen en jullie hebben gewoon verloren, punt uit.

De eerste was 200% een handsbal, de hand van de verdediger komt los van z'n lichaam en raakt dan de bal.

De tweede is eigenlijk een beetje twijfelachtig. Is het een schouderduw of eerder een bodycheck.

3 punten zijn binnen, gelukkig hebben we daar veel aan

30 maart 2016 om 10:03

Als je de penal 200% terecht vind is het tweede moment ook een duidelijke overtreding. Jammer dat chauvinisme hier overheerst. Het is niet alleen een duw gedeeltelijk in de rug, hij laat hem ook nog vallen met zijn voet.

30 maart 2016 om 10:23

Dat zijn 2 compleet verschillende overtredingen?

Dit heeft niks met chauvinisme te maken, ik probeer gewoon objectief te zijn. Misschien ben jij wel een Engeland fan en ben jij degene die chauvinistisch is.

Ahum.... Eerste helft is er een 100% penalty onthouden... Zeker vergeten slechte verliezer zeg... Bah

Engeland dacht er in mijn optiek te makkelijk over. De wil zoals tegen Duitsland om te willen winnen ontbrak. Er waren fases, vooral in de tweede helft, dat Engeland een tempo hoger gingen spelen en toen werden wij helemaal zoek gespeeld. Maar goed, we hebben ook zoveel geblesseerde spelers. Ben blij dat een paar spelers dit seizoen zich fantastisch hebben doorontwikkeld. Met name Bruma en Zoet. Mooi om te zien.

Het is een overtreding, maar Janssen doet het heel slim. Hij maakt met zijn linkerheup de overtreding, maar in dezelfde beweging neemt hij de bal met rechts mee, waardoor het meer op een schouderduw lijkt. Volgens mij was hij zich daar ook echt van bewust. Niet alleen een harde werker en een doelpuntenmaker, maar ook een hele intelligente speler die Janssen.

Mooi die Engelsen. Deze overtredingen worden daar zovaak gemaakt en er word zelden voor gefloten. Nu gebeurd het en gaan ze erover zeuren. De penalty was ook gewoon zuiver. De armen waren nou niet bepaald langs het lichaam.

Goh, in Engeland zijn ze dit toch gewend? Daar wordt toch o zo mannelijk.voetbal gespeeld? Hier moeten arbiters wat "Engelser" fluiten? Als dit gebeurt in een wedstrijd NEC Roda staat iedereen vooraan om te roepen dat ze in Engeland veel beter met deze situaties omgaan. Die Jagielka speelt in de (zogenaamde) "beste competitie" van de wereld, die moet wel wat gewend zijn zou je zeggen

En de pingel die Veltman had môeten krijgen?
Niet zeuren, terechte strafschop vanwege hands en Janssen
zet Jagielka gewoon op z'n Engels opzij. Een dikke pluim dus!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren