Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij zat bij Feyenoord, maar ik vind het nergens op slaan’

Laatste update:

De aanstelling van Peter Bosz heeft voor verdeeldheid gezorgd onder de supporters van Ajax. De fanatieke F-side liet in een verklaring bijvoorbeeld weten dat de clubleiding ‘schijt’ heeft aan de mening van de achterban en dat de van Maccabi Tel Aviv overgekomen coach een ‘nietszeggende naam’ is ‘zonder Ajax-achtergrond’.

/

Joël Veltman baalt van de onvrede onder de fans, zo vertelt hij aan de NOS: “Ik vind het nergens op slaan. Natuurlijk, hij heeft bij Feyenoord gezeten. Maar hij heeft ook bij Heracles en Vitesse gezeten en nu gaat hij voor Ajax zijn best doen.”

De Oranje-international vindt de 52-jarige Bosz ‘een goede trainer’: “Hij wil altijd aanvallend voetbal spelen en dat hoort bij Ajax (…) Het is mooi als je de filosofie kent. Maar Bosz kan zo mee, denk ik.” De oefenmeester tekende een contract voor drie seizoenen in Amsterdam.

Denk jij dat Peter Bosz gaat slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kan je eigenlijk wel een beetje vergelijken met allegri in italie , geen ene juve supporter wou hem en nu wordt hij op handen gedragen. Nu hopen op precies zo'n scenario om al die f-side "supporters" de mond te snoeren vind ik.

Ja nou veltman prima reactie. Maar wat is die filosofie dan?

26 mei 2016 om 22:51

Aanvallend verzorgt voetbal met snel / hoog drukzetten zoals Bosz altijd probeert te spelen met zijn teams.

26 mei 2016 om 22:57

Hoop dat Bosz wel heeft bedongen dat de selectie op orde wordt gebracht, want anders zal de kritiek op hem (ten onrechte) heel snel groot worden.
Ik vind het zelf ook onzin dat hij niet zou mogen komen omdat hij bij Feyenoord heeft gezeten. Ons grootste icoon heeft ook een jaartje daar gespeeld

27 mei 2016 om 00:23

Bosz is de grootste Cruijff-adept onder de huidige Nederlandse trainers. Collectief hoog druk zetten, intelligent en attractief spel. Eigenlijk alles wat Ajax onder de Boer mistte. Dat deze 'supporters' zich alleen maar kunnen richten op Bosz zijn verleden bij Feyenoord zegt veel over hun cognitieve capaciteiten.

27 mei 2016 om 07:27

Klopt en helemaal mee eens. Snap de F-Side echt helemaal niet. Niks meer dan voor hetgeen wat de Boer heeft gepresteerd. Maar ik word volgend jaar nog liever 6de met aanvallend, leuk en verzorgd voetbal dan nogmaals 2de met het voetbal van de afgelopen jaren.?

27 mei 2016 om 09:44

Idd prima reactie van Veltman. Al kan deze trainer wel zijn plek op het veld kosten. Of hij moet weer centraal gaan spelen of uit de basis ben ik bang voor hem.
Peter houdt van aanvallend voetbal waarbij je ook aanvallende backs nodig bent. Dat is wel het laatste waar Veltman in uit blinkt. Verdedigend gewoon degelijk hoor! Maar aanvallend gezien geen enkel lef! Dribbels wat in, loopt voor iedereen ruimtes dicht en speelt de bal dan weer breed of terug....

27 mei 2016 om 10:45

Dan zal Ajax op zoek moeten naar een andere rechtsachter want Kenny Tete is alles behalve een aanvallende back.

27 mei 2016 om 10:53

Hoewel hij onder bosz later veel meer naar voren is gaan spelen, was Diks bij Vitesse aanvankelijk ook niet echt een aanvallende back. Wallace was dat wel, maar bosz koos wel gewoon voor diks, dus of iemand goed kan verdedigen telt wel degelijk mee in zijn keuze.

27 mei 2016 om 11:07

Ja ik zeg ook niet dat dat het enige is wat telt, zou wel erg kamikaze zijn als dat zo was.
En Diks kan ten opzichte van Veltman natuurlijk geweldig aanvallen....!
Maar denk jij dat ze van Veltman nog een iets aanvallende ingestelde back kunnen maken...? Ik heb daar een hard hoofd in. Je ziet aan alles dat het een echte verdediger is, eigenlijk geen enkel aanvallend inzicht. Loopt constant ruimtes dicht en geeft de bal dan weer breed of terug. Ook zijn voorzetten zijn gewoon belabberd. Eigenlijk hetzelfde als martins indi in aanvallend op zicht.
Verdedigend daarin tegen is het gewoon een degelijke speler, die nog genoeg ruimte heeft voor groei en dat ook wel laat zien!

Sowieso kansloos gemiep. Trainers, bestuursleden en spelers zijn allemaal passanten. Dit gebeurt nou eenmaal in het voetbal.

26 mei 2016 om 23:28

Het is gelukkig ook een erg kleine groep die zo achterlijk zit te doen. Natuurlijk zal zijn krediet sneller opgaan dan dat van iemand die uit Ajax zelf komt (zoals De Boer destijds), maar om hem op voorhand al af te schrijven gaat natuurlijk nergens over.

Het enige waar de F-Side supporters, naar mijn mening, gelijk mee hebben is dat Peter Bosz geen Ajax-achtergrond heeft (seizoenskaart voor Cruijff daargelaten). Voor de rest lijkt het me toch wel dat Ajax zijn gezicht een beetje terug krijgt qua voetbal zelf. Iedereen heeft het over het naïve aanvallen van Bosz met Heracles en Vitesse, maar bij Ajax heeft hij inmiddels toch wel een sterke verdediging ter beschikking. Ik heb er in ieder geval zin in en geef hem zeker de tijd!

Goed dat Ajax haar beleid niet laat afhangen van paar idioten die zich F Side noemen... Get a life!

26 mei 2016 om 23:07

Maar stel dat Ajax geen kampioen wordt onder Bosz dan had de Fside achteraf gezien wel gelijk dat de directie beter had moeten luisteren naar de sentimenten bij de fans.

26 mei 2016 om 23:21

Sterker nog. Als de CL niet wordt bereikt, heb je in augustus al de poppen aan het dansen.

26 mei 2016 om 23:23

Ligt eraan hoe ze geen kampioen zijn geworden. Als het spel maar mooi was.

26 mei 2016 om 23:24

De supporters zijn dan echt dom. Het is de laatste jaren gewoon moeilijk om via de voorronde de CL te halen.

26 mei 2016 om 23:27

Dus als de boer geen kampioen wordt, dan is het niet erg. Als bosz het niet wordt hebben ze gelijk. Wat is dat nou weer voor onzin. Die knuppels daar moeten gewoon niet zo zeuren, niks is goed daar. Als je de verwachting hebt dat een volledige club met zoveel fans gaat luisteren naar een relatief zeer kleine groep, omdat ze zich 'de harde kern' noemen, dan begrijp je het toch niet. Wat voor baat heeft ajax erbij om een trainer aan te stellen waarvan ze geen hoge verwachtingen hebben. Moeten ze dan maar een mindere trainer halen met een ajax verleden. Of een trainer metervaring, zolang die maar niets met feyenoord heeft. Kom op zeg, bosz is een trainer en een prima trainer die goed voetbal tentoon wil stellen. Laat die man gewoon zijn werk doen en als je dat niet kan, dan ga je toch lekker badmintonnen op zondag.

26 mei 2016 om 23:30

Haha wat is dat nou voor instelling man? Met drie jaar op rij geen titel zal de onrust alleen maar toenemen bij Ajax.

26 mei 2016 om 23:30

En dan. Hadden we dan louis aan moeten spelen die betonvoetbal speelt terwijl die f-side aanvallend voetbal wil zien? Ik zie geen enkel alternstief wat beter is dan bosz behalve als je voorstelt om het vermogen van ajax te gebruiken om het contract van bijv ancelloti af te kopen en hem dan strikken.
F-side kan wel constant klagen maar komen zelf nooit met constructieve ideeen. Zoals ik al zei, er zijn geen haalbare concurrenten voor bosz die het ajax spelletje spelen

26 mei 2016 om 23:32

@jdg je snapt niet dat een trainer met een Ajax verleden veel meer krediet heeft dan een trainer met een feyenoord verleden? De houdbaarheidsdatum van Bosz is vele malen korter dan die van De Boer. Bosz zal dus elk jaar kampioen moeten worden om zijn hachje te redden. Een loodzware klus!!

26 mei 2016 om 23:36

Louis had aangesteld moeten worden inderdaad. Wint overal wel prijzen, is bestand tegen de druk en kan zeer goed met talenten werken. Dan nog maar een paar jaar betonvoetbal voor lief nemen met een trainer die Ajax grote successen heeft gegeven in het verleden. Maar ja, het mocht niet zo zijn.

26 mei 2016 om 23:39

Tuurlijk is het erg als we dectitel weer mis lopen. Maar als het spel al beter is dan kan ik er mee leven. Het spel wat de spelers moeten leren kost tijd.

26 mei 2016 om 23:42

Dan heb je kans dat Bosz al moet vertrekken na 1 seizoen als hij geen kampioen wordt.

26 mei 2016 om 23:53

27 juni gaan ze weer beginnen en dan gaan we langzaam aan zien of het wat gaat worden met Bosz.

27 mei 2016 om 05:44

Als Bosz geen kampioen wordt betekent dat niet dat de F-side gelijk heeft Forzaholanda. Het betekent vooral dat ze alleen kunnen reageren vanuit hun onderbuikgevoelens. De grootste Ajacied aller tijden was een jaar Feyenoorder. Echt complete onzin die je hier vertelt. De F-side heeft per definitie geen gelijk, omdat ze hun argument baseren op het feit dat Bosz ooit voor Feyenoord heeft gewerkt. Maar die reden is niet het punt waarop hij slaagt of faalt.

27 mei 2016 om 07:34

Louis van Gaal had ook de oplossing niet geweest. Ook dan krijg je ellende omdat hij niet op 1 lijn lag met Cruyff. Bovendien heeft van Gaal meermaals laten weten dat United het laatste was dat hij zou doen. Bosz is gewoon de beste keuze en de logische keuze. Supporters die er niet overheen kunnen stappen dat hij bij Feyenoord heeft gezeten, en niet inzien dat Bosz een voorstander is van de manier van voetballen wat Cruyff voor ogen had, die missen naar mijn mening een chromosoom.

Ja dus precies de filosofie die er onder de boer niet was. Wat zeiken die f-siders dan.

Ligt het aan mij of lijken supporters van Ajax tegenwoordig overgevoelig voor sentimenten rondom hun club. Vorige maand heeft me het enorm verbaasd hoe vaak je uit hun monden las dat het toch zielig was dat iedereen in Nederland eigenlijk blijer was dat Ajax geen kampioen was dan dat PSV het wel werd, getuige het veelgehoorde 'helemaal niets in Amsterdam!' Het hele seizoen lopen zingen 'wij zijn Ajax. Wij zijn de beste' en aan het eind verontwaardigd zijn dat iedereen hoopt dat Amsterdam op zijn bek gaat? Vroeger vond men het bij Ajax mooi om gehaat te worden; hadden ze schijt aan alles dat niet-Ajax was. Je houdt van Ajax of je haat het, was vaak de regel. Maar nu zijn de heren supporters in hun eer aangetast als iedereen zich stuk lacht op de laatste speeldag.

Dat geluid is nauwelijks verstomd of de nieuwe trainer wordt nog voordat ie begonnen is door het slijk gehaald. Omdat ie voor Feyenoord heeft gevoetbald. Wat denk je nu zelf? Dat Bosz de club binnendringt om in het voordeel van Feyenoord Ajax te saboteren? So what dat hij ook bij Feyenoord heeft gewerkt. Leo Beenhakker, Johan Cruijff, Orlando Trustfull, Jan Everse, Arnold Scholten en Henk Groot dienden Feyenoord ook, en over de komst van Jaap Stam en Andre Ooijer deed ook niemand in Amsterdam moeilijk. Dus waarom nu ineens huilie huilie dan?

26 mei 2016 om 23:08

Interessante analyse, ajax supporters zijn blijkbaar ook net mensen. Misschien dat de supporters het vetrouwen in de club zijn kwijtgeraakt en zich daarom gaan gedragen als supporters van andere clubs? Moet je ons niet kwalijk nemen gezien de Europese campagnes van de afgelopen jaren. We vinden het ook al vervelend als we arrogant worden genoemd. Daar had vroeger niemand moeite mee, want ja wij zijn Ajax en wij zijn nou eenmaal de beste...

Kan ook zijn dat je door internet je beeld van de gemiddelde supporter is gewijzigd. In het stadion denkt en doet men misschien nog hetzelfde maar op internet heeft elke supporter een stem.

Ik denk juist dat Ajax beter af is met Bosz, zeker in Europa. Waar de Boer Europees telkens tegen modale clubs ten onder ging omdat die weigerde om anders te spelen dan het tikkie breed en tikkie druk zal de tactiek van Bosz om meer directer te spelen veel beter uitpakken.

26 mei 2016 om 23:06

Laten we eerst maar eens de lotingen afwachten niet?

Kijk dat je fanatiek ben ok, maar wat is dat met al die volwassen die schreeuwen en rellen om een spelletje want hoe je het went of keert dat is het nog steeds. Ook bij Feyenoord hoor dat niet maar het blijft een triest gezicht als je bijvoorbeeld een man van 40 een speler van Feyenoord of Ajax de ergste dingen hoort toewensen omdat ze bij de concurrent hebben gezeten.

26 mei 2016 om 23:34

Begrijp ik ook nietmwat zingen of iets dergelijks vind ik nog normaal maar als ik bijvoorbeeld de beelden van dat milik scoort tegen psv(bedoel niet perse publiek van psv, gebeurt overal) daar zaten mensen van een jaar of 40,50 spullen naar milik te gooien en te schreeuwen.

Ach, laat die F-side gastjes toch. Ik zou ze geen supporters willen noemen.

'De filosofie'. Alsjeblieft zeg. Het heet gewoon: aanvallen.

Kunnen we een poll krijgen met de stelling dat de F-side niet moet zeiken?

De harde kern heeft zich afgelopen jaar nou niet echt van hun beste kans laten zien. Ga maar gewoon een seizoen liedjes zingen en sfeer maken in plaats van elke twee weken een statement te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren