Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij speelde arrogantie van de smoel van Berghuis, die ging maar zwerven’

Laatste update:

SC Heerenveen kwam zondag net te kort om een 0-4 achterstand tegen Feyenoord ongedaan te maken en de Friezen moesten in eigen huis uiteindelijk met 3-5 het hoofd buigen voor de bezoekers. Kik Pierie was met een doelpunt een van de opvallendste spelers aan de kant van de thuisploeg en Geert-Arend Roorda genoot van het spel van de jonge verdediger.

“Het enige lichtpuntje was Pierie. Hij was met afstand de beste speler op het veld. De achttienjarige speler gaat voorop in de strijd, heeft een uitstekend spelinzicht en laat zich nooit gek maken. Met passie in zijn spel was hij de enige die leek te weten wat er nodig is om tegen een topclub te spelen”, steekt de voormalige middenvelder van Heerenveen van wal in de Leeuwarder Courant.

Pierie, die vorig seizoen vaak als centrale verdediger acteerde, stond nu als linksback tegenover Steven Berghuis en hield zich volgens Roorda prima staande: “Hij speelde de arrogantie van Berghuis - de beste buitenspeler van Nederland - z’n smoel, omdat die nooit echt in de wedstrijd kon komen. Hij ging uiteindelijk maar zwerven op het middenveld om Pierie maar niet tegen te komen.”

Als het aan Roorda ligt, verhuist Pierie dan ook snel weer terug naar het hart van de verdediging. De talentvolle stopper heeft volgens de huidige jeugdtrainer van Flevo Boys kwaliteiten die op dit moment centraal in de Friese defensie ontbreken: “Pierie heeft het inzicht, durft door te dekken en heeft een uitstekende pass in zijn linker. Op dit moment is dat een groot gemis centraal achterin en dus voor het spel dat de club graag wil spelen.”

Vind jij dat Kik Pierie centraal in de verdediging hoort te spelen bij sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Berghuis de beste buitenspeler van NL noemen.. houd me vast....

28 augustus 2018 om 10:32

Beste ach Lozano is in potentie beter Neres ook maar Berghuis is erg beslissend geweest veel assists en veel gescoord zeker 1 van de betere buitenspelers...

28 augustus 2018 om 10:54

Wel een redelijke speler voor Feyenoord, maar is verre van (sub)top. Lozano, Neres, Bergwijn zijn in de ED veel beter. Om nog maar niet over Nederlandse buitenspelers te praten (robben, Promes etc).

28 augustus 2018 om 11:00

Verre van top zelfs en 'maar' een redelijke speler voor Feyenoord.. Links- of rechtsom is Berghuis toch wel een van de beste buitenspelers van Nederland/eredivisie, gezamenlijk met een Lozano en/of Neres, ja. Bergwijn laat zich dit seizoen ook wel meer zien, maar dat is pas een aantal weken onderweg..

28 augustus 2018 om 11:07

Bergwijn? Serieus!!!? Wat heeft die dan gepresteerd?

28 augustus 2018 om 11:10

Berghuis kon vorig seizoen betere statistieken overleggen dan Neres en was bovendien veel beslissender. Om over Bergwijn maar te zwijgen. Zal vast een leuk talent zijn, maar heeft tot nu allesbehalve bewezen dat hij tot de beste spelers van de Eredivisie behoort. Dus hoezo zijn beide spelers 'veel beter' dan Berghuis?

28 augustus 2018 om 11:18

Lozano, neres en Bergwijn veel beter nog wel! Objectief blijkt keer op keer niet zo objectief als het over Feyenoord gaat!
Waarom had Berghuis dan betere statistieken dan die gasten?
Zeker Neres en Lozano verwacht ik meer van in de toekomst. Maar op dit moment zijn ze zeker miet veel beter. Sterker zijn gewoon nog minder!

28 augustus 2018 om 11:26

Heel eerlijk, vind t niet zo lachwekkend hoor... Neres was afgelopen seizoen goed en heeft mij bij vlagen zeer postiief verrast, maar was minder constant dan Berghuis. Vraag is ook: wie is waar t beste in; Hoe beoordeel je een (buiten)speler? Op zn goals, dribbels, voorzetten...?

Ik vind het moeilijk kiezen tussen Chucky, Neres en Berghuis qua 'beste', en in mijn ogen hebben de eerste 2 meer groeipotentie, maar op momenten kan ik best genieten van Berghuis, ook al zit ie bij de rivaal... Ik durf zelfs te stellen, en dan ga ik wellicht vloeken in de kerk, dat Berghuis helemaal geen verkeerde zou zijn voor Ajax.

28 augustus 2018 om 11:31

Tadic is toch ook buitenspeler? Want die lijkt me wel meedingen voor de titel beste buitenspeler.

28 augustus 2018 om 11:58

Alsnog als dat zijn mening is wie ben jij om te zeggen dat het lachwekkend is? Ik ben het ook niet met hem eens maar als dat zijn smaak is dan mag je die gewoon respecteren toch?

28 augustus 2018 om 12:24

Lachwekkend is ook weer sterk. Er zijn andere kandidaten maar vorig seizoen is hij toch vaak beslissend geweest voor Feyenoord. Nu zal hij zijn best hebben gedaan nog goed voor de dag te komen om nog weg te raken voor Zaterdag. Hij zal gedesillusioneerd tevoorschijn komen dit weekend als hij nog bij Feyenoord zit. Zelfs wisselspelers maken mooie transfers naar Duitsland en de kampioen van België om CL te spelen terwijl hij bij Feyenoord blijft dat niet investeert in spelers terwijl het team dat zo hard nodig heeft.

28 augustus 2018 om 12:39

Objectief krijgt weer eens zijn wekelijkse waas voor z'n ogen als het om Feyenoord gaat. Toch van een heerlijke ironie dat iemand met zo'n nickname iedere keer zo de mist in gaat als het om spelers gaat van de rivaal.

Berghuis verre van subtop in de Eredivisie? Wat een kolder. Er is geen buitenspeler geweest afgelopen seizoen die zo beslissend was als Berghuis, en afgelopen zondag speelde die ook weer ijzersterk.

28 augustus 2018 om 13:24

Moeilijk kiezen? De beste buitenspeler speelt gewoon bij Ajax is niets moeilijks kiezen aan. Het is inmiddels toch al gemeen bekend dat Ziyech door het leven gaat als vleugelspeler in een vrije rol, bij zowel Ajax, als Marokko en vroeger bij Twente. Eigenlijk precies dezelfde wijze als Berghuis zijn rol invult. Berghuis goed, Ziyech beter en heel eerlijk vind ik tadic ook beter dan Berghuis, die zijn ervaring wel weet over te brengen op de groep.

Sterker nog Ziyech en Berghuis staan zelfs op dezelfde plek op het veld dus zijn uitstekend met elkaar te vergelijken. Trekken beide de kar bij hun clubs, moeten het team voorzien van creatieve impulsen. Berghuis is zeker een goede speler. Vind hem ook beter dan Neres (al is Neres dit seizoen wel heel erg sterk begonnen), maar hij is niet beter dan Ziyech of Lozano. Lozano zorgde ervoor dat een vrij matig elftal als PSV kampioen werd. Ziyech zorgde ervoor dat een vrij matig elftal van Ajax 2e werd. Berghuis kreeg het niet voor elkaar om Feyenoord boven AZ te laten eindigen. Wel de beker gewonnen, maar dat is een stuk minder wedstrijden je team uit de brand helpen (en de finale van de beker vond ik persoonlijk van Persie zijn leidersrol opeisen en uitstekend invullen, maar Berghuis was toen ook belangrijk).

De elftallen van zowel Ajax als PSV waren niet gigantisch veel beter dan het elftal van Feyenoord. Sterker nog Feyenoord is met nagenoeg hetzelfde elftal een seizoen eerder kampioen geworden waardoor ze het elftal zelfs konden versterken, waar de rest er juist minder op was geworden. Daarom dus Lozano en Ziyech boven Berghuis, was Ziyech een tien gebleven dan deed hij niet mee in de discussie, maar die positie heeft hij heel duidelijk niet meer.

@curtazimo Berghuis geen verkeerde bij Ajax. Ja leuke back up en meer zou hij niet zijn. Betwijfel zelfs of Neres zijn plek terug krijgt nu het zo goed draait met Tadic en Ziyech als vleugelspelers en van de Beek als diepgaande middenvelder. Al heeft Neres het voordeel dat hij ook als bewegelijke spits uit de voeten kan. Vorig seizoen was Berghuis zeker in aanmerking gekomen voor een basisplaats met een strijd bestaande uit Younes, Kluivert en Neres, maar dit seizoen is dat toch heel wat moeilijker.

Wat betreft Pierie, de grootst mogelijke onzin. De gehele verdediging werd compleet kapot gespeeld in de eerste helft door feyenoord. Inclusief de backs, en als Pieirie zoveel inzicht heeft en Berghuis in zijn zak had, hoe kan het dan, dat Berghuis die fantastische pass op Toorstra mocht geven...

28 augustus 2018 om 15:24

@ninjakai Hoe kan ik Ziyech vergeten... lol :-D Ik zie 'm nog steeds als middenvelder en Neres en Tadic op de flanken. De paar keren dat hij ipv Neres op de flank speelt doet daar niets aan af, maar zoals jij het nu stelt heb je wel n punt.

Met mijn stelling Berghuis bij Ajax keek ik ook meer naar afgelopen seizoen dan daar het huidige. Hoewel ik de flanken wel erg onbezet vind; Cerny nog niet terug, Labyad lijkt gehaald voor t middenveld, Johnson gaat het in mijn ogen niet brengen, Lang en Chunnely zijn vooralsnog te licht en Bande doet voorlopig niet mee. Dan is er niet of nauwelijks diepte en snelheid...

Sommige mede-Ajacieden doen alsof Berghuis n koekenbakker is, alleen maar omdat hij bij Feyenoord speelt, maar dat vind ik nou weer lachwekkend...

28 augustus 2018 om 10:33

Wie dan wel? Laat me gokken.. iemand van Ajax misschien?

28 augustus 2018 om 10:41

Lozano?

28 augustus 2018 om 10:39

Zo gek is die uitspraak niet hoor.

28 augustus 2018 om 10:47

Berghuis speelt altijd zijn eigen wedstrijd en heeft welgeteld 1 trucje en als die niet Lukt heb je nagenoeg niks aan hem.

28 augustus 2018 om 11:15

Klinkt als robben

28 augustus 2018 om 12:31

@gloryunited

met het verschil dat Robben 2 klassen beter is en zo snel is dat hij amper is af te stoppen

28 augustus 2018 om 13:17

Daarom speelt Robben ook bij Bayern en Berghuis bij ons heh.......

28 augustus 2018 om 12:50

Als je kijkt naar vorig seizoen dan kan je stellen dat Berghuis wellicht de betere winger was, al zit Neres er niet ver vanaf, maar ik denk dat Lozano toch wel de beste was.

Bij Neres en Lozano zit wel meer rek, voor Berghuis is Feyenoord zijn top voor Neres en Lozano zijn Ajax en PSV dat niet.

Voor dit seizoen gaan we het zien, ik denk dat Tadic op dit moment wel de betere is, Ja Ajfcd Tadic, niet de grote Tadic maar gewoon Tadic, die heeft het nu toch al een paar keer in Europa laten zien, ( om je toch even te prikkelen) een podium waar Berghuis dit seizoen zwaar door het ijs is gezakt!!
Ik heb PSV niet gezien Europees dus kan niet zeggen hoe Lozano heeft gepresteerd.

Maar nogmaals we zullen het zien rond e winterstop hoe de verhoudingen liggen

28 augustus 2018 om 13:16

@ajax
Krijg je dat gezwam weer met haat groter dan liefde.... pfff hebben ook wel een arrogantie bubbel waar je in leeft ook heh?!?

Nee Berghuis liet het nu niet zien. Maar vorig jaar in de CL was hij wel de beste van feyenoord en kwam er de meeste dreiging vanaf. Vorig jaar gaf een Ziyech en Lozano of Neres ook niet thuis in europa, dat maakt ze toch ook niet gelijk slecht?

28 augustus 2018 om 16:13

@capis, Arrogantie??? Waarom ben ik arrogant?
Ben ik degene die begint af te geven op spelers van een andere club omdat er mensen een mening geven over een speler van zijn eigen club?

Ajfcd begint gelijk over spelers van Ajax niet ik. Die begint gelijk te mauwen dat een speler van Ajax niet wordt opgehemeld.
Ik vraag me dan af waarom hij perse Ajax moet noemen, dit gaat over Berghuis niet over spelers van Ajax. Daarom mijn opmerking over de liefde...

Ik woon in de omgeving van Rotterdam, en wat ik vaak merk is dat de haat bij Feyenoordsupporters naar Ajax velen malen groter is dan de haat van Ajax supporters naar Feyenoord.
Wellicht is dat omdat ik in de omgeving van Rotterdam woon en is het in de omgeving van Amsterdam precies het zelfde naar Feyenoord toe, maar dat kan ik niet vergelijken.

Ik zeg toch nergens dat Berghuis nu ineens slecht is, of wel? Ik reageer op zijn rare opmerking over Tadic, waarin ik dus aangeef dat Tadic in iedergeval Europees beter presteert dan dat Berghuis nu heeft gedaan. Klopt dat niet dan?

En ik zeg toch ook dat Berghuis wellicht de betere winger was vorig jaar, dus wat wil je nou?

Het is wel mooi om te zien dat je je dus wel aangesproken voelt over wat ik zeg over Berghuis, wat niet eens raar is, maar dat je het niet raar vind wat Ajfcd zegt over Tadic, wat volkomen onzin is.

28 augustus 2018 om 19:35

@capis, vorig seizoen was PSV Europees al klaar voordat Lozano ook nog maar één keer had meegetraind. De dag van het echec tegen Osijek tekende hij zijn contract

Ja want ze stonden 0-4 achter dan kan je echt spreken van een lekkere verdediging. En uiteindelijk 5 tegen goals. Ze leggen de lat wel hoog daar. En buiten dat heeft berghuis een vrije rol. Die doet dat elke wedstrijd.

28 augustus 2018 om 12:28

Dan kan Pierie nog wel goed spelen. Dat de rest totaal niet thuis geeft en Heerenveen er vijf om de oren krijgt, hoeft dan ook niks aan zijn prima wedstrijd af te doen. United verloor gisteren ook met 3-0, maar Shaw speelde een prima pot om maar eens een voorbeeld te noemen.

Berghuis had toch wat beslissende passes schoot nog op de paal. lijkt mij dat Pieri Berghuis niet volledig onder controle had.....
Getuigd sowieso niet van veel voetbalinzicht om een verdediger te roemen als je als team 5 goals tegen krijgt.
De kinderhand van Geert-Arend Roorda is schijnbaar snel gevuld....

28 augustus 2018 om 12:43

Weet werkelijk waar niet welke wedstrijd Roorda heeft gekeken. Berghuis speelde Pirie echt op alle manieren helemaal zoek. Was weer de eerste wedstrijd waarin hij op zijn niveau zat van vorig seizoen en dan zie je hoe beslissend hij kan zijn. Twee assists, paar kansen gecreeërd. Berghuis was gewoon erg sterk.

Nou moet gezegd worden dat Berghuis dit seizoen sowieso nog moeite heeft om in de wedstrijd te komen en wel vaker over het veld zwerft om zijn ruimte creã«ren, maar Pierie deed het als centrale op linksback verdedigend niet onaardig. Berghuis heeft alsnog wel veel gevaar kunnen stichten met o.a. die assist bij de 1-0 en wat gevaarlijke acties en schoten, dus zegt wel veel dat dit een lichtpuntje was.

Was eerder belangrijker met zijn mooie assist en goal bij die verwonderlijke comeback.

Leuke verdediger. Ik weet natuurlijk niet hoeveel die knul moet kosten, maar Feyenoord heeft op termijn een linker centrale verdediger nodig. Baco Arie is een prima verdediger, maar ik denk dat als we vooruit willen dat een talentvolle vervanger nodig is.

28 augustus 2018 om 10:55

Mwa, is in mijn ogen niet nodig. Sowieso hoeven de centrale verdedigers van mij niet per se links- en rechtsbenig te zijn, maar met Geertruida (rechtsbenig), Knoester (terug van zware blessure) en Lewis hebben we al diverse (grote) talenten rondlopen. En dan zie ik het met Hendriks ook nog wel eens snel gaan.

Als er een verdediger wordt aangetrokken, moet het wel iemand zijn die er gelijk staat eigenlijk.

28 augustus 2018 om 12:28

Feyenoord zal eerst van al die middelmaat af moeten en daar hebben ze nog een aardige klus aan. Te veel spelers hebben niet het gewenste niveau en het aankoopbeleid is de laatste seizoenen ook niet echt succesvol gebleken. Dat zal Feyenoord eerst weer op de rit moeten hebben, wil het weer stappen maken.

Nou dan weten we ook de analyse kwaliteiten van Roorda.... Berghuis kon vrij een pass geven op Toornstra. En het is dat Feyenoord het zelf bijna verprutste, maar 5 goals, kom op Roorda. Pierie is redelijk maar zeker geen top!

Het toch schrikbarend dat berghuis de beste rechtsbuiten van NL word genoemd.
Zijn we dan zo ver afgezakt??
Blijkbaar wel.

28 augustus 2018 om 11:20

Och och.. zo gek is dat helemaal niet. Het is niet alsof die man er niks van kan! Is gewoon 1 van de beste spelers binnen Nederland. Kunnen het weer lekker dramatisch maken

28 augustus 2018 om 12:37

@capis

Het is natuurlijk wel zorgwekkend dat Berghuis in een dergelijk lijstje staat. Dat geeft wel aan dat we internationaal echt even een slechte generatie hebben, al was dat wel al een hele poos duidelijk.

Voor de Eredivisie gewoon een goede speler, maar voor de top-competities natuurlijk pure middelmaat. Je hoeft geen geweldige voetballer te zijn om in de Eredivisie een mooi rendement te halen.

Spelers als Jahanbakhsh, Weghorst, Huntelaar (die allang op z'n retour is), Johnsen, Sol, Linssen, De Jong en al die andere spelers zijn daar een goed voorbeeld van. Jahanbakhsh en Weghorst hebben beiden niet eens een basisplaats bij laagvliegers in hun competitie en Huntelaar was allang afgeserveerd bij Schalke voor hij bij Ajax kwam. Ook Luuk de Jong viel hopeloos door de mand in het buitenland.

28 augustus 2018 om 12:40

Nee van robben naar berghuis is een behoorlijke achteruitgang.

28 augustus 2018 om 13:12

@sirius:
Ja tuurlijk maar dat is heel de eredivisie. Het gaat nu om berghuis binnen Nederland..

En we maken het allemaal weer erger dan het is. Want buiten Robben hebben we in Ornaje wel veel mindere buitenspelers gezien de afgelopen 10 jaar. Schaken en Narsin om er maar even 2 te noemen. Robben is buiten categorie die hebben wij helemaal niet altijd in ons kleine landje

28 augustus 2018 om 12:26

We hebben al jaren geen top buitenspeler meer. In potentie misschien wel met Kluivert maar de laatste speler in NL die top was op zo'n positie was Depay 4 jaar terug bij Psv. Zo ver zijn we dus inderdaad afgezakt. Voor de eredivisie is Berghuis een alleraardigste buitenspeler.

28 augustus 2018 om 12:30

Robben.

Ik weet niet of het zozeer door Pierie kwam, maar dat zwerven van Berghuis en de positie wisselingen met Toornstra en St. Juste kwam het spel van Feyenoord enorm ten goede. Dus wat mij betreft mag Berghuis altijd zo spelen.

Berghuis de beste? Hij kan heel goed spelen en dan is die ook vaak beslissend, maar heeft ook te veel wedstrijden waar hij zijn niveau niet haalt en dan ook nog wel eens zijn hoofd verliest met domme overtredingen. Het gat in zijn spel (van 1 van de betere buitenspelers van de eredivisie naar een buitenspeler met alle respect van de degradatiekandidaat/middenmoter) is veel te groot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren