Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij is de beste speler van de Eredivisie en ik begrijp dat hij hogerop wil’

Laatste update:

Hakim Ziyech was zondag een van de beste spelers van Ajax tegen Excelsior en lijkt zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers te hebben gespeeld. Voormalig linksback Peter Boeve gaat de inbreng van de 25-jarige linkspoot missen in de Eredivisie, zo vertelt hij in De Telegraaf.

“Wat mij opvalt is dat Ziyech ook de meeste ballen verovert en sterk is in de omschakeling. Dat wordt nog wel eens onderbelicht. Als je goed bent neem je ook risico's en dat doet Hakim. Hij is een echte winnaar en daar kan ik van genieten als ik hem zie spelen”, aldus de 61-jarige Boeve, die voor Vitesse, Ajax en Beerschot speelde.

“Hij is gewoon de beste speler van de Eredivisie en ik begrijp dat hij het hogerop wil zoeken. Dat moet hij ook doen.” Ziyech, dertienvoudig international van Marokko, heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021. Hij heeft echter meermaals te kennen gegeven een stap naar een Europese topcompetitie te ambiëren.

“Zoals ik al zei: ik neem pas een beslissing na het WK en daar wil ik het bij laten”, aldus Ziyech zondagavond voor de camera van de NOS. “Of het klinkt alsof ik blij ben dat ik wegga bij Ajax? Dat maak jij ervan. Ik heb mijn vertrekwens naar buiten gebracht. Als jij ervan maakt dat ik blij ben dat ik wegga bij Ajax, zijn dat jouw woorden en niet de mijne.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fekir gaat naar Liverpool schijnt, Ziyech lijkt me een geschikte opvolger en Lyon is denk ik ook een goeie club voor hem in de zin dat hij niet een al te grote verschil in niveau hoeft te overbruggen.

7 mei 2018 om 09:23

Ja, toen ik gisteren las dat Fekir voor 70 miljoen naar Liverpool gaat dacht ik direct dan zal Lyon wel aan komen kloppen voor Ziyech.. Naast de zaken die jij noemt ook nog een voordeel dat hij Traore en Tete daar al kent en ook makkelijk met Depay (en ook v.d. Sanden trouwens ) kan communiceren..., maakt de aanpassingen ook makkelijker.

7 mei 2018 om 09:47

Zeker een mooie vervolgstap. Maar gaat Lyon de 40-50 miljoen ophoesten die Ajax waarschijnlijk voor Ziyech wil vangen? Ik betwijfel of Lyon dat soort bedragen kan/gaat betalen voor een speler.

7 mei 2018 om 10:31

Everton komt met een openingsbod van 57 miljoen voor Ziyech stond ergens vorige week. Zodra ze Brands kunnen presenteren. Daarnaast zal ook Lozano dan gaan naar Everton

7 mei 2018 om 10:48

onelove

57 miljoen? Never nooit toch? 30 miljoen is denk ik wat hij gaat opleveren, zo om en nabij. De clubs die hem willen kunnen niet meer ophoesten en Ajax zal niet al te moeilijk doen.

7 mei 2018 om 11:33

@onelove:
Na het Klaassen debacle van 30 miljoen zal Everton nu als opening komen van 57 voor hem?

dit lijkt me een heel sterk verhaal. Hij is zeker goed en anders dan Klaassen maar je zou wel gek zijn als je uit het niets 57 gaat bieden op hem.

Hij kan beter lekker naar de Leugue 1. Past denk ik beter bij zijn spel, en zal hij goed kunnen aarden. Veel mede internationals uit Marokko spelen daar ook al.

7 mei 2018 om 12:07

Dat verhaal klopt wel maar heb inmiddels gelezen dat het een lager openingsbod wordt van slechts 45 miljoen. Nu is de vraag of dit echt wel klopt, ook al gaat het om Hakim Ziyech, het blijft een enorme smak geld.

7 mei 2018 om 12:10

@capis
Leg mij eens uit wat het debacle van Klaassen met een eventuele transfer van Ziyech te maken heeft. Buiten het feit dat het beide om Ajaxspelers gaat hebben ze 0,0 met elkaar gemeen.

7 mei 2018 om 12:18

Kaassie kun je ons vertellen waar je zoiets leest. 45 miljoen lijkt me namelijk alsnog zéér onwaarschijnlijk, zeker als openingsbod. Dat kan je eigenlijk per definitie niet serieus nemen, zal hooguit uit een Brits roddelkrantje komen gok ik. Ik denk eerder dat een openingsbod om en nabij de 25 miljoen zal liggen, dan zal Marc daar natuurlijk nog wel wat bij willen lullen maar met 45 gaat niemand starten hoor, dat geloof ik niet.

7 mei 2018 om 21:48

Het gaat niet specifiek om Klaassen, maar wel om dat ze vaj dichtbij zien dat een speler die het leuk doet in de eredivisie een stap naar de PL niet zomaar maakt.

De balans om hem heen is vaak scheef geweest. Met een speler als Ziyech heb je een stofzuiger ala Nigel de Jong of Anita nodig. Een middenveld met Ziyech, vd Beek en Schone wordt makkelijk overlopen in de omschakeling en dat zag je dit seizoen veelvuldig gebeuren.

Wat zou je eigenlijk kunnen krijgen voor een speler van 25 met nog drie jaar contract? Hoor eigenlijk helemaal niks wat betreft eventuele aandacht.

7 mei 2018 om 09:03

Ik denk dat je de beste speler van de eredivisie minimaal voor 30 miljoen moet kunnen verkopen. Normaal kan dat wel meer zijn, maar ik denk dat buitenlandse clubs de slechte verhouding van Ziyech en Ajax wel meekrijgen, waardoor ze goedkoper gaan inzetten. Daarom denk ik 30 mil.

7 mei 2018 om 09:19

Ik betwijfel of er een club is die 30 miljoen voor hem neer wil leggen. Het is namelijk onwijs lastig te bepalen welk niveau hij nou precies aan kan. Anders dan bijvoorbeeld bij Eriksen destijds, daar kon je aan zien dat hij het gegarandeerd zou gaan maken. Ik noem Eriksen omdat ik de laatste tijd regelmatig mensen zie die de vergelijking maken tussen Eriksen en Ziyech. Ben het daar overigens totaal niet mee eens, ik vind en vond (in zijn Ajax tijd al) Eriksen een geweldenaar, van Ziyech ben ik nog altijd niet helemaal overtuigd geraakt. In de huidige markt zou 30 miljoen zeker kunnen, maar ik kan me ook voorstellen dat hij uiteindelijk voor 20 tot 25 miljoen de stap maakt. Speelt hij een geweldig WK kun je misschien wel meer dan 30 miljoen vangen. En inderdaad wat jij ook zegt Wdev, het is behoorlijk stil omtrent geã¯nteresseerde clubs. Ik herinner me enkel laatst het gerucht dat Brands hem mee zou willen nemen naar Everton.

7 mei 2018 om 09:34

@acapulco

Ik zie mensen ook de vergelijking tussen Erikssen en Ziyech veelvuldig maken en dan vooral over waar het bij Ziyech aan ontbreekt. Juist niet dat hij net zoveel toegevoegde waarde had als Erikssen, maar juist dat hij dingen bepaalde dingen niet doet, die Erkisen wel deed om vervolgens soort gelijke statistieken te overleggen als Eriksen in een matigere competitie en op een oudere leeftijd.
Het tegenargument is dan veelvuldig, maar ja Eriksen had ook betere spelers om zich heen (klopt trouwens helemaal niets van, maar dat terzijde).

Ik twijfel er trouwens geen moment aan dat Ziyech Ajax minimaal 30 miljoen gaat opbrengen. Millik bracht het ook op, waarbij Millik in tegensstelling tot Ziyech geen eens zeker was van een basisplaats.

En dan hebben we het geen eens over Overmars. We kunnen Marc van alles in de schoenen schuiven, maar niet dat hij geen goede verkoopprijzen bedingt.

7 mei 2018 om 10:58

In het buitenland houden ze niet alleen van brave schoonzonen zoals in Nederland. Daar worden mensen met een mening wel gewaardeerd. Kijk alleen naar Suarez. Bekend als een bijter een vieze speler maar toch koopt een van de grootste clubs te wereld hem.

7 mei 2018 om 11:02

Milik speelde in 15/16 gewoon 42 wedstrijden voor Ajax (31 keer in de basis in de Eredivisie) waarin hij 24 goals maakte en 12 assists gaf. Ik denk dat we dus wel kunnen zeggen dat hij vrij zeker was van een basisplek en ook nog eens erg verdienstelijk presteerde. Is ook een beetje een standaard vergissing van mensen, dat Milik niet zo veel scoorde/assisteerde, hij kan echt gewoon top cijfers overleggen en liet bij Napoli ook direct zien mee te kunnen met het Serie A niveau. Erg lang geblesseerd geweest maar hij begint nu ook weer zo nu en dan wat te spelen/scoren. OT: Ik denk dat Ziyech voor 25-30 miljoen zal vertrekken deze zomer, Lyon lijkt me een percecte stap als Fekir zal vertrekken!

7 mei 2018 om 11:36

@bocca:
Dat slaat echt werkelijk nergens op. Barca zei ook direct dat hij dat moest gaan laten en zelfs hulp aangeboden.

Je bent een uithang bord voor de club en dan verwachten ze wat van je. Waarom heeft Balo dan ook overal waar hij kwam gezeik? Omdat ze in het buitenland dat meer acepeteren?

Een uitgesproken persoonlijkheid mag zeker. Maar denk nou niet dat als hij in het buitenland iets negatiefs ver zijn eigen club/aanhang zegt dat dit daar beter word ontvangen.

7 mei 2018 om 11:39

Ninjakai

"en dan hebben we het geen eens over Overmars. We kunnen Marc van alles in de schoenen schuiven, maar niet dat hij geen goede verkoopprijzen bedingt."

Mwah, weet ik niet. Milik is ontegenzeglijk een geweldige verkoop geweest. Hoewel er nog percentages naar Leverkusen moesten is hij voor een behoorlijk krankzinnig bedrag van de hand gedaan.

Maar over de verkopen van El Ghazi, Kishna, Tete, Riedewald, Bazoer en over het feit dat hij Younes voor vijf miljoen wilde laten gaan heb ik toch enorm veel gemor en geklaag gehoord.

Ik snap het wel, maar er moet ook een leuk bedrag komen! Hij heeft nog een ruim doorlopend contract. Minimaal 30 miljoen.

Lyon, Monaco, Dortmund, Sevilla, Valencia zijn allemaal mooie clubs voor Ziyech, waarin ik hem verder zie ontwikkelen. Ben benieuwd naar zijn inbreng op het WK met een keuk team om hem heen, waarin hij kan schitteren.

Ik zie 20 miljoen als knap, geen kampioen geworden, wil weg, geen 'populaire' speler, Hij is in potentie de beste speler idd, maar heeft het niet / te weinig laten zien.

Als Hakim gaat schitteren op het WK dan is natuurlijk alles mogelijk.

7 mei 2018 om 10:51

klaasd

Wij zijn Ajax he, 20 miljoen accepteren we echt niet met die gekte op de transfermarkt. Is duidelijk een klasbak en ondanks dat we geen kampioen zijn kan je de EL prestaties ook op Ziyech zijn conto schrijven. 20 miljoen, maak daar maar minstens 30 miljoen van en dan zit je laag..

Beste speler van de eredivisie? Is Robin van Persie niet gewoon de beste speler in de eredvisie?

7 mei 2018 om 10:52

Van Persie is een goede speler maar niet te echt te vergelijken met Hakim. Vind Van Persie een mooie techniek hebben maar denk dat Ziyech toch net een niveau is dan de huidige Van Persie. Paar jaar terug was Robin gewoon een ultieme klasbak natuurlijk maar je merkt dat hij wel ietsje aan het slijten is en dat is natuurlijk geen schande.

7 mei 2018 om 12:24

RvP heeft vast de beste basistechniek maar iemand die 380 minuutjes heeft gemaakt vind ik persoonlijk sowieso niet de beste van de ED. Persoonlijk zou mijn top-3 beste (belangrijkste) spelers van de dit ED seizoen zijn: Ziyech, Alireza, Zoet.

7 mei 2018 om 12:33

Sanderkoevoets

Als speelminuten een rol spelen dan betekent dat in wezen ook dat Frenkie de Jong dus niet bepaald in de categorie zit van de beste spelers. Terwil ik van hem altijd begreep dat hij vooral zo goed was omdat hij zoveel potentieel had.

Nou ja, ik heb die maatstaf gewoon gebruikt en kan dan niet aners vaststellen dan dat we in Robin van Persie, voormalig wereldspeler, een grotere voetballer hadden dan aan Ziyech die nog niet eens heeft bewezen in een grote competitie bij een grote club grote dingen te kunnen doen. Van Persie heeft dat wél al bewezen. Dus dat oordeel over Ziyech is nu nog niet te geven, want hij gaat dat de komende jaren kunnen bewijzen.

7 mei 2018 om 13:39

Ik las vandaag de column van Van Hanegem. Die schreef dat hij Ziyech ook een betere speler vindt dan Van Persie.

7 mei 2018 om 13:40

En dan heeft hij het over de huidige Van Persie. Niet die van jaren geleden.

7 mei 2018 om 13:51

Nee inderdaad Constant, Frenkie vind ik ook nog lang niet bij de beste spelers van de ED horen. Ik heb een aantal keer wat geniale vlagen voorbij zien komen als hij speelde, maar (mede door blessures) heeft hij zich nog niet voldoende kunnen onderscheiden om daar bij de horen wat mij betreft. Van Robin weten we natuurlijk allemaal hoe goed hij is/was, dat staat buiten kijf. Maar toch zijn er wel meer spelers die belangrijker zijn geweest dit jaar in de ED, dat is ook geen schande gezien Van Persie's leeftijd natuurlijk! Maargoed, ieder zijn mening ofcourse

7 mei 2018 om 18:28

Alireze Jahanbahksh vond ik toch echt de beste speler van dit seizoen. Hij heeft niet voor niks de meeste goals gemaakt en vele assists gegeven.

8 mei 2018 om 10:22

Ik hanteer méér criteria dan goals en assists alleen.

Ajax zal hem niet missen, zijn stijl past niet bij Ajax als je naar al die kritiek en fluitconcerten kijkt, ik gun deze geweldenaar een club als Schalke bijvoorbeeld waar hij ongetwijfeld veel waardering zal krijgen.

Hij is gewoon de beste speler van de Eredivisie en ik begrijp dat hij het hogerop wil zoeken. Dat moet hij ook doen.”

Vind ik nogal snel gezegd door Boeve (wellicht door een eenzijdige blik richting club).
Alireza Jahanbakhsh wordt door journalisten van V.i, Voetbal Inside en studio Voetbal allemaal uitgeroepen tot speler van het jaar.
Zien die het allemaal verkeerd want inderdaad Alireza scoort niet alleen het meest maar behoort ook tot degene die de meeste assists geeft waar uit wordt gescoord en doet ook nog defensief zijn werk. Lijkt me de meest complete speler op de Nederlandse velden zoals men hem dan ook terecht allemaal uitroepen tot speler van dit seizoen. De gouden schoen zal dan ook wel naar deze iranier gaan die voordat hij naar AZ vertrok ook al de gouden stier ontving.

7 mei 2018 om 16:30

Je weet dat Ziyech de meeste assists heeft gegeven?

7 mei 2018 om 16:32

Ziyech heeft 15 gegeven en Alireza samen met Berghuis slechts 12.

7 mei 2018 om 16:50

Klopt, echter Alireza combineert dat met goals en is in zijn spel veel dreigender. Is completer en schuwt ook het verdedigende werk niet.
Een speler die letterlijk overal kan staan (recht, linksbuiten en aanvallende middenvelder.
Alireza is niet voor niets onder de journalisten van VI, Voetbal Inside en Studio Voetbal uitgeroepen tot de beste speler van dit seizoen.
Is nu onbetaalbaar geworden voor de eredivisie maar ik denk dat zo'n Alireza echt meer voor ajax kon betelkenen dan Ziyech.

7 mei 2018 om 17:13

Ziyech heeft ook de Gouden Schoen gewonnen. Dus beide opmerkingen van jou kloppen niet.

7 mei 2018 om 17:14

Bovendien verdedigt Ziyech probleemloos mee en hij scoort ook. Niet zoveel als een spits maar voldoende voor een middenvelder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren