Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij heeft alles om de komende jaren de linksback van Oranje te worden’

Laatste update:

Owen Wijndal kan woensdagavond zijn eerste speelminuten maken voor het Nederlands elftal in de vriendschappelijke ontmoeting met Mexico. De opmars van de pas twintigjarige linksback verbaast John van den Brom geenszins. De huidige coach van FC Utrecht liet Wijndal in 2017 debuteren voor AZ en zag toen al dat de jonge vleugelverdediger bijzonder getalenteerd is.

"Owen heeft bij mij niet heel veel gespeeld, omdat Thomas Ouwejan (inmiddels speler van Udinese, red.) het hartstikke goed deed", blikt Van den Brom terug in gesprek met De Telegraaf. "Er was geen reden om te wisselen. Het knappe van Owen vond ik dat die paar keer dat hij wel speelde, het leek alsof hij nooit anders had gedaan. Het waren meestal topwedstrijden, waarin hij gelijk zijn visitekaartje afgaf." De door bondscoach Frank de Boer geselecteerde Wijndal staat inmiddels op 62 wedstrijden in het shirt van AZ.

Frank de Boer heeft plek voor één debutant in eerste Oranje-selectie

De eerste selectie van Oranje onder de nieuwe bondscoach is bekend.Lees artikel

Van den Brom zag destijds gelijk een bepaald zelfvertrouwen bij Wijndal. "Hij zat te pushen hè. Owen is zo’n leuk ventje. Hij heeft een bepaalde brutaliteit, in de goede zin van het woord", vervolgt de voormalig AZ-trainer zijn analyse over de jonge linksback. "Hij is superovertuigd van zichzelf en dat spreekt hij ook tegen iedereen uit. Hij zei ook elke week na de vrijdagtraining: 'Trainer, ik ben er klaar voor, hoor!' En als hij er dan weer niet in stond, schudde hij met zijn hoofd."

Volgens Van den Brom loopt Wijndal over van ambitie. "Hij heeft altijd gezegd: ’Binnen vijf jaar speel ik bij Real Madrid’. Dat is zijn droomclub. Dat zei hij al op zijn zeventiende, dus hij moet wel op gaan schieten, haha." De Utrecht-coach weet echter ook dat de linksback nog een lange weg heeft te gaan. "Kijk: Owen is niet de allergrootste en fysiek niet de allersterkste, maar hij kleunt erin en heeft schijt aan alles. Natuurlijk moet hij nog beter worden, met name verdedigend. Maar qua potentie heeft hij alles om de komende jaren de linksback van Oranje te worden."

Zie jij in Owen Wijndal de nieuwe linksback van Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is zeker talentvol, hij heeft ookeen mooi jaar achter de rug, maar moet dat nog wel doortrekken.als ik zondag zag hoe hij voorbij werd gelopen door modale Sparta spelers, blijft Real vooralsnog een droom.

Altijd mooi om te horen dat een back moet verbeteren op defensief gebied, hahahaha.. Hoor je nooit bij een spits: "ja, hij moet beter worden in aanvallen", maar het geeft wel aan dat backs tegenwoordig meer aanvaller zijn dan echte verdedigers.

7 oktober 2020 om 13:01

TAA is een goed voorbeeld. Verdedigend niet bijzonder, maar aanvallend gezien een vd beste wing backs.

Misschien niet zo gek voor een voetballer van 20, maar hij moet nog wel enorm veel gecoacht worden. Het moment van opkomen of terugzakken en het kiezen van de juiste positie is met zekerheid nog een zwakte in zijn spel. Daar moet De Boer hem ook bij kunnen helpen, want die begon ook ooit als linksback.

7 oktober 2020 om 10:14

Het grote probleem is wel dat De Boer een pure verdediger was, terwijl dat Wijndal z'n zwakke punt is. Dat gaat nooit een goede verdediger worden. Dat betekent dus dat hij nog heel wat stappen moet zetten, wil hij op een dergelijk niveau in een viermans-verdediging spelen.

Ik vind die Wijndal echt totaal niks, hij is alleen maar atletisch waardoor hij de hele linkerflank op en neer kan bestrijken, maar verdedigend of aan de bal is het best weinig. Opkomen en lage voorzet is het enige wat hij kan. Het is zonde dat Haps nooit een lange tijd fit is want die is in alles beter. Bij Wijndal zie ik een mindere versie van, van Aanholt. Malacia zou de toekomstige back van oranje moeten worden. Die kan net als Wijndal de flank bestrijken, maar ook echt verdedigen.

7 oktober 2020 om 10:29

Wijndal kan juist wel verdedigen, is een echte bijter. Net als Haps. Of hij een groter talent is dan Malacia weet ik niet, maar zeggen dat Wijndal minder is dan Haps is echt niet waar gewoon. En wij kunnen het vergelijken, beide mannen hebben namelijk bij AZ gespeeld.

7 oktober 2020 om 13:52

Hou op zeg. Wijndal is aan de bal uitstekend die jongen heeft echt een goede voorzet en kan ook nog een mannetje uitspelen. Weet niet na welke Wijndal jij kijkt? Het is beetje type Dest maar dan op links.

Ik snap echt niet waarom haps totaal wordt overzien voor de linksback positie in NL elftal. Heeft alles wat de moderne back moet hebben en behaalt elke week een goed niveau.

7 oktober 2020 om 09:40

Als Haps een keer een half jaar fit weet te blijven wordt ie 100% zeker opgeroepen.. Momenteel is het voor die jongen ook beter om even zijn rust te pakken tijdens de interlandperiodes.

7 oktober 2020 om 09:41

Omdat hij elk jaar de helft van de tijd geblesseerd is sinds hij bij Feyenoord speelt. Daarnaast is het ook weer niet zo dat hij zo fantastisch speelt wanneer hij fit is.

7 oktober 2020 om 11:40

Elke week nog wel. Ik denk dat hij afgelopen zondag zijn eerste echt goede wedstrijd speelde.

7 oktober 2020 om 14:00

Als hij dat allemaal was had hij wel bij Madrid gespeeld niet waar? Deze wijndal heeft echt de potentie om bij madrid uiteindelijk terrecht te komen.

7 oktober 2020 om 23:58

Michell Bakker van PSG zou ook zomaar de toekomstige back kunnen zijn.

En als dat zo blijkt te zijn, gaan we dat vanzelf wel zien. De Nederlandse talenten zijn over het algemeen zeer onvoorspelbaar en de zwakte van de Eredivisie helpt ook niet mee. Een redelijk talentje lijkt al snel heel wat en je hoeft niet eens in de buurt te komen van de categorie toptalent om het in de Eredivisie nog best aardig te doen.

Wordt wel een beetje moe van trainers die dit soort uitspraken doen. Hoe geloofwaardig is dit nou? Drommel moet volgens Jans binnenkort maar in Oranje, Wijndal is volgens Van den Brom de vaste linksback van Oranje in de toekomst... Los van dat dit best kan zijn, maar deze trainers zijn toch allerminst objectief? Zouden zij er ook niet een beetje belang bij hebben als hun uitspraken waar worden? En de clubs hun speler in waarde zien stijgen. Moet je zo'n zelfde Van den Brom eens vragen of hij een concurrerende speler van Wijndal, Koopmeinders, Boadu of Stengs, met eenzelfde soort profiel, rijp vindt voor Oranje: houdt-ie ineens zijn mond...

7 oktober 2020 om 11:50

Wat voor belang heeft John vd Brom om spelers van Az te promoten? Hij is coach van FC Utrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren