Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij baseert zijn keuzes niet op geld, hij weet wat hij heeft in Amsterdam’

Laatste update:

Veel spelers van Ajax worden gelinkt aan een transfer deze zomer, onder wie Donny van de Beek. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wil de middenvelder met een verbeterd contract verleiden tot een langer verblijf, maar het is goed mogelijk dat de Oranje-international alsnog vertrekt. Als Van de Beek daadwerkelijk verkast, dan moet hij naar een absolute topclub, aldus Sjaak Swart.

De legende van Ajax weet dat de middenvelder in verband wordt gebracht met verschillende Europese topclubs, zoals Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en Internazionale. "Donny past bij een club waar verzorgd en aanvallend voetbal wordt gespeeld", zegt Swart in een interview met Voetbal International. "Dan is hij op zijn best. Bij Ajax heeft hij dat."

De 22-jarige middenvelder, die nog tot medio 2022 vastligt, leek aan het begin van het seizoen een breuk te forceren, daar hij weinig aan spelen toekwam onder Erik ten Hag. De laatste maanden was Van de Beek echter verzekerd van een basisplek bij Ajax. Door zijn goede prestaties in de Champions League staat de vijfvoudig international nu op de radar van diverse topclubs.

Swart erkent dat iedere voetballer wil weten waar zijn plafond ligt. “Ik zie Donny Ajax niet verlaten voor zomaar een club in het buitenland. Hij is geen type die zijn keuzes baseert op geld. Donny weet wat hij heeft in Amsterdam en dat verruilt hij niet voor iets wat sportief minder is. Als hij ooit bij Ajax vertrekt, moet dat in mijn ogen naar een absolute topclub zijn."

Verwacht jij dat Donny van de Beek deze zomer vertrekt bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Van de Beek lijkt me perfect voor Bayern, Spurs of Arsenal. Punt is alleen dat hij dan wel op 10 moet kunnen staan, met creatieve spelers om zich heen. In die zin zou Bayern perfect zijn, aangezien die jarenlang met Muller op 10 speelden. Enerzijds hoop ik dat Donnie blijft, maar zo een kans krijgt hij wellicht nooit meer. Ja, als hij een goed EK speelt. Maar het is uberhaupt de vraag of hij wel in de basis komt bij Oranje. Speel je basis bij een topclub, dan kan Koeman echt helemaal niet meer om hem heen.

5 juni 2019 om 09:16

Wat een onzin dat die op 10 moet spelen, doet die bij Ajax namelijk ook niet, hij moet gwn als lopende middenvelder fungeren die kan opduiken rond de 16 van de tegenstander.
Van de Beek is een middenvelder die moet komen en er niet al moet staan, als 10 moet je er juist staan en daarnaast komt die om als echte nummer 10 te kunnen fungeren bij een topclub gewoon wel voetballend wel wat tekort.

Als lopende middenvelder die in de 16 komt is het een fantastische speler die wat kan toevoegen aan veel elftallen.

5 juni 2019 om 09:23

Bij Ajax speelt hij gewoon op 10 hoor? Niet de traditionele 10 die het spel maakt, maar hij speelt weldegelijk vlak achter de spits. Met De Jong en Schone controlerend. Dat heeft Koeman ook aangegeven zelfs: Van de Beek kan in de basis, maar ja, Gini staat ook op 10. Bij Bayern kan hij die rol 1 op 1 overnemen achter de spits.

5 juni 2019 om 09:42

Gini speelt totaal niet op 10 en ook niet als een verkapte 10, Gini is een lopende middenvelder bij Liverpool die wel eens diep gaat en dan zijn doelpunt meepikt. Liverpool ontbeert juist scorendvermogen op het middenveld, Gini is gewoon een centrale middenvelder die soms zijn momenten heeft en dan diep gaat, dat kan je ook zien aan zijn cijfers. Hij is geen 10, hou op.

Ook v.d Beek speelt niet als 10 en ook niet als verkapte 10 bij Ajax, hij komt vaak diep en tegen de 16 van de tegenstander maar dat maakt hem nog geen 10, hij is de meest diep spelende middenvelder van Ajax.
Van de Beek is gewoon een lopende middenvelder met ook scorendvermogen en een goed overzicht, hij is geen nummer 10 en ook geen verkapte 10.

Bayern speelt vaak in een 4-2-3-1 systeem met dus een echte 10 of schaduwspits, dan speel je dus veel dieper als v.d Beek doet, heel ander systeem als dat Ajax hanteert. Muller staat er al en v.d Beek komt, dat is een heel andere manier van spelen.

5 juni 2019 om 09:56

Bij Gini heb ik het ook niet over Liverpool, maar over Oranje. Daar speelt hij wel degelijk diep en laat hij scorend vermogen zien. Daar had Koeman het ook over. Ik noem Liverpool nergens. En eerlijk gezegd vind ik het een beetje muggenziften om te zeggen dat Van de Beek niet op 10 staat, maar simpelweg de meest naar voren geschoven middenvelder is. Ajax speelt de hele tweede seizoenshelft 4231. Meer dan genoeg voorbeelden waarbij Van de Beek letterlijk op dezelfde hoogte acteert als Ziyech en Neres. Van de Beek staat ook zo vaak al naast de spits. Die komt niet alleen maar, zoals alle andere lopende middenvelders. Dat Van de Beek de nummer 10 positie compleet anders invult dan een gebruikelijke 10 doet, betekent niet dat hij ineens niet meer op 10 staat met twee controleurs achter hem, maar simpelweg de meest naar voren geschoven middenvelder met twee controleurs achter hem. Van de Beek wordt in ontzettend veel analyses zelfs omschreven als het nieuwe type nummer 10. Vergelijkbaar met hoe Muller zijn scorend vermogen kon gebruiken vanaf 10 bij Bayern. Zonder creativiteit. Daarom denk ik dat hij daar geweldig past. Bij Spurs zou hij daar Eriksen moeten vervangen en dan ga je er qua creativiteit op achteruit. Idem bij Arsenal.

5 juni 2019 om 09:51

@martijnr12

"van de Beek lijkt me perfect voor Bayern, Spurs of Arsenal. Punt is alleen dat hij dan wel op 10 moet kunnen staan, met creatieve spelers om zich heen".

Probleem is vooral dat jij nog steeds vasthoudt aan het beeld dat er van Van der Beek wordt geschetst, dat hij een simpele loper, een veredelde Klaassen zou zijn. En dat beeld klopt al lang niet meer, Van der Beek heeft zich de afgelopen tijd ontwikkeld tot een heel complete speler die ook creatief kan zijn. Voor het bedrag dat er op tafel moet worden gelegd om zijn nog drie jaar doorlopende contract af te kopen, kan je in het buitenland wel drie eenvoudige lopers kopen als het er geen vier zijn. De kwaliteiten van Van der Beek worden door menigeen zwaar onderschat, alleen zij die er een beetje kijk op hebben weten die op waarde te schatten. En raden hem terecht bij de grote topclubs aan.

5 juni 2019 om 10:00

Bij de andere clubs die ik noem spelen de creatieve spelers van het team achter de spits. Eriksen bij Spurs en Ozil bij Arsenal. Als Van de Beek dat moet vervangen, lever je echt wel flink in qua creativiteit. Dat zou dan weer gecompenseerd moeten worden denk ik. Bij Bayern kan hij daarom makkelijker ingepast worden, aangezien die jarenlang hebben gespeeld met een 10 met veel scorend vermogen, maar zonder de pure creativiteit. Van de Beek is voor zijn doen creatief ja, maar het is absoluut geen Ziyech, Eriksen of Ozil. Vandaar dat ik opteer voor een team dat alles voorzien is in creativiteit, zodat die last niet op de schouders van Van de Beek komt te liggen als hij vlak achter de spits speelt. Ik onderschat Van de Beek totaal niet, anders zou ik hem niet noemen voor Bayern. Ik overschat alleen niet zijn creatieve inbreng.

Als hij het best past bij een ploeg die verzorgt voetbal ala Ajax wilt spelen kan hij beter niet naar Inter komen😂 Daarnaast denk ik ook dat hij beter in Engeland of Duitsland tot zijn recht komt.

Mijn gedachte gaan uit naar de subtop engeland. Daar speelt hij wekelijks bij Man United en kan vervolgens de stap na een seizoen maken na een absolute topflight als City of zelfs Barcelona. Maar dat is momenteel koffie door de mosterd zien en wij zullen moeten wachten een jaar Ajax zal ook niet misstaan.

5 juni 2019 om 09:09

subtop England Manchester United?
Man Utd is echt een hele grote club, 2 goede jaren (top 4 England) en ze staan weer aan de absolute top.
Barcelona is imo geen grotere club dan United.. dat zijn gelijkwaardige topclubs.
Man Utd is sportief nu wel iets minder, maar nogmaals volgend jaar top 4 in de PL en het ziet er weer anders uit.

5 juni 2019 om 09:17

Barcelona is zeker de afgelopen 10 jaar gewoon groter dan United...Qua naam zijn ze bijna altijd wel groter geweest

5 juni 2019 om 09:42

Lars dat is allemaal fout.

Barcelona is de laatste 10 jaar beter geweest, niet groter. Daarnaast is Barcelona pas wereldwijd weer enorm populair door Messi en co. United staat al veel langer op de internationale radar. United en real maken al decennia samen uit welke club het grootste is

5 juni 2019 om 10:04

@gloryunited

"united en real maken al decennia samen uit welke club het grootste is"

"grootste" is een subjectief begrip en het is dus maar net welke factoren je gebruikt om dat te bepalen. De grootste is geen synoniem voor de rijkste. Manu en Real maken al jaren uit wie de rijkste is, maar sportief gezien heeft zelfs Ajax veel meer prijzen gewonnen dan Manu. In het ene onderzoek, gebaseerd op het aantal volgers, heeft Manu wereldwijd de meeste fans in het andere onderzoek, gebaseerd op het aantal leden dat een club heeft, gaat die eer naar Barcelona. De titel "de grootste" is zo subjectief dat die in de praktijk van nul en generlei waarde is. Daarom kan je de bepaling wie de grootste is beter afmeten aan de prestaties die een club heeft geleverd en dan komt Manu in tegenstelling tot Ajax, niet eens in de Top 10 terecht. Volgens mij hoeven we niet de redentwisten wie de grootste club ter wereld is, dat is met afstand Real Madrid.
,

5 juni 2019 om 11:55

Het feit dat ze al langer op de radar staan zegt natuurlijk helemaal niets over wie er momenteel groter is; dat is dus allemaal onzin Glory United.

5 juni 2019 om 09:16

"koffie door de mosterd zien", is dat een uitdrukking in brabant?

Bizar om te stellen dat Man. City een grotere club is dan United natuurlijk, of dat City spelers bij United weg zou halen.

5 juni 2019 om 10:01

Hha precies dit, nog nooit van dit gezegde gehoord

5 juni 2019 om 11:04

Nee, ook in Brabant kent men dit niet hahah! Wel een van de mooiere contaminaties die ik ken: "koffiedik kijken" en "mosterd na de maaltijd", die twee uitspraken an sich zijn ook lekker tegenstrijdig

Zonde dat alle spelers na 1 uitmuntend seizoen gelijk allemaal weg willen. Voor spelers als Donny maar ook bijvoorbeeld een Mazroaui bijvoorbeeld zou het zeker geen kwaad kunnen om nog een jaartje in Amsterdam te blijven. Dicht bij huis etc, ze zijn immers nog jong.

5 juni 2019 om 09:33

Ik zou waarschijnlijk hetzelfde doen hoor. Op dit moment zijn deze spelers 'hot', dit kan volgend jaar zomaar anders zijn wanneer ajax zich niet plaatst voor de cl of voor de winterstop al klaar is in Europa.

Alles valt of staat met een goede clubkeuze. Hij moet de kans krijgen om in de 16 te komen, dus een club als Atletico zou geen verstandige keuze zijn. Ik denk echt dat hij bij een club als Eintracht, Dortmund, Liverpool, Arsenal of Leverkussen perfect op zijn plek zou zijn. Die spelen op balbezit (duitsers) of zeer dynamisch (liverpool) wat zijn spel ten goede zou komen.

Ik zou het veel verstandiger vinden voor van Beek, dat hij nog een jaar of twee blijft. Mensen vergeten dat hij een half jaar geleden nog op de bank zat. Neres idem. Wat een half jaar goed voetbal wel kan stijgen bij sommige supporters in hen hoofd. van Beek bij top teams en Neres verkopen voor 70 a 80 mil.
Beide spelers zijn goed en hebben zeker potentie maar we moeten niet doen alsof het al toppers zijn die ook meteen in de basis bij de absolute top kunnen spelen. Zelfs voor Arsenal, Dortmund en Spurs zie ik ze niet meen basis spelen. Niet met de waan van de dag mee gaan..

Vd beek is bij lange na nog geen europese top.
Leuk seizoen gedraaid en bv via everton evt arsenal of sevilla valencia zoiets en dan naar een hoger niveau als dat lukt.
Mensen die hem op dit moment al gearriveerde top vinden dan kijk je puur door een clubbril.
Goede speler met potentie meer niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren