Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het Real van Zidane is soms net zo goed als het Barça onder Guardiola’

Laatste update:

Veel fans van Real Madrid zijn blij met het spel onder Zinédine Zidane. Sinds de komst van de Fransman bij de Koninklijke in januari 2016 heeft de Spaanse grootmacht onder meer twee keer de Champions League gewonnen. Quiqui Sétien, trainer van Real Betis, geniet ook van het spel van de Spaanse grootmacht en stelt dat ze soms beter zijn dan Barcelona in de gloriejaren.

Tijdens de tweede confrontatie van Real met Barcelona om de Spaanse Supercup afgelopen augustus had de ploeg van Zidane meer balbezit dan de Catalanen, iets wat sinds 2008, toen Josep Guardiola aan het roer stond bij Barcelona, niet was voorgekomen. "Ik houd van hun spel", erkent Sétien op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Real Madrid woensdagavond.

"Ik kan me herinneren dat veel Madrilenen verveeld waren wanneer Barcelona de bal continu heen en weer tikte onder Guardiola. Nu doet Real dat bij tijd en wijle. Ze zijn soms van hetzelfde niveau als het allerbeste Barça destijds. Ze zijn zelfs beter op fysiek vlak. Je geniet ervan hoe ze spelen en combineren. Ze spelen de laatste wedstrijden wat minder, maar iedereen is blij met het voetbal dat ze spelen", besluit Sétien.

Real Madrid wordt dit seizoen kampioen van Spanje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze spelen een ander type spel maar kwalitatief komt het zeker in de buurt. Het middenveld is fantastisch.

20 september 2017 om 14:00

Het middenveld van Real is om te watertanden. Wat je zegt, het typespel is anders. Barcelona oogde dominanter omdat ze vaak 90 minuten lang met zn alle rond de 16-meter stonden. Dit Real is veel sneller of komt sneller tot een actie. Daarnaast hebben ze een paar van de beste koppers, waardoor ze over de vleugels ontzettend gevaarlijk zijn. Door het gebrek aan lengte ging het bij Barcelona vaak binnendoor.

Ben blij dat James weg is, zodat mensen kunnen zien hoe goed Isco is.

Helemaal mee eens. Alleen de aanval is wel een minpunt van Real en dan refereer ik naar Benz en Bale.

Niet mee eens. Het Barcelona van Pep was zo bizar dominant. Real had vorig jaar in de CL bijvoorbeeld het nodige geluk tegen Bayern. Dit Real is fantastisch, maar het Barcelona met Xavi, Iniesta, Messi en Villa op hun top vond ik het beste team dat ik heb meegemaakt.

20 september 2017 om 13:31

Hoe zou je er tegen aankijken als Real Madrid dit seizoen weer alles prolongeert? Ik bedoel het is best wel een reële 'if it happens' scenario.

20 september 2017 om 13:37

Het gaat het hier niet om prolongeren.. niet alles door elkaar halen!!!!...
Het gaat hier om of Real het niveau van Barça heeft gehad...en als je 2x gelijk speelt thuis dan heb je dat niveau echt niet.

Bij Barça was met hoeveel zal men winnen en niet of men zal winnen

20 september 2017 om 13:42

Hij praat over dominantie beste vriend en daar ga ik ook op in!! Er is voor Madrid geen een team geweest die de CL 2x achter elkaar heeft gewonnen, laat staan 3.

20 september 2017 om 13:46

Dus jij vind de score belangrijker dan 2x de CL of mogelijk 3x achter elkaar? Dat Barca was een ongekend niveau & ook beter dan dit Real maar als Real nu weer de CL wint dan moet je niet verbaast zijn als mensen dit Real over dat team van Pep kiezen. Nu mogen ze alleen genoemd worden en kan je een kleine discussie erover hebben wat uiteindelijk deze conclusie zal brengen: Barca was beter. Maar als Real weer zo prachtseizoen draait dan is het gelijk weer een andeer verhaal, want de winst van vorig jaar is al ongekend (vloek verbroken) maar een 3de is gewoon legendarisch...

20 september 2017 om 14:02

Zelfs al wint Real ze 4 keer op rij, het is altijd moeilijk om ploegen uit andere periodes te vergelijken. Het Barca van Pep had meer concurrentie uit de BPL en elke club parkeerde de bus terwijl nu tegen Real elke ploeg open speelt en zijn kans waagt. Dit Real mag nog zoveel winnen qua spel en magie zal het nooit tippen aan Pep's barcelona.

20 september 2017 om 14:09

Ik zeg ook niks over het niveau, ik vraag me alleen af wie er meer dominanter zal herinnerd worden. Als Real Madrid 4 keer op rij wint, zoals jij bijwijze van voorstelt,, dan mag de Barca van Pep zoveel beter zijn geweest qua niveau maar de Real van Zizou zal dan in de geschiedenisboeken gaan als de meest dominante team in het moderne voetbal. Als ze natuurlijk ook nog de Liga kunnen winnen, want eerlijk is eerlijk, in de afgelopen 8(?) jaar 2 kampioenschappen is wel beschamend voor een club als Madrid.

20 september 2017 om 14:37

@ZZtop10.
Klopt wat je zegt. Als Real de CL vier keer achter elkaar weet te winnen wordt er binnen 20 jaar alleen over dit Real gesproken. Zie naar het Real van de jaren 50. Zeg me niet dat er geen andere ploegen dat niveau niet haalde na dat Real. En waar wordt vooral over gesproken? Inderdaad, dat Real de Europacup I vijf maal achter elkaar heeft weten te winnen.

20 september 2017 om 15:15

Zelfs al wint Madrid de titel 5 keer achter elkaar ,mooier voetbal dan toen zullen ze nooit spelen.

20 september 2017 om 15:19

Het zou natuurlijk bijzonder knap zijn als ze dit jaar weer de CL pakken, maar ik vind dat toch wat anders dan domineren zoals onder Guardiola. Real gaat gewoon heel vaak de fout in en had bijv vorig jaar tegen Bayern veel geluk. Ook zullen ze een top Barcelona niet met 5-0 verslaan als Barcelona tot dan toe alles gewonnen heeft. Ik vind dit Real ongelofelijk sterk, maar eerlijk gezegd ook niet in de buurt komen van 2008-2012

20 september 2017 om 16:07

Hahaha wat ilcaco. De Engelse ploegen zijn nu juist beter. Dit real is het beste team ooit qua resultaat. Er is nu juist veel meer concurrentie

20 september 2017 om 16:55

Wat zeg jij nou? Bekijk de resultaten vd Engelse ploegen nu en toen. Toen wonnen chelsea en united nog de champions league, nu halen ze zelfs de halve finales al jaren niet meer. Misschien dat ze dit jaar terug meedoen maar afgelopen 5 jaar was beschamend voor de BPL terwijl spanje drie keer de dubbel pakte met sevilla in de europa league en barca/real de champions league

20 september 2017 om 13:36

Toch kwam het Barca van Pep tegen extreem defensief spelende ploegen in de problemen. Real beheerst die speelstijl niet zo goed maar ze zijn wel allrounder.

20 september 2017 om 13:45

Dat geluk had Barça onder pep weer tegen chelsea. Beide clubs hebben hier en daar het nodige geluk gehad.

20 september 2017 om 15:03

Tja, dat nodige geluk heeft elke topploeg. Zie bijvoorbeeld de welbekende wedstrijd op Stamford Bridge. Ik geloof dat Ballack nog steeds achter Ovrebo aanrent.

Ben het wel eens met je conclusie, maar om geluk als argument te gebruiken vind ik niet heel sterk eerlijk gezegd.

20 september 2017 om 16:38

Dat Abidal rood kreeg was ook geluk zeker voor Barca.

20 september 2017 om 20:13

Wat is je punt? Dat Barca nooit geluk heeft? Dan zijn we snel uitgepraat namelijk.

20 september 2017 om 15:05

@Migi / Goed dat je het er niet mee eens bent.. Real had dus het nodige geluk zeg je? Je hebt de wedstrijd van barcelona tegen PSG waarschijnlijk gemist..(over geluk gesproken)

On : dit Real Madrid heeft het de selectie die er ooit heeft bestaan en heeft al 73 wedstrijden op rij gescoord.. heeft Pep zn barcelona dat ook gedaan? Hebben zij de CL twee keer op rij gewonnen? Is de aanvalsleiders van dat team 5x op rij topscorer van de UCL geweest? Heeft Zidane al zijn prijzen in ANDERHALF jaar tijd gewonnen??? Is er ooit een beter middenveld denkbaar dan Kroos en Modric? Zijn er gevaarlijkere backs dan Marcelo en Carvajal? Had barcelona destijds een veel scorende centrale verdediger / aanvoerder?

Iedereen heeft recht op zijn mening. Maar mijn club is de grootste, mooiste en beste van de hele wereld. Let maar is goed op hoe die Ladecimotercera binnen gehaald wordt in 2018. Iedereen is bang voor ons nu Zidane voor de ploeg staat.

Europees voetbal is eentonig , Real Madrid is te goed voor de anderen. Hopelijk loten we barcelona in de CL, kunnen we ze weer "pijn" doen in een dubbele ontmoeting.

20 september 2017 om 15:12

@zizoulogy
Blind fanatisme is mooi in het voetbal, ik hoop van harte voor je dat het allemaal uit komt

@andere mensen
Al je stats zeggen me niet zoveel, ik wil alleen zeggen dat ik nooit een team op zo'n dominante wijzen iedereen van de mat heb zien tikkel als het Barcelona van Pep. Dat geluk dat ik aanhaalde was misschien niet echt logisch in m'n argument. Real kan best meer prijzen winnen hoor, maar het is moeilijk te vergelijken, de tegenstand verandert ook steeds.beide teams zijn fantastisch, maar vooral Messi geeft voor mij de doorslag, zo'n genie heeft dit Madrid niet in de ploeg en dat kan je dan nauwelijks evenaren. (nee die discussie wil ik niet starten, echt neit)

20 september 2017 om 15:48

Mee eens. Ze hadden vaak lang dat tiki taki voetbal, maar als ze eenmaal gingen versnellen. Poe, dan waren ze helemaal niet bij te houden

Het combinatiespel van Barca destijds was en is nog steeds van ongekend niveau. Hoewel de voetbal die Madrid tentoon stelt voor mij persoonlijk allrounder is, dit team is zo totaal. Ze kunnen meerdere voetbalstijlen hanteren; voetballen vanuit de combinatie, vanuit de omschakeling, een counter, een dode spelmoment. Alles is en was aanwezig in de afgelopen 18 maanden met Zidane. Als je zo totaal voetbalt en vanuit elke mogelijkheid gevaarlijk bent, dan komen de prijzen van zelf en wat Zidane/real de afgelopen tijd binnen heeft geharkt spreekt voor zich.

Komen zeker in de buurt en zijn fysiek zeker wel sterker, maar dat zorgt er ook juist voor dat ze niet even goed zullen zijn. De selectie die Barca had was op elke positie voetballend beter en dat maakte dat hun spel gewoon tot nu toe niet gehaald en misschien ook niet gehaald zal worden door dit Real. Iniesta Xavi en Busquets is echt net een niveautje hoger kwa voetbal dan Isco, Kroos en Modric en dan wnr je Messi vergelijkt met Ronaldo voetballend pff is gewoon een stapje hoger, Bale Benzema voetballend niet beter dan toen Pedro en Villa en dan ga je naar de verdediging dan wint Barca al helemaal met Alves' Puyol ' Piqué Alba Abidal en etc. Komen voetballend in de buurt maar zijn nog steeds geen Barca. Als dit Real de bal rond tikt dan wordt de andere ploeg echt niet moedeloos zoals Real toen werd als Barca even een stapje omhoog deed met hoe ze de bal overspeelden pff dat was echt een andere Level sorry

20 september 2017 om 14:10

Is subjectief hoe kies je de winnaar? Degene met de meeste doelpunten hoe herken je de kampioen degene met de beker all time champ? Degene met de meeste bekers. En tot slot hoe wordt je een legende? Door te doen wat niemand voor jou heeft kunnen doen(back2back champions league maar deis bal overspelen zou ook iets waard moete zijn
On Real is van hoger niveau misschien minder mooi maar zelf pep kon het niet 2seizoenen volhouden Zidane Hala Madrid

Never ever.zBarca van pep maakte elke club kapot.

20 september 2017 om 14:16

Never ever? Vroeger was alles beter? Smaak valt niet te twisten jij vond dat beterheb je alle recht tot en he niemand kan je die afpakken echter succes is wel te meten Dit real zou geen spaan heel laten van peps ze barca doe die blauw rode bril af er is een nieuwe dag aangebroken voetbal is. De overwinnaar en niet de ballerina'svallen bij minste.geringste.kaarten aannaaien bah

20 september 2017 om 14:36

Hahahahahah geen spaan heel laten tuurlijk.Barca gaf madrid 5-0 6-2 Dit madrid heeft niet gewonnen met 3 doelpuntwn verschil.En hoeveel la liga punten had barca in 2011? Precies heel veel meer dan real vorig seizoen.Dit real had de scheids nodig om la liga en cl te winnen.Hoe messi ze vorig jaar kapot maakte laat staan in zijn beste jaar grappemaker

20 september 2017 om 14:38

En ik heb geen blauw rode bril op.Jij hebt duidelijk een witte bril op door alles wat real gewonnen heeft.Ik kan ook zeggen pak maar een treble iets dat real niet in hun beste jaren heeft gedaan.

Booij van hun leven...barca onder Guardiola is een droom...aller hoogste niveau.

Barça van Guardiola was niet of zij zullen winnen maar met hoeveel zij zullen winnen...iets wat Real niet makkelijk kon...dan heb ik het niet over de hulp van de scheidsrechter als het mis dreigt te gaan voor Real.
Nee dat niveau van Barça heb ik ze nooit zien halen en dat zullen ze nooit halen. Helaas.

20 september 2017 om 13:44

Chelsea vs Barcelona 2008 🙈

20 september 2017 om 13:47

2009

20 september 2017 om 13:47

Wel funny en ironisch tegelijk dat je er 'hulp van de scheids' bij moet vermelden.

20 september 2017 om 14:20

Als wat je stelt klopt hebben ze alles back 2 back gewonnen of waren ze niet constant en hadden ze net als bij psg gewoon opvallend veel hulp?? Barca psg dit jaar wordt prachtig hoop echt op dat affiche Mes un club! ? Hala madrid

Dit Real is completer, ze hebben meerdere type spelers en zijn fysiek sterker.
Maar ze komen qua voetbal niet in de buurt van het Barcelona onder Guardiola

Dat is subjectief te noemen. Maar het Barca van Pep had wel een veel hoger niveau qua positiespel als ik eerlijk ben. Maar dit Real heeft wel een erg hoog niveau alleen zo,n niveau is echt uitzonderlijk wat Barca liet zien.

20 september 2017 om 13:57

Haha, je vat eigenlijk in een paar zinnen samen wat ik ook probeer aan te geven.

Dit Real v d laatste jaren is een verdomd naar counterploegje....niets meer en minder. Dus in geen enkel.opzicht te vergelijken met t voetbal wat Barca al jaren laat zien

Onvermijdelijk dat er iemand zo gek was om dit vergelijk te maken. Real Madrid heeft een bredere en completere selectie, maar het niveau van de basiself van Barcelona onder Guardiola was ongekend. Dani Alves, Puyol, Piqué, Busquets, Xavi, Iniesta en Lionel Messi in absolute topvorm, aangevuld met een extreem dominante speelstijl en tactisch enorm sterke coach. Barcelona domineerde de nationale en internationale competities en leverde de ruggengraat voor het extreem succesvolle Spaanse nationale elftal. Vooralsnog heeft Cristiano Ronaldo evenveel Spaanse kampioenschappen als Douglas en zijn ze enkel in de Champions League extreem beslissend. En dat is het verschil.

Neemt trouwens niet weg dat dit Real Madrid waanzinnig sterk is. Een middenveld met Kroos, Modric en Isco is puur genieten, de vleugelbacks zijn ontzettend sterk en op de momenten dat ze het lastig hebben staan Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo op om de strijd in hun voordeel te beslissen. Dat moet genieten geblazen zijn voor de Madridistas. Maar het vergelijk met het Barcelona van Guardiola gaat niet op.

20 september 2017 om 14:45

Ben het volkomen met je eens hoor.

Maar wat als Real Madrid nu voor de 3e keer op rij de Champions League wint (wat dan de 4 in de laatste 5 jaar zou betekenen). Dan kan je er eigenlijk niet omheen dat dit Real Madrid misschien wel dominanter is als het Barcelona van Pep Guardiola?

Want hoe wordt succes of dominantie eigenlijk gemeten? het aantal prijzen? het spel?
Ik denk dat veel mensen het succes wat Real Madrid nu heeft, niet echt waarderen, op de een of andere manier? Ik bedoel ze winnen 2x op rij de Champions League en mensen hebben het over geluk? dan vraag ik me af hoe dat in godsnaam geluk kan zijn.

20 september 2017 om 14:52

Uiteindelijk staat winnen gelijk aan dominatie. In specifiek gaat het dan om de prijzen die je wint, want zoals al hierboven is aangegeven gaat men over pakweg 20 jaar voornameijk spreken over het team dat de meeste prijzen heeft gewonnen.

20 september 2017 om 15:29

Prijzen, niveau, consistentie, aantrekkelijkheid van het spel, niveau van de tegenstand etc.

Barca steekt er nog steeds bovenuit en zal dat vermoedelijk zelfs blijven doen als Real de CL opnieuw wint, ze zijn er weliswaar niet in geslaagd om hun CL titel te prolongeren door een dosis pech en een uberdefensieve tegenstander, maar dat team stak er gewoon zo ongelofelijk ver bovenuit, dat was niet normaal.

De beste voetbal die ik ooit gezien heb was in de tyd van guardiola

20 september 2017 om 14:18

Ik ook, daar kan geen enkel elftal tegenop. Nooit.

20 september 2017 om 14:43

Weet je natuurlijk niet, maar het is fijn om daar aan vast te houden.

Als Perez volgende zomer Messi, Lewandowski, en Hazard koopt en vervolgens Pep aanstelt als trainer, dan heb je wel redelijke kans dat dat niveau voorbij wordt gestreefd.

20 september 2017 om 15:06

Ik schrijf onzin (lees: een theoretische situatie) om het je uit te leggen. Per definitie kan je niet weten of er nog een betere ploeg komt dan het Barca van Pep. Als je dat niet snapt, dan zijn we uitgepraat vrees ik.

Dergelijke teksten werden ook geuit na/tijdens het tijdperk van andere grote ploegen van weleer. Er zal altijd weer een grote, misschien wel betere ploeg langs komen.

20 september 2017 om 15:32

Je kan geen onzin schrijven om iets duidelijk te maken, dan ben je gewoon een raar mens. Als je denkt dat je daarmee indruk kan maken, denk ik dat wij inderdaad uitgepraat zijn.

En neen, ik geloof echt niet dat er een beter elftal komt. Sommige dingen gebeuren maar eenmalig. Het is geen soort record dat je kan verbreken.

20 september 2017 om 15:46

Zo, je bent wel op dreef zeg.

Nogmaals, dergelijke teksten werden ook geuit toen Pele, Maradona, Cruijff, R9, etc speelden. En toen kwam Messi.

Je zegt dat het geen record is dat je kan verbreken, maar dat hoeft ook niet. Het voetbal zal blijven evolueren, en de volgende Messi zal binnen 30 jaar opstaan, net als dat er waarschijnlijk ooit een ploeg komt die beter dan dat Barca wordt geacht. Maar goed, volgens mij praat ik tegen dovemans oren.

Je hebt jezelf vastgepind op een subjectieve mening die je als feit presenteert. Terwijl in deze wereld van onzekerheden, het enige wat vast staat, is dat dingen veranderen, zo ook voetbal.

20 september 2017 om 17:08

Het is iedere geval niet deze madrid

21 september 2017 om 01:16

Jij hebt het nu over spelers, maar het ging over elftallen. De dingen gaan verdraaien is natuurlijk heel flauw en simpel.

Jij kan het gewoonweg niet verkroppen dat Real nooit zo'n team zal hebben, dat elk elftal van de mat speelt alsof het niets is. Daar komt het uiteindelijk een beetje op neer, nietwaar?

En ik gebruik mijn ogen om te lezen, niet mijn oren.

Nah toch niet, ze spelen goed maar het is niet dat je elke wedstrijd naar champagnevoetbal zit te kijken. Verre van zelfs. Ze zijn gewoon heel goed en laten weinig kansen onbenut.

Ik ga voor dit real! Geen enkel team heeft ooit 2x de cl gepakt. Vervolgens wordt hij ook nog s landskampioen. Het pep van Guardiola lijkt soms dominanter in ons koppie dan dat het werkelijkheid was. Nee sorry, dit real is beter!

Zo goed speelt real nou ook weer niet,is die tijd heeft Madrid supporters zelf applaus aan barca gegeven

20 september 2017 om 14:24

Alleen Ajax komt dichtbij 94 ,95

20 september 2017 om 19:12

Ajax speelde Europees het allerbeste in de eerste helft van het seizoen 1995/1996. Dat culmineerde in die zege in Bernabeu. Totdat Overmars zijn kruisband scheurde en ze met een te smalle selectie na de winterstop verder moesten.

Het gaat om bal circulatie versus individuele kwaliteit.

Dit Real wint zelfs wedstrijden wanneer het slecht speelt. Dat heeft puur te maken met de overvloed aan individuele kwaliteit die ze bezitten. Het Barca van Pep komt daar bij lange na niet aan.

Het Barca van Pep beheerste 1 element zoveel sterker dan welke ploeg dan ook, dat geen enkele andere ploeg of Barca kloon (bayern van Pep) er nadien in is geslaagd om het tiki-taka weer tot leven te brengen. De balcirculatie, dat magische concept licht toe waarom het Barca van Pep de boeken in zal gaan als 1 van de beste ploegen ooit, en zeker beter dan dit Real Madrid.

Het enige manco van dat Barca (en van al Pep's zn ploegen) is dat ze voornamelijk leunen op een plan A. Dit Real heeft nog niet zo een goed plan A, maar het heeft wel een plan B, en zelfs een plan C.

Ik sluit zeker niet uit dat dit Real in staat is om tot dezelfde hoogtes te reiken als het Barca van Pep. Mocht Real bijvoorbeeld Hazard/sanchez en De Gea halen, dan zie ik ze de komende 4 jaar toch favoriet voor elke te winnen prijs.

20 september 2017 om 17:10

Tegen Levante ook

Als Barca fan ben ik verwend geweest tijdens de periode van Guardiola. Ik vind het een moeilijke vergelijking. Barca was heer en meester in het domineren van de tegenstander, dat heeft Real minder. Real durft wel eens een wedstrijd gedomineerd te worden, al komt het niet vaak voor. Bij Barca was het constante dominering en het puntenverlies dat ze dan leden was door domweg kansen te missen en slecht verdedigen. Ik zal het zo stellen, Barca was aan de bal de allerbeste ploeg die ik ooit heb gezien, Real is dan weer de completere ploeg. Kunnen diverse spelstijlen hanteren en zijn daar uiterst efficiënt in. Als Barca en Real 2 spelers zouden zijn, zou Barca een linksvoetige zijn die alles met links doet maar daar superefficiënt in is terwijl Real tweevoetig zou zijn maar een mindere linker heeft. Misschien een vreemde vergelijking, maar zo zie ik het. Het verschil zit hem in dynamiek, de spelers van Real zijn zoals Sétien het zegt fysiek sterker( zowel qua body als qua loopvermogen).

By the way, Sétien kan me echt bekoren. Een trainer die zijn teams laat voetballen en daar een goed geheel van maakt.

Een ploeg als die van Guardiola bij Barcelona zal nooit meer komen.
Was uniek en de prestaties waren uniek. Vergelijken heeft geen zin, Real komt niet eens in de buurt van het vertoonde spel. Vermaken en domineren deed dat Barcelona. Real heb ik er nog niet op kunnen betrappen zijn publiek te willen vermaken.

20 september 2017 om 15:09

Dan zou het wellicht geen slecht idee zijn om even langs de Specsavers te fietsen.

20 september 2017 om 16:04

Ontzettend gevat van jou. Van het niveau peuterspeelzaal, heel knap.

Real speelt een heel ander soort voetbal. Ook erg effectief en goed maar bij lange na niet zo'n compleet dominant totaalvoetbal als het Barcelona van Pep. Daar konden teams echt absoluut niet aan tippen. Dit Real is zeker te kloppen. De grote uitslag tegen Barcelona over twee wedstrijden voor de supercup was ook enorm geflatteerd.

Waarom vergelijken ze eigenlijk barca met Madrid vandaag?

20 september 2017 om 17:03

Haat en liefde

Hier kan ik het niet mee eens zijn. Ik geniet van dit Real. Dit Real is ook onwijs sterk. Ronaldo is 1 van de beste spelers ooit. Het is een prachtig elftal. Maar het elftal van Guardiola op z'n sterkst was gewoon iets ongelooflijks. Zij konden een absolute top team degraderen tot een schim van zich zelf. Zij konden de bal rond tikken alsof er niemand anders op het veld stond. De 5-0 tegen Madrid is daar een geweldig voorbeeld van. Madrid was het totaal kwijt in die wedstrijd. Zo sterk was Barca toen. Zij konden doen en laten wat zij wilden. Zij waren gewoon te dominant. Heb nooit een ander team zo lang zo dominant zien spelen. Messi kon letterlijk met gemak 4/5 spelers voorbij. Hij kon een heel elftal voorbij dribbelen als zij geen drie dubbele dekking hadden rondom hun eigen strafschop gebied. Als je aanvallend tegen Barca speelde werd het zo 5-0.

Ik ben Barça fan. Heb er jaren gewoond. Dit Madrid is net zo dominant als het Barça vanaf 2006.
Of Madrid ook net zo lang zo dominant kunnen zijn moet nog maar blijken.

Real is niet dominant. De competitie is een waardemeter gezien het over consistentie en vorm gaat het hele seizoen lang.

De CL is een grap:

Barca won hem tegen Chelsea dankzij de scheids hoewel het dominant speelde.
Real won hem in 13-14 zonder dominant spel via een kopbalgoal in '93 van Ramos.in 15-16 hadden ze geluk met de loting want ze waren een volledig seizoen slecht. Indien ze een topteam loten ipv Wolfsburg gaan ze eruit.
Vorig seizoen winnen ze hem enkel dankzij de scheids. Match tegen Bayern was een schande. 16-17 was trouwens het enige seizoen dat ze echt dominant speelden en ze wonnen toevallig ook de competitie.

Dit jaar zie ik ze weer de CL en Competitie winnen. Ik heb de indruk dat real pas vorig seizoen op volle sterkte kwam met de doorbraak van spelers als Isco. Voordien won het door de dobbelsteen die goed viel enkel de Cl.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren