Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het is voor ons beter om niet over de landstitel te praten'

Laatste update:

De top drie in de Eredivisie is weer de 'traditionele' top drie, met PSV, Ajax en Feyenoord bovenaan de ranglijst. Laatstgenoemde ploeg kende een slechte start van het seizoen, maar is door vijf overwinningen op rij opgeklommen naar de derde plek. De achterstand op koploper PSV bedraagt zeven punten en de supporters van Feyenoord dromen weer van de landstitel.

/

Het Legioen snakt naar het eerste kampioenschap sinds 1999, maar Jordy Clasie blijft realistisch. "Het is beter om daar als spelers niet over te praten", zegt de middenvelder in gesprek met Metro. "De directie heeft zich uitgesproken, maar wij richten ons gewoon op de wedstrijden."

"Natuurlijk hebben wij als groep ook ambities", vervolgt Clasie. "Iedereen wil dolgraag kampioen worden, maar we moeten ons ook beseffen dat dat niet zomaar even gebeurt. Het is nog vroeg in het seizoen. We hebben een goede serie neergezet, maar dat wil niet zeggen dat we nu gelijk titelkandidaat zijn." Voor Feyenoord wacht volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse; vervolgens wachten FC Dordrecht (thuis) en PSV (uit).

Denk je dat Feyenoord kampioen kan worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Idd eindelijk 1 die verstand heeft. Nu niet gelijk te optimistisch worden we missen nog steeds een goede spits. Als die er in de winterstop komt en je kan nu de schade beperkt houden tot bijv die 7pt zie ik mogelijkheden

3 november 2014 om 08:04

Kampioenschappen worden in de verdediging en dat staat voorlopig als een huis.
Dat gezanik om een nieuwe spits is mijns inziens onterecht. Kazim voetbalt prima mee, legde de bal zaterdag goed klaar met een hakje bij de 2-0. Bovendien heb je met Te Vrede een goede pinchhitter.

3 november 2014 om 08:34

Kampioenschappen worden in de verdediging gehaald is zo'n enorm loze kreet. Aanval is net zo belangrijk, je verdediging kan nog zo goed staan maar als je aanval niet goed genoeg is breekt dat je uiteindelijk op. Dat was misschien wel het verhaal bij Feyenoord - Ajax, natuurlijk toen hadden ze ook pech maar ze miste ook gewoon echt de klasse van een creatieve man die de wedstrijd kon openbreken die iets onverwachts kon doen

3 november 2014 om 08:46

Deels mee eens. Ajax is 4 jaar kampioen geworden zonder spits maar had spelers over het gehele elftal doe scoorden. Feyenoord heeft op het middenveld nu 3 spelers staan die nooit scoren. Immers komt zo terug en scoort meestal en tot een goal of 8 (hij neemt geen pingels meer). Voorin zie ik echter niemand die er makkelijk even 10 inschiet. Dat is echt te weinig hoor. Daarnaast vind ik ze defensief ook niet echt super. Ik ben fan van Kongolo maar over Nelom, Van Beek en Wilkshire heb ik twijfels. Ze staan ook nog 7 punten achter dus heeft het sowieso weinig zin om over een titel te praten. Op het moment vind ik PSV echt nog een brug te ver, zeker als je kijkt naar de breedte van de selectie.

3 november 2014 om 09:10

Kazim ben ik aardig tevreden over hoor alleen je moet reël zijn het is geen echte spits... Hij maakt veel klaar alleen hij scoort niet en komt amper in spitsenpositie dat is wel een groot mankement hoor voor een spits.

3 november 2014 om 08:07

Precies. Gewoon met beide beentjes op de grond blijven en puntjes blijven pakken, dan komt het succes vanzelf. Bij psv heb ik ze nu alweer 10 x horen roepen dat ze kampioen moeten worden. Oliedom. Leg je jezelf alleen maar onnodig druk op.

3 november 2014 om 08:28

Ik heb nog niemand gehoord dat het moet, wel dat ze de ambitie hebben en dat ze goed op weg zijn en kampioen willen worden, spelers met vertrouwen hebben mis gezegd dat ze het gaan worden, maar moeten?

3 november 2014 om 08:29

Ze zeggen dat ze kampioen willen worden. En dat ze zichzelf druk opleggen is onzin, die druk wordt wel van buiten af opgelegd als je al PSV zijnde al zolang geen kampioen meer bent hoor. En het is toch ook niet slecht om ambitie uit te spreken, wat moeten Wijnaldum en Depay dan zeggen, ja we zijn gebleven om Europees voetbal te halen? Dat neemt toch niemand serieus.

3 november 2014 om 09:20

Een club als psv maar ook feijenoord en ajax moeten ieder jaar de ambitite uitspreken dat ze kampioen moeten worden.

Waarvoor gaan ze anders aan de competitie beginnen ?
Om derde te worden?

Deze drie clubs waren en zijn de top van nederland en moeten in alles uitstralen dat er maar 1 dingt telt en dat is de titel.

3 november 2014 om 13:10

@ lookwhoshere

Helemaal mee eens, die valse bescheidenheid vind ik een topclub ook niet passen. Wanneer je als topclub geen kampioen word is het gewoon een mislukt seizoen, tenzij je natuurlijk een Europese prijs pakt. Alleen zit dat laatste voor de Nederlandse topclubs er voorlopig niet meer in. In die zien is het winnen van het kampioenschap belangrijker dan ooit geworden.

3 november 2014 om 09:19

Ik vind dat feyenoord juist wat meer optimistisch koet worden. Zonder titelambities wordt je ook geen kampioen. Je moet als feyenoord zijnde gewoon voor het kampioenschap mee doen. Ik vind het altijd een beetje laffe praat van feyenoord. De laayste 3 jaar 2 keer 2e 1keer 3e. Dan moet je nu gewoon vol voor de titel gaan.

3 november 2014 om 09:40

Kan je simpelweg niet eisen dit seizoen.. Daar is de selectie tot nu toe niet naar. Nu het 5x goed gaan wil nog niet zeggen dat het een garantie wordt. Ik denk als je deze selectie bij elkaar houdt een spits erbij pakt dat je volgend seizoen een landstitel kan gaan eisen. Nu ben je na het WK gewoon teveel verloren.het zal me iig verbazen als wij op 1 staan of op lichte achterstand staan over 20 wedstrijden.

3 november 2014 om 09:57

Als je in de transferperiode 3 internationals kwijtraakt en je "topspits" kan je niet direct roepen dat je kampioen wordt.

Is niet direct laffe praat maar gewoon realisme.

Als je Vitesse en PSV winnend afsluit wel!

En het enige wat dat kan tegenhouden is het gebrek aan scorend vermogen! Achterin ben ik wel zeker van mijn zaak, die geven niets weg!

3 november 2014 om 08:40

Feyenoord Acht ik net Zo sterk als PSV en Ajax. Beiden hebben een brede selectie. Ajax ga ik van uit dat ze wat bij kopen. PSV en Feyenoord hebben de selecties aardig op orde. Maar er zijn elf rondes gespeeld. Ik vindt ook dat je best zeggen mag dat je kampioen wilt worden. Maar spreken over t kampioenschap alsof je dat aan de stand nu al bepalen kan das niet te doen. Bij PSV hebben ze t er nu al over.

Ik snap dat niet. Ze hebben allen evenveel kansen voor de titel. Maar denk daar aan als je 25 rondes hebt gehad. Of eerder als je 15 punten los staat van de rest in t linkerreitje.

Ik kan me herinneren Norbert Mertens zei en dan nog geen kampioen worden ook. Niks is zo onzeker als de eredivisie. Dat weten alle voetbal liefhebbers in Nederland.

Analitici oordelen ook snel maar waar baseren ze dat op? Elk jaar heb PSV de sterkste selectie maar wordt t geen kampioen. Ajax weet hoe die druk is om kampioen te worden en Feyenoord wordt dan elke keer nummer 2. Het is nooit te zeggen ook.

Laten we eerst maar eens netjes afwachten tot februari ongeveer. Dan kunnen we zien wie er in staat is kampioen te worden.

3 november 2014 om 08:49

Feyenoord heeft niet zo'n brede selectie. Bovendien zitten er aardig wat twijfelaars in. PSV heeft 100% een betere selectie. Zelfs Twente vind ik op papier beter. Die hebben een betere achterhoede, gelijkwaardig middenveld en betere voorhoede. Feyenoord heeft wel weer een betere keeper.

3 november 2014 om 08:56

Betere verdediging valt mee. Feyenoord staat goed. Jonge gasten die er zeker wel komen gaan. Marhijsen en boulharous heb je niks aan behalve in de kleedkamer. Ik acht die clubs even sterk. En aan elkaar gewaagd. Ajax speelt langzamerhand steeds wat beter. Zonder moisander vooral. PSV is een stuk minder zonder depay. Dus niet te zien wie waar nu tot in staat is.

Daarom zeg ik wacht maar af rond februari.

3 november 2014 om 09:42

Zonder Depay heeft PSV anders gewoon alles gewonnen als ik mij niet vergis. Ze hebben scorend vermogen in het hele elftal met De Jong, Narsingh, Maher en Wijnaldum. Heb je ook nog eens Locadia achter de hand. Depay is natuurlijk wel de beste van het stel.

Ik zat trouwens nog eens de defensies van Feyenoord en PSV te vergelijken en ik vind die verdediging van PSV zelfs beter. PSV heeft de betere backs, Bruma en Van Beek zijn gelijkwaardig en Kongolo is beter dan Rekik.

3 november 2014 om 10:01

Niet alles, maar inderdaad ook zonder Depay ging het gewoon heel aardig. PSV is echt niet alleen maar van Depay afhankelijk, hij is belangrijk maar de kracht van PSV is ook juist dat ze veel spelers hebben die kansen kunnen creëren en afmaken.

3 november 2014 om 10:04

Dat vind altijd zo onzin dat PSV veel minder is zonder Depay. Real Madrid is toch ook veel minder zonder Ronaldo? Barca ook toch zonder Messi?

3 november 2014 om 10:23

Idd volkomen met je eens, Depay is een onderdeel van de basis van dit PSV. Als er iemand weg valt uit de basis, wordt het altijd "minder", de desbetreffende persoon staat niet voor niets in de basis.

On: op dit moment vind ik Feyenoord best leuk spelen, en zou je kunnen zeggen dat ze voor de titel meestrijden. Echter, correct me if I'm wrong, de wedstrijden van Feyenoord lijken me enorm veel kracht en energie te kosten, dat gaat ze icm Europa, denk ik, nog punten kosten.

Voor komend seizoen dicht ik PSV de grootste kansen toe. Feyenoord in deze vorm kan 2e worden, Ajax mag hopen op een 3e plek. De Boer die zo hopeloos blijft vasthouden aan Sigthorsson, deelname aan CL wedstrijden plus het gebrek aan kwaliteit op de bank gaat Ajax de kop kosten. Het is allemaal nog niet gespeeld, in de winterstop kunnen er nog veranderingen plaatsvinden, maar op dit moment staat het er zo voor denk ik...

3 november 2014 om 07:55

Het gekke is dat dit de afgelopen seizoenen niet anders was, uiteindelijk stond ajax toch elk jaar met de schaal in de hand. Het enige wezenlijke verschil is nu wel dat PSV een zeer sterk, breed elftal heeft.

3 november 2014 om 08:30

Precies zo, de boer is nog altijd n1 titel kandidaat, dat heeft hij al 4 x bewezen en ze staan er dit jaar beter op als alle andere seizoenen, op de ranglijst dan he

3 november 2014 om 08:44

Dat is misschien zo, maar Ajax speelt slechter dan ooit... We hebben ook matige ploegen gehad, bij de eerste de beste tegenstand gingen we het schip in... Ik ben toch sceptisch...

3 november 2014 om 09:05

Ik zie en begrijp wat je bedoeld, persoonlijk ben ik bang dat de boer zijn ploeg nog op het juiste niveau gaat krijgen en punten blijft pakken.

3 november 2014 om 08:27

De CL wedstrijden duren er waarschijnlijk nog 3 voor Ajax, dan misschien 1 ronde EL waarin ze niet thuis zullen geven om voor volgend jaar weer CL miljoenen op te kunnen strijken. Zo gaat het al 3 jaar.

3 november 2014 om 08:45

Laten we het hopen. Al wil het oog ook wat. Ik ben Ajacied omwille van het spel, en die schoonheid is ver te zoeken de laatste jaren. Een kampioenschap is een kers op de taart, maar als die taart niet smaakt?

3 november 2014 om 09:06

Ik moet zeggen dat ik liever Ajax een seizoen prachtig voetbal zie spelen waar ik graag naar kijk dan dat ze kampioen worden.

3 november 2014 om 09:09

Ik kan me voorstellen dat je wat extra's wilt. Die kampioenschappen worden een sleur als daar niks bijzonders mee gebeurt. De 6 CL wedstrijden zijn een verplicht nummer waar ze nog wat voor doen, daarna is het over en uit.
Nu kan Ajax aan het einde weer een 25 miljoen van de CL opschrijven. Gewoon jaar in jaar uit geen risico lopen dat dit financiële snoepje voor een NV wordt gemist.

3 november 2014 om 12:37

Als we iets geleerd hebben vande afgelopen jaren is het wel dat je Ajax nooit moet uitsluiten. Gezie het programma dat afgewerkt is staat Ajax er ook gewoon prima voor ten opzichte van de concurrentie. Feyenoord, Psv, Twente en Vitesse spelen nog een aantal wedstrijden tegen elkaar voor de winterstop. Verschillen worden dus nog wel gemaakt de komende twee maanden. Vanaf februari kan je pas echt zeggen wie aanspraak maakt op de titel. Dat zullen er twee zijn, met een outsider. Ajax heeft de ervaring de laatste maanden de buit binnen te halen dus als ze dan nog binnen vier punten van de nummer 1 staan geef ik ze opnieuw de beste kans voor de titel. Zelfs met een middenveld van Riedewalt, Klaassen en Anderssen.

Ik begruho niet waar dit vandaan komt. Normaal gesproken ben ik optimistich als het over de kansen van Feyenoord gaat, maar een kampioenschap? Laat ik voorop stellen dat we de laatste wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen hebben. Slag op het middenveld wordt (bijna) elke wedstrijd gewonnen, de hoge ballen zijn een prooi voor de verdediging, dus er komt bijna geen gevaar voor het goal. Als er dan een keer goed valt staat daar altijd Vermeer.

Maar hoe je het ook went of keert, je staat nu al 7 punten achter op PSV die vrijwel geen punten verliezen. PSV heeft een middenveld van gelijkwaardig niveau, maar 1 tegendoelpunt meer maar een aanval met 4x zoveel klasse.

Voor mij blijft PSV met afstand de titelkandidaat dit seizoen, voor de 2e en 3e plek komen Feyenoord en Ajax in aanmerking. Ik vind Feyenoord meer rust uitstralen op dit moment, maar Ajax krijgt het toch altijd voor elkaar om zn wedstrijdjes te winnen.

Verstandoge uitspraken van een verstandige jongen. Feyenoord pakt haar overwinningen en haakt lekker aan bij Ajax en psv. Het seizoen is nog erg lang en een dipje krijgt iedere ploeg...eerst maar eens afwachten hoe ze daar uit komen.Men kan in Eendhoven nog veel leren vam deze nuchtere jongen.

3 november 2014 om 08:34

Dit artikel gaat over Clasie. En jij ziet gelijk weer een kans om je frustraties te uiten over Psv. Je hebt hopenlijk zelf wel in de gaten dat dergelijke jankerige reacties meer over jou zeggen dat over Psv,laat staat de opmerkingen van Clasie?

3 november 2014 om 08:36

Want ambitie uitspreken zoals Wijnaldum en Depay en heel PSV doet is niet goed? Als topclub moet je ambitieus zijn, als je altijd maar tevreden blijft zijn met een 2de plaats haak je als club nooit echt aan.

3 november 2014 om 09:22

@punt01

Tja sommige blijven maar in die trieste herhalingen vallen.

Clasie moet zeggen wat hij vind zoals spelers van andere clubs dat ook mogen doen.

Daar geef je Psv toch echt teveel credits... er komt veel meer bij kijken om kampioen te worden: druk vanuit zichzelf, de fans en media. blessures, veldspel en een brede bank...
tot nu toe doet psv het zoals ieder seizoen

3 november 2014 om 08:31

PSV doet het met bijna dezelfde spelersgroep als vorig jaar totaal anders. Ze hebben nu al meer punten dan vorig jaar in de winterstop. Ik snap al die vergelijkingen met 2/3 seizoenen geleden niet, er spelen nu totaal andere spelers.

3 november 2014 om 08:55

Daar geef je psv dan te weinig credits, want de media zet ontzettend veel druk op de erg jonge ploeg van psv, die heeft laten zien dat het om kan gaan met het wegvallen van belangrijke spelers!

3 november 2014 om 10:11

Geweldig zijn jouw reacties! Artikel gaat over Clasie en Feyenoord maar jij richt al jouw frustraties op PSV.

Dat zijn de slimmere uitspraken in een reeks met moeilijke wedstrijden. Ik denk dat PSV of Ajax de titel pakt, want Ajax zal ook nog progressie boeken. Bovendien staat PSV al zeven punten voor en dat is nog best wat. Twente komt als outsider nog niet echt uit de verf en Vitesse loopt wel goed aanvallend, maar verdedigend is het toch nog wat zwakjes.

3 november 2014 om 08:39

Twente mist gewoon kwaliteit vind ik, ze hebben te veel spelers die het net niet zijn.
Vitesse speelt gewoon zo enorm naïef, aanvallend voetbal pretenderen is leuk en een ambitieus plan maar dan moet je wel echt enorm goede verdedigers hebben en dat heeft Vitesse niet.

Ben benieuwd naar de komende wedstrijd, als Feyenoord punten pakt tegen Vitesse en PSV zouden misschien wel echt weireus mee kunnen gaan doen.

3 november 2014 om 10:05

Vitesse nog "serieus" meedoen?
Die staan nu al 12 pnt achter. Die mogen blij zijn als ze uberhaupt nog in de top5 terecht gaan komen.

3 november 2014 om 10:31

Als je gewoon goed had gelezen had je kunnen zien dat ik het over Feyenoord heb en niet over Vitesse. Bovendien staat Vitesse minder punten achter Feyenoord dan Feyenoord achter Psv, dus top 5 moet nog makkelijk kunnen hoor.

Vorig seizoen vergeten? Waardeloos voor de winterstop, beter erna. Deze lijn is door PSV doorgetrokken. Vanaf januari de beste resultaten.

3 november 2014 om 08:04

Reactie @RvanDoor

Feyenoord kan zeker kampioen worden, maar is daarvoor wel heel erg afhankelijk van de prestaties van Ajax en PSV. Als zij punten laten liggen en Feyenoord een TOPseizoen draait is het mogelijk. De basis van Feyenoord is best aardig, maar daarachter wordt het al gauw minder. Dat is toch wel pijnlijk duidelijk geworden tegen Rijeka

Dit wordt ook maar de laatste jaren geroepen, dat Feyenoord een titelkandidaat is.
Ze draaien lekker mee de laatste wedstrijden maar ze maken nog te vaak een misstap en kunnen ook van een kleine club als Go Ahead verliezen. Ik heb altijd het gevoel dat Ajax tegen dat soort tegenstanders altijd net even wat scherper en effectiever is. Ajax wint dat soort wedstrijden vaak ruim terwijl Feyenoord een 1-0 of 2-1 eruit sleept.

Clasie wil niet dat er over dit titel gesproken wordt, maar zegt toch dat:
- De hele spelersgroep kampioen wil worden
- Kampioen worden niet vanzelf gaat
- De goede serie Feyenoord niet gelijk titelkandidaat maakt

Verder denk ik niet dat het een goed plan is om bewust uit te spreken dat het niet goed is om over de titel te praten. Waarom mag er niet over gepraat worden? Moeten de spelers bij Feyenoord hun titelambities in een dagboekje schrijven?

Als topclub, wat Feyenoord is, gezien de geschiedenis & grootte van de club & budget en prestaties van de laatste jaren, lijkt het mij logisch dat er over de titel gesproken wordt intern en naar buiten toe. Kijk hoe Ajax en PSV daarmee omgaan. Die spreken het zonder poespas, zonder arrogantie uit dat zij kampioen willen worden. Daar neemt de druk van buitenaf, zoals de media, ook niet toe. Sterker nog, ik denk dat het gezamenlijk uitspreken van de titelambities, het hebben van een gezamenlijk doel, eerder een positieve uitwerking heeft.

Bij PSV spreken Wijnaldum en Depay dit bijvoorbeeld uit. Zij trekken iedereen daarin mee. Je ziet gewoon dat zij de instelling van het team bepaald hebben. Willems en Maher gaan daarin duidelijk mee, maar het gaat bij heel die groep leven. Dat zag je na hun overwinning op Ado. Door het uit te spreken en er keihard voor te werken, zoals bij PSV gebeurt, ontstaat er heel veel geloof in het behalen van de titel. Dat zorgt gewoon voor een enorme boost.

Die boost heeft Ajax de laatste jaren onder De Boer ook en dan vooral in de tweede seizoenshelft. Het is een boost die ontstaat uit het vertrouwen hebben in het behalen van een gezamenlijk doel. Het zorgt ervoor dat iedereen op scherp gezet wordt om het beste uit zichzelf te halen.

Door het niet uit te spreken, zoals Clasie lijkt te willen bij Feyenoord, zal het niet perse minder gaan met de prestaties, maar die boost zullen zij dan ook niet snel hebben..

3 november 2014 om 09:19

Inderdaad helemaal mee eens, sommige mensen doen hier alsof het uitspreken dat je kampioen wil worden iets slechts is. Dat is toch juist een hele gezonde ambitie, als je niet ambitieus bent kom je ook niet verder. Feyenoord is gewoon weer afgeklommen de laatste jaren en dan kun je maar tevreden blijven met een 2de plaats/

3 november 2014 om 12:32

Ik begrijp wel wat Clasie zegt, er is een verschil tussen het doelstelling en ambitie, de officiele doelstelling is anders dan de ambitie van met name de spelersgroep. Ik moet zeggen dat journalisten in bijna elk interview vragen naar de titelaspiraties van Feyenoord spelers en de spelers willen echt kampioen worden maar beseffen ook gewoon dat je daar keihard voor gewerkt moet worden. Het vertoonde spel, inzet en beleving toont mijn inziens wel dat ze echt wel de wil hebben en wat hij hier zegt klopt ook eigenlijk wel.

Het gaat er gewoon om dat men naar buiten toe wat gematigd moet doen maar intern leeft het enorm, afgelopen jaren hadden ze de kans er zodra er open over werd gesproken ging het mis. Nu hebben ze iets van Kein geloel, fussball spielen zoals Ernst Happel altijd zei. Dan komt de rest van zelf

3 november 2014 om 13:24

Geen gelul, voetbal spelen; daar kan ik ook nog wel inkomen. Dat is gewoon een goed standpunt, maar voor iemand met zo'n standpunt wordt er wel weer veel geluld. Als je dat standpunt hanteert moet je ook gewoon zeggen; we blijven hard werken en zien wel waar dat toe leid. Niks meer dan dat. Nu heeft Clasie nog redelijk wat tekst en als je toch praat, toon dan terecht ambitie.

Nogmaals, Feyenoord staat er geweldig voor, mooie spelersgroep, leuke mix aan jong en oud, hardwerkende en getalenteerde spelers. Het is, zeker voor Eredivisie begrippen, een mooi elftal met een juiste trainer, schitterende achterban en ga zo maar door. Waarom niet voor het kampioenschap gaan? Waarom het woord titel of kampioenschap bewust zoveel vermijden?

En over dat van vorig jaar, dat als er gesproken wordt over een kampioenschap het meteen minder ging; daar moet Feyenoord gewoon doorheen. Men kan nu wel voorzichtig zijn naar buiten toe, maar als Feyenoord het goed blijft doen komen er vanzelf momenten dat men wel over het kampioenschap moet praten. Men kan beter nu al wennen aan het praten over het kampioenschap, want dan leren de spelers ook om er op een normale manier over te praten naar buiten toe.

Sowieso vind ik dat spelers bij Feyenoord gewend moeten zijn om over het kampioenschap te praten, zeker als men presteert zoals voorgaande jaren en dit seizoen.

3 november 2014 om 13:42

Het is natuurlijk wel zo dat echt bij elk interview naar hun ambities word gevraagd, dus ja dan moet hij daarop antwoorden. Ik denk dat ze binnenskamers wel degelijk heel duidelijk zijn tegen elkaar en dondergoed weten was ze willen, maar naar buiten toe houden ze zich rustig. Maar goed elke keer als ze dit uitspraken kregen ze de deksel op hun neus, denk dat ze daarom wat rustiger naar buiten treden. Van mij mogen ze gewoon zeggen dat ze vol voor het kampioenschap gaan om zich nog meer druk op te leggen.

Bla bla bla bla, zeg dan niets Jordy. Natuurlijk moet je daar over spreken als je zo hoog staat. Ze hebben best een aardige selectie. Het is een traditionele topclub, dus eigenlijk moeten ze altijd voor het kampioenschap spelen.

Precies, gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven. Steeds als we onszelf tot titelkandidaad begonnen te rekenen de afgelopen jaren ging het mis. Gewoon de focus op de eerstvolgende wedstrijd houden.

3 november 2014 om 09:47

Je moet jezelf ook niet tot titelkandidaat rekenen, maar gezamenlijk uitspreken dat Feyenoord voor het kampioenschap gaat hoeft niet perse verkeerd te zijn. Toch wordt het nu gebracht door Clasie alsof het wel iets slechts is..

Het is eigenlijk droevig dat een club met zo'n historie, zulke fans, zo'n stadion, uitstekende prestaties de afgelopen jaren, een mooie begroting, een goede selectie (ook eens in de breedte, waar het de vorige jaren nog wel aan ontbrak) en ook dit seizoen weer goede prestaties 'bang' is om het woordje titel in de mond te nemen.

Kijk hoe Wijnaldum en Depay dat doen bij Psv. Die spreken het wel gewoon uit en hebben de afgelopen jaren echt niet meer gepresteerd dan Feyenoord...

Men zal me afschieten, maar als Ajacied kan ik zeggen: als die titel niet naar ´ons´ gaat, dan mag die van mij naar Feyenoord.. Ik heb letterlijk helemaal nikkkss met al die andere teams. Karakterloos, dat terwijl ik Feyenoord echt kan becomplimenteren voor wat ik noem ´organische´ groei. Dat strookt met mijn idylisch beeld wat ik heb van voetbal.

Ik zie Feyenoord het toch niet halen, spelen te wisselvallig en er ontbreekt op wat plekken gewoon kwaliteit.

PSV heeft op papier de beste selectie, maar bij Ajax weten ze hoe het ruikt om kampioen te worden. Bij PSV kent het gros van de spelers die geur niet. En dat gaat later in de competitie bepalend worden.

Een dipje, daar komt een Ajax zo overeen. Ervaring heet dat. Bij PSV bestaat de kans dat het dipje een dip zal worden.

PSV en Feyenoord, het doet me wat denken aan Club Brugge. Van die laatste roepen de supporters en watchers ook altijd in oktober / november dat het kampioen zal worden. Steeds spelen ze dan het beste voetbal, hebben de beste spelers, de beste trainer, de beste bestuursleden, de beste supporters, het beste dit en het beste dat.

Maar dat roepen ze daar al 10 jaar. In januari / februari komt het besef dat het wéér niet voor dit jaar zal zijn, waarna ze zich beginnen op te pompen met 'wacht maar, volgend jaar...'.

Niet dat ik het die clubs niet gun. Integendeel. Het is gewoon niet goed voor de competitie in het algemeen dat een Ajax of Anderlecht te lang na elkaar kampioen kunnen spelen. De financiële kloof, gevoed door de CL, wordt dan toch wel te groot met de rest.

3 november 2014 om 10:15

Misschien ben je nog te jong maar 10 jaar geleden speelde PSV de halve finale van de Cl en werd vervolgens vier keer achter elkaar kampioen

3 november 2014 om 11:16

Ik ben zeker nog jong. Maar u praat over een tijd waar de dieren nog spraken en alles nog enkel en alleen in zwart-wit kleuren was te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren