Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit: ‘Niet zo dat ik een hekel heb aan Ajax. Ik heb alleen moeite met...’

Laatste update:

Ruud Gullit heeft geen hekel aan Ajax, zo vertelt de oud-middenvelder in gesprek met Feyenoord Magazine. De 61-jarige Gullit geeft aan dat hij nog steeds supporter is van Feyenoord en dat hij hoopt dat de Rotterdammers winnen, maar dat hij geen hekel aan de aartsrivaal in Amsterdam heeft. “Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken.”

Gullit speelde tussen 1982 en 1985 liefst 103 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 41 doelpunten en 15 assists. De rechtspoot pakte in 1983/84 de dubbel met de Rotterdammers en stond in 2004/05 als trainer voor de groep in De Kuip.

De Ballon d’Or-winnaar van 1987 is nog steeds supporter van Feyenoord. “Ik volg Feyenoord en wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo’n belangrijke rol gespeeld in mijn leven, Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt.”

Gullit is al langere tijd actief als analist op televisie en steekt zijn clubvoorkeur niet altijd onder stoelen of banken. Toch wil de oud-middenvelder iets uit de wereld helpen. “Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo. Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken.”

“Ze hebben een houding van: ‘Zonder bluf is het leven duf.’ Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten”, vervolgt Gullit.

“Ze waren echt in paniek in Amsterdam. Bij mij in de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig.”

“Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik op en riep ik vrolijk: ‘Het gaat niet zo lekker, hè! Heerlijk!'”, sluit de analist af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo sta ik er zelf ook in. Geen hekel aan Ajax, maar de manier van denken staat me niet altijd aan. Verder is het trollen van vrienden of collega’s die voor andere clubs zijn natuurlijk leuke dingen.

20 maart 2024 om 18:04

Inderdaad. Geen hekel aan. Zeker niet aan de Ajacieden die al sinds jaar en dag supporter zijn en een onvervalst Amsterdams accent hebben. Waar ik wel een hekel aan heb zijn de dagtoeristen met een Zuid Limburgs of Oostelijk accent die doen alsof ze verknochte Ajacieden zijn maar in de praktijk alleen als ze winnen.

20 maart 2024 om 18:32

Twee vrienden van me (met oostelijk accent) zijn sinds de basisschool Ajax supporter, hebben al 15-20 jaar een seizoenskaart en gaan trouw elke 2 weken van Twente naar Amsterdam. Er zijn zeg maar 'die hard' Ajacieden die er minder voor over hebben. Die-hard Ajacieden zitten nou eenmaal overal en dat gaat verder dan een Amsterdams accentje of niet.

20 maart 2024 om 18:34

Tsjaa dan moet je gewoon lekker FC Twente gaan supporten vind ik. En ja, ik weet dat Feyenoordsrs ook overal vandaan komen, maar daar kan ik me soms ook aan ergeren. Dan kies je dus bewust voor een 'grote' club tov je lokale club. Is natuurlijk anders voor mensen die later verhuisd zijn of het van huis uit hebben meegekregen.

20 maart 2024 om 18:37

@marocberkane, ik kom uit het zuiden van Brabant, ben al vanaf mijn 5e voor Feyenoord omdat mijn vader dat ook was. Iets met een paplepel. Dus nee, dan kies je niet bewust voor de grote club, dan word je ermee opgevoed.En als wij dus naar de Kuip gaan dan moeten wij er veel meer moeite voor doen dan de mensen uit Rotterdam. Je zou daar best wel meer respect voor mogen hebben, want geloof mij, de liefde voor de club is echt niet minder dan bij jou.

20 maart 2024 om 18:40

Ik heb Feyenoord als 2e club na Cambuur. Bijt mekaar niet 1 speelt vaak KKD en in de ED absoluut geen concurrent van elkaar. Al wil ik wel dat Cambuur de onderlinge potjes wint. Maar ik vind het wel echt mooi om te zien waar ze allemaal vandaan komen om Feyenoord te steunen. Ik zou niet weten wat er aan te ergeren valt. Je kiest voor wat je bevalt en dat support je.

20 maart 2024 om 18:42

Wat een rare beredenering dat je alleen voor de lokale club zou moeten zijn. Je kiest de club waar je iets mee hebt, die met de paplepel is ingegoten en waar je je mee wil identificeren. Zo heb ik echt helemaal niets met Heracles, hoewel dat misschien wel dichterbij is.

20 maart 2024 om 18:44

En kom jij dan ook echt uit de wijk rondom het stadion van Feyenoord of ben je toch voor de grootste club van Rotterdam gegaan?

20 maart 2024 om 18:50

Oneens met marocberkane. Je mag wat mij betreft van elke club fan zijn, ongeacht geboorteplaats/woonplaats.

20 maart 2024 om 18:52

Je reinste onzin wat mij betreft maroc. Doet me een beetje denken aan die simpele ziel van "als je uit Oss komt, ben je voor Top". Je wieg hoeft niet te bepalen bij welke club jij de warmste gevoelens hebt.

20 maart 2024 om 18:53

@Lierse, daar heb je me. Moet eerlijk bekennen dat ik niet uit Zuid kom en Sparta dan meer logisch zou zijn. Maar het is toch anders als je in Rotterdam opgroeit. Dan krijg je toch vooral Feyenoord mee in het dagelijks leven en veel minder van Excelsior en Sparta. Is ook niet vergelijkbaar met een club uit een totaal andere stad te kiezen.

20 maart 2024 om 18:59

Poeh. Ik kom uit het Oosten en ben al zo lang ik me kan herinneren voor Ajax en woon al 14 jaar in Amsterdam. Ik kan het Amsterdamse accent inmiddels ook goed. Mag ik dan fan zijn?

Wat ontzettend dom geouwehoer zeg. “Een echte fan kan enkel uit de buurt komen”. Mag je dan ook alleen fan zijn van Eminem als je uit Detroit komt? Of werkt dat zo niet?

20 maart 2024 om 19:02

Jansen wat een sterke reactie zeg, zo simpel is het! Laat iedereen lekker vrij zijn welke club ze supporten, en ben Amsterdammer en mijn hele leven voor Amsterdam. Maar waarom kan iemand uit Enschede of Maastricht dat niet net zoveel zijn? Maar goed kijk maar naar diegenen die de arrogantie hebben om dat soort mensen te veroordelen, en dan weet je genoeg! Leef en laat leven.

20 maart 2024 om 19:04

Nu geloof me, als je in een stad woont waar geen eigen club op een acceptabel niveau is en je familie is niet voor een club in de directe omgeving dan is dat identiek hetzelfde als wat jij beschrijft bij Sparta-Feyenoord.

20 maart 2024 om 19:13

Je identificatie is waar je vandaan komt, je club spreekt jouw taal. Clubs hebben vrijwel altijd meerdere jongens uit de regio, die praten en doen zoals jij bent. Daarnaast vind ik het altijd heel grappig als mensen zeggen ik identificeer mij met Ajax, PSV of Feyenoord. Ajax is een joodse elite club, Feyenoord is een havenarbeiders club en PSV kent haar idenfiticatie in techniek/plattelandse leven.

Los van de identificatie discussie is het ook heel slecht voor het Nederlands voetbal dat succes zo bepalend is in clubkeuzes. Waar Rot Weiss Essen tussen alle grote clubs in gewoon haar stadion uitverkoopt (stuk groter dan de Goffert bijv.) op het 3e niveau, is er in Nederland los van de top 3 en Twente bij nagenoeg alle clubs elke week voldoende kaarten nog te koop, bij een groot deel van de KKD ploegen is de stadion zelfs gewoon half leeg. En dan hebben we het niet over hele grote stadions. Dat successupporter gedrag zorgt er direct voor dat de kleine clubs niet zullen doorgroeien. En dat is jammer, want uiteindelijk hebben Ajax, PSV en Feyenoord er ook baat bij als de eredivisie zou groeien, steker competitie is namelijk meer inkomsten, meer inkomsten is groter kans op Europees succes.

Hoe mooi was het geweest als Groningen-RKC in een 40.000 uitverkocht stadion was gespeeld? Dat was makkelijk gelukt, aangezien meer dan de helft van de bewoners voor topclubs zijn. Maar goed, gaan we toch nooit veranderen.

20 maart 2024 om 19:18

@1afcajax1 Gaan we nu muziek vergelijken met sport? Laten we het anders vragen, vind jij het normaal om tijdens het WK en EK een Nederlander voor Duitsland of Engeland is? Of gaat het dan ineens wel om trots? Ajax-Groningen is niks anders dan dat, behalve dat het niet om je land gaat maar om je stad. Het is dan Amsterdam-Groningen. Maar goed we weten allemaal dat in Nederland het wereldvreemd is geworden om trots te zijn op je roots.

20 maart 2024 om 19:41

Identificatie is niet waar je vandaan komt, maar wie je bent. Onderdeel daarvan is waar je vandaan komt, maar zoveel meer. Veel bezoekers hier hebben ook een voorliefde voor bijv. Barca, Real Madrid, Chelsea of zelfs St. Pauli. En dat is niet omdat ze er uit de buurt komen..

20 maart 2024 om 20:01

Nee klopt, dat is of vanwege succes, of vanwege een speler en in geval van sankt pauli ivm de cult. net als er mensen voor West Ham zijn vanwege een film.

En dat mag hoor, maar het is beetje gek dat als Ajax tegen Heracles speelt jij tegen je eigen mensen bent. En zoals we in Groningen dan zeggen, waarom pleur je dan niet op naar Amsterdam als het gras daar groener is? Blijkbaar is die binding ook weer niet zo sterk dan.

20 maart 2024 om 20:08

Blijf het een raar fenomeen vinden. Een club ontleent toxh ook een enorm deel van zijn identiteit aan de stad. Lijkt me toch dat je je daar totaal niet mee kan identificeren, als je uit één of ander boerendorp komt en daar bent opgegroeid.

20 maart 2024 om 20:12

Is wel heel zwart wit. Hoe zit dat dan met supporters van buitenlandse clubs? Mij hoor je niet klagen, ik heb al heel m’n leven een seizoenskaart bij Willem II en ben er iedere week (thuis dan) maar ik ben ook groot fan van Arsenal, waar ik ook al vaak heen ben geweest en dit heb ik al vanaf ik 5 jaar oud ben. Zou ik dan geen oprechte supporter zijn omdat ik niet uit Londen kom? Zo zwart-wit is het helaas niet altijd.. maar zoals je zegt; mijn verbondenheid met Willem II is grotendeels afhankelijk van mijn verbondenheid aan Tilburg. Je staat ook met name voor je stad! Kan me ook niet voorstellen dat je voor Willem II of een andere kleinere club bent als je er niet vandaan komt. Dat is echt alleen iets van grote clubs.

20 maart 2024 om 20:22

Ik snap het echt het probleem niet. Het is maar voetbal, en dan oppleuren omdat je voor Ajax bent..
Ik vind het juist prachtig dat die 2 vrienden zo enorm voor Ajax zijn. De steekjes in aanloop van de wedstrijden, het ouwehoeren over en weer, maar ook het gunnen.
Maroc, een gevoel is idd vaak een raar fenomeen. Jij en ik zullen zo vast ook op andere vrouwen vallen

20 maart 2024 om 20:48

Oppleuren is natuurlijk figuurlijk. Maar het is maar voetbal. Tsjah dan heb je de identiteit discussie niet begrepen. Maar goed ik denk dat supporters van local altijd anders zullen denken dan supporters van succes. En het is in ieder geval je goed recht je eigen keuze te maken.

20 maart 2024 om 21:23

Wat een complete onzin maroc. En dan zelf ook nog eens niet voor Sparta zijn en dat rechtlullen want dat komt je beter uit. Genant gewoon. En hoe identificeer jij je met al die buitenlandse spelers van Feyenoord. Uhh precies ja. Zelden zoveel prietpraat gelezen.

20 maart 2024 om 21:49

@jizzzy, Het gaat dan ook niet om de spelers, maar om de club. Spelers zijn slechts passanten. En dan kan je wel weer over Sparta beginnen, maar dat is totaal niet te vergelijken. Als Rotterdammer is het een redelijk logisch gevolg dat je voor Feyenoord bent (kom trouwens ook niet uit Spangen of Kralingen, maar qua kilometers hemelsbreed dichterbij bedoelde ik meer) . Zoals ik al zei, ontlenen clubs een enorm deel van hun identiteit aan de regio. Zo wordt er bijv. bij Heerenveen een Fries volkslied gezongen, vieren ze bij allerlei clubs uit het Zuiden carnaval etc. Zou me er niks bij kunnen voorstellen om dan te supporten voor clubs uit plekken waar ik niet dood gevonden zou willen worden, alleen maar omdat die toevallig succesvoller zijn. Daarnaast als iedereen zou kiezen uit de traditionele top 3, zou je de Eredivisie en KKD wel op kunnen doeken.

20 maart 2024 om 23:15

@strandje Larse, ik kom uit een klein dorp, support de plaatselijke SV, helaas spelen ze maar 4e klasse. Ik kom overigens uit brabant en support al zolang ik me kan herinneren Ajax. Hier in het dorp is het vooral PSV en af en toe een ajacied of een feyenoorder. Maar hoe bepaal jij wie ik moet supporten? Had ik op mijn 4e een atlas moeten pakken met een passer erbij om te bepalen voor welke club ik moet zijn? Als dat zou gebeuren dan krijgt Helmond Sport er heel veel supporters bij. En zou ik dan meer sympathie voor NEC moeten hebben dan voor Vitesse omdat Nijmegen dichterbij is? Wat een onzin.

20 maart 2024 om 23:21

Maar als je dus uit één of ander boerendorp komt, mag je helemaal geen club supporten? Een club ontleent haar identiteit grotendeels aan de stad, dus iemand uit een boerendorp kan helemaal niets voelen bij welke profclub dan ook.

21 maart 2024 om 07:29

Okee, fijn dat dat duidelijk is. Ik zal mijn lidmaatschap opzeggen en ophouden met voetbal kijken.

21 maart 2024 om 08:51

Als je in de stad zelf woont, of in de nabij liggende dorpen vlakbij de stad van een eredivisie club. Dan merk je elk weekend dat de club speelt. Je ontkomt niet aan de sfeer en stemming van de club en de mensen eromheen. Gullit licht dit ook toe, omdat zijn sociale kring (hij woont in Amsterdam) vol zit met Ajacieden.

Het is dan ook vrij apart als je voor een totaal andere club bent. Gezien zijn carrière is dat nog te begrijpen (ook voor personen die verhuizen), maar als je in de stad opgroeit en bent gebleven, is dat vrij lastig te begrijpen. Vooral in Rotterdam, waar je nog meerdere clubs hebt.

In Amsterdam is er naast Ajax niet echt een lokale top club. Ergens toch nog te begrijpen als je niets met de manieren en/of imago van Ajax hebt en toch een club wil supporten.

20 maart 2024 om 18:16

Maximus. Weet je wat mij opvalt sinds vorig jaar en dit jaar. Dat die 'manier van denken' razendsnel wordt overgenomen door supporters van clubs als het daar ineens wat beter gaat . Moet zeggen dat ik de Psv'ers op dit forum gek genoeg wel vindt meevallen dit jaar, maar pohhh wat hebben de Feyenoorders op dit forum er ook dit jaar een handje van gehad om arrogant uit de hoek ( of is het bluf )te komen zeg. Zie je toch dat succes ook in die hoek toch gedrag op wekt waar ze zelf klaarblijkelijk een hekel aan hebben.

20 maart 2024 om 18:25

Inke, laten we niet alle Feyenoorders over 1 kam scheren. Er zijn er ook veel, die zoals ik, die gewoon erg genieten van deze tijd omdat het eindelijk eens lekker gaat. Daarnaast ga ik zeker niet naast de schoenen lopen omdat ik weet hoe fragiel succes kan zijn. Daarvoor hebben gewoon teveel matige/dramatische jaren gekend..

Was jij niet overigens de man die zoiets zei na de bekerwedstrijd:

"Maakt geen donder uit wat Feyenoord in de beker doet, Ajax wordt gewoon op eigen kracht nog 2e"

Hoe sta je daar nu in?

20 maart 2024 om 18:28

@Inkemontana, Dat Feyenoorders trots zijn op de huidige gang van zaken en dat we blij zijn dat we uit het dal gekropen zijn wil niet zeggen dat ze arrogant zijn.Ik vind de discussie die ik vanmiddag had met Ajaxglobal, die Ajax, op dit moment een stap vooruit vindt voor Slot ten opzichte van Feyenoord een mooi voorbeeld van arrogantie. Of een slogan als wzawzb of een 1 op je overhemd borduren. Of Ajacieden die in de winterstop aangaven dat ze nog wel even 2e zouden worden. Uitspraken als "ze komen desnoods op de fiets nog naar Amsterdam" en "de haat naar Ajax is groter dan de liefde voor de eigen club". Wat vind jij zo arrogant aan Feyenoorders op dit moment dan? Dat soort zaken zie ik niet voorbij komen namelijk

20 maart 2024 om 18:29

Ik moet zeggen dat ik dus dit eigenlijk nooit heb gezien bij Feyenoorders. Ja, er wordt leuk gevoetbald en we doen nu al weer een paar jaar mee om in elk geval de nationale prijzen, Maarrrrr... ik heb nog nooit de bravoure gehoord zoals je dat bij Ajax hebt. Geen 'wzfwzdb'. Het feit dat 'we' nu, als nummer 2, vooral 'trots' zijn omdat we in vergelijking met vorig jaar gewoon meer punten hebben, dan maar 2de worden. Wel heb ik, zeker met Ajax-uit dit seizoen, smakelijk zitten lachen en wat steekjes gedaan naar Ajacieden op het werk. Waarom? Omdat ik dat de afgelopen 30-35 jaar heb moeten aanhoren. 5-0 verliezen tegen Ajax was schering en inslag. Ik zie Richard Witschge de bal nog zo hooghouden. Dát was arrogantie. Ik denk dat wij Feyenoorders nu gewoon 'even' intens genieten van het feit dat we weer (even) meedoen. Want immers: Zo gewonnen, zo geronnen. Feyenoord-supporter ben je niet voor je lol.

20 maart 2024 om 18:36

"Laten we niet alle Feyenoorders over 1 kam scheren"

De ironie is real hahah, laten we dat vooral niet doen nee. Maar laten we als het Ajax betreft wel gewoon spreken van "hun houding staat me niet aan".

20 maart 2024 om 18:44

Ik merk het vooral aan genoemde verkoopbedragen voor Gimenez en Timber. Je hoort soms bedragen van 60-80 miljoen, als Ajacieden dat riepen waren ze arrogant. Vooralsnog heeft de sterspeler van het afgelopen kampioensjaar (Kökcu) ook 'maar' 20 miljoen opgeleverd, dus er wordt wat hoog van de toren geblazen.

20 maart 2024 om 18:47

Dat zeg ik toch helemaal niet Sanderr? Wat een rare reactie man, niet gewend ook van jou eerlijk gezegd. Ik houd het gewoon puur bij mezelf(en eventueel andere Feyenoord-supporters die dit gevoel delen). Daarna vraag ik Inke naar een uitspraak die hijzelf om en nabij een maand geleden nog deed. Waar zeg ik "hun houding staat me niet aan"?

20 maart 2024 om 18:49

HB075,
Dat is echt een enkeling geweest en sowieso niet over Timber.
Enkel over Santi toen hij volledig in vorm was. Toen werd 60 miljoen wel gedacht ja, 80 heeft echt vrijwel niemand gezegd.
Ik merk juist andersom dat alles gedowngrade wordt.

20 maart 2024 om 18:51

Ajax is de grootste club van Nederland en tevens is Amsterdam ook de hoofdstad van Nederland. In bijna alle grote Europese voetbal landen heeft de club uit de hoofdstad en/of club met de meeste prijzen de grootste aanhang en ook tegelijkertijd veel kritiek en afgunst”. Andere clubs doen net even een stukje harder hun best om te winnen van de “grootste” club. Dat hoort er gewoon bij net zoals heel veel clubs terecht genieten van de slechte prestaties van Ajax. En ergens zijn ze ook bang dat Ajax weer prijzen zal gaan pakken in de toekomst.

20 maart 2024 om 18:53

Wat een dom voorbeeld. Kokcu had een gelimiteerde afkoopsom omdat hij had bijgetekend. Daar komt bij dat Feyenoorders deze bedragen niet zelf roepen, maar dit zijn de bedragen die genoemd worden in de media (zoals gisteren in het bericht over Napoli). Dan nemen mensen dat soort bedragen over.

20 maart 2024 om 18:55

Frizz, volgens mij hing er vorig jaar een groot spandoek bij de kampioenswedstrijd met de vaak gezongen tekst “wat gaan we doen vandaag. Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag” dat is toch gewoon een variant op wzfwzdb?
PSV was altijd “Simply the best” en voetbalhoofdstad van Nederland in hun glorie jaren.
Vind dat wzawzdb altijd zo’n raar voorbeeld van arrogantie.
Als je al niet meer mag roepen dat je club de mooiste en de beste is wat dan wel?

20 maart 2024 om 18:57

En hogere bedragen noemen van goede spelers heeft vrij weinig met arrogantie te maken. Vooral met een gebrek aan marktkennis en een beetje overschatting

20 maart 2024 om 18:59

@scummyman, dat is de optelsom. Welke andere voorbeelden van arrogantie bij Psv of Feyenoord ken jij nog meer?

20 maart 2024 om 19:07

Ik bedoel ook niet dat jij dat zegt Gluubster, misschien omschreef ik het wat onduidelijk. Jij reageert op Inke dat je niet alle Feyenoorders over 1 kam moet scheren, terwijl Inke op zijn beurt reageerde op Maximus die stelt dat "hun manier van denken" (doelend op Ajax fans alsof de hele supportersschare een entiteit is ofzo) hem niet aanstaat, daar doelde ik op. En Gullit stelt het ook op een manier alsof alle Ajacieden hetzelfde zijn, dat soort uitspraken zie je erg vaak. Ik identificeer me totaal niet met dat beeld wat Gullit schets namelijk bijvoorbeeld, en met mij duizenden -zo niet tienduizenden- andere Ajacieden.

20 maart 2024 om 19:15

Ah oké duidelijk. Ik dacht je citeert mij, dus de reactie is ook aan mij gericht. Excuses, verkeerd begrepen.

Daar wil ik nog even toevoegen dat ik dit echt een non-discussie vind. Alle clubs hebben supporters die de eigen club schromelijk overschatten. Geen enkel supporterskamp is vrij van "absurde meningen en reacties". Ik denk niet dat de gemiddelde Ajacied "arroganter" is dan de gemiddelde Psver/Feyenoorder. Prettige avond allen.

20 maart 2024 om 20:12

@FR10FRDAMWat voor voorbeelden heb jij van arrogantie bij Ajax dan? Op een 1 op de stropdas 20 jaar geleden na denk ik niet dat je een voorbeeld kunt noemen dat bij Feyenoord en PSV niet voorkomt.update: een van de grootste vormen van arrogantie van het Feyenoord publiek vind ik dat ze zichzelf zoveel beter vinden dan andere supporters. Ajax zijn succes supporters, PSV is bioscooppubliek maar oh die sfeer in De Kuip is zooo fantastisch, zelfs als ze drie nul achter staan tegen Cambuur. Ongekend.

20 maart 2024 om 20:16

@scummyman,
Zie mijn reactie hierboven. Ik noem verschillende voorbeelden.

20 maart 2024 om 20:33

@FR010FRDAM,

Die 1 op de stropdas was het ultieme voorbeeld van arrogantie maar ook al 20 jaar geleden. Iedereen die denkt dat Ajax op dit moment een vooruitgang is voor Slot is gek. Denk dat je met een trol te maken had.

De haat naar Ajax is groter als de liefde voor hun eigen club. Zo voelt het soms wel. Weet niet of het arrogantie is. Maar die wil ik je wel geven.

Op de fiets naar Amsterdam dat werd vaak gezegd als Immers of Kramer weer een uitspraak had dat ze nooit voor Ajax willen voetballen. Wordt vaak gezegd door spelers die sowieso niet de kwaliteiten hebben.

Wat vind je van mijn voorbeeld van de zelfbevlekking van de Feyenoordsupporters dat zij zelf zo fantastisch zijn?

20 maart 2024 om 21:50

@scummyman, Uhm weet niet of dat arrogantie is, maar het is ergens ontstaan toen het juist niet goed met de club ging en men de club toch bleef steunen. Dat Ajax een deel succes supporters heeft is ook logisch. Zo werkt het als je succes hebt, maar een deel daarvan zal afhaken als het minder gaat. Ik zag laatst een vriend die jarenlang een seizoenskaart van Ajax had een rondje hardlopen tijdens de wedstrijd van Ajax. Tsja, zelfs in slechte tijden kijk ik alles van Feyenoord. Maar het wordt idd wel overdreven dat we de beste supporters zijn, al blijven ze wel im grote getalen komen in mindere tijden. Afwachten hoe dat bij Ajax zal gaan, mocht het voor een langere tijd minder gaan. De sfeer in De Kuip is schijnbaar wel uniek, als je trainers en spelers van tegenstanders mag geloven, en als je dat hoort als supporter is dat natuurlijk wel mooi, maar misschien gaan sommigen daar ook van langs hun schoenen lopen ja

20 maart 2024 om 22:16

In mijn ogen is dat meer arrogantie dan de voorbeelden die jij noemt.
Beeld van successupporters bij Ajax komt ook uit het verleden natuurlijk. Begin deze eeuw eind vorige waren er natuurlijk wel een aantal stoeltjes niet bezet in de Arena in de mindere tijden. Des te trotser ben ik dat de sfeer nu nog steeds goed is en dat er nog altijd een behoorlijke wachtlijst is voor een seizoenskaart.

Je vriend die hardloopt die zal pech hebben want die komt voorlopig niet meer aan een seizoenskaart. Ikzelf zit nieteens in het meest fanatieke vak maar niemand die ik ken is zo gek om zijn seizoenskaart op te geven.

Feyenoord heeft natuurlijk wel ook een trouw publiek maar ook daar is het goed zichtbaar als het minder gaat.

Ik heb geen hekel zegt die. Maar de voorbeelden die hij noemt druipt de afgunst vanaf.

20 maart 2024 om 18:08

Afgunst is nogal fors uitgedrukt toch? Zijn voorbeelden gaan over voetbalfans die wat met elkaar dollen. Ik ben supporter van een redelijk klein clubje, en krijg wekelijks wel wat 'steekjes' van vrienden/ familie die voor Ajax zijn. Je denkt toch niet serieus dat dat dan ook afgunst is?

20 maart 2024 om 18:12

Afgunst? Hahaha. Juist omdst jullie zovaak het woord afgunst gebruiken heeft vrijwel heel Nederland een hekel aan ajax

20 maart 2024 om 18:24

Amen

20 maart 2024 om 18:40

Hahah jaa elke kritische noot wordt altijd afgedaan als haat of afgunst. Ook toen iedereen de hele chaos al in de transferzomer zag aankomen. Toen was het ook afgunst. Het komt gewoon niet in ze op dat kritiek ook terecht kan zijn.

20 maart 2024 om 21:29

Het is ook afgunst omdat Ajax de allergrootste, meest succesvolle club van Nederland is. Daarom is het ook zo belangrijk om je incidentele succesje te vieren, daar zijn er niet veel van. De kruimels die worden overgelaten moet je dan volledig uitmelken. Zou ik ook doen als ik voor een kleinere club was. Dus geniet ervan, wellicht nog een jaartje ‘kritisch’ zijn en dan is de orde weer hersteld. Horen we je weer 10 jaar niet.

20 maart 2024 om 22:33

Dit is een cirkelredenering om je eigen haat goed te praten. Liever wat arroganter en trots op de club dan een zielige hater als jij.

20 maart 2024 om 18:15

Jij ben zeker voor ajax?

20 maart 2024 om 18:16

Hahaha lekker dat gelijk weer die afgunst om de hoek komt. Dat is nou net die bluf/arrogantie waar we zo moe van worden.

20 maart 2024 om 18:20

Afgunst is iets anders dan een hekel hebben aan.

20 maart 2024 om 18:44

@tommie,

Nee, meer jaloezie.

20 maart 2024 om 21:32

En dat past wel bij de gemiddelde Feyenoorder, Gullit voorop. En ik kan het nog snappen ook. Het is menseigen om jaloers te zijn op hetgeen de ander heeft, zeker als dat meer, beter of mooier is.

20 maart 2024 om 18:51

Ruud heb altijd iets met Feyenoord gehad hij heb veel aan Feyenoord te danken omdat die club hem bij Haarlem weg haalde en toen is zijn loopbaan echt begonnen

20 maart 2024 om 18:59

Dit is zo ‘spot on’ Mickey12. ‘Afgunst’ betekent dat je er vanuit gaat dat er jaloezie bestaat. Redelijk arrogant om er vanuit te gaan dat iedereen maar jaloers is op Ajax. Ik hoorde vorige week iemand hier zeggen dat PSV en Feyenoord geluk hadden dat het bij Ajax zo’n chaos is, want anders was PSV nooit kampioen geworden en had Feyenoord nooit de CL gehaald. In de jaren dat Ajax de boventoon voerde moesten PSV en Feyenoord blij zijn dat Ajax het zo goed deed want ze haalden zoveel punten voor het NL voetbal en daardoor speelden PSV en Feyenoord Europees voetbal. Maar Ajax ‘gunde’ het PSV en Feyenoord wel, dan hadden ze ook wat kruimels.

Zie je de rode draad?

20 maart 2024 om 19:54

@mickey12:

Afgunst? Eh, Ruud Gullit heeft een persoonlijke erelijst waar maar heel erg weinig Ajacieden aan kunnen tippen. EK gewonnen, twee keer de Europa Cup I, drie keer kampioen van Nederland, drie keer kampioen van Italie, twee keer beste speler ter wereld bij World Soccer...

20 maart 2024 om 21:34

Meer Ajacieden dan Feyenoorders overigens, maar dat geheel terzijde. Denk overigens dat er niets mis mee is als het om afgunst gaat, als je er dan ook voor gaat staan :-) En dat doet die slappe Gullit niet.

20 maart 2024 om 22:35

En toch is hij zo met ajax bezig... aangezien hij dit al vaker heeft gezegd hoeveel hij hiervan geniet.

En de werkelijkheid is dat hij het nog steeds niet kan verdragen dat Ajax hem niet wilde hebben (een grote fout van Ajax btw).

20 maart 2024 om 18:12

Deze comment toont precies aan waar het in dit artikel over gaat.

20 maart 2024 om 18:14

Ken je hem persoonlijk dat je zeker weet dat dit de werkelijkheid is? Hij heeft Ajax niet nodig gehad tijdens z'n carrière, zonder die club kun je ook gewoon Europese prijzen winnen.

20 maart 2024 om 20:39

Nee, maar hij is in de jeugd wel afgewezen door Ajax. Als je het dan wel maakt bij de grote rivaal, dan kan ik me voorstellen dat dit gevoel versterkt wordt.

20 maart 2024 om 18:32

Over arrogantie gesproken..... Ironisch

20 maart 2024 om 20:26

@musi26:

Dat is onzin. Het is algemeen bekend dat Ajax Gullit in 1978 (hij was toen 16) heel graag wilde hebben. Feyenoord ook, trouwens. Barry Hughes heeft zich lange tijd flink ingespannen om Gullit naar Haarlem te halen (destijds ook een eredivisieclub) en met een goed uitgestippeld plan en zijn bekende humor heeft hij hem over weten te halen.

En als je kijkt naar de carriere die Gullit daarna gehad heeft, dan denk ik niet dat hij vaak zal hebben gebaald van zijn keuze.

21 maart 2024 om 07:25

Ach, als je kijkt hoeveel club iconen bijna bij de concurrent speelden of een andere jeugdvoorkeur hadden…

Gullit wilde als ukkie naar Ajax
Als PSV Huntelaar goed had beoordeeld, had ie nooit bij Ajax gezeten.
Bergkamp had een voorkeur voor Feyenoord en Kuyt voor Ajax. En kan ik nog wel even doorgaan.

Daarom snap ik die haat niet. Support je eigen team, geef af en toe een knipoog of plagerijtje als de concurrentie verslapt. Maar laat het hier dan ook bij.

Iedereen wil tof doen tegen de baas...

Dat heet topsport mentaliteit en voldoen aan de wens vh publiek. Maar goed, dan staan er altijd mensen klaar om te roepen dat het overdone is. Veel plezier daarnee

Zo sta ik er ook in. Kan goed genieten als ze 18de staan of door Tim Pieters over de knie gelegd worden.
Zie hierboven al wat vreemde texten. Als je vrienden bent/werkt met mensen die voor je rivaal zijn dan worden deze grappen vaker gemaakt. moet je tegen kunnen en dat is ook heel de lol van als je wint.
Sommige mensen willen echt dat je 100% op je eigen club focust en dan als je rivaal af gaat je met een strak gezicht je medeleven toont. Ga weg man.

20 maart 2024 om 18:21

O, dat heb ik ook. Ik vind het persoonlijk heerlijk dat PSV in zo een geweldig seizoen Europees echt constant met de neus op de feiten werd gedrukt, Feyenoord gun ik het daarentegen wel altijd. Moet kunnen.

En ik zie alweer een paar reacties die precies laten zien wat hij dus bedoelt.

Ik ben het volledig eens met Gullit. Zelf ook feyenoorder maar niet perse een hekel aan Ajax. Het zou de supporters wel sieren dat als ze volgend seizoen bovenaan zouden staan dat ze niet weer meteen beginnen te roepen dat ze de beste zijn

20 maart 2024 om 18:28

Maar dat klopt op dat moment dan toch gewoon? Ik zou dat zelf persoonlijk nooit roepen. Maar als je bovenaan staat moet je ervan genieten zolang het duurt.

20 maart 2024 om 18:38

Dat is nu juist het moment Miki, dat het volledig terecht is om dat te roepen. Beste van Nederland op dat moment dan.

20 maart 2024 om 19:06

Dat zinnetje is echt een trigger voor Feyenoord en Psv fans of niet? Wzawzdb. Dat hoeft toch niet altijd waar te zijn? In Rotterdam zingen ze hand in hand kameraden, terwijl er nog geen 5% hand in hand staat. In Eindhoven zingen ze boeruh, boeruh, terwijl meer dan de helft nog nooit op een boeren erf is geweest. Moeten "wij" ajacieden dan telkens verbolgen reageren als die liedjes gezongen worden in Rotterdam en Eindhoven?

21 maart 2024 om 00:00

Net zoals al die andere supporters die meteen zingen helemaal niets in Amsterdam? Als ze weer eens bovenaan staan mogen ze het toch roepen? En ja iedereen heeft nu eenmaal een clubvoorkeur maar je hebt elkaar toch nodig om een competitie te vormen.

Dan een volwasse man van 61 zo reageert , is toch best treurig. Dat je als fan van Feijenoord toch nog steeds zo bezig bent met Ajax. dan moet Ajax toch wel wat voor je betekenen?

20 maart 2024 om 18:22

Als je zo'n voetbaldier bent dan betekent Ajax toch altijd wel iets? Het is de grootste club van Nederland, dan ben je toch vaak voor of juist tegen die club. De leeftijd heeft in mijn ogen vrij weinig te maken met deze uitspraken. Het is de passie en het dagelijks bezig zijn met het spelletje.

20 maart 2024 om 18:34

Nee dus, hij dolt wat met vrienden omdat hij voor de rivaal is. Ongeacht de leeftijden wordt dat bij vrienden onderling altijd gedaan

20 maart 2024 om 18:43

Reageer je ook zo in het echt wanneer een Feyenoorder/psver iets over Ajax zegt?
Kan je vertellen dat het heel raar over zou komen

Supporter x:
haha mooi man Ajax 18de plaats, volgend jaar naar Telstar?

jij:
jeetje wat kinderachtig zeg, focus je lekker op je eigen club, ben je meer een hater van Ajax dan een fan van (x)?

Ja man heerlijk die rancune ruudje. Als Amsterdammer die niet voor zijn droomclub gespeeld heeft snap ik de houding maar begint een beetje sneu te worden. Branie hoort bij de stad. Verhuis dan als je dit niet aan kan.

20 maart 2024 om 18:43

Als je maar vaak genoeg herhaalt ga je het vanzelf geloven he

21 maart 2024 om 07:03

Je klinkt nu net als Ruud…

Ik als Amsterdammer begrijp Ruud wel hoor, dat is een gevoel dat wij bijna elk jaar hebben, dus nu het slecht gaat krijgen we de wind van voren, is logisch want wrijven het zelf maar al te graag in wanneer het wel goed gaat in Amsterdam.
Voogend jaar gewoon weer keedoen om de titel jaar erop proberen weer kee te kunnen draaien op het hoogste niveau in Europa, en voor nu nog effe incasseren.
Moet wel lachen als grappenmakers hoor dat het nog jaren zal duren voor dat ajax weer terug is op niveau, volgend jaar spelen we gewoon weer om de titel, en zullen we weer lekker arrogant kunnen doen

Maar wel in Amsterdam wonen en er meerdere panden bezitten 😂
On: geheel logisch dat hij er zo in staat. Immers heeft hij veel te danken aan Feyenoord, heeft er enkele jaren doorgebracht en de nodige prijzen gepakt. Helemaal niks mis mee.

20 maart 2024 om 20:14

" Maar wel in Amsterdam wonen en er meerdere panden bezitten 😂"

Op zich niet heel gek dat hij er woont, hij is er immers geboren en getogen.

Maar je kunt toch best Amsterdammer zijn en geen Ajax-supporter? Andre Hazes sr. was, ondanks wat veel mensen denken, ook geen Ajacied. Hij was van huis uit supporter van DWS en daarna van FC Amsterdam. Na het verdwijnen van FC Amsterdam neigde hij, mede door zijn vriendschap met Willem van Hanegem, vooral naar Feyenoord. Hij is destijds zelfs lid geworden van de supportersvereniging.

20 maart 2024 om 23:21

Hazes was fan van Heineken! Mooi dws en fc amsterdam!

21 maart 2024 om 13:45

Mooi man, dat de kunst van lezen niet bij een ieder in het bezit is. Volgens mij geef ik duidelijk aan dat er alle begrip voor is dat hij voor Feyenoord is. Nergens stel ik dat dat niet zou kunnen. En als laatste heb ik nog een smiley achter de opmerking geplaatst. Zonde.

Hoe het ook zij; ik vind het mooi om te zien dat Gullit z’n gevoel volgt. Helemaal mooi.

Veel feyenoorder gedragen zich al 2 jaar zo hoor.. alleen dan is het niet arrogant ineens..

20 maart 2024 om 19:20

Noem eens wat voorbeelden? Ik ben erg benieuwd

22 maart 2024 om 10:36

Nou dat het logisch is als je wint dat je meer praatjes krijgt.
Dus toen Fey 18 jaar niet kampioen werd hoorde je ze niet zoveel. Nu zijn ze keertje kampioen en hebben ze allemaal wel weer praatjes. Dit doen ze wel even, en dat doen ze wel even.. Nogmaals.. logisch, want het draait goed. Maar Ajax supporters deden dit ook, alleen lijkt het dan meer omdat ajax 4 prachtige jaren achter elkaar had.
Alleen krijgen die dan het stempel arrogant, terwijl Feyenoorders precies hetzelfde doen nu.
Als een club te lang goed draait dan gun je ze vanzelf een tegenslag. Geen idee, maar zo werkt het in de wereld blijkbaar.

Ik heb het juist andersom: ik kan juist die manier van denken waarderen. Dat het volgens een bepaalde visie, een bepaalde stijl en met een bepaalde flair (noem het 'bluf', of zelfs 'arrogantie' gepaard gaat, zodat winnen of resultaat alleen niet voldoende is.

Ik ben van kinds af aan Ajax-fan. Mijn vader is voor Feyenoord, mijn beste maatje was successupporter van PSV, want ik werd me bewust van het voetbal in de tweede helft van de jaren 1980 en destijds was het PSV dat domineerde. Maar ik vond het saai, zakelijk, weinig vermakend voetbal. Nota bene een elftal voor de helft gevuld met voormalige Ajacieden. Ajax was de club van het vermaak en ondanks dat PSV nationaal domineerde, was het Ajax dat mooi speelde en in 1987 een Europese prijs pakte.

En feitelijk groeide ik met dat Ajax mee - een Europa Cup 2 in 1987 op mijn zesde, op mijn elfde de UEFA Cup, op mijn veertiende Champions League, op mijn 17e een zeer dominante dubbel onder Morten Olsen... en allemaal met mooi, aanvallend, vermakend voetbal. Omdat winnen alleen niet genoeg is. Als jong volwassene de lichting met Zlatan, Maxwell, Trabelsi, Sneijder, Heitinga en Van der Vaart zien stunten in de Champions League van 2002-03. Prachtig...

En zo zit het nog steeds in mijn systeem. Ajax hoort mooi te voetballen (voor mij belangrijker dan constant winnen). En de rivaal is Feyenoord, want dat zijn voor mij échte 'clubs' - voor mij is PSV nog steeds een beetje een bedrijf dat bedrijfsvoetbal speelt: saai, zakelijk, niet aantrekkelijk: dit seizoen onder Bosz is een zeer zeldzame uitzondering.

Ik zou zelfs zover gaan dat natuurlijk een resultaat tegen de aartsrivaal heerlijk voelt, maar daarbuiten gun ik Feyenoord hun succes wel (zolang het niet ten koste gaat van mijn favoriete cluppie). Maar PSV vind ik niks: als zij succes boeken, iets winnen of ons verslaan voelt dat zo slecht, omdat verliezen tegen de aartsrivaal even balen is maar je legt het tenminste af tegen een 'echte' club, maar verliezen van -wat ik zie als- 'geen echte club' dat vind ik nog altijd verschrikkelijk. Derby's tegen Feyenoord zijn een voetbalfeest, een evenement, die tegen PSV een formaliteit.

Maar het begint dus met je te identificeren met een club en daarbij maakt geografie niks uit: voor mij is uitvoering, stijl en flair belangrijk en dat is iets wat Ajax traditiegetrouw hoog in het vaandel heeft. Nu even niet, maar ergens in de toekomst verandert dat wel weer. Zoals het hoort, dan zijn wij weer Ajax en zijn wij weer 'de Beste!'

Dat Ruud Gullit überhaupt nog een probleem heeft met de manier hoe andere mensen denken, nadat ie zelf vertrok naar Terek Grozny van barbaar Kadyrov. Blijft opmerkelijk dat een bedrijf als Ziggo nog met zo'n man zaken wil doen.

Tja, het blijft je ego kwetsen hè Ruudje? In het grijze verleden door Ajax afgetest als niet goed genoeg. Hij heeft zijn gelijk gehaald, vooral bij Milan, maar stap er dan ook een keer overheen. Al je verder argumenten zijn een rookgordijn.

Zo makkelijk om maar steeds de arrogantie van Ajax te benadrukken met voorbeelden uit een (ver) verleden. Natuurlijk zijn er Ajacieden die arrogant zijn, maar neem van mij aan dat het overgrote deel van de Ajacieden gewoon realistisch kunnen zijn. Ik zit al jaren in de Arena en daarvoor in de Meer, Ajacieden zijn erg kritisch, willen goed voetbal zien met veel spelers die zelf opgeleid zijn en met goed, aanvallend voetbal winnen. Dát is de reden waarom Ajax zoveel supporters heeft in de hele wereld, niet omdat ze arrogant zijn. Neem de lichting van De Ligt, Frenkie de Jong en Daley Blind….die waren echt niet arrogant, maar lieten wel zelfvertrouwen zien. Acties met een 1 op je stropdas worden door veel Ajacieden ook als onnodig gezien, dat is gewoon niet slim en daar wordt je altijd een keer op terug gepakt.gullit is gewoon een hele domme jongen, die zelden op intelligente uitspraken over voetbal te betrappen is. Zijn analyses kloppen vaak niet en tactisch weet hij vaak de zaken niet goed te benoemen of te zien. Om Ajax nu aan te pakken terwijl ze al op de grond liggen, is typisch gedrag van iemand die eigenlijk stikjaloers is op de successen en de reputatie van Ajax op het gebied van voetbal.

Logica van Gullit.. vervelend als ze met bluf en grote mond rondlopen, maar als het niet goed gaat met ajax en met je eigen club op dat moment wel, dan gedraag je je dus als ajax supporter..?

Zonder bluf had Ajax niet zoveel prijzen gewonnen, dit is wat Ajax groot heeft gemaakt (winnaarsmentaliteit), het maakt niet uit hoe groot jij bent, als wij ons eigen spel spelen, dan ben jij te pakken (net zoals kleinere clubs nu tegen Ajax spelen). Met dezelfde bluf gaat Ajax straks weer opstaan, met bescheidenheid zal het alleen maar langer duren. De nummer 1 op de stropdas van Van Gaal was perfect, kan je daar niet doorheen kijken, dan moet je je ook niet druk maken om het voorkomen van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren